Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam już wyniki morfologii, moczu i glukozy:) hemoglobina po tym ascofer 3 razy dziennie skoczyła z 10,6 do 12,3:) w końcu jest w normie:) najbardziej mnie to cieszy:) mocz widac ok ,tylko delikatnie ciężar za niski. Glukoza na czczo 80, to widac norma bo jest od 70 do 99, a po 1 godz 169, po 2 godz 138, tu już norm nie ma, sprawdzę w necie:) chyba,że Wy się orientujecie:)
wikaa lubi tę wiadomość
-
Pay to od Wiki, bo ja kaszel bez bólu gardła
U mnie pokój nietknięty. Znalazłam wczoraj pościel na Allegro, 12 elementów za 200 zł... No i zamówię, choć pościeli do zimy używać nie będę. Ale fajne wzory mieli i zaniosę ten komplet do krawcowej żeby mi porobiła to co chcę do pokoju, bo taniej mnie to wyniesie niż materiał
Tzn jeszcze się zastanowię bo w ogóle cen w Pl nie znam, ale wstępnie nad tym myślęwikaa lubi tę wiadomość
-
Kate ale Ci zazdroszczę, że masz glukozę za sobą !!!! Może wypijesz za mnie ?!
Odwdzięczę się, obiecuję. ... !
Ja jej nie znoszę !
Myślicie, że tą cytrynową można gdzieś w aptece kupić ?
Dziewczyny ale Wy pożądnie jesteście. Pokoiki gotowe, pieluchy poprane, wózki kupione..... O ludzie, kiedy ja się tak zmobilizuje ????
Kate ja miałam podobna sytuacje w kościele. Pani tak długo stała nade mną, tak długo sapała, że jej ustapilam. .. Jak wstałam widząc mój brzuch chyba lekko ja ruszyło, a jeszcze bardziej jak zaraz inna dziewczyna zwolniła mi miejsce, na które nie siadłam bo była z dzieckiem....
Inna sytuacje miałam w Auchan. Obsługa sklepu (nie kasjerka) idąc przez sklep i widząc mnie na końcu kolejki kasy uprzywilejowanej powiedziała żebym poszła na przód nie czekając. Ja jej na to ok. i stoję dalej.... myślę, zaraz mnie zlinczują he,he.... a ta kobieta zobaczyła, że nie poszłam i się wróciła. Podeszła do kasjerka i zgłosiła, no to poszłam. .. ale wzrok ludzi mało mnie nie zabił ! (to było przed świętami wiec kolejki spore) Pani z kasy skończyła obsługiwać panią wiec podchodzę a ta następna do mnie z gębą, że to, że u kogoś nie widać brzucha nie znaczy, że nie ma prawa korzystać z tej kasy i gada mi i gada... ja do niej proszę niech pani idzie, zaczekam. A ta na cały sklep ze jest inwalidką, że ona tez ma prawa ale ustąpi młodej kobiecie.... Ja do niej - niech pani idzie pierwsza, zaczekam. A ona nie, nie... prosze.... Kasjerka mówi - to kto teraz a ta nagle, ja ! Ja też mamprawo tu stać i mówi zaraz Pani pokaże legitymację. Ja mówię, że nie będę niczego oglądać bo mi to nie potrzebne..... ale ta dalej. Odwróciłam się od niej, bo już miałam dość i tej baby i kasy to mnie mało po głowie tą legitymacja nie zlała, jeszcze trochę i by mi ją do oczu westchnęła. ...
Taką to miałam przygodę, dlatego wolę wstać w kościele i iść na koniec kolejki..... -
Wikaa o matko ale tez przygody niemiłe miałaś..;/ szok co się dzieje z tymi ludźmi tera, przykre to:/
A wiesz dziś jak mijałam Medicover to pomyślałam o Tobie?bo ja robiłam w diagnostyce na Jana Sawy a to po drugiej stronie:) hehe mogę wypić, taka dobra była,że bardzo chętnie:) już mi jedna koleżanka mówiła,że w diagnostyce jako nieliczni mają cytrynową, w luxmedzie wiem,że mają normalną, bo się pytałam.Najgorsze dla mnie to kłucie 3 razy a sama glukoza ok:) Dasz radę
nie wiem czy w sprzedaży jest cytrynowa, ja nie miałam ze sobą glukozy,ale w razie czego wzięłam cytrynę,okazała się niepotrzebna, ale jak będziesz na zwykłej glukozie, to zawsze mozesz dodać cytrynę
Co do pokoiku to my jeszcze w proszku:) łóżeczko stoi w pudle i z zakupów to tyle:) ubranka nie prane jeszcze i oprócz 10 pieluch tetrowych to nic nie mam:)wikaa lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś zaliczyłam glukozę, niestety nie mam takich pozytywnych wrażeń jak kate
Nie dość, ze kolejki masakryczne były i jak poszłam bez kolejki to nawet babki przy pobieraniu się do mnie rzuciły, że czy ja się "źle czuje, ze nie stoję w kolejce jak inni", a nie było nawet miejsc siedzących i nikt nie był skory ustąpić
No ale w sumie kazały mi już zostać... Glukoza ohydna, zwykła i zakaz cytryny i czegokolwiek w tym lab. Tak mnie muliło, że myślałam już chwilami, że albo zemdleję albo zwrócę to wszystko. Tyle dobrego, że moja mama pracuje zaraz w bud obok lab wiec nie stałam w tym tłumie przez te kolejne godziny tylko poszłam do niej to jakoś mnie zagadywała, żeby szybciej zleciało
Wyników jeszcze nie znam...
U nas teraz potężna wichura, ale jak minie to wybieram się do hurtowni z rzeczami dla dzieci pooglądać sobie i popatrzeć co, jakie i za ile bym chciała. Na razie tylko pooglądać bo w tym mies niestety z kasą ciężko... -
A tak z innej bajki, przez ostatnie dni jakoś słabiej czuje ruchy mojego maluszka. Nie wiem może to ja popadam już w paranoję, ale zazwyczaj po zjedzeniu czegoś słodkiego fikał a dziś nawet po tej glukozie tylko 2x kopnął i tyle. Wizytę miałam mieć w środę ale oczywiście zadzwonili dziś, że przeniesiona na piątek
-
Radiszka to współczuję,ale najważniejsze,że dałaś radę
mi mówiły,że po wypiciu nie można chodzić i mam siedzieć grzecznie na miejscu:) kurcze do zwykłej nie można było dodać cytryny? jakieś srogie zasady ma to laboratorium, daj znać jak wyniki!
ja wizytę mam w piątek o 18.20:) to razem wizytujemy:)
radiszka lubi tę wiadomość
-
Radiszka ja jestem juz po dwukrotnej glukozie w ciąży i doznania mam identyczne jak Ty.... Dla mnie to obrzydliwe.... Co do ruchów, to Twój Maluszek może tez nie lubi takich glukozowych rarytasów i poszedł spać, ale obserwuj i bądź czujna. Czasem dzieci też mniej aktywny dzień mają. ...
Kate ja nawet z cytryną miałam odruchy wymiotne - dlatego popytam w aptece i zapytam tez w medicover. Ja pracuję na Zana - blisko Jana Sawyradiszka lubi tę wiadomość
-
Zania, śliczny pokoik
a to drzewko sama malowałaś czy to naklejka? o doczytałam, że naklejka;) a gdzie kupiłaś?
ja mieszkam w Niemczech i glukozę miałam tylko po godzinie mierzoną, nie musiałam być na czczo (ale to było chyba 50mg a nie 75). niezbyt mi przypadła do gustu, mimo że w ciąży mam ochotę na słodkie
co do przepuszczania - to ja mam wrażenie, że ludzie tak patrzą, żeby broń boże nie zobaczyć brzucha i nie musieć ustępować kolejki... przykreWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:59
-
Wikaa zapytaj może akurat są cytrynowe:) różnie widać nasze organizmy reagują na glukozę, mi pani przy pobieraniu na czczo mówiła,że dziewczyny i mdleją i wymiotują, to wtedy badanie przerywane i jak coś to są leżanki a ja,że ok,ale ze mam nadzieję,że mój organizm okaże się łaskawy dla mnie:) i całe szczęscie tak było:) oby i u Ciebie tym razem było tak jak u mnie:)
wikaa lubi tę wiadomość