X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia, fajnie ze znowu piszesz. Mimo że mam jedne dzieciątko pod serduszkiem to też się stresuje więc wyobrażam sobie że przy dwójce Masz większy stres, ale i będziesz miała duuuuużo radości:-) poczatki mogą być trudne ale będziesz miała przy sobie dwa największe cuda:-) gratuluję córeczki, ciekawe czy druga będzie też dziewczynka czy może chłopak:-)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia, jak już urodzisz to strach minie :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej przerwie. W końcu dość tych świat uff jeszcze wczoraj byliśmy na Chrzcinach naszvzescie już koniec oczywiście w święta pozwalałam sobie na bardzo dużo i cukry szalały :-( teraz już dość trzeba wbić się w rytm

Nie dam rady wszystkim odpisać ale gratuluję udanych wizyt poznania płci nowych koleżanek i tych które wróciły po dłuższej nieobecności :-D

Blue:), 1kasiulka1, zielona1 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również po przerwie świątecznej... Nareszcie koniec tych świąt ;) W święta tylko jedzenie, odwiedzanie rodziny i siedzenie... Masakra strasznie mnie to zmęczyło.

Byliśmy wczoraj u gina i moje cukry są ok, bo lekarz powiedział, że norma jest do 140, także moje 135 mieści się w normie tylko słodyczy jednak mam unikać... Nie wiem jak to wytrzymam, ale dla mojego syneczka wszystko :)

Nasz Wojtuś ma 700 gr i wszystko z nim w porządku :)) Bardzo się cieszę. Jutro idziemy do szkoły rodzenia :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Miłego dnia życzę :) I oby ta pogoda się już zmieniła na wiosenną ;) bo ta strasznie dobija :(

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex mam nadzieje ze wtedy moj instunkt rodzicielski zadziała, bo na razie ciesze sie ze są w środku a czas biegnie nieustannie i boje sie tego wyzwania, a zarazem ciesze
    strasznie glupie uczucie, chyba to jest niemozliwe zebym przygotowała sie w 100 % jak przy poprzedniej ciąży, gdzie byłam nastawiona bojowo do działania :)
    fakt samej cesarki mnie przeraża dzieciaczki ułożone są jeden główką do dołu a drugie główką do góry.
    musze się naładować w energie i wiare we własne możliwości....
    wydaje mi sie że to jest tez spowodowane tym ze mniej wiecej wiem juz co moze mnie czekac ile czasu potrzebuje jedno dziecko a co dopiero dwoje...

relgtv73wmazjtw6.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia, spotkało Cię wielkie szczęście ale rozumię Twój niepokój. Skoro jednak jak piszesz masz już pewne doświadczenie, to napewno świetnie sobie poradzisz :) Wszystko będzie dobrze :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jesteśmy już po wizycie u Endo... wszystko ok :)

Powiedzcie mi mamy, jak u Was z rozstępami?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    My dziś jesteśmy już po wizycie u Endo... wszystko ok :)

Powiedzcie mi mamy, jak u Was z rozstępami?
    u mnie w poprzedniej ciązy pojawiły się początkiem 8 mc i niestety zapaskudziły mi brzuszek pomimo smarowania kremem na rostepy rano i na noc oliwke, takze nie ma reguły, moja mama nie ma ani jednego- jezli chodzi o kwestie genetyki

relgtv73wmazjtw6.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale masz take podluzne czy poprzeczne?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to na brzuchu narazie nie mam i mam nadzieje, że się nie pojawią... niestety ostatnio pojawiły mi się na piersiach :( a smaruje palmersem. A Wy czym smarujecie? :)

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też Palmers i balsam z Babydream, wcześniej oliwka z Babydream,

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży wyskoczyło mi kilka na piersiach, bo nie smarowałam niczym. Smarowałam jedynie brzuch i na nim nie mam rozstępów.
    Teraz jeszcze mi się nie zrobiły ale w sumie to i brzucha nie mam...
    Smaruję czym popadnie :P ale nie typowymi kremami dla ciężarnych.
    Balsamem BB na rozstępy, olejem z orzechów, kremem z oleju arganowego, zwykłym balsamem Nivea. Co mam pod ręką tym smaruję, byle codziennie, a najlepiej dwa razy dziennie.
    Z genami ciężko, mama i babcia calutkie w rozstępach, mi pierwsze na plecach i udach wyskoczyły w wieku kilku lat- w okresie wzrostu, dlatego teraz już prawie niewidoczne.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciąży ze starszym używałam kremu Penathen na rozstępy, chyba nie ma osoby, na którą nie działał ale ponoć wycofali jego produkcję :( nawet farmaceutki się dziwią...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Pharmaceris, do tej pory nic się nie pojawiło a już mam ładna piłeczkę.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

I za sobą mam już konsultację diabetologiczną i wszystko wporządku :)

Wyniki ok,poziomy cukru po pomiarach glukometrem też ok :) i w takim przypadku mam tylko asekuracyjnie mierzyć jeszcze poziom cukru ale już tylko 4xdz przez 2tyg. i potem na nr priv do diabetolog mam tylko przedzwonić żeby powiadomić czy nadal jest tak dobrze jak do tej pory :)Napisała mi info dla mojej gin że ma mnie pod opieką i że stosuję dietkę , a później w czerwcu będę musiała powtórzyć znów zlecone przez nią badania i tak samo na telefon będę się z nią konsultować co dalej i czy wszystko w normie :) Cieszę się baaardzzzooo i dziękuję wam za wsparcie i słowa otuchy :)

Co do rozstępów to póki co "odpukać" nie mam ;) a rano używam balsamu z Babydream a wieczorem oliwki też z Babydream ;)

wikaa, ewela86, rex lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka jak miło czyta się, że u Ciebie z cukrami ok. A tak się biedna bałaś. ... Gratki ;-)
    Zielona, Magdusia fajnie, że znowu do nas piszecie. Częściej prosimy .... :-)

1kasiulka1, zielona1 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • edytka_j81 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja jestem z okolic Rzeszowa więc ze spacerami moze byc problem ale chętnie sie spotkam.
    Do MaGdUsIa : ja też rodzę na Rycerskiej, a do jakiego lekarza chodzisz?
    Ja po badaniu, :) Szymek nie pozwolił się za bardzo pooglądać , bo pozwijał sie jak precelek,mam nadzieje że na następnym badaniu zobaczymy buźkę, synuś waży 870 g wszystko dobrze, mimo że morfologia nadal 10,5.

wikaa, MaGdUsIa lubią tę wiadomość

0a36f4348b.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja po przerwie świątecznej... święta, święta i po świętach i dobrze bo człowiek tylko jadł :P pogoda nie nastrajała do spacerów ani niczego innego:P poza tym moje spojenie mocno dało o sobie znać po porządkach i przygotowaniach przedświątecznych...

później wpadnę i nadrobię - muszę teraz jechać do przychodni bo mi wczoraj wystawili l4 bez kodu B więc muszą mi dopisać

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny:) witam się i ja:) najedzona po świętach hehe:) jutro staję na wagę i zobaczymy:);p
    Kasiulka super,że z cukrem wszystko ok:)
    Zania fajnie,że u endo też wszystko ok:)
    Jutro idę do gina i dam znać gdzie będę robić glukozę i się umówimy jak będzie Tobie pasować:)
    Wczoraj kurier przywiózł nam komody do salonu a dziś łóżeczko:) pierwsza rzecz kupiona z wyprawki,aż czuję emocje:)
    Dziewczyny czy czujecie twardy brzuch? bo ja szczególnie wieczorem strasznie napięty, nic nie boli ale taki twardy.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja cieplutko :)

Kate - czekam na info:) NO I POKAŻ ŁÓŻECZKO :)

MOJA mała jest MEEEEGAAAA ruchliwym dzieckiem:) Czuję ją praktycznie cały dzień:)

Oto kilka naszych nowości:
    dmap4ghrp6sb_t.jpg

d71rbgyzplka_t.jpg

80vk4og11evs_t.jpg

rex, Biedroneczka83, Tigana, jenny88, dora8201, kate851, believe, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ