Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Śliczne - a materacyk jaki kupujecie??
Właśnie...Dziewczęta zastanawiam się nad materacem... po przeczytaniu kilku stron chyba nie chce tego Pianka-Kokos-Gryka (oczytałam się o tym robactwie). <Myślę nad lateksowym lub piankowym (czy piankowy jest odpowiedni dla takiego noworodka?) -
zania1313 wrote:Śliczne - a materacyk jaki kupujecie??
Właśnie...Dziewczęta zastanawiam się nad materacem... po przeczytaniu kilku stron chyba nie chce tego Pianka-Kokos-Gryka (oczytałam się o tym robactwie). <Myślę nad lateksowym lub piankowym (czy piankowy jest odpowiedni dla takiego noworodka?)
Zania, ja kiedyś rozmawiałam z moim wujkiem, który od lat pracuje w hurtowni z takimi dziecięcymi artykułami i na temat materacyków powiedział mi tak: mieszanki z gryką-absolutnie by nie kupił, polecałby ewentualnie sam kokos, kokos-lateks (czy jakoś tak, tylko, że jest dość drogi) albo kokos z pianką. -
jakoś dni mi umykają nie wiem gdzie... dziś wg belly zaczęłam 7 miesiąc! szok
tak na szybciutko odpiszę na poruszane sprawypo weekendzie będę już pewnie częściej i dokładniej z Wami
materac kupię chyba zwykły, najzwyklejszy piankowy...
rozstępów póki co nie mam - tzn mam stare po poprzedniej ciąży (wyszły mi dopiero kilka dni porodzie a na piersiach na początku ciąży) a używam palmersa, mam z rossmana jakiś fioletowy czy różowy balsam i ziaja mamma ale i masłem do ciała się smaruje i balsamem mixa do ciała... co podleci pod rękę tym lecę zwłaszcza, że ja mam suchą i wrażliwą skórę więc mam wszystkie balsamy mocno nawilżające więc póki co jest ok
do wózka nie kupuje nic poza kocykiem i potem na zimę jakimś śpiworkiem - bo mam w zestawie śpiworek ale profilowany do spacerówki... a no prześcieradełka ze 2 kupię i air matę bo na lato na pewno się przyda
jeśli chodzi o twardnienia brzucha to mi twardnieje jak mocno mnie boli spojenie - jakoś tak mi się spina wtedy ale bezboleśnie - gin powiedział, że może być tak i póki nie boli i nie są to regularne skurcze to tak może być
Luśka nadal siedzi głową do góry i na dodatek buzią do kręgosłupa i jak kopie to mnie wali mam wrażenie że po kręgosłupie, głęboko w środku..ewentualnie wypycha całe plecy w brzuchu...
zielona1 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
ja do wózka planuje kupic przescieradelko, i kocyk z podusia minky taki cienki na lato,a w cieplejsze dni pielusia:-)
Ją dziś kupiłam przewijak na lozeczko, karnisz do pokoju małej i listwy...no i zamówiłam firanke... nie wiem co w tym miesiącu jeszcze zakupie...może coś z kosmetyków. Dziś zastanawiałam się jak działa ten ASPIRATOR do noska( kiedyś uzywalo się tzw gruszek),i czy macie jakiś sprawdzony. i pytanie jaka szczoteczka do włosków(Jaka firma,cos sprawdzonego?) i jakie nożyczki,cążki... jest tego tyle ze nie wiem na co patrzeć.
odnośnie majtek poporodowych... jaki rozmiar??przepraszam za masę pytań
-
ja używałam fridy - dość długo póki w zasadzie Młody się dmuchać nie nauczył... są też te do odkurzacza i niby je chwalą ale ja mam głośny odkurzacz to raz, dwa jakoś nie wyobrażam sobie wyciągać wieczorem odkurzacza żeby nos wyczyścić a trzy to siła płuc wystarczyła ale to też każdy musi sam zdecydować... niektórzy uważają że frida jest obrzydliwa bo bakterie się wciaga buzią czy gile choć to nieprawda
szczoteczka do włosów, nożyczki i cążki to obojętnie jakiej firmy - nożyczki z zaokrągloną końcówką, cążki różnią się od dorosłych tym, że są mniejsze a szczoteczka to też wybierasz taką jaka Ci się podoba - ja wezmę z tommee tippee ale tylko dlatego, że będę brała butelki i smoczki z tej firmy od znajomej a ona tylko tą firmą handluje i za jednym zamachem po prostu
a majtki bierzesz takie jaki rozmiar nosisz... tak mniej więcej teraz... one rozciągliwe są i mają zapas na zwis pobrzuszkowyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:33
potrzebne niepotrzebne
zależy
łatwiej mi będzie zdjąć i uprać prześcieradełko niż szorować materacyk z gondoli a pielucha na spodzie mi się podwijała, ściągała.... a tu z gumeczką, pyk i już... a latem na początku cienko poubierane dzieciaczki będą to kazda nierówność może mocno uwierać.. ale i bez niego da się obejść
Kate-odnośnie przescieradelka-z ja jestem typem człowieka który "zapobiega" bardzo mocno wszystkim złym nastepstwa:-) czyli w tym przypadku pobrudzeniu wkładu/materacyka w wozku:-) hehe. gdybym miała używany wózek pewnie bym nie zapobiegala aż tak bardzo,Ale że będZie nowy to zadbam..o swoja psychike hehehe:-)
Dora wielkie dzięki za podpowiedz. Czyli zwykła gryszka dla niemowlaków mi wystarczy,nie muszę mieć aspiratora:-) -
ZANIA jesli wolisz gruszkę kup gruszkę
najwyżej trzeba będzie to dokupisz aspirator - w każdej aptece jest... Dla mnie gruszka to trauma dzieciństwa, jak niewiele rzeczy pamiętam tak to coś gumowego idącego do mojego nosa pamiętam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 02:54
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif