X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dalej zastanawiam czy iść w ogóle do SR czy nie.
    W sumie drugi poród, nic więcej niż wiem mi nie powiedzą, ale z drugiej strony nie mam pojęcia nawet co się u nas bierze do szpitala a co nie.
    A tak bym przynajmniej troszkę się orientowała.
    Zobaczę jak czasowo to wychodzi, do mnie w kwietniu mieli dzwonić, bo numer mają od położnej, szkoła na szczęście jedna i szpital jeden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:24

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:18

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wszystkiego Naj!:)

Ivettka lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:19

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mi sie popsulo w edytowaniu :P pracodawca daje info ze jestes na zwolnieniu bo inaczej sklad zusa ma wiedziec ze jestes w ciazy itd :P

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Dora, ja tez założyłem to konto ZUS PUE, jestem teraz na pierwszym zwolnieniu od 13.02 do 14.03. Ale moje zwolnienie jest juz w systemie, czemu tak skoro to pracodawca mi płaci i mowil ze tego nie zawozi do zusu? Ciemna w tym jestem :D
    A tak wogole gratuluję ZDROWIUTKIEJ córeczki, super ze ta historia szczęśliwie sie skończyła :)

bo wwszystkie zwolnienia idą do zusu niezależnie od tego kto płaci za nie... ja te zwolnienia w zeszłym roku które płacił mi pracodawca mam w systemie ale nie mam ich w zasiłkach wypłaconych - tam mam tylko te za które płaci mi zus

MONITA czyli jak już zus przejął płacenie a Ty masz ciągłość zwolnienia to w tym roku pracodawca póki co nie płaci Ci tylko ciagle zus?

pepitka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nareszcie mam spowrotem neta w domu... :) Podczytując Was z doskoku dało się wyczuć napiętą atmosferę. Długo się zastanawiałam, czy tu wogóle wracać przez to wszystko, ponieważ ja wszystko jakoś tak bardziej przeżywam i czuje sie jakby te kłótnie dużo bardziej mnie dotyczyły. Mimo, że ja jestem tu od początku, bo znam wiele dziewczyn od czasu starań na ovufriend, to jednak nie czuję się przez to lepsza od innych, a że nie przepadam za fb to postanowiłam zostać tutaj i coraz częściej upewniam się że to była dobra decyzja :) I skoro parę dziewczyn się tam przeniosło, a później piszą tutaj o tym swoim cudownym forum facebookowym, to muszą się liczyć z tym, że wywołają tym zamęt wśród dziewczyn "niewtajemniczonych" - no chyba, że to właśnie o to chodzi, żeby mieć za co pluć po sobie jadem. Dziewczyny - wszystkie jesteśmy dorosłe i tak też się zachowujmy. Podobno kto pyta nie błądzi, a skoro ktoś pyta to albo odpowiedzmy, albo pomińmy pytanie które nas irytuje i po sprawie...

Nooo to koniec moich wywodów. Witajcie spowrotem kobietki!
    Iwettka - 100 Lat ;)

kate851, dora8201, rex, Ivettka, bommbelek89, wikaa, Nona, 1kasiulka1, ewela86, believe lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka fajnie,że znów jesteś:)

radiszka, Nona lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:33

Nona, mon!ta^, 1kasiulka1, believe lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do SR ja mam dylemat. W szpitalu w którym chcę rodzic jest płatna... a nie ukrywam, że wolałabym tą sumę przeznaczyć na dzieciątko. Z kolei nie wiem czy robienie SR w jakimś innym szpitalu ma sens... ot dylemat hehe ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Sandra ja myślę ze lepiej SR zrobić wcześniej-ja zaczynam chyba w 26tygodniu, czasem trwa to 6-8 tygodni i ktoś może nie zdążyć na ostatnie zajęcia zaczynając w 30tygodniu. Samopoczucie też gorsze później. Idąc z facetem można go już wcześniej wprowadzić w temat żeby sobie już ten poród wizualizował i się w ciażę zaangażował. Po zatym na NFZ przysługuje 1 x w tygodniu od 21 coś-jakies zajecia, a potem 2 x w tygodniu. Więc teraz będę mieć SR a potem jak szybko skoncze to zostanie mi czas na joge-rozciaganie rpzed porodem. W czerwcu/lipcu juz bede po teorii i bede mogla sie rozciagac ;-)

Własnie chciałabym zacząć tak 26 lub 27 tydzień. Ale nie wiem czemu mój gin mnie już wysyła. Na stronie tej sr do której chce iść jest info że nie trzeba się dużo wcześniej zapisywać tylko można zapłacić i dołączyć w każdym momencie. Nie mogę się tam dodzwonić a chciałabym wiedzieć coś więcej. :/ I tez zabieram ze sobą przyszłego tatusia, niech wie co nas czeka :)
    edit. Dodzwoniłam się i mogę przyjść się zapisać i z opłatą nawet dzień przed pierwszymi zajęciami. Pani mi powiedziała że najlepiej zacząć tak 27,28 tydzień. Trwa to 5 tygodni, po 2x w tyg. Więc jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:34

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Co do SR ja mam dylemat. W szpitalu w którym chcę rodzic jest płatna... a nie ukrywam, że wolałabym tą sumę przeznaczyć na dzieciątko. Z kolei nie wiem czy robienie SR w jakimś innym szpitalu ma sens... ot dylemat hehe ;)

Ja też chce się zapisać do tej sr która jest w moim szpitalu i też niestety jest płatna. Ale mam tam już gina i położną z którą się dobrze dogaduje więc już nie zmieniam :) No i mam nadzieję że przy okazji zwiedzę oddział :)

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziołchy! Dawno mnie tu nie było...
    Dora cieszę się, że wszystko się wyjaśniło, a faktycznie Twój post mroził krew w żyłach!
    Polecam warsztaty Bezpieczny Maluch, jeśli któraś się zastanawia czy iść, to ja myślę, że warto!

Nona, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:33

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Witajcie Dziołchy! Dawno mnie tu nie było...
    Dora cieszę się, że wszystko się wyjaśniło, a faktycznie Twój post mroził krew w żyłach!
    Polecam warsztaty Bezpieczny Maluch, jeśli któraś się zastanawia czy iść, to ja myślę, że warto!

Fajnie że polecasz bo się zapisałam :) w Kielcach są : 25.03 Mamo to ja, a 08.06 Bezpieczny Maluch. To tak jakby ktoś szukał :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzonka :* dziewczyny a ja zakładałam to pue w tamtym roku, ale nie poszłam do zusu zaufac( za duzo na glowie i pamięć 80-latki :D ) to co teraz powinnam zrobić? od nowa wszystko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra coś te nasze Julki niechcą się pokazać :P co za dziewuchy uparte :D kiedy masz ocenę serduszka?

Sandra94w lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Mysle, ze nie ma co za wczesnie isc na sr bo potem sie nic nie pamieta i jak sie nie prowadzi notatek to lipa, a czytac notatki przed porodem to jakos tego nie widze. Ja sie caly czas zastanawiam nad sr.
    W pierwszej ciąży byłam na SR, teraz nie planuję :)

Poprzednim razem chodziłam od 25t0d do 30t0d, 6 spotkań po 2h :)

Termin porodu miałam na początek czerwca, ale mieliśmy potem niezły maraton i nie miałabym jak dojeżdżać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:06

Daisy lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora aż zamarłam na chwilę czytając Twojego posta, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)

Nona, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:43

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ