X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie ubranka Zania:) prześliczne:) aj będziemy stroić nasze Niunie:)
    Łóżeczko dla Nelusi:)
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-biale-wysylka-gratis-i5217082824.html

rex, wikaa lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne - a materacyk jaki kupujecie??

Właśnie...Dziewczęta zastanawiam się nad materacem... po przeczytaniu kilku stron chyba nie chce tego Pianka-Kokos-Gryka (oczytałam się o tym robactwie). <Myślę nad lateksowym lub piankowym (czy piankowy jest odpowiedni dla takiego noworodka?)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) ja też mnóstwo przeczytałam o materacach i na pewno nie kupię z gryką, mam już upatrzony kokos-pianka z firmy Vitmat, ma bardzo dobre opinie i cenowo 119zł, więc myślę,że na ten się zdecyduję.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest też na allegro
    http://allegro.pl/vitmat-eco-coco-baby-materac-120x60-pianka-kokos-i5213826217.html

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Magdusia ja w sumie z Krosna jestem ale bede rodzic na rycerskiej w Rzeszowie
    bo moj dr tam pracuje :)

Czesto Was czytam ale jakos nie pisalam .... CZas to zmienic ! :)

radiszka, wikaa, zielona1 lubią tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania te bodziaki wymiatają :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja kupiłam gryka-pianka-kokos. Ale jak się boisz to piankowy tez będzie dobry ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam gryczano kokosowy po Zuzi teraz na nim spi córka kuzynki jak wróci obejrze go i jak bedzi eok to zostawie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• radiszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:

Właśnie...Dziewczęta zastanawiam się nad materacem... po przeczytaniu kilku stron chyba nie chce tego Pianka-Kokos-Gryka (oczytałam się o tym robactwie). <Myślę nad lateksowym lub piankowym (czy piankowy jest odpowiedni dla takiego noworodka?)

Zania, ja kiedyś rozmawiałam z moim wujkiem, który od lat pracuje w hurtowni z takimi dziecięcymi artykułami i na temat materacyków powiedział mi tak: mieszanki z gryką-absolutnie by nie kupił, polecałby ewentualnie sam kokos, kokos-lateks (czy jakoś tak, tylko, że jest dość drogi) albo kokos z pianką.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc trzeba kupić ten pianka-kokos :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Dla dziewczyn mam takie :)

http://www.ewozki.eu/pl/p/Dwustronny-lateksowy-materac-dzieciecy-IRIS-Janpol-120x60/731

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak przymierzam się do kupna pościeli do łóżeczka i się zastanawiam co z gondolą, czy oprócz kocyka i rożka coś kupować do wózka?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś dni mi umykają nie wiem gdzie... dziś wg belly zaczęłam 7 miesiąc! szok

tak na szybciutko odpiszę na poruszane sprawy :) po weekendzie będę już pewnie częściej i dokładniej z Wami :)

materac kupię chyba zwykły, najzwyklejszy piankowy...

rozstępów póki co nie mam - tzn mam stare po poprzedniej ciąży (wyszły mi dopiero kilka dni porodzie a na piersiach na początku ciąży) a używam palmersa, mam z rossmana jakiś fioletowy czy różowy balsam i ziaja mamma ale i masłem do ciała się smaruje i balsamem mixa do ciała... co podleci pod rękę tym lecę zwłaszcza, że ja mam suchą i wrażliwą skórę więc mam wszystkie balsamy mocno nawilżające więc póki co jest ok

do wózka nie kupuje nic poza kocykiem i potem na zimę jakimś śpiworkiem - bo mam w zestawie śpiworek ale profilowany do spacerówki... a no prześcieradełka ze 2 kupię i air matę bo na lato na pewno się przyda

jeśli chodzi o twardnienia brzucha to mi twardnieje jak mocno mnie boli spojenie - jakoś tak mi się spina wtedy ale bezboleśnie - gin powiedział, że może być tak i póki nie boli i nie są to regularne skurcze to tak może być

Luśka nadal siedzi głową do góry i na dodatek buzią do kręgosłupa i jak kopie to mnie wali mam wrażenie że po kręgosłupie, głęboko w środku..:) ewentualnie wypycha całe plecy w brzuchu...

zielona1 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka też nic a nic nie kupuję.
    Pieluchę ewentualnie jej dam albo kocyk.
    Śpiworek mam po starszym na zimę to sobie wezmę jak będę w Pl.
    Jak nie to kupię tutaj ale to na jesień dopiero.

dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do wózka planuje kupic przescieradelko, i kocyk z podusia minky taki cienki na lato,a w cieplejsze dni pielusia:-)

Ją dziś kupiłam przewijak na lozeczko, karnisz do pokoju małej i listwy...no i zamówiłam firanke... nie wiem co w tym miesiącu jeszcze zakupie...może coś z kosmetyków. Dziś zastanawiałam się jak działa ten ASPIRATOR do noska( kiedyś uzywalo się tzw gruszek),i czy macie jakiś sprawdzony. i pytanie jaka szczoteczka do włosków(Jaka firma,cos sprawdzonego?) i jakie nożyczki,cążki... jest tego tyle ze nie wiem na co patrzeć.

odnośnie majtek poporodowych... jaki rozmiar?? :-) przepraszam za masę pytań:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używałam fridy - dość długo póki w zasadzie Młody się dmuchać nie nauczył... są też te do odkurzacza i niby je chwalą ale ja mam głośny odkurzacz to raz, dwa jakoś nie wyobrażam sobie wyciągać wieczorem odkurzacza żeby nos wyczyścić a trzy to siła płuc wystarczyła ale to też każdy musi sam zdecydować... niektórzy uważają że frida jest obrzydliwa bo bakterie się wciaga buzią czy gile choć to nieprawda :)

szczoteczka do włosów, nożyczki i cążki to obojętnie jakiej firmy - nożyczki z zaokrągloną końcówką, cążki różnią się od dorosłych tym, że są mniejsze a szczoteczka to też wybierasz taką jaka Ci się podoba - ja wezmę z tommee tippee ale tylko dlatego, że będę brała butelki i smoczki z tej firmy od znajomej a ona tylko tą firmą handluje i za jednym zamachem po prostu

a majtki bierzesz takie jaki rozmiar nosisz... tak mniej więcej teraz... one rozciągliwe są i mają zapas na zwis pobrzuszkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:33

zpbnio4p92q84lda.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślę czy potrzebne prześcieradło do wózka ale pomyślę:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrzebne niepotrzebne :) zależy :P łatwiej mi będzie zdjąć i uprać prześcieradełko niż szorować materacyk z gondoli a pielucha na spodzie mi się podwijała, ściągała.... a tu z gumeczką, pyk i już... a latem na początku cienko poubierane dzieciaczki będą to kazda nierówność może mocno uwierać.. ale i bez niego da się obejść

zpbnio4p92q84lda.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate-odnośnie przescieradelka-z ja jestem typem człowieka który "zapobiega" bardzo mocno wszystkim złym nastepstwa:-) czyli w tym przypadku pobrudzeniu wkładu/materacyka w wozku:-) hehe. gdybym miała używany wózek pewnie bym nie zapobiegala aż tak bardzo,Ale że będZie nowy to zadbam..o swoja psychike hehehe:-)

Dora wielkie dzięki za podpowiedz. Czyli zwykła gryszka dla niemowlaków mi wystarczy,nie muszę mieć aspiratora:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA jesli wolisz gruszkę kup gruszkę ;) najwyżej trzeba będzie to dokupisz aspirator - w każdej aptece jest... Dla mnie gruszka to trauma dzieciństwa, jak niewiele rzeczy pamiętam tak to coś gumowego idącego do mojego nosa pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 02:54

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ