X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kończę myć szafki w kuchni :-) i na 15.20 zmykam do gina :-)
    Miłej pracy, zakupów, sprzątania ... bo widzę dziś luz na forum ;-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zania za link:) rzeczywiście na allegro jest taniej i też są groszki:) śliczne są pościele:) coś wybiorę:) tylko chcę z podusią i kołderką kupić:) ja non stop w kuchni, już mi nogi w d..wchodzą:) Wikaa daj znać jak u gina:) ja obrobię się z ciastem teraz, poźniej kościół a poźniej sałatka i pakowanie:) uff:) ciekawe czy dam radę dziś poćwiczyć:)

wikaa lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek i ja się witam :)

Dziewczyny ale się dziś wystraszyłam bo mój maluszek jak zawsze brykał mi rano w brzuszku tak dziś cisza spokój, mój mężuś poświecił troszkę mi latarką po brzuszku i jak poczułam że baaardzo delikatnie drgnął a po chwili zaczął się wiercić to kamień z serca spadł <3 Nie wiem czy to przez ten brak cukru ???? zrobił się mniej ruchliwy ... postanowiłam w związku z tym że do drugiego śniadania posłodzę herbatkę i dodałam 1 malutką płaską łyżeczkę cukru i mały zaczął mi "pływać" w brzuchu :) a cukier nie wzrósł mimo to ponad normę a i nawet nie przekroczył i nie chce przekroczyć 90mg.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa - powodzenia na wizytacji ;) zdaj potem relacje ;)

wikaa lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka to dobrze,że cukier ok:) nie martw się, malutki w środku czasem sobie leniuchuje i nie chce mu się brykać:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie.
    Oczywiście jest w porządku. Gina nie mogła wyczuć tętna przez urządzenie, ale szybkie usg pokazało serduszko i moją małą dzidzię machającą do mnie :-) Hemoglobina 11.4, mocz czysty, 4 kg na plusie i zwolnienie do 3 maja... We wtorek zawioze do pracy.
    A teraz zbieram się do kościoła.

Kate jaka sałatkę robiłaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 16:57

1kasiulka1, dora8201, ewela86, believe lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Wikaa, super że z dzidzią ok ;)
    Ja ogarniam mieszkanie.

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też dziś mniej aktywna-Mama lata od fryzjera do sklepu,od sklepu na poczte, i do tego sprzątanie,więc tylko bujanie dziś czuje dzidzia. lecę sprzątać jeszcze ten pokój "w remoncie":-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:38

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez spokojna a ja padam dosłownie, pocwiczylam jeszcze i aż uklucia szpilka poczułam, zakwasy w pachwinach widać ciało nie przyzwyczajone, Wikaa super ze wszystko ok i jaka hemoglobina ładna:) mało tez przytylas:) ja 4,9 na plusie. Sałatka moja ulubiona:ser żółty w kostkę kroje, szynkę konserwowa tez w kostkę, ananasy, 3jajka, dodaje seler ze sloiczka, kukurydzę, majonez sól i pieprz:)

wikaa lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ulubiona sałatka to: tortellini z mięsem,ser żółty w kosteczkę,kukurydza,fasola czerwona w sosie cayene,cebula czerwona w kosteczke,i tuńczyk w sosie pomidorowym (lub taki z warzywami),doprawione odrobiną soli i pieprzu oraz majonezu PYYYCHAA:-)

ROBIE też lososiowe babeczki z serkiem i jajkami plus czosnek i szczypiorek i rybkę e sosie słodko kwasnym z ananasem marchewka i papryka:-)
    do tego ulubione wafle mojego męża z kawą Ale tam surowe jajo więc ja nie pojjem:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ciekawa sałatka:) spróbuję mimo że nie przepadam za tuńczykiem w salatce:) pyszności robisz:)
    Jutro rano jedziemy wiec dziś życzę Wam Wesołych Świąt:) odpocznijcie i jedzcie do syta:)

1kasiulka1, rex lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sałatka jest genialna:-) tuńczyk prawie nie wyczuwalny.

KATE. wzajemnie:-)
    Smacznego jajeczka lipcoweczki:-)

1kasiulka1, kate851, rex lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - dzięki . Właśnie tak samo uspokaja mnie mąż mówiąc że Kamilek też może sobie czasem chcieć bardziej poleniuchować :) Również i dla ciebie Wesołych Świąt oraz spokojnej i szerokiej drogi:)

wika - super że z tobą i dzidzią wporządeczku :) oby więcej takich info :)

Dziewczyny wieeemm już trochę przynudzam z tematem mojego cukru ale chciałam tylko się pochwalić że dziś słodziłam herbatkę i na cały dzień przyswoiłam ok 3 małe łyżeczki cukru i mimo to nie przekroczyłam normy i miałam dzięki temu poziomy : 83mg, 91mg, 109 mg, 104 mg :):):) bo wcześniej wydawało mi się że całkowicie bez słodkich rzeczy w organizmie ten cukier był jednak za niski:)

Kupiliśmy dziś u baaardzo miłej kobietki wanienkę ze stelażem dla Kamilcia wypatrzoną z olx.pl i zaskoczyło mnie to że obca osoba wyskoczyła nam do tego z prezentową torebeczką podpisaną DLA MALUSZKA w której dała nam mini koszulkę w kratkę dla małego do tego spodeneczki i bluzeczkę na dł. rękawek Ślicznee :) powiem wam że oboje doznaliśmy szoku że są jeszcze ludzie z takim bezinteresownym gestem :):):)
    Potem pojechaliśmy na zakupki i mężuś kupił mi bluzeczkę z napisem "It's a boy " i rysunkiem bucików które są po założeniu bluzki na moim brzuszku taka typowa dla kobietki ciężarnej :) sprawił mi tym równie mega przyjemność bo zawsze chciałam taką , a cieszę się bo w sklepie z odzieżą ciążową dziś widziałam inne ale w podobnym stylu za 72 zł a mąż kupił za niecałe 33 zł :) także u mnie dzień udany :)
    Kamilek się troszkę rozbudził więc mamusia szczęśliwa :)

WSZYSTKIM LIPCÓWKOM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT!!! SAMYCH PYSZNOŚCI W KOSZYCZKU WIELKANOCNYM , WIELE RADOŚCI , MIŁOŚCI , GOŚCI I SUCHEGO UBRANIA W DZIEŃ PONIEDZIAŁKOWEGO LANIA :)

rex, wikaa lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda jutro jeszcze wejdę tu na pewno, ale tym co uciekają też życzę miłego czasu w rodzinnym gronie.
    Odpocznijcie sobie :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) Kasiulka to super ze taki cukier masz:) my tu wszystkie trzymamy kciuki:) to dzień udany:) Zania a ta fasola czerwona to gotowa kupujesz w tym sosie? :) a jak tak to gdzie? Lubie sałatki nowości i z chęcią zrobię:) dobranoc:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasola w puszce z boduelle:-) koniecznie w sosie cayenne. szukaj w Carrefour lub stokrotce

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka super że tak sprawnie z tymi cumrami Ci idzie :)

Wesołego alleluja wszystkim mamom życzę :)

1kasiulka1, rex lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

ja już dzisiaj nic nie przygotowuję. wczoraj robiłam sałatkę, a dzisiaj leżę, bo tak mi się spać chce, że oczy się same zamykają, ale zasnąć oczywiście nie mogę.

życzę Wam wesołych świąt i mokrego dyngusa :)

rex, ewela86, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Ja dzisiaj tylko na chwilke w sumie zlozyc Wam wszystkim zyczenia:

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób :)

1kasiulka1, rex, wikaa lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ