X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja też dzisiejsze badanka mam już za sobą :) jutro przed wizytą u diabetolog są do odbioru ;) też mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre i razem z moimi zapiskami z pomiaru glukometrem usłyszę że jestem zdrowa i żadna insulina nie będzie potrzebna a Kamilkowi będę mogła dostarczać słodkości :)za którymi swoją drogą już troszkę zdążyłam zatęsknić ;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Kasiulka, to dobre wieści.
    Coś dzisiaj mało piszecie.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta drogie - chciałam kupić pieluchy tetrowe, ale nie wiem jaki rozmiar?? Tych wymiarów jest od groma...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania ja kupiłam 70x80 10 sztuk

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie są za duże? :) Ja się zwyczajnie nie znam :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy możecie mi powiedzieć do czego potrzebne tetrowe pieluchy a do czego te flanelowe?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zależy do czego chcecie ich używać ;-) Ja do wycierania buzi, podkład pod szyjkę przy kamieniu, przykrycie latem w wózeczku. Flanelowe do tego samego mogą być ale one jakby grubsze trochę i chyba mniej chłonne są.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tetrowe do podkłądania w wanience, na ramie przy odbijaniu, pod buzie w wózku i łóżeczku flanelowa do przykrycia lub pod buzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• juwelka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:39

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja flanelowych przy starszym nie miałam i teraz też nie planuję raczej kupować.
    Można u nas niby bawełniane kupić ale też odpuszczę :p
    Kupiłam 3 tetrówki i jeszcze 3 dokupię. Rozmiar raczej nie miał dla mnie znaczenia.
    Przy starszym miałam ze 100 bo chciałam używać w domu zamiast pampków ale nie mógł ..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie kupiłam 2 szt flanelowych i mam zamiar kupić min 5 tetrowych

Acha dziewczyny taką wanienkę kupiliśmy z mężem od kobietki z Olx
    4txj3c6ka3m4_t.jpg

A takie ciuszki w gratisie podarowała dla Kamilcia
    pru63hcp8pl4_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:56

radiszka, rex, kierzynka, zielona1, ewela86, wikaa, Blue:) lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja też dzisiejsze badanka mam już za sobą :) jutro przed wizytą u diabetolog są do odbioru ;) też mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre i razem z moimi zapiskami z pomiaru glukometrem usłyszę że jestem zdrowa i żadna insulina nie będzie potrzebna a Kamilkowi będę mogła dostarczać słodkości :)za którymi swoją drogą już troszkę zdążyłam zatęsknić ;)

Super ze dieta działa. Jeśli się mieścisz w normach to insulina Ci nie grozi ale o szaleństwach z czekoladą bym zapomniała.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay ze słodkości akurat czekolada u mnie zawsze była na ostatnim miejscu za to bardziej wolę lody z owocami lub gofry z bitą śmietaną ale zobaczymy co jutro usłyszę u lekarza niemniej jednak jakby nie było jedzonko będę pochłaniać z rozsądkiem :)

bnl7obo.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym lody zjadła... no cóż do lipca przynajmniej muszę poczekać. Narazie dietka. Z "słodyczy" po chałce mam wynik dobry, albo ewen jeśli jem coś zakazanego zagryzam sałata

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay damy rade :) jak się urodzą nasze maleństwa to będzie dla nas największa słodycz na świecie :)

Blue:) lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Wiem, ze praktycznie w ogole sie tu nie udzielam, ale dzis mam do Was pytanie, albo po prostu musze sie wyzalic...
    Bylam na usg polowkowym, glowka i nozki rozwiniete byly na 22tc, a brzuszek na 23tc.Dokladnie tydzien pozniej trafilam do szpitala, tam zrobili mi usg, powiedzieli ze jest dobrze wiec sie nie martwilam. Ale gdy po wyjsciu ze szpitala spojrzalam na wyniki to sie zalamalam... Przez 7 dni nozki Małego urosly o 4 tygodnie, brzuszek o 3, a glowka tak jak powinna o tydzien.
    Czy wedlug Was taka sytuacja jest mozliwa,czy moze jest to jakis blad w pomiarach, a moze winne bylo miednicowe ulozenie dzidziusia? Jestem zalamana i boje sie, ze z glowka mojego dziecka cos nie tak, wizyta w poniedzialek a ja wariuje...

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Część dziewczyny, nie wszystkie mnie kojarzycie bo udzielała się na forum na początku a potem przerwalam. Brakowało mi czasu ale czytałam regularnie:-)
    moje pierwsze pytanie - czarna owca gdzie jesteś bo ostatnio cię tu bardzo mało...
    co do glukozy też miałam badania i LekaRz mnie trochę postraszyl ale okazało się ze wszystko ok. Przy glukozie75g miałam po godz 152 przy normie 180 i po 2 h 127 przy normie ok140, na czczo 83 ( nie mam przy sobie wynikow). Oczywiście normy zależą od tego czy jest to glukoza 75g czy 50g.Ja niestety jem bardzo dużo słodyczy co widać już na wadze:-) kasiulka z tego co wiem to warto badania powtórzyć i potwierdzić. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać co i jak

radiszka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Morroind, nie jestem ekspertem Ale jak czytam moje badania to tez rozbieżności są duże, dlatego stwierdziłam że jak lekarz mówi że ok to wie co mówi. Nie przejmuj się, teraz dzieciakami nam różnie rosną. Znajomym lekarz mówił cały czas ze główką trochę mała w porównaniu z resztą ( w granicach normy) ale dzidziuś urodził się super zdrowy i " proporcjonalny".

Morroind lubi tę wiadomość

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Morroind, spokojnie, teraz wszystko rośnie sobie w swoim tempie :)
    Zobaczysz, że na końcówce będzie dokładnie tak jak ma być ;)
    Moje ADHD spać mi nie dało bo znów wychodziło pępkiem :/
    Do tego nóżki od tygodnia są wysoooko pod żebrami i trzepnie mocniej to tracę oddech :(
    Przedwczoraj odwróciła się twarzą do pleców i calutki dzień miałam brzuch ciążowy :)
    Ale już wróciła do swojej pozycji i brzucha brak.
    Miłego dnia dziewczyny.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja z miło checią się spotkam z dziewczynami z Rzeszowa i okolic :-) może któraś z Was będzie rodziła na Rycerskiej?
    dawno mnie nie było ponieważ kiepsko się czułam a jak i Was czytałam to nie tryskałyście optymizmem tylko ciągle były jakieś sprzeczki,
    u mnie po ostatnim usg okazało się że będzie córcia i drugię dzieciątko obrucone pleckmi jest i na tym etapie ciężko cokolwiek powiedzieć, ważą przeszło 600g , rozwijają się prawidłowo,
    jednak mnie mentalnie ciezko jest się przygotować do bycia mamą bliźniaków bo przeważa strach czy dam rade itd.
    Pozdrawiam cieplutko :)

ewela86, rex, wikaa lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ