X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano.... to widzę, że nie tylko mi się zdarza. ... ;-) najbardziej to przeszkadza mi ten ból kręgosłupa. ... czasem jak się przebudze nie mogę się z bólu podnieść. .. to szybko mija ale jednak ból jest dokuczliwy :-/ a jak czasami celowo położę się na plecach jest ok. Ale czasami to aż mi tchu brakuje i wtedy czuję, że jednak gdzieś się tam ten ucisk robi.... :-(

Kasiulka ja lubię pojechać na działkę i odpocząć "fizycznie" po pracy przy komputerze.... teraz w ciąży mniej mogę robić, bo mama czuwa :-D i krzyczy na mnie, ale leżaczek, słoneczko - super relaks :-) działkę mam poza miastem wiec i powietrze zdrowsze ;-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka- dzięki za pomoc:-) właśnie nie wiem jak on zechce to zrobic. bo głównie chodzi właśnie o sprzedaż budynku. No ale skoro sprzeda budynek to chyba jest to równoznaczne z tym ze likwiduje firme... Wieć nastąpi rozwiązanie umowy... ja już sama nie wiem mam nadzieję że to ploty. Chociaż wracać i tak nie chcialam:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli w razie czego i tak jestem chroniona:-) w każdej sytuacji. a jeśli chodzi o świadectwo czy wypowiedZenie inaczej zwolnić mnie nie może jak poprzez likwidacje czy upadłość:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej pogoda cud miód my wstalismy po 8 niadanie pakowanie i w droge mataka cieżarówka za kółkiem :P 74km pyk i juz bylismy w Ikei potem szybkie zakupy obowiązkowe hot dogi Zuza frytaski, kurczaczki i lody :P

i juz odpoczywamy popijam miete :0

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ugotowałam obiad, trochę odpoczęłam i biorę się za szarlotkę :) a jutro wizyta, jak ten czas leci już kwiecień prawie połowa a ja jeszcze nic nie mam :P

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja mam troszkę inne informacje :) jeśli firma zostaje zlikwidowana to zalezy jeszcze czemu - upadłość czy nie - tak czy siak - nie musisz się martwić bo do porodu, nawet jeśli Twoja umowa zostanie rozwiązana płaci Ci zus w wysokości takiej jakiej masz teraz, a po porodzie przechodzisz na macierzyński z z zusu... tak czy siak kasy masz tyle ile teraz, różnica tylko jest taka, że po likwidacji firmy nie masz gdzie wrócić po macierzyńskim...

Wikaa super, że lepiej się czujesz :) a ja śpię jak mi wygodnie i ostatnio najwygodniej mi na lewym boku i na plecach właśnie i daje jeszcze radę spać na brzuchu (takim bocznym brzuchu z ugiętą wysoko nogą)... na prawym boku zapycha mi się nos więc się budzę, na lewym zaś mnie biodro boli jak za długo leżę, na brzuchu jak za długo to się Luśka denerwuje i kopie więc często śpię na plecach

my dziś korzystamy z pogody mimo, że nie jest tak ciepło jak wczoraj ale nie jest źle... wpadłam tylko na chwilę ciacho z piekarnika wyjąć i spadam znowu na dwór :)

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i o to mi właśnie chodzilo:-) super Dora-dzięki:-) wracać i tak nie chce,a jeśli bym wróciła to tylko po to żeby znów zajść w ciążę:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    U nas upalnie cały dzień.
    I tak nie wychodziłam jeszcze po tej chorobie.
    Ja śpię jak mi wygodnie. Na plecach też.
    Ze starszym tylko na plecach spałam, dotleniony się urodził to chyba było ok.
    Teraz zasypiam na lewym boku, ale w nocy zmieniam pozycję x razy :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) weekend relaksujący, szybko minął:) jutro jadę na badania, wiec coś do czytania spakowane:) Zania teraz słyszę od prawie każdej dziewczyny ze nie chce wracać do swojej pracy, widać że ciężko o fajna za którą się tęskni:) ja od swojej odpoczelam psychicznie i od razu inaczej, dobrze że w razie jakby Twój szef likwidowal to jesteś chroniona:)

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej

Juwelka na szkołę rodzenia nie będę chodzić bo mogę sama taką prowadzić :p

Wika ja tam śpię jak mi wygodnie, niestety ostatnio w prawie każdej pozycji plecy mnie bolą :/

Ja niestety takową prowadzę - niestety, bo przez to nie jestem w stanie w żaden sposób zmusić małżonka, żeby poszedł na zajęcia i się czegoś dowiedział. Jak to mówią - szewc bez butów chodzi...

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh odwiedziła mnie znów moja przyjaciółka znienawidzona- bezsenność....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dora niezłe określenie "znienawidzona przyjaciółka" he, he.... :-D Pewnie rozmowa była głównie o pogodzie. .... :-)

Odprowadzilam młodego do przedszkola, na powrocie zahaczyłam o 3 sklepy i ledwo doczłapałam do domu..... :-( Zaczynam się martwić co będzie za miesiąc albo dwa.... ? Im starszy człowiek tym gorzej ciążę przechodzi..... Przynajmniej jeśli chodzi o mnie..... :-/

Ivettka lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no to nie byłaś sama :D
    Tylko ja o 2 to jakoś wreszcie przysnęłam do 5 ;)
    Witam poniedziałkowo i miłego dnia dziewczyny.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja miałam kiepską noc. Gardło mnie strasznie bolało. Rex może się od Ciebie zarazilam hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:19

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay albo ode mnie ;-):-D

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:34

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja już po badaniach, ja dziś na glukozie byłam :) nie było tak źle :) wzięłam ze sobą cytrynę,ale nie była potrzebna bo w diagnostyce dają cytrynową glukozę i wręcz była smaczna :) )) dla mnie najgorsze są pobierania krwi a sama glukoza bardzo dobra :) miałam siedzieć 2 godziny, oczywiście po godzinie pobranie krwi i nic nie pić i nie jeść i nie chodzić i grzecznie siedziałam :) wzięłam sobie do czytania i było ok :) gorąco bylo w laboratorium, to pani otworzyła okno i sobie czytałam na spokojnie :) oprócz glukozy miałam morfologię, mocz i przeciwciała Coombsa bo gin mi zlecił :) najgorsze było,że czekałam w kolejce 25 minut i mimo naklejki,żeby przepuszczać kobiety w ciązy oraz z dzieckiem nikt nie przepuścił..a w autobusie to nawet pani chciała,żebym jej miejsce ustąpiła, szczyty :)

wikaa lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - znieczulica!!! Mnie to po prostu przeraża:) Daj znać jak wyniki:)

Ja jadę na glukoze 22.04 jak będę na USG 3d/4d to tak przy okazji :) No i wyciągne mojego małżonka na badanie grupy krwi, bo nie ma:)

Kończę kleić naklejkę w pokoiku niuni:) Dziś zawieszamy karnisz i jedziemy po firanke <podekscytowana>

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham u nas juz pokoik gotowy dzis prałam pieluchy ach ale fajnie pachnie :)

ja tez juz jakoś ledwo sie tocze a tu jeszcze 2,5 miesiąca hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania jedna pani stała w kolejce już jak czekałam na pobranie, to mówiła,żebym wchodziła bez kolejki a ja do niej,że nikt mnie nawet nie przepuszcza a ona,że jest w szoku,że co to teraz za czasy..że ludzie takie mają nieludzkie podejście,że kazdy patrzy wyłącznie na siebie i każdy się spieszy.. no niestety..ale w tym autobusie to się wkurzyłam, bo miałam 14 przystanków i powiedziałam,że jestem w ciązy, to już nic nie powiedziała ta kobieta..
    Jak mi pobrała z palca sprawdzić czy może dać glukozę to miałam 88 i mówiła,ze ok, póki co tyle wiem:) na te przeciwciała czekam do czwartku, dziś będzie reszta:)
    Od razu poszłam do Zusu to tez to konto potwierdziłam:) jak coś to teraz będę się Ciebie pytać lub Dory hehe
    U Was pokoik w trakcie urządzania, my urządzamy jeszcze salon póki co,ale juz kosmetyczne rzeczy:)

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ