Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cranberry wrote:Hej
Magdusia ja w sumie z Krosna jestem ale bede rodzic na rycerskiej w Rzeszowie
bo moj dr tam pracuje
Czesto Was czytam ale jakos nie pisalam .... CZas to zmienic ! -
My zgodnie stwierdzilismy, ze żadnych kabli do nosa w naszym domu nie będzie
A jak pokazałam synowi fride na zdjęciu to zwymiotował
Starszy miał gruszkę i teraz też kupiliśmy gruszkę. Teraz gruszki wyglądają troszkę inaczej niż kiedyś. Przede wszystkim we wszystkich są gładkie plastikowe końcówki.
Ale to każdy musi sobie wybrać co mu odpowiada najbardziej.
Obcinaczki miałam z Baby Ono, z takim odgranicznikiem do opuszków palców. Ale firma nie ma dla mnie znaczenia, więc teraz kupię przybornik z Jane cały.
Szczotkę miałam z Canpolu ale tez mi obojętne jaką i z czego kupię. Więc będzie w przyborniku
Majtek poporodowych nie używałam, przez tydzień miałam zwykłe bawełniane, a później już takie jak przed ciążą.
Ale ja nie krwawiłam jakoś mega. Zwykłe krwawienie jak przy okresie miałam.
U nas teraz sprzedają takie majtki-podpaski. Nie pieluchomajtki, tylko fajne cienkie, dopasowane galotki i może kupię opakowanie takich na pierwszy dzień wyjścia z domu. W szpitalu oni zapewniają te siateczkowe i podpaski więc tam nic chyba nie biorę.. -
edytka_j81 całkiem sporo waży twój synuś gratuluje , ciesze się że wybierasz ten sam szpital co ja, masz może już jakieś doświadczenia , opinie odnosnie tej placówki?
mówiąc o wadzę na razie przytyłam 4 kg wazyłam sie dziaiaj i gdzieś ostatnio zgubiłam 1kg pewnie stres i nieprzespane noce. -
Witam was piatkowo:-)
co do rozstępów używam mustelli, niestety na piersi wyskoczylo mi kilka, Ale na brzuchu nie mam chociaz boję się tego bo jeszcze trochę czasu zostalo.
Jestem już w 28 tyg. I nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy, ani nie zaczęłam przygotowań pokoiku, cos mam przeczucie że jestem ostatnia na tym forum:-/ ale zbieram wasze rady i niebawem zacznę szaleć -
Dzień dobry
Zielona nie jesteś ostatniaJa też jeszcze właściwie nic nie mam
Dostałam sporo ubranek od znajomych i tyle. Ani łóżeczka, ani wózka ani planów co gdzie stanie ... Na razie mam zastój w głowie. .....
Dziewczyny od 3 dni zdycham. ... Gardło mnie tak boli, że nawet ślinę boje się przelykac. .. Ból od gardła promieniuje mi na uszy. Byłam u lekarza ale oni potrafią leczyć tylko antybiotykami ! Oprócz recepty na duomox nic nie dostałam. ...ani kaszlu, ani gorączki, oskrzela czyste.... antybiotyki stosują jak Wit. C..... Dobrze, że jej w trakcie wizyty podałam książeczkę ciążową, bo oczy miała wielkie jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży. ... A brzuch mam spory.... Masakra !!!!
Dobrze, że chociaż pogoda przyjemna. ... -
Wikaa - to nieźle ;-/, jeśli chodzi o ból gardła to ja z "bólu" żułam po prostu plasterki imbiru... herbata z imbirem i sokiem, do tego coś czego wręcz nie trawie: mleko z miodem...Trzymało mnie przez tydzen - i odpuścło. Ale żucie imbiru na serio baaardzo mi pomagało (ja wręcz już płakałam z bólu)
Trzymaj się cieplutko!wikaa lubi tę wiadomość
-
Zielona, ja też mało co mam.
Jakoś tak ciągle myślę, że czas jeszcze. Zresztą pokoju nie zrobilismy dalej.
Wikaa współczuję. Ja ostatnio w dwa dni wytłukłam chorobę. To dwa dni temu zaraziłam się znowu.
Męczę cytrynę, syrop z cebuli, mleko z miodem (fuuuuj), czosnek i może jakoś będzie.
W nocy nie wytrzymałam i psiknęłam do nasa Vicka, choc nie wolno. Ale umierałam dosłownie, calą noc bez oddechu, aż zawroty głowy miałam i nie wytrzymałam...wikaa lubi tę wiadomość
-
Na gardło tantum verde możesz spokojnie stosować, co prawda sama nie lubię aerozoli ale ogólnie jest skuteczny. I może powinnaś zacząć dduomox jest w ciąży dopuszczony do stosowania, tylko jak zaczniesz to do końca się przelecz. I babcine sposoby czosnek, miodek, malin...
wikaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki za rady.
Babcine sposoby chyba już na mnie nie działają. Cytryna, miód, czosnek to tylko wspomagacze
M. kupił mi Tantum Verde spray i tabletki, do tego płucze gardło roztworem z wodą utlenioną i właściwie całe dnie spędzam śpiąc. ... Dziś dla " rozrywki" doszedł mi ból głowy. ....Jak mi nie przejdzie to faktycznie skończę chyba z tym antybiotykiem....
-
Hej dziewczyny:) Wikaa trzymaj się mocno! zdrówka!
Ja padam na twarz, bo mega maraton miałam spacerowy, z kumpelą 3 godziny i az odciski mi się porobiły;p
Byłam u gina, sprawdziła mi szyjkę i wszystko ok:) uspokoiłam się bo miałam badaną 1,5msc temu. Zania glukozę i resztę badań będę robić w diagnostyce:) podobno tez tam glukoza cytrynowa jest,ale wezmę też cytrynęw pn lub wt:) mi najbardziej lokalizacyjnie pasuje chyba Braci Wieniawskich,popatrzę gdzie jeszcze mają placówki.Daj znać jak Ty się na to piszesz:)
Widzę,że Braci Wieniawskich nie ma to na Jana Sawy bym pojechała, od razu bym do Zusu poszła w końcu to konto założyćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:08
1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość
-
HEEEEEEJJJJ WSZYSTKIM W TEN SŁONECZNY WRESZCIE DZIONEK:)
Zania - cudaśne ubranka
kate - śliczneeeeee łóżeczko
wika i rex - zdróweczka dla was kochane !!!!!!!
Co do materaca do łóżeczka to też jeszcze się z mężem zastanawiamy jaki wybrać ale kogokolwiek pytamy z bliskich nam osób to wszyscy mięli/mają te materace gryczano-kokosowe i chwalą więc zobaczymy jeszcze na jaki my się zdecydujemy dla naszego synusia ....
Do wózka myślimy przykrywać małego pieluszką flanelową bo jednak nie chcięlibyśmy też go zbytnio przegrzewać lub też zastanawiamy się nad zakupem kocyka bawełnianego. Chcemy też kupić później ocieplany kocyk MINKY stosownie do pogody/pory roku a kupując pościel do łóżeczka kupiliśmy też pościel (kołderka + podusia) do wózeczka :)także tyle...
A dziś pojechaliśmy z mężem zamówić model wózka jaki chcemy w sklepie stacjonarnymi był ten wózeczek w sklepie ale w innych kolorkach więc mogliśmy go sobie jeszcze raz "przetestować" czy zmieści nam się do autka i jak się go prowadzi po nierównych nawierzchniach i wjeździe na krawężnik ;)wpłaciliśmy zaliczkę i na spokojnie pozostaje czekać aż go sprowadzą i będą dzwonić a że powiedziałam że na lipiec mam termin porodu to sprzedawczyni zadowolona że wszystko fajnie ogarną w czasie
wikaa, rex, zielona1 lubią tę wiadomość
-
Mam dziś studniówkę. ☺
Kalendarz ciąży wyliczył mi ze pozostało mi 100 dni do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:48
kierzynka, Konwalia, 1kasiulka1, believe, zielona1, rex, dora8201, jenny88 lubią tę wiadomość