X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek najważniejsze, że zdrowe jest!
    Gratulacje :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już z Zosia w domciu:-) wróciliśmy dziś od mamy,i byliśmy u endo... wyniki niezle TSH 2,3 FT4 1,19 BILIRUBINA 0,2 Pani doktor uważa że jest dobrze,tylko trochę zmienila nam dawki letroxu 6x w tyg 75,1x w tyg 100. chociaż uważa że ta setka to moze się nie przydać na dłuższą mete:-) Brak przeciwwskazań do porodu SN więc mam nadZieję że moja córka posłucha i się odwróci na czas:-)
    Dziś już jestem zmęczona ale jutro wstawie kilka zdjęć reszty ( znów nie całej) ubranek od kuzynki:-) i tego pajaca legii;-)

Bombelku też się wkurzalam jak nie byli w stanie określić płci:-(

Kate tak,u mnie hemoglobina 13,5:-) hehe

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek - popieram rex w zdaniu że najważniejsze że jest zdrowe , ale oczywiście jeśli dodatkowe usg miałoby cię uspokoić to namawiaj męża ;)

zania - fajnie że u ciebie wszystko dobrze ;) będę czekać z ciekawością na ciuszkowe foteczki ;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja Chodzę prywatnie i płace za Wizyty!!wiec myślałam że chociaż będę miała zapewniona super opiekę plus moje wymagania ;-)
    Oczywiście że dobrze ze zdrowe ale tak jak mówię że ona niewiele zobaczyła z serduszka więc na 100%też nie opisała wszystkiego dziecko wazy 541g i zapowiedziała żeby się przygotować że będzie raczej małe jak i poprzednie

16udskjogri4r6n4.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bombelek - niestety ja też się przekonałam że nawet chodząc prywatnie do gin nie zawsze ta wizyta wygląda tak jak powinna wyglądać echh i jak ja zostałam ostatnio spławiona przez lekarkę to też byłam mega wkurzona bo myślałam że będąc jej wieloletnią pacjentką i do tego teraz kiedy jestem w ciąży będzie miała inne podejście do tematu a tu jednego razu jest wszystko fajnie a innego mega nerw... więc nie jesteś sama;) jeśli masz możliwość to śmigaj z małżem na dodatkowe usg i może doczekasz się szybciej poznania płci twojego skarbeczka ;)

bnl7obo.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja... u nas wszystko w porządku... Mała nadal jest Małą, klejnoty nie wróciły :P waży 577g i z pomiarów wychodzi o 4 dni młodsza - jak od jakiegoś czasu ciągle... więc rośnie :)

mi trochę hemoglobina i hematokryt spadły - hemo am 11,5 przy normie 12... no ale dostałam żelazo... no i poskarżyłam się że boli mnie kość łonowa - tak na wzgórku łonowym i kazał brać wapno i jakby bolało mocno to paracetamol... bo nie wiem czy pisałam Wam ale boli mnie przy chodzeniu tam okropnie

rex, bommbelek89, Sandra94w, katepr, ewela86, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a nie może Ci sprawdzić spojenia łonowego? Nawet jak poprosisz?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie dzis napalilam strasznie na usg 3d. W sumie u mnie zaden lekarz takiego badania nie robi, ale sa specjalne osrodki pozamedyczne wykonujace takie badanie. Tyle ze ubezpieczenie nie pokrywa, a badnie niestety do tanich nie nalezy. Najtansza opcja (ktora w cale nie jest taka tania) zapewnia 7-10 min usg. Jak dla mnie to cale nic. Ale chyba trzeba bedzie troche podkrecic meza i sie wybrac...

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska, u nas też bez rewelacji bo 5D na ogół 180 euro. Cena zniżkowa czasem w groupon to 59.
    W pezychodniach robią 3D państwowo ale bez fotek :p

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:22

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka wydaje mi się że trzeba mieć skierowanie od gina swojego na ktg, a czasem po prostu nie dają jeśli nie widzą powodu by je robić. Ale wiem też że np w redłowie za opłatą można zrobić ktg ale nie wiem czy na klinicznej też, muszę podpytać dziewczyny jak będę następnym razem zwolnienie do pracy nieść :)

Ja nie będę korzystać z chusty, jakoś nie widzę się popierdzielającej z dzieckiem na klacie robiąc coś innego ;p w sensie ciężko by mi było.

Bommbelek no szkoda że dalej bujasz się z tą płcią, mimo że płacisz..

Ja mam hemoglobinę 10 i biorę żelazo w tabletkach i w syropie, oby pomogło :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Strasznie późno piszę, ale z emocji i wrażeń padłam a teraz dla odmiany obudziłam się i usnąć nie mogę.
    Na początku gratuluję dziewczynki udanych wizyt ! Bommbelek grunt, że zdrowe !;-) Dora bierz żelazo i poprawiaj krew. Co do bóli - u mnie po drugiej stronie - mam problem z kością ogonową i z rana jak wstanę - z kręgosłupem.

A teraz relacja z mojej wizyty:
    Dziewczyny hurra.... ! Moja dzidzia jest ZDROWA ! Oczywiście lekarz jak zwykle jeździł głowicą i mruczal pod nosem. Pod koniec badania, krótko stwierdził, że jest wszystko w porządku, dziecko odpowiada wymiarom ciąży i nie widzi nic niepokojącego. Ulżyyło mi bardzoooo...W opisie wszystko ok. serce czterojamowe, pepowina trojnaczyniowa, kości czaszki prawidłowo wyksztalcone, komory boczne mózgu symetryczne, kręgosłup symetryczny, żołądek, pęcherz, nerki ok. Nawet moje nerki oglądał czy bez zastoju. .... Dzidzia waży 450 gram, serduszko 148, w położeniu podłużny miednicowym. Łożysko na ścianie tylnej, I stopień dojrzałości. To najważniejsze medyczne aspektywizyty :-) Kiedy odetchnełam z ulgą zapytałam na spokojnie czy widać płeć ? Lekarz na to - widać, widać. ... a co chcecie państwo wiedzieć. Ja mówię no pewnie. ... :-) m. na to, że mamy dwóch chłopaków i przydałaby się dziewczynka. Gin po chwili ciszy pyta - to co, mam mówić? a może chcecie niespodziankę przy porodzie. Ja na to - nie, nie ! Lekarz cisza, potem nagle - płeć widać na 100 % -tak mi budował napięcie. ... Ja mówię - panie doktorze jak to dziewczynka to niech pan mówi, jak chłopiec - to nie.... zaczął się śmiać.... i znowu pyta - to mam mówić? M. - tak ! A gin na to -
    BĘDZIECIE PAŃSTWO MIELI DZIEWCZYNKĘ ! :-):-):-D wow, myślę sobie - doczekalam się. ... uśmiech i wypieki nie schodziły mi z twarzy.... Jestem taka szczęśliwa ! M. nie doczekał końca wizyty juz pisał sms-y....
    Moja dzidzia jest zdrowa i do tego dziewczynka !
    Mówię do gina - ale mi pan niespodziankę zrobił, na to m. oburzony - to chyba ja ! No to go pochwaliłam twierdząc -w końcu Ci ta koronkowa robota wyszła ;-) A potem już będąc sam na sam - powiedziałam - widzisz kochanie, coś Ci w końcu wyszło, przez przypadek..... :-D (dzidzia nie była przecież planowana)

Ale post.... wow.... mam nadzieję, że Was nie zmeczylam !
    Dobrej nocki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 02:45

Konwalia, Sandra94w, rex, radiszka, bommbelek89, 1kasiulka1, dora8201, kate851, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, rewelacyjna wiadomość!!!!!
    Gratki wielkie :)

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa co za wieści, gratulacje! ;)

wikaa lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wika - Gratuuulllaaacccjjjjeeeeee córci bardzo miło czytało się twój post

wikaa lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:23

wikaa lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa gratuluję - w lubelskim same slicznotki będą;-) :-D

wikaa lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry... kolejny piękny dzień się zapowiada... chyba wezmę się za okna (nie krzyczeć mam nieduże, sięgam wszędzie nie muszę skakać po niczym a umyć nie ma kto:P)

Rex no własnie sprawdzał, macał mnie tam dogłębnie i kazał brać to wapno i że zobaczymy jak to będzie następnym razem.... sporą dawkę mi dał bo 3 razy dziennie... ja chyba też na kilka dni ćwiczenia odpuszczę bo czytam, że wysiłek niewskazany i ozbaczymy jak to będzie... ale ból fajny nie jest... mam problem z przekręcaniem się na boki na leżąco i z chodzeniem że nie wspomnę o podnoszeniu nóg... ale Mała wysoko, szyjka długa i zamknięta więc nei jest spowodowane naciskiem jej na spojenie

Wika aaaaaaaa kochana gratuluję!!!! wymarzona dziewczynka!!!! super, bardzo się cieszę! ja to nie wiem czy to wiek już nas na dziewczynki naprowadza?? bo my tu wszystkie z tatusiami po 30tce mamy mieć córy nie??
    imię wymyślone??

ja wczoraj po powrocie do domu siadłam do komputera i nazamawiałam dziewczęcych ciuszków znów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 09:37

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa wiedziałam:) gratuluję!!! Wszystkie z Lublina mają dziewczynki ale się złożyło:) super:) ciesze się bardzo:))))

wikaa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora to dobrze ze wszystko ok:) ja hemoglobine mam jeszcze niższa 10,6 mimo brania żelaza, jutro mam wizytę, pewnie będę brać dalej żelazo

‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ