Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Ja też dzisiejsze badanka mam już za sobąjutro przed wizytą u diabetolog są do odbioru
też mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre i razem z moimi zapiskami z pomiaru glukometrem usłyszę że jestem zdrowa i żadna insulina nie będzie potrzebna a Kamilkowi będę mogła dostarczać słodkości :)za którymi swoją drogą już troszkę zdążyłam zatęsknić
-
Ja flanelowych przy starszym nie miałam i teraz też nie planuję raczej kupować.
Można u nas niby bawełniane kupić ale też odpuszczę :p
Kupiłam 3 tetrówki i jeszcze 3 dokupię. Rozmiar raczej nie miał dla mnie znaczenia.
Przy starszym miałam ze 100 bo chciałam używać w domu zamiast pampków ale nie mógł .. -
Ja jak na razie kupiłam 2 szt flanelowych i mam zamiar kupić min 5 tetrowych
Acha dziewczyny taką wanienkę kupiliśmy z mężem od kobietki z Olx
A takie ciuszki w gratisie podarowała dla Kamilcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:56
radiszka, rex, kierzynka, zielona1, ewela86, wikaa, Blue:) lubią tę wiadomość
-
1kasiulka1 wrote:Cześć dziewczyny
Ja też dzisiejsze badanka mam już za sobąjutro przed wizytą u diabetolog są do odbioru
też mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre i razem z moimi zapiskami z pomiaru glukometrem usłyszę że jestem zdrowa i żadna insulina nie będzie potrzebna a Kamilkowi będę mogła dostarczać słodkości :)za którymi swoją drogą już troszkę zdążyłam zatęsknić
Super ze dieta działa. Jeśli się mieścisz w normach to insulina Ci nie grozi ale o szaleństwach z czekoladą bym zapomniała. -
Pay ze słodkości akurat czekolada u mnie zawsze była na ostatnim miejscu za to bardziej wolę lody z owocami lub gofry z bitą śmietaną ale zobaczymy co jutro usłyszę u lekarza niemniej jednak jakby nie było jedzonko będę pochłaniać z rozsądkiem
-
Czesc dziewczyny
Wiem, ze praktycznie w ogole sie tu nie udzielam, ale dzis mam do Was pytanie, albo po prostu musze sie wyzalic...
Bylam na usg polowkowym, glowka i nozki rozwiniete byly na 22tc, a brzuszek na 23tc.Dokladnie tydzien pozniej trafilam do szpitala, tam zrobili mi usg, powiedzieli ze jest dobrze wiec sie nie martwilam. Ale gdy po wyjsciu ze szpitala spojrzalam na wyniki to sie zalamalam... Przez 7 dni nozki Małego urosly o 4 tygodnie, brzuszek o 3, a glowka tak jak powinna o tydzien.
Czy wedlug Was taka sytuacja jest mozliwa,czy moze jest to jakis blad w pomiarach, a moze winne bylo miednicowe ulozenie dzidziusia? Jestem zalamana i boje sie, ze z glowka mojego dziecka cos nie tak, wizyta w poniedzialek a ja wariuje... -
Część dziewczyny, nie wszystkie mnie kojarzycie bo udzielała się na forum na początku a potem przerwalam. Brakowało mi czasu ale czytałam regularnie:-)
moje pierwsze pytanie - czarna owca gdzie jesteś bo ostatnio cię tu bardzo mało...
co do glukozy też miałam badania i LekaRz mnie trochę postraszyl ale okazało się ze wszystko ok. Przy glukozie75g miałam po godz 152 przy normie 180 i po 2 h 127 przy normie ok140, na czczo 83 ( nie mam przy sobie wynikow). Oczywiście normy zależą od tego czy jest to glukoza 75g czy 50g.Ja niestety jem bardzo dużo słodyczy co widać już na wadze:-) kasiulka z tego co wiem to warto badania powtórzyć i potwierdzić. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać co i jakradiszka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Hej Morroind, nie jestem ekspertem Ale jak czytam moje badania to tez rozbieżności są duże, dlatego stwierdziłam że jak lekarz mówi że ok to wie co mówi. Nie przejmuj się, teraz dzieciakami nam różnie rosną. Znajomym lekarz mówił cały czas ze główką trochę mała w porównaniu z resztą ( w granicach normy) ale dzidziuś urodził się super zdrowy i " proporcjonalny".
Morroind lubi tę wiadomość
-
Witam
Morroind, spokojnie, teraz wszystko rośnie sobie w swoim tempie
Zobaczysz, że na końcówce będzie dokładnie tak jak ma być
Moje ADHD spać mi nie dało bo znów wychodziło pępkiem
Do tego nóżki od tygodnia są wysoooko pod żebrami i trzepnie mocniej to tracę oddech
Przedwczoraj odwróciła się twarzą do pleców i calutki dzień miałam brzuch ciążowy
Ale już wróciła do swojej pozycji i brzucha brak.
Miłego dnia dziewczyny. -
witajcie, ja z miło checią się spotkam z dziewczynami z Rzeszowa i okolic
może któraś z Was będzie rodziła na Rycerskiej?
dawno mnie nie było ponieważ kiepsko się czułam a jak i Was czytałam to nie tryskałyście optymizmem tylko ciągle były jakieś sprzeczki,
u mnie po ostatnim usg okazało się że będzie córcia i drugię dzieciątko obrucone pleckmi jest i na tym etapie ciężko cokolwiek powiedzieć, ważą przeszło 600g , rozwijają się prawidłowo,
jednak mnie mentalnie ciezko jest się przygotować do bycia mamą bliźniaków bo przeważa strach czy dam rade itd.
Pozdrawiam cieplutko
ewela86, rex, wikaa lubią tę wiadomość