X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Dzień dobry.

Dora miło mi, że o mnie pamietalas. ... ;-) Wizytę mam po pracy, dopiero o 17.40 i stres juz jest....
    Widzę, że i Ty dziś wizytujesz. Trzymam wiec mocno Kciukasy za Ciebie i Twoje maleństwo ! I za wszystkie dzisiaj wizytujace lipcówki !;-) Dajcie koniecznie znać co po badaniach....

ja też mam dziś tak późno... niby 17.20 ale przyjmuje od 15 więc przez te 2,5 godziny poślizg się zrobi niezły.... eh muszę zajęcie sobie jakies na dziś wymyślić bo zbzikuje....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja już po badaniach, jem śniadanie bo mega głodna.
    Kasiulka śliczna pościel, ale ja chyba tez jak niektóre dziewczyny zrezygnuję z baldachimu i innych doczepek do łóżka,jakoś mi się to juz nie podoba:) ale pościel piękna:)nie sądziłam tylko,ze tak drogo to wychodzi;/
    Wikaa, Dora trzymam kciuki za wizytę!:) dajcie znać od razu:) Wikaa Ty może dowiesz się w końcu jaka płeć, życzę córeczki:)

dora8201, 1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace

ja własnie zajadam sniadanko i biore sie za zdzieranie tapet ciag dalszy

dora8201 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Młodemu kupiłam też taką wypasioną kilkunastoelementową pościel a korzystałam z po kilku dniach po powrocie do domu z prześcieradła tylko :) kołdry i poduszki nie używaliśmy wcale, baldachim zdjęłam w dzień jak wróciliśmy ze szpitala, reszte rzeczy po 1 praniu, rożka nie używaliśmy - tyle co w szpitalu potrzebny był nie wiem po co... ochraniacz na początku był, żeby trochę ograniczyć przestrzeń maluchowi, potem zdjęliśmy i założyliśmy juz jak był sporo starszy i kręcił się po łóżeczku żeby głowy o szczebelki nie rozbijał i już... strasznie żałowałam pieniędzy na te komplety bo kupiłam jeszcze 2....

aleee koleżanka miała z tymi wszystkim bajerami przez długi czas... tak więc zależy kto co woli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:41

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja już po głupiej glukozie i zaraz się do gina zbieram, tylko na śniadanko wstąpiłam do domu.
    Choć tak mnie zasyciła ta glukoza, że nic już mi się nie chciało jeść.
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty.

Biedroneczka83, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no własnie, zależy kto co lubi:) ja też kupię tylko to co podstawowe,bo na tym baldachimie to tylko kurz będzie się zbierać:) a z 2 strony już mi się to nie podoba:)
    Dziewczyny jak Wasze wyniki morfologii i moczu? ja dziś odebralam i mocz ok, ale hemoglobina znów niższa niz miesiąc temu mimo brania zelaza od miesiąca, witamin i magnezu i jedzenia buraków, szpinaku, papryki i picia soku z buraka, mam 10,6, hematokryt 32,5 a erytrocyty 3,63 no i podwyższone leukocyty 13,14. Chyba juz taka moja natura, a jak u Was? przypomniała mi sie Zania, która pisała,że miała hemoglobinę 13,5:)
    Robiłam dodatkowo układ krzepnięcia, bo kazał gin,ale to na szczęscie w normie.
    Rex trzymam kciuki za wizytę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 12:10

rex lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro i tez boje sie o hemoglobine :( mam nadzieje ze bardzo nie spadnie statnio była 11,9

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory miałam dobre wyniki krwi - na tyle, że witamin nie brałam żadnych... Dziś przed wizytą odbieram wyniki to się okaże... za to w ostatnim badaniu miałam białko w moczu ale jakąś znikomą ilość - zobaczymy jak dziś...

Rex i najgorsze za Tobą :) trzymam kciuki za dobre wyniki i wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 12:40

rex lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :)
    Ale wyników morfologii i cukru nie mam, za tydzień dopiero, muszę dreptać jeszcze raz.
    Więc dzis tylko spytała, czy mam do niej jakieś pytania, zwazyła, zmierzyła cisnienie, szybkie USG i do domu ;)
    Ale dzidziusia zobaczyłam ;)

ewela86, kate851, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej nieobecności, ale nie miałam kiedy nawet pisać bo ciągle coś latam załatwiam, ale z czytaniem jestem na bieżąco.
    Wleciałam Wam tylko powiedzieć że jest fajna promocja w super-pharm na markę Lovi(-50%) i pokupowalłam pełno gadżetów plus butelki za połowę ceny wszystko,więc myślę że się opłaca.
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:11

kate851 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Witam sie w 25 tygodniu, alez ten czas leci :D
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujace, Rex fajnie ze chociaz dzidzie moglas zobaczyc ja niestety nastepne USG bede miala 18 maja, wczesniej tylko wizyty u lekarza ogolnego i poloznej... No coz taki system, cwicze swoja cierpliwosc ;)
    Milego dzionka Wam zycze :)

rex lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex - jak obiecałam specjalnie dla ciebie ciuszkowe foteczki :)

Bodziaki dla Kamilka od przyszłej cioci
    uc11mah56btk_t.jpg

Ciuszki :
    śpiochy z kaftanikiem wyhaczone na allegro a bodziaki w kratkę w ciucholandzie
    4n3an5d671jk_t.jpg

ps fajnie że już jesteś po wizycie i zobaczyłaś swoje maleństwo

Za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki

rex, bommbelek89, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa ta kratka wymiata normalnie :)
    W ogóle cudne te ubranka!!!

Ewela u nas też są tylko te trzy USG i ostatnie wypada mi też cos ok maja.
    Ale w gabinecie ginekologa był taki stary aparat USG i ona niby na tym sprawdza serduszko, zamiast na tym tradycyjnym detektorze :)
    Dlatego skorzystałam :D

ewela86 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

U nas wszystko dobrze, byłam na tym powtórnym połówkowym tylko, że prywatnym i normalnie niebo a ziemia, trwało pewnie ok. 25 min, lekarz miły, odpowiadał na wszystko, wszystko pokazywał co mierzy i jak no i też twierdzi, że synek, więc ten u którego byłam w pon to jakaś totalna pomyłka! Synek był tak ruchliwy, że lekarz się śmiał, żebym się bała takiego ruchliwego dziecka bo nawet go nie może złapać żeby te parametry pomierzyć. A jak poprosiłam o potwierdzenie płci to mały zasłonił sobie klejnoty rączką hehe nawet lekarz się uśmiał.

A jak pozostałe dzisiejsze wizyty? Bo moja uspokoiła mnie na szczęście :)

rex, ewela86 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka cudne ubranka:) a te spiochy z kaftanikiem jakie słodkie:) masz kogoś sprawdzonego na allegro?

• kate851 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka to super:) prywatnie to inaczej:) rzadko na NFZ się przejmuje pacjentka, pewnie zdarzają się wyjątki. Ja mam polowkowe w pt i nie mogę się doczekać:)

radiszka lubi tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny

ja po wizycie polowkowej z której nie jestem w ogole zadowolona:/ tzn wszystko dobrze(niby) ale dalej nie znam plci!!!bardzo długo miałam usg jakies pol godziny bo bardzo zle było widać wszystko ale raczki nowzki paluszki pęcherz zolodek serduszko kregoslup buzka,mozg, wszystko niby ok tylko luku aorty nie zobaczyla choć długo szukala i ma to następnej wizycie sprawdzić a plec mi nie powiedziała bo już za długo usg trwalo a ona nie popatrzyla a i dziecko nie był;o zbyt dobrze ulozone i bardzo ruchliwe wiec nie wiem dalej nawet zadnej takiej podpowiedzi w ktorAS Strone:( a na końcu ja tak prosiłam żeby zerknela to stwierdzila ze plec nie najwazniejsza i na następnej wizycie zebym jej na początku powiedziała.
    a ja specjalnie czekałam na koniec bo wiadomo ze ważniejsze żeby było zdrowe i wszystko było ok no i jak na końcu zapytałam to już za pozno...:/
    poza tym darla się na mnie ze przytylam-tlumacze jej ze diabetolog kazala więcej jesc bo ketony w moczu milam to jz nic nie mowila
    na nastepna wizyte mocz i morfologie i oczywiście dalej jeszcze miesiąc musze brac zelazo...i to by było na tyle... taka jestem rozczarowana niby dobrze ale nie bardzo widać wszystkiego nie dala rady popatrzeć no i bądź tu madry...:/
    przepraszam za taaak dlugiego posta..

1kasiulka1, rex, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka - bardzo się ciesze że uspokoiła wizytacja, która tak fajnie przebiegła. Skoro mały zasłonił swoje klejnoty to będzie wstydniś albo chciał dać do zrozumienia "co mnie będziecie podglądać, nie ma tak lekko" hehehe

kate - dzieki nie mam sprawdzonego sprzedawcy na allegro bo akurat te śpiochy były jedyną rzeczą u sprzedającego jakie posiadał.

bombelek - znam to uczucie rozczarowania i denerwowania się zachowaniem lekarza ale szkoda naszych nerwów najważniejsze żebyś czuła się dobrze ty i twoje maleństwo a na następnej wizycie powiedz lekarce że do póki nie poznasz płci dziecka to nie wyjdziesz :)

bommbelek89, radiszka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja to chyba nie wytrzymam te 4 +tygodnie to +obled teraz kobiety dowiadują się w 13-14 tc a ja mam czekac do 28??dziś namowie meza na dodatkowe usg!

16udskjogri4r6n4.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek widzę że masz podobną sytuację jak ja w poniedziałek... idz dodatkowo prywatnie, ja się przekonałam, że warto i już jestem spokojna :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ