X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka a w jakim proszku prałaś??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki morfologii, moczu i glukozy:) hemoglobina po tym ascofer 3 razy dziennie skoczyła z 10,6 do 12,3:) w końcu jest w normie:) najbardziej mnie to cieszy:) mocz widac ok ,tylko delikatnie ciężar za niski. Glukoza na czczo 80, to widac norma bo jest od 70 do 99, a po 1 godz 169, po 2 godz 138, tu już norm nie ma, sprawdzę w necie:) chyba,że Wy się orientujecie:)

wikaa lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay to od Wiki, bo ja kaszel bez bólu gardła :P
    U mnie pokój nietknięty. Znalazłam wczoraj pościel na Allegro, 12 elementów za 200 zł... No i zamówię, choć pościeli do zimy używać nie będę. Ale fajne wzory mieli i zaniosę ten komplet do krawcowej żeby mi porobiła to co chcę do pokoju, bo taniej mnie to wyniesie niż materiał :D
    Tzn jeszcze się zastanowię bo w ogóle cen w Pl nie znam, ale wstępnie nad tym myślę ;)

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, po drugim pobraniu nie powinno przekraczać 140 ;)
    Czyli jest ok ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez już własnie sprawdzam w necie, po godzinie norma do 180, po drugiej godzinie do 140, więc jest ok:) uff:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex pokaz jaką pościel wybrałaś:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - super,że wyniki są dobre :)
    Rex - pokazuj pościel :) :)

kate851 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze pierwsze efekty remonciku:

a2xfadeauxcb_t.jpg

d1yq5rnsa79u_t.jpg

mwgze97mo4ys_t.jpg

Konwalia, wikaa, radiszka, kierzynka, amarranta, Biedroneczka83, dora8201, Ivettka, rex, mon!ta^, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania śliczny pokoik:) moje ulubione kolory dla dziewczynki szary plus delikatny róż:) pięknie:) a jakie drzewko śliczne:) super to zrobiliście:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ale Ci zazdroszczę, że masz glukozę za sobą !!!! Może wypijesz za mnie ?! ;-) Odwdzięczę się, obiecuję. ... !
    Ja jej nie znoszę !
    Myślicie, że tą cytrynową można gdzieś w aptece kupić ?

Dziewczyny ale Wy pożądnie jesteście. Pokoiki gotowe, pieluchy poprane, wózki kupione..... O ludzie, kiedy ja się tak zmobilizuje ????

Kate ja miałam podobna sytuacje w kościele. Pani tak długo stała nade mną, tak długo sapała, że jej ustapilam. .. Jak wstałam widząc mój brzuch chyba lekko ja ruszyło, a jeszcze bardziej jak zaraz inna dziewczyna zwolniła mi miejsce, na które nie siadłam bo była z dzieckiem....
    Inna sytuacje miałam w Auchan. Obsługa sklepu (nie kasjerka) idąc przez sklep i widząc mnie na końcu kolejki kasy uprzywilejowanej powiedziała żebym poszła na przód nie czekając. Ja jej na to ok. i stoję dalej.... myślę, zaraz mnie zlinczują he,he.... a ta kobieta zobaczyła, że nie poszłam i się wróciła. Podeszła do kasjerka i zgłosiła, no to poszłam. .. ale wzrok ludzi mało mnie nie zabił ! (to było przed świętami wiec kolejki spore) Pani z kasy skończyła obsługiwać panią wiec podchodzę a ta następna do mnie z gębą, że to, że u kogoś nie widać brzucha nie znaczy, że nie ma prawa korzystać z tej kasy i gada mi i gada... ja do niej proszę niech pani idzie, zaczekam. A ta na cały sklep ze jest inwalidką, że ona tez ma prawa ale ustąpi młodej kobiecie.... Ja do niej - niech pani idzie pierwsza, zaczekam. A ona nie, nie... prosze.... Kasjerka mówi - to kto teraz a ta nagle, ja ! Ja też mamprawo tu stać i mówi zaraz Pani pokaże legitymację. Ja mówię, że nie będę niczego oglądać bo mi to nie potrzebne..... ale ta dalej. Odwróciłam się od niej, bo już miałam dość i tej baby i kasy to mnie mało po głowie tą legitymacja nie zlała, jeszcze trochę i by mi ją do oczu westchnęła. ...
    Taką to miałam przygodę, dlatego wolę wstać w kościele i iść na koniec kolejki..... :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję dobrych wyników. ....
    Pamiętaj moja glukoza czeka.... :-D ;-)

Zania pokoik super ! Nabierze charakteru jak ustawisz łóżeczko :-)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa o matko ale tez przygody niemiłe miałaś..;/ szok co się dzieje z tymi ludźmi tera, przykre to:/
    A wiesz dziś jak mijałam Medicover to pomyślałam o Tobie?:) bo ja robiłam w diagnostyce na Jana Sawy a to po drugiej stronie:) hehe mogę wypić, taka dobra była,że bardzo chętnie:) już mi jedna koleżanka mówiła,że w diagnostyce jako nieliczni mają cytrynową, w luxmedzie wiem,że mają normalną, bo się pytałam.Najgorsze dla mnie to kłucie 3 razy a sama glukoza ok:) Dasz radę:) nie wiem czy w sprzedaży jest cytrynowa, ja nie miałam ze sobą glukozy,ale w razie czego wzięłam cytrynę,okazała się niepotrzebna, ale jak będziesz na zwykłej glukozie, to zawsze mozesz dodać cytrynę:)
    Co do pokoiku to my jeszcze w proszku:) łóżeczko stoi w pudle i z zakupów to tyle:) ubranka nie prane jeszcze i oprócz 10 pieluch tetrowych to nic nie mam:)

wikaa lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaliczyłam glukozę, niestety nie mam takich pozytywnych wrażeń jak kate :/ Nie dość, ze kolejki masakryczne były i jak poszłam bez kolejki to nawet babki przy pobieraniu się do mnie rzuciły, że czy ja się "źle czuje, ze nie stoję w kolejce jak inni", a nie było nawet miejsc siedzących i nikt nie był skory ustąpić :/ No ale w sumie kazały mi już zostać... Glukoza ohydna, zwykła i zakaz cytryny i czegokolwiek w tym lab. Tak mnie muliło, że myślałam już chwilami, że albo zemdleję albo zwrócę to wszystko. Tyle dobrego, że moja mama pracuje zaraz w bud obok lab wiec nie stałam w tym tłumie przez te kolejne godziny tylko poszłam do niej to jakoś mnie zagadywała, żeby szybciej zleciało :) Wyników jeszcze nie znam...
    U nas teraz potężna wichura, ale jak minie to wybieram się do hurtowni z rzeczami dla dzieci pooglądać sobie i popatrzeć co, jakie i za ile bym chciała. Na razie tylko pooglądać bo w tym mies niestety z kasą ciężko... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej bajki, przez ostatnie dni jakoś słabiej czuje ruchy mojego maluszka. Nie wiem może to ja popadam już w paranoję, ale zazwyczaj po zjedzeniu czegoś słodkiego fikał a dziś nawet po tej glukozie tylko 2x kopnął i tyle. Wizytę miałam mieć w środę ale oczywiście zadzwonili dziś, że przeniesiona na piątek :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka to współczuję,ale najważniejsze,że dałaś radę:) mi mówiły,że po wypiciu nie można chodzić i mam siedzieć grzecznie na miejscu:) kurcze do zwykłej nie można było dodać cytryny? jakieś srogie zasady ma to laboratorium, daj znać jak wyniki!:) ja wizytę mam w piątek o 18.20:) to razem wizytujemy:)

radiszka lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja jestem juz po dwukrotnej glukozie w ciąży i doznania mam identyczne jak Ty.... Dla mnie to obrzydliwe.... Co do ruchów, to Twój Maluszek może tez nie lubi takich glukozowych rarytasów i poszedł spać, ale obserwuj i bądź czujna. Czasem dzieci też mniej aktywny dzień mają. ...

Kate ja nawet z cytryną miałam odruchy wymiotne - dlatego popytam w aptece i zapytam tez w medicover. Ja pracuję na Zana - blisko Jana Sawy ;-)

radiszka lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, śliczny pokoik :) a to drzewko sama malowałaś czy to naklejka? o doczytałam, że naklejka;) a gdzie kupiłaś?

ja mieszkam w Niemczech i glukozę miałam tylko po godzinie mierzoną, nie musiałam być na czczo (ale to było chyba 50mg a nie 75). niezbyt mi przypadła do gustu, mimo że w ciąży mam ochotę na słodkie ;)

co do przepuszczania - to ja mam wrażenie, że ludzie tak patrzą, żeby broń boże nie zobaczyć brzucha i nie musieć ustępować kolejki... przykre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:59

o1489vvjal2gnmht.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania prałam w płynie dzidziuś ale czaje sie na płyn Jelp bo pachnie obłędnie jak dla mnie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio Zuza zażyczyła sobie zostac z babcia :P wiec jade po nią wieczorem a teraz biore sie za przebieranie ubranek i miejsce w komodzie na czyste pieluchy :P

Zania cud miód pokoik :) mój jet zółto - pomaranczowo-zielony :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa zapytaj może akurat są cytrynowe:) różnie widać nasze organizmy reagują na glukozę, mi pani przy pobieraniu na czczo mówiła,że dziewczyny i mdleją i wymiotują, to wtedy badanie przerywane i jak coś to są leżanki a ja,że ok,ale ze mam nadzieję,że mój organizm okaże się łaskawy dla mnie:) i całe szczęscie tak było:) oby i u Ciebie tym razem było tak jak u mnie:)

wikaa lubi tę wiadomość

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ