X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kończę myć szafki w kuchni :-) i na 15.20 zmykam do gina :-)
    Miłej pracy, zakupów, sprzątania ... bo widzę dziś luz na forum ;-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zania za link:) rzeczywiście na allegro jest taniej i też są groszki:) śliczne są pościele:) coś wybiorę:) tylko chcę z podusią i kołderką kupić:) ja non stop w kuchni, już mi nogi w d..wchodzą:) Wikaa daj znać jak u gina:) ja obrobię się z ciastem teraz, poźniej kościół a poźniej sałatka i pakowanie:) uff:) ciekawe czy dam radę dziś poćwiczyć:)

wikaa lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek i ja się witam :)

Dziewczyny ale się dziś wystraszyłam bo mój maluszek jak zawsze brykał mi rano w brzuszku tak dziś cisza spokój, mój mężuś poświecił troszkę mi latarką po brzuszku i jak poczułam że baaardzo delikatnie drgnął a po chwili zaczął się wiercić to kamień z serca spadł <3 Nie wiem czy to przez ten brak cukru ???? zrobił się mniej ruchliwy ... postanowiłam w związku z tym że do drugiego śniadania posłodzę herbatkę i dodałam 1 malutką płaską łyżeczkę cukru i mały zaczął mi "pływać" w brzuchu :) a cukier nie wzrósł mimo to ponad normę a i nawet nie przekroczył i nie chce przekroczyć 90mg.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa - powodzenia na wizytacji ;) zdaj potem relacje ;)

wikaa lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka to dobrze,że cukier ok:) nie martw się, malutki w środku czasem sobie leniuchuje i nie chce mu się brykać:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie.
    Oczywiście jest w porządku. Gina nie mogła wyczuć tętna przez urządzenie, ale szybkie usg pokazało serduszko i moją małą dzidzię machającą do mnie :-) Hemoglobina 11.4, mocz czysty, 4 kg na plusie i zwolnienie do 3 maja... We wtorek zawioze do pracy.
    A teraz zbieram się do kościoła.

Kate jaka sałatkę robiłaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 16:57

1kasiulka1, dora8201, ewela86, believe lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Wikaa, super że z dzidzią ok ;)
    Ja ogarniam mieszkanie.

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też dziś mniej aktywna-Mama lata od fryzjera do sklepu,od sklepu na poczte, i do tego sprzątanie,więc tylko bujanie dziś czuje dzidzia. lecę sprzątać jeszcze ten pokój "w remoncie":-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:38

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez spokojna a ja padam dosłownie, pocwiczylam jeszcze i aż uklucia szpilka poczułam, zakwasy w pachwinach widać ciało nie przyzwyczajone, Wikaa super ze wszystko ok i jaka hemoglobina ładna:) mało tez przytylas:) ja 4,9 na plusie. Sałatka moja ulubiona:ser żółty w kostkę kroje, szynkę konserwowa tez w kostkę, ananasy, 3jajka, dodaje seler ze sloiczka, kukurydzę, majonez sól i pieprz:)

wikaa lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ulubiona sałatka to: tortellini z mięsem,ser żółty w kosteczkę,kukurydza,fasola czerwona w sosie cayene,cebula czerwona w kosteczke,i tuńczyk w sosie pomidorowym (lub taki z warzywami),doprawione odrobiną soli i pieprzu oraz majonezu PYYYCHAA:-)

ROBIE też lososiowe babeczki z serkiem i jajkami plus czosnek i szczypiorek i rybkę e sosie słodko kwasnym z ananasem marchewka i papryka:-)
    do tego ulubione wafle mojego męża z kawą Ale tam surowe jajo więc ja nie pojjem:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ciekawa sałatka:) spróbuję mimo że nie przepadam za tuńczykiem w salatce:) pyszności robisz:)
    Jutro rano jedziemy wiec dziś życzę Wam Wesołych Świąt:) odpocznijcie i jedzcie do syta:)

1kasiulka1, rex lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sałatka jest genialna:-) tuńczyk prawie nie wyczuwalny.

KATE. wzajemnie:-)
    Smacznego jajeczka lipcoweczki:-)

1kasiulka1, kate851, rex lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - dzięki . Właśnie tak samo uspokaja mnie mąż mówiąc że Kamilek też może sobie czasem chcieć bardziej poleniuchować :) Również i dla ciebie Wesołych Świąt oraz spokojnej i szerokiej drogi:)

wika - super że z tobą i dzidzią wporządeczku :) oby więcej takich info :)

Dziewczyny wieeemm już trochę przynudzam z tematem mojego cukru ale chciałam tylko się pochwalić że dziś słodziłam herbatkę i na cały dzień przyswoiłam ok 3 małe łyżeczki cukru i mimo to nie przekroczyłam normy i miałam dzięki temu poziomy : 83mg, 91mg, 109 mg, 104 mg :):):) bo wcześniej wydawało mi się że całkowicie bez słodkich rzeczy w organizmie ten cukier był jednak za niski:)

Kupiliśmy dziś u baaardzo miłej kobietki wanienkę ze stelażem dla Kamilcia wypatrzoną z olx.pl i zaskoczyło mnie to że obca osoba wyskoczyła nam do tego z prezentową torebeczką podpisaną DLA MALUSZKA w której dała nam mini koszulkę w kratkę dla małego do tego spodeneczki i bluzeczkę na dł. rękawek Ślicznee :) powiem wam że oboje doznaliśmy szoku że są jeszcze ludzie z takim bezinteresownym gestem :):):)
    Potem pojechaliśmy na zakupki i mężuś kupił mi bluzeczkę z napisem "It's a boy " i rysunkiem bucików które są po założeniu bluzki na moim brzuszku taka typowa dla kobietki ciężarnej :) sprawił mi tym równie mega przyjemność bo zawsze chciałam taką , a cieszę się bo w sklepie z odzieżą ciążową dziś widziałam inne ale w podobnym stylu za 72 zł a mąż kupił za niecałe 33 zł :) także u mnie dzień udany :)
    Kamilek się troszkę rozbudził więc mamusia szczęśliwa :)

WSZYSTKIM LIPCÓWKOM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT!!! SAMYCH PYSZNOŚCI W KOSZYCZKU WIELKANOCNYM , WIELE RADOŚCI , MIŁOŚCI , GOŚCI I SUCHEGO UBRANIA W DZIEŃ PONIEDZIAŁKOWEGO LANIA :)

rex, wikaa lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda jutro jeszcze wejdę tu na pewno, ale tym co uciekają też życzę miłego czasu w rodzinnym gronie.
    Odpocznijcie sobie :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) Kasiulka to super ze taki cukier masz:) my tu wszystkie trzymamy kciuki:) to dzień udany:) Zania a ta fasola czerwona to gotowa kupujesz w tym sosie? :) a jak tak to gdzie? Lubie sałatki nowości i z chęcią zrobię:) dobranoc:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasola w puszce z boduelle:-) koniecznie w sosie cayenne. szukaj w Carrefour lub stokrotce

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka super że tak sprawnie z tymi cumrami Ci idzie :)

Wesołego alleluja wszystkim mamom życzę :)

1kasiulka1, rex lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

ja już dzisiaj nic nie przygotowuję. wczoraj robiłam sałatkę, a dzisiaj leżę, bo tak mi się spać chce, że oczy się same zamykają, ale zasnąć oczywiście nie mogę.

życzę Wam wesołych świąt i mokrego dyngusa :)

rex, ewela86, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Ja dzisiaj tylko na chwilke w sumie zlozyc Wam wszystkim zyczenia:

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób :)

1kasiulka1, rex, wikaa lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ