X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia, fajnie ze znowu piszesz. Mimo że mam jedne dzieciątko pod serduszkiem to też się stresuje więc wyobrażam sobie że przy dwójce Masz większy stres, ale i będziesz miała duuuuużo radości:-) poczatki mogą być trudne ale będziesz miała przy sobie dwa największe cuda:-) gratuluję córeczki, ciekawe czy druga będzie też dziewczynka czy może chłopak:-)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia, jak już urodzisz to strach minie :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej przerwie. W końcu dość tych świat uff jeszcze wczoraj byliśmy na Chrzcinach naszvzescie już koniec oczywiście w święta pozwalałam sobie na bardzo dużo i cukry szalały :-( teraz już dość trzeba wbić się w rytm

Nie dam rady wszystkim odpisać ale gratuluję udanych wizyt poznania płci nowych koleżanek i tych które wróciły po dłuższej nieobecności :-D

Blue:), 1kasiulka1, zielona1 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również po przerwie świątecznej... Nareszcie koniec tych świąt ;) W święta tylko jedzenie, odwiedzanie rodziny i siedzenie... Masakra strasznie mnie to zmęczyło.

Byliśmy wczoraj u gina i moje cukry są ok, bo lekarz powiedział, że norma jest do 140, także moje 135 mieści się w normie tylko słodyczy jednak mam unikać... Nie wiem jak to wytrzymam, ale dla mojego syneczka wszystko :)

Nasz Wojtuś ma 700 gr i wszystko z nim w porządku :)) Bardzo się cieszę. Jutro idziemy do szkoły rodzenia :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Miłego dnia życzę :) I oby ta pogoda się już zmieniła na wiosenną ;) bo ta strasznie dobija :(

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex mam nadzieje ze wtedy moj instunkt rodzicielski zadziała, bo na razie ciesze sie ze są w środku a czas biegnie nieustannie i boje sie tego wyzwania, a zarazem ciesze
    strasznie glupie uczucie, chyba to jest niemozliwe zebym przygotowała sie w 100 % jak przy poprzedniej ciąży, gdzie byłam nastawiona bojowo do działania :)
    fakt samej cesarki mnie przeraża dzieciaczki ułożone są jeden główką do dołu a drugie główką do góry.
    musze się naładować w energie i wiare we własne możliwości....
    wydaje mi sie że to jest tez spowodowane tym ze mniej wiecej wiem juz co moze mnie czekac ile czasu potrzebuje jedno dziecko a co dopiero dwoje...

relgtv73wmazjtw6.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia, spotkało Cię wielkie szczęście ale rozumię Twój niepokój. Skoro jednak jak piszesz masz już pewne doświadczenie, to napewno świetnie sobie poradzisz :) Wszystko będzie dobrze :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jesteśmy już po wizycie u Endo... wszystko ok :)

Powiedzcie mi mamy, jak u Was z rozstępami?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    My dziś jesteśmy już po wizycie u Endo... wszystko ok :)

Powiedzcie mi mamy, jak u Was z rozstępami?
    u mnie w poprzedniej ciązy pojawiły się początkiem 8 mc i niestety zapaskudziły mi brzuszek pomimo smarowania kremem na rostepy rano i na noc oliwke, takze nie ma reguły, moja mama nie ma ani jednego- jezli chodzi o kwestie genetyki

relgtv73wmazjtw6.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale masz take podluzne czy poprzeczne?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to na brzuchu narazie nie mam i mam nadzieje, że się nie pojawią... niestety ostatnio pojawiły mi się na piersiach :( a smaruje palmersem. A Wy czym smarujecie? :)

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też Palmers i balsam z Babydream, wcześniej oliwka z Babydream,

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży wyskoczyło mi kilka na piersiach, bo nie smarowałam niczym. Smarowałam jedynie brzuch i na nim nie mam rozstępów.
    Teraz jeszcze mi się nie zrobiły ale w sumie to i brzucha nie mam...
    Smaruję czym popadnie :P ale nie typowymi kremami dla ciężarnych.
    Balsamem BB na rozstępy, olejem z orzechów, kremem z oleju arganowego, zwykłym balsamem Nivea. Co mam pod ręką tym smaruję, byle codziennie, a najlepiej dwa razy dziennie.
    Z genami ciężko, mama i babcia calutkie w rozstępach, mi pierwsze na plecach i udach wyskoczyły w wieku kilku lat- w okresie wzrostu, dlatego teraz już prawie niewidoczne.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciąży ze starszym używałam kremu Penathen na rozstępy, chyba nie ma osoby, na którą nie działał ale ponoć wycofali jego produkcję :( nawet farmaceutki się dziwią...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Pharmaceris, do tej pory nic się nie pojawiło a już mam ładna piłeczkę.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

I za sobą mam już konsultację diabetologiczną i wszystko wporządku :)

Wyniki ok,poziomy cukru po pomiarach glukometrem też ok :) i w takim przypadku mam tylko asekuracyjnie mierzyć jeszcze poziom cukru ale już tylko 4xdz przez 2tyg. i potem na nr priv do diabetolog mam tylko przedzwonić żeby powiadomić czy nadal jest tak dobrze jak do tej pory :)Napisała mi info dla mojej gin że ma mnie pod opieką i że stosuję dietkę , a później w czerwcu będę musiała powtórzyć znów zlecone przez nią badania i tak samo na telefon będę się z nią konsultować co dalej i czy wszystko w normie :) Cieszę się baaardzzzooo i dziękuję wam za wsparcie i słowa otuchy :)

Co do rozstępów to póki co "odpukać" nie mam ;) a rano używam balsamu z Babydream a wieczorem oliwki też z Babydream ;)

wikaa, ewela86, rex lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka jak miło czyta się, że u Ciebie z cukrami ok. A tak się biedna bałaś. ... Gratki ;-)
    Zielona, Magdusia fajnie, że znowu do nas piszecie. Częściej prosimy .... :-)

1kasiulka1, zielona1 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • edytka_j81 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja jestem z okolic Rzeszowa więc ze spacerami moze byc problem ale chętnie sie spotkam.
    Do MaGdUsIa : ja też rodzę na Rycerskiej, a do jakiego lekarza chodzisz?
    Ja po badaniu, :) Szymek nie pozwolił się za bardzo pooglądać , bo pozwijał sie jak precelek,mam nadzieje że na następnym badaniu zobaczymy buźkę, synuś waży 870 g wszystko dobrze, mimo że morfologia nadal 10,5.

wikaa, MaGdUsIa lubią tę wiadomość

0a36f4348b.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja po przerwie świątecznej... święta, święta i po świętach i dobrze bo człowiek tylko jadł :P pogoda nie nastrajała do spacerów ani niczego innego:P poza tym moje spojenie mocno dało o sobie znać po porządkach i przygotowaniach przedświątecznych...

później wpadnę i nadrobię - muszę teraz jechać do przychodni bo mi wczoraj wystawili l4 bez kodu B więc muszą mi dopisać

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny:) witam się i ja:) najedzona po świętach hehe:) jutro staję na wagę i zobaczymy:);p
    Kasiulka super,że z cukrem wszystko ok:)
    Zania fajnie,że u endo też wszystko ok:)
    Jutro idę do gina i dam znać gdzie będę robić glukozę i się umówimy jak będzie Tobie pasować:)
    Wczoraj kurier przywiózł nam komody do salonu a dziś łóżeczko:) pierwsza rzecz kupiona z wyprawki,aż czuję emocje:)
    Dziewczyny czy czujecie twardy brzuch? bo ja szczególnie wieczorem strasznie napięty, nic nie boli ale taki twardy.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja cieplutko :)

Kate - czekam na info:) NO I POKAŻ ŁÓŻECZKO :)

MOJA mała jest MEEEEGAAAA ruchliwym dzieckiem:) Czuję ją praktycznie cały dzień:)

Oto kilka naszych nowości:
    dmap4ghrp6sb_t.jpg

d71rbgyzplka_t.jpg

80vk4og11evs_t.jpg

rex, Biedroneczka83, Tigana, jenny88, dora8201, kate851, believe, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ