Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ale numer,moja kuzynka również jest w ciąży i lekarz od 12 tc mówił że będą mieli chłopca,a w 21 tc powiedział,że córka:-) hehe i też taki specjalista podobno:-) a jak mu powiedZieli że do tej pory mówił o synku to nie mógł uwierzyć że tak się pomylil;-)
zielona1, rex lubią tę wiadomość
-
No nieźle:) Zania ok:) to ja biorę w razie czego cytrynę i coś do czytania:)
Własnie miałam się pytać kupujecie przewijak na łóżeczko czy komodę z przewijakiem? bo ja już mam upatrzoną komodę z przewijakiem,ale tak sobie teraz myślę,że co później z taką komodą
Pay wow:) ale czas leci:) gratulacje:)Pay lubi tę wiadomość
-
Żania ale to się często zdarza...
U mnie też tak było. Dlatego przed 20 tyg nie chcą mówić płci raczej.
U mnie też dwie lekarki powiedziały że chłopczyk a w 20 tyg wyszła, że dziewczynka.
Na wiedzę i niewiedzę lekarza w tym przypadku zwalić nie mogłam bo to osoby, które całe studia uczyły się tylko i wyłącznie o USG płodu
U nas ginekolodzy nie są uprawnieni do badan USG. -
Cześć Dziewczyny Kolejny dzień pięknej pogody, mnie aż roznosi - wczoraj ogródek sprzątałam i dzisiaj będę kontynuować Wczoraj też miałam wizytę - Tomuś waży 900g, pierwszy raz nie pokazał siura i w ogóle nie miał ochoty na to, żeby go podglądać bo się chował. Serduszko bije pięknie, przepływy pępowinowe też super - ogólnie mały rozwija się super. Gorzej ze mną - znowu puchnę jak w pierwszej ciąży. Obrzęki na nogach itp W 5 dni przybyło mi 2kg i to sama woda bo nie objadam się, czuję się jak balon. Mam leżeć z nogami w górze, jak najmniej siedzieć, chodzić tak. Sól do odstawki i w poniedziałek robię badania na krzepliwość krwi - jak będzie wszystko ok to widać taka moja uroda w ciąży, jak coś nie tak to zastrzyki przeciwzakrzepowe i baczna obserwacja. Boję się zakażenia ciążowego z pierwszej ciąży ale jak na razie staram się być dobrej myśli Miłej soboty Dziewuszki
dora8201, wikaa, rex, katepr lubią tę wiadomość
-
witam, wpadłam na chwilę bo pogoda taka, że w ogródku siedzę... teraz obiad robie więc mam chwilę
Livia ja polubiłam czytając o Tomku, o Tobei już nie lubię... trzymam kciuki, zeby było ok wszystko!
Konwalia o ile dobrze pamiętam to taka bladożółta jakby ale nie wiem jak wyglada taka na tym etapie ciąży bo nie miałam ani nie mam
Kate przewijak na komodę to nic innego jak deska większa powierzchniowo niż góra komody i z mojej komody się zdejmuje i jest normalna komoda
Zania ja też tak miałamdo 23tc był chłopak, zdjęcia jajek i w ogóle a potem bach, ptaszek odleciał i jest Luśka
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Hejka.
Moja kuracja na gardło chyba przynosi skutki.... ( odpukać )
Ja siary nie miałam w żadnej ciąży i teraz tez nie mam.
Pojechałam dzisiaj z młodym na działaczkę. Trochę pograbiłam, poleniuchowałam, ale i tak najwieksza atrakcją było ognisko i kiełbaski - oczywiście dla mojego synia.
Puściusieńko na naszym forum
Uciekam spać.1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Czesc,chciałabym się poradzić w pewnej kwestii:-) znowu:-) Obecnie jestem zatrudniona w firmie na podstawie umowy na czas nieokreślony. Od początku roku przebywam na l4 z powodu ciąży (l4 do dnia porodu 28.07.15). Doszly mnie słuchy,ze mój szef najprawdopodobniej będzie likwidowal działalność. Jeśli zlikwiduje firmę przed moim porodem to czy mnie będzie należał się zasilek do dnia porodu? I czy po porodzie będzie mi przyslugiwal zasiłek macierzynski?? nie wiadomo czy to pewne info. niby mówi że w razie czego zatrudni nas w tej nowej ale cholera go wie...
-
Witam w pochmurnie zapowiadającą się niedzielę. ...
Zania nie mam pojęcia co w takiej sytuacji dzieje się z Twoim L4 albo macierzyńskim. ... Ale myślę, że Dora będzie wiedziała
Dziewczyny ja też mam pytanie - śpicie jeszcze na plecach czy juz tylko na boku ? Mi się zdarza obudzić leżąc na wznakchoć nigdy tak nie usypiam....
-
Zania, ja jestem w bardzo podobnej sytuacji i kontaktowalam sie w tej sprawie z PIPem. W razie likwidacji firmy normalnie będzie Ci sie należeć chorobowe i macierzyńskie ale w świadectwie pracy koniecznie musi być zawarta informacja ze umowa zostala rozwiązana z powodu wlasnie likwidacji firmy. Oczywiście wychowawczy urlop nie będzie sie należał. Inna sytuacja by byla gdyby firmę przejmował ktoś inny (np drogą kupna) to wtedy nowy właściciel "przejmuje" również chroniona ciezarna
Mam nadzieję ze pomoglam -
Witam się niedzielnie
livia - będę trzymać kciuki za twoje badania na krzepliwość krwi by wszystko było ok , myśl pozytywniesuper że twój maluszek prawidłowo się rozwija
wikaa - super że z twoim gardłem lepiejjak pisałaś o tej działeczce na którą pojechałaś to aż mi się taki "marzyciel" w głowie włączył hehe też bym tak chciała , nie wspominając już o ognisku i kiełbaskach mmmmmm
Ja wczoraj dotleniałam się na naszym podwóreczku ( mężuś zmieniał opony w autku a ja na ławeczce sobie odpoczywałam i "korzystałam" z wiosennego słoneczka ;)Co do twojego pytania o spanie to w jeśli o mnie chodzi to zasypiam najczęściej na lewym lub prawym boku ale też budzę się niejednokrotnie na plecach i powiem ci że też tak nie raz lubię sobie poleżećiiii poczytałam nawet o tym kiedyś troszkę na jakimś forum i tam pamiętam dziewczyny obawiały się czy w ten sposób nie szkodzą dzidziusiowi i jedna kobietka się wypowiedziała że jakiś tam lekarz stwierdził że jeśli kobiecie jest wygodnie leżeć w pozycji na wznak a nie ma przy tym duszności ani zawrotów głowy to wszystko jest wporządku i nie zagraża to maleństwu
choć faktem jest że najlepsze dla naszych pociech jest gdy leżakujemy na lewym boczku
dziewczyny mam pytanko czy macie może jakieś pomysły na prezent dla rocznej dziewczynki ? bo myślę o prezencie dla mojej chrześnicy i jak na razie najbardziej wpadł mi w oko grający chodzik/pchacz
livia30, wikaa lubią tę wiadomość