X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka a w jakim proszku prałaś??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki morfologii, moczu i glukozy:) hemoglobina po tym ascofer 3 razy dziennie skoczyła z 10,6 do 12,3:) w końcu jest w normie:) najbardziej mnie to cieszy:) mocz widac ok ,tylko delikatnie ciężar za niski. Glukoza na czczo 80, to widac norma bo jest od 70 do 99, a po 1 godz 169, po 2 godz 138, tu już norm nie ma, sprawdzę w necie:) chyba,że Wy się orientujecie:)

wikaa lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay to od Wiki, bo ja kaszel bez bólu gardła :P
    U mnie pokój nietknięty. Znalazłam wczoraj pościel na Allegro, 12 elementów za 200 zł... No i zamówię, choć pościeli do zimy używać nie będę. Ale fajne wzory mieli i zaniosę ten komplet do krawcowej żeby mi porobiła to co chcę do pokoju, bo taniej mnie to wyniesie niż materiał :D
    Tzn jeszcze się zastanowię bo w ogóle cen w Pl nie znam, ale wstępnie nad tym myślę ;)

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, po drugim pobraniu nie powinno przekraczać 140 ;)
    Czyli jest ok ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez już własnie sprawdzam w necie, po godzinie norma do 180, po drugiej godzinie do 140, więc jest ok:) uff:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex pokaz jaką pościel wybrałaś:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - super,że wyniki są dobre :)
    Rex - pokazuj pościel :) :)

kate851 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze pierwsze efekty remonciku:

a2xfadeauxcb_t.jpg

d1yq5rnsa79u_t.jpg

mwgze97mo4ys_t.jpg

Konwalia, wikaa, radiszka, kierzynka, amarranta, Biedroneczka83, dora8201, Ivettka, rex, mon!ta^, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania śliczny pokoik:) moje ulubione kolory dla dziewczynki szary plus delikatny róż:) pięknie:) a jakie drzewko śliczne:) super to zrobiliście:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ale Ci zazdroszczę, że masz glukozę za sobą !!!! Może wypijesz za mnie ?! ;-) Odwdzięczę się, obiecuję. ... !
    Ja jej nie znoszę !
    Myślicie, że tą cytrynową można gdzieś w aptece kupić ?

Dziewczyny ale Wy pożądnie jesteście. Pokoiki gotowe, pieluchy poprane, wózki kupione..... O ludzie, kiedy ja się tak zmobilizuje ????

Kate ja miałam podobna sytuacje w kościele. Pani tak długo stała nade mną, tak długo sapała, że jej ustapilam. .. Jak wstałam widząc mój brzuch chyba lekko ja ruszyło, a jeszcze bardziej jak zaraz inna dziewczyna zwolniła mi miejsce, na które nie siadłam bo była z dzieckiem....
    Inna sytuacje miałam w Auchan. Obsługa sklepu (nie kasjerka) idąc przez sklep i widząc mnie na końcu kolejki kasy uprzywilejowanej powiedziała żebym poszła na przód nie czekając. Ja jej na to ok. i stoję dalej.... myślę, zaraz mnie zlinczują he,he.... a ta kobieta zobaczyła, że nie poszłam i się wróciła. Podeszła do kasjerka i zgłosiła, no to poszłam. .. ale wzrok ludzi mało mnie nie zabił ! (to było przed świętami wiec kolejki spore) Pani z kasy skończyła obsługiwać panią wiec podchodzę a ta następna do mnie z gębą, że to, że u kogoś nie widać brzucha nie znaczy, że nie ma prawa korzystać z tej kasy i gada mi i gada... ja do niej proszę niech pani idzie, zaczekam. A ta na cały sklep ze jest inwalidką, że ona tez ma prawa ale ustąpi młodej kobiecie.... Ja do niej - niech pani idzie pierwsza, zaczekam. A ona nie, nie... prosze.... Kasjerka mówi - to kto teraz a ta nagle, ja ! Ja też mamprawo tu stać i mówi zaraz Pani pokaże legitymację. Ja mówię, że nie będę niczego oglądać bo mi to nie potrzebne..... ale ta dalej. Odwróciłam się od niej, bo już miałam dość i tej baby i kasy to mnie mało po głowie tą legitymacja nie zlała, jeszcze trochę i by mi ją do oczu westchnęła. ...
    Taką to miałam przygodę, dlatego wolę wstać w kościele i iść na koniec kolejki..... :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję dobrych wyników. ....
    Pamiętaj moja glukoza czeka.... :-D ;-)

Zania pokoik super ! Nabierze charakteru jak ustawisz łóżeczko :-)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa o matko ale tez przygody niemiłe miałaś..;/ szok co się dzieje z tymi ludźmi tera, przykre to:/
    A wiesz dziś jak mijałam Medicover to pomyślałam o Tobie?:) bo ja robiłam w diagnostyce na Jana Sawy a to po drugiej stronie:) hehe mogę wypić, taka dobra była,że bardzo chętnie:) już mi jedna koleżanka mówiła,że w diagnostyce jako nieliczni mają cytrynową, w luxmedzie wiem,że mają normalną, bo się pytałam.Najgorsze dla mnie to kłucie 3 razy a sama glukoza ok:) Dasz radę:) nie wiem czy w sprzedaży jest cytrynowa, ja nie miałam ze sobą glukozy,ale w razie czego wzięłam cytrynę,okazała się niepotrzebna, ale jak będziesz na zwykłej glukozie, to zawsze mozesz dodać cytrynę:)
    Co do pokoiku to my jeszcze w proszku:) łóżeczko stoi w pudle i z zakupów to tyle:) ubranka nie prane jeszcze i oprócz 10 pieluch tetrowych to nic nie mam:)

wikaa lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaliczyłam glukozę, niestety nie mam takich pozytywnych wrażeń jak kate :/ Nie dość, ze kolejki masakryczne były i jak poszłam bez kolejki to nawet babki przy pobieraniu się do mnie rzuciły, że czy ja się "źle czuje, ze nie stoję w kolejce jak inni", a nie było nawet miejsc siedzących i nikt nie był skory ustąpić :/ No ale w sumie kazały mi już zostać... Glukoza ohydna, zwykła i zakaz cytryny i czegokolwiek w tym lab. Tak mnie muliło, że myślałam już chwilami, że albo zemdleję albo zwrócę to wszystko. Tyle dobrego, że moja mama pracuje zaraz w bud obok lab wiec nie stałam w tym tłumie przez te kolejne godziny tylko poszłam do niej to jakoś mnie zagadywała, żeby szybciej zleciało :) Wyników jeszcze nie znam...
    U nas teraz potężna wichura, ale jak minie to wybieram się do hurtowni z rzeczami dla dzieci pooglądać sobie i popatrzeć co, jakie i za ile bym chciała. Na razie tylko pooglądać bo w tym mies niestety z kasą ciężko... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej bajki, przez ostatnie dni jakoś słabiej czuje ruchy mojego maluszka. Nie wiem może to ja popadam już w paranoję, ale zazwyczaj po zjedzeniu czegoś słodkiego fikał a dziś nawet po tej glukozie tylko 2x kopnął i tyle. Wizytę miałam mieć w środę ale oczywiście zadzwonili dziś, że przeniesiona na piątek :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka to współczuję,ale najważniejsze,że dałaś radę:) mi mówiły,że po wypiciu nie można chodzić i mam siedzieć grzecznie na miejscu:) kurcze do zwykłej nie można było dodać cytryny? jakieś srogie zasady ma to laboratorium, daj znać jak wyniki!:) ja wizytę mam w piątek o 18.20:) to razem wizytujemy:)

radiszka lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja jestem juz po dwukrotnej glukozie w ciąży i doznania mam identyczne jak Ty.... Dla mnie to obrzydliwe.... Co do ruchów, to Twój Maluszek może tez nie lubi takich glukozowych rarytasów i poszedł spać, ale obserwuj i bądź czujna. Czasem dzieci też mniej aktywny dzień mają. ...

Kate ja nawet z cytryną miałam odruchy wymiotne - dlatego popytam w aptece i zapytam tez w medicover. Ja pracuję na Zana - blisko Jana Sawy ;-)

radiszka lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, śliczny pokoik :) a to drzewko sama malowałaś czy to naklejka? o doczytałam, że naklejka;) a gdzie kupiłaś?

ja mieszkam w Niemczech i glukozę miałam tylko po godzinie mierzoną, nie musiałam być na czczo (ale to było chyba 50mg a nie 75). niezbyt mi przypadła do gustu, mimo że w ciąży mam ochotę na słodkie ;)

co do przepuszczania - to ja mam wrażenie, że ludzie tak patrzą, żeby broń boże nie zobaczyć brzucha i nie musieć ustępować kolejki... przykre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:59

o1489vvjal2gnmht.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania prałam w płynie dzidziuś ale czaje sie na płyn Jelp bo pachnie obłędnie jak dla mnie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio Zuza zażyczyła sobie zostac z babcia :P wiec jade po nią wieczorem a teraz biore sie za przebieranie ubranek i miejsce w komodzie na czyste pieluchy :P

Zania cud miód pokoik :) mój jet zółto - pomaranczowo-zielony :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa zapytaj może akurat są cytrynowe:) różnie widać nasze organizmy reagują na glukozę, mi pani przy pobieraniu na czczo mówiła,że dziewczyny i mdleją i wymiotują, to wtedy badanie przerywane i jak coś to są leżanki a ja,że ok,ale ze mam nadzieję,że mój organizm okaże się łaskawy dla mnie:) i całe szczęscie tak było:) oby i u Ciebie tym razem było tak jak u mnie:)

wikaa lubi tę wiadomość

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ