Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się dalej zastanawiam czy iść w ogóle do SR czy nie.
W sumie drugi poród, nic więcej niż wiem mi nie powiedzą, ale z drugiej strony nie mam pojęcia nawet co się u nas bierze do szpitala a co nie.
A tak bym przynajmniej troszkę się orientowała.
Zobaczę jak czasowo to wychodzi, do mnie w kwietniu mieli dzwonić, bo numer mają od położnej, szkoła na szczęście jedna i szpital jeden.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:24
-
pepitka wrote:Dora, ja tez założyłem to konto ZUS PUE, jestem teraz na pierwszym zwolnieniu od 13.02 do 14.03. Ale moje zwolnienie jest juz w systemie, czemu tak skoro to pracodawca mi płaci i mowil ze tego nie zawozi do zusu? Ciemna w tym jestem
A tak wogole gratuluję ZDROWIUTKIEJ córeczki, super ze ta historia szczęśliwie sie skończyła
bo wwszystkie zwolnienia idą do zusu niezależnie od tego kto płaci za nie... ja te zwolnienia w zeszłym roku które płacił mi pracodawca mam w systemie ale nie mam ich w zasiłkach wypłaconych - tam mam tylko te za które płaci mi zus
MONITA czyli jak już zus przejął płacenie a Ty masz ciągłość zwolnienia to w tym roku pracodawca póki co nie płaci Ci tylko ciagle zus?pepitka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witajcie! Nareszcie mam spowrotem neta w domu...
Podczytując Was z doskoku dało się wyczuć napiętą atmosferę. Długo się zastanawiałam, czy tu wogóle wracać przez to wszystko, ponieważ ja wszystko jakoś tak bardziej przeżywam i czuje sie jakby te kłótnie dużo bardziej mnie dotyczyły. Mimo, że ja jestem tu od początku, bo znam wiele dziewczyn od czasu starań na ovufriend, to jednak nie czuję się przez to lepsza od innych, a że nie przepadam za fb to postanowiłam zostać tutaj i coraz częściej upewniam się że to była dobra decyzja
I skoro parę dziewczyn się tam przeniosło, a później piszą tutaj o tym swoim cudownym forum facebookowym, to muszą się liczyć z tym, że wywołają tym zamęt wśród dziewczyn "niewtajemniczonych" - no chyba, że to właśnie o to chodzi, żeby mieć za co pluć po sobie jadem. Dziewczyny - wszystkie jesteśmy dorosłe i tak też się zachowujmy. Podobno kto pyta nie błądzi, a skoro ktoś pyta to albo odpowiedzmy, albo pomińmy pytanie które nas irytuje i po sprawie...
Nooo to koniec moich wywodów. Witajcie spowrotem kobietki!
Iwettka - 100 Latkate851, dora8201, rex, Ivettka, bommbelek89, wikaa, Nona, 1kasiulka1, ewela86, believe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNona wrote:Sandra ja myślę ze lepiej SR zrobić wcześniej-ja zaczynam chyba w 26tygodniu, czasem trwa to 6-8 tygodni i ktoś może nie zdążyć na ostatnie zajęcia zaczynając w 30tygodniu. Samopoczucie też gorsze później. Idąc z facetem można go już wcześniej wprowadzić w temat żeby sobie już ten poród wizualizował i się w ciażę zaangażował. Po zatym na NFZ przysługuje 1 x w tygodniu od 21 coś-jakies zajecia, a potem 2 x w tygodniu. Więc teraz będę mieć SR a potem jak szybko skoncze to zostanie mi czas na joge-rozciaganie rpzed porodem. W czerwcu/lipcu juz bede po teorii i bede mogla sie rozciagac
Własnie chciałabym zacząć tak 26 lub 27 tydzień. Ale nie wiem czemu mój gin mnie już wysyła. Na stronie tej sr do której chce iść jest info że nie trzeba się dużo wcześniej zapisywać tylko można zapłacić i dołączyć w każdym momencie. Nie mogę się tam dodzwonić a chciałabym wiedzieć coś więcej.I tez zabieram ze sobą przyszłego tatusia, niech wie co nas czeka
edit. Dodzwoniłam się i mogę przyjść się zapisać i z opłatą nawet dzień przed pierwszymi zajęciami. Pani mi powiedziała że najlepiej zacząć tak 27,28 tydzień. Trwa to 5 tygodni, po 2x w tyg. Więc jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:34
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyradiszka wrote:Co do SR ja mam dylemat. W szpitalu w którym chcę rodzic jest płatna... a nie ukrywam, że wolałabym tą sumę przeznaczyć na dzieciątko. Z kolei nie wiem czy robienie SR w jakimś innym szpitalu ma sens... ot dylemat hehe
Ja też chce się zapisać do tej sr która jest w moim szpitalu i też niestety jest płatna. Ale mam tam już gina i położną z którą się dobrze dogaduje więc już nie zmieniamNo i mam nadzieję że przy okazji zwiedzę oddział
-
Witajcie Dziołchy! Dawno mnie tu nie było...
Dora cieszę się, że wszystko się wyjaśniło, a faktycznie Twój post mroził krew w żyłach!
Polecam warsztaty Bezpieczny Maluch, jeśli któraś się zastanawia czy iść, to ja myślę, że warto!Nona, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualnyChillaTeqilla wrote:Witajcie Dziołchy! Dawno mnie tu nie było...
Dora cieszę się, że wszystko się wyjaśniło, a faktycznie Twój post mroził krew w żyłach!
Polecam warsztaty Bezpieczny Maluch, jeśli któraś się zastanawia czy iść, to ja myślę, że warto!
Fajnie że polecasz bo się zapisałamw Kielcach są : 25.03 Mamo to ja, a 08.06 Bezpieczny Maluch. To tak jakby ktoś szukał
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daisy wrote:Mysle, ze nie ma co za wczesnie isc na sr bo potem sie nic nie pamieta i jak sie nie prowadzi notatek to lipa, a czytac notatki przed porodem to jakos tego nie widze. Ja sie caly czas zastanawiam nad sr.
Poprzednim razem chodziłam od 25t0d do 30t0d, 6 spotkań po 2h
Termin porodu miałam na początek czerwca, ale mieliśmy potem niezły maraton i nie miałabym jak dojeżdżaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:06
Daisy lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Dora aż zamarłam na chwilę czytając Twojego posta, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
Nona, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny