X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate coś dziewczyny pisały ze ZUS lubi wypłacać w transzach chociaż ja się nigdy z taką wypłatą w naszym lubelskim nie spotkałam. ... Myślę, że najlepsze informacje uzyskasz bezpośrednio u źródła ;-)

Dora zmobilizuj się i zaglądaj do nas częściej, bo nasze forum słabiutko ciągnie. .... ! Jeszcze Ty nas zaniedbuje ..... :-(

A w ogóle to dzień dobry !
    Jadę zaraz na zakupy bo starszy synek jedzie jutro na szkolna wycieczkę.
    Do później .....

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dodzwoniłam się w końcu do Zus uff i okazało się,że rozbili przelew na raty;/ teraz mam do końca marca a poźniej będzie reszta z kwietnia, dobrze,że wyjaśniłam,ale i tak widzę,że te wszystkie kwoty nie są 100% tak jak dostawałam wypłaty z firm, tak jakby Zus coś sobie odbija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:10

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja ze swoim M tez nie byłam nigdzie w sklepie dla maleństwa, bo mój M nie ma kiedy, raz pojechaliśmy na zakupy do leroy to poszłam po zakupy spożywcze do auchan i tam przy okazji kupiłam kocyk i pieluchy tetrowe i tyle, wszystko oprócz wózka i materaca będę kupować przez neta, bo nie musimy nigdzie jeździć:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania a Ty dostarczasz l4 do ZUS bezpośrednio? bo ja do swoich firm i one wysyłają moje wszystkie zwolnienia do ZUS z jakąś adnotacją jeszcze.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostarczam do firmy w terminie 7 dni,bo to musi przejść przez moją księgowość. Chciałam sama dostarczać do ZUS ale nie moge...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana!

Czy ktoras z Was probowala moze podsluchiwac serduszko swojego maluszka przez stetoskop? Ja od wczoraj probuje ale bez skutku... :/

Czy ktoras z Lublinianek byla wczoraj na warsztatach swiadomej mamy?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Witam Was z rana!

Czy ktoras z Was probowala moze podsluchiwac serduszko swojego maluszka przez stetoskop? Ja od wczoraj probuje ale bez skutku... :/

Czy ktoras z Lublinianek byla wczoraj na warsztatach swiadomej mamy?
    Mi też się nie udało. Próbowałam kilka tygodni temu. Może teraz jak jest większy to by się udało coś usłyszeć. Za to w poniedziałek położna dała mi posłuchać tętna.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to tak samo jak u mnie, tez musi przejść przez księgowość, po tym pierwszym incydencie co zapomnieli wysłać moje l4 i trzymali w firmie 2 miesiące, to teraz wysyłają od razu, bo juz nie chcą takiej wtopy. Mam pytanko czy Ty dostajesz kwoty 100% takie jak wczesniej z firmy? bo mi z ZUS jakby obcinają o ok 150zł;/ i zapomniałam się zapytac przez tel, dlaczego tak jest,że teraz jak dostaję z firmy to mam normalny przelew jak pracowałam a jak z Zus to obcięty.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 miesiącu :D 91 dni do porodu a dzisiaj pierwszy raz w nocy mi się śnił :D

Chciałam się pochwalić, że wczoraj po wielkich namysłach i rozterkach zamówiłam wózek! Klamka zapadła i w piątek będzie u mnie :D

radiszka, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia 30 gratulacje 7 miesiaca i zamówienia wózka :)czekamy na fotki jak dotrze :)

ja jutro zaczynam 30 tydz :)

miłego dnia

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia i Riko Nano? bo ja się waham nad nim a żadnego jeszcze na żywo nie widziałam:) Riko Nano chciałam beżowy:)
    Zania możesz do ZUS zadzwonić, ja właśnie 2 raz dzwoniłam i 12 minut czekałam na połączenie;/ masakra się do nich zadzwonić;/ tylko się wkurzyć można i zapytałam czy 100% płacą,bo widzę różnice to kazała przeliczyć kazdy dzień i sprawdzić z wypłatą z firmy,jak będą dalej różnice to pisać do ZUS;/ już mi się odechciewa sprawdzania

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia gratuluję 7msc;) ale czas leci:)

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate jednak Riko Brano - kolorystycznie bardziej mi się podobały ;-)

9beabadeecaa802emed.jpg

W Riko Nano żaden mnie nie urzekł tak bardzo, żebym ocipiała na jego punkcie, później był Riko Brano Ecco w kolorze Cafe Latte ale znajoma ma wózek z ecco skóry jasnej i po dwóch miesiącach zaczął się przebarwiać więc odpuściłam. Wczoraj już miałam tak dość, że płakać mi się chciało więc raz dwa, szybka decyzja z mężem i zamówiłam od razu, żeby już nie kombinować więcej ;-) A za dwa tygodnie zamawiamy fotelik, tez już upatrzony ale trzeba wydatki rozłożyć bo fotelik z bazą tez ponad 1000 ;-)

juwelka, dora8201, 1kasiulka1, CiniMini lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riko Nano widziałam na żywo, fajnie chodzi, duży jest, wysoki. Brano to to samo tylko cięższy chyba o 1,5kg i ma dodatkowe sprężyny ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia - super furka :) U nas też będzie granat :)

Kate - dzwoniłam do ZUS-u i się dowiedziałam... Oczywiście szanowna księgowa z pracy nie wysłała zwolnienia. ZUS nie otrzymał go jeszcze a zwolnienie wysłałam 3.04 ;/ ;/ ;/ BOŻZZZZE...dlaczego na to nie ma żadnego przepisu....JA się załamie jak znów będę musiała czekać na kolejne pieniądze, przez tych idiotów.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Zania powiedz gdzie kupiłaś naklejki na ścianę? I trudno je się nakleja? ;p

Livia - super wózek, kolory piękne :D

Ja dziś zaczynam 29 tydzień :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr - kupiłam na allegro:) Są różne-różniaste. Mnie akurat pasowała ta - bo chciałam jak największą :) Akurat tą kleiło się całkiem nieżla (przy okazji fajna zabawa :) ) Oczywiście najgorszy jest początek żeby pierwszy element przykleić równo, ale we dwoje łatwiej:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia śliczny:) właśnie patrzyłam,ze Riko Brano jest jeszcze cieższy od Riko Nano, który waży 14kg;p a ja będę znosić z 2 piętra, więc Brano u mnie odpada, zobaczę na żywo Riko Nano czy dam radę znosić;)
    Zania znam ten ból;/ pocieszę Ciebie tylko,że moje księgowe trzymały pod stertą dokumentów moje zwolnienia równo 2 miesiące!!! i gdybym tez nie zadzwoniła do Zusu, nie chciałam byc namolna,ale myślę 2 miesiące to juz chyba powinni wypłacić pierwsze zwolnienie, to by te zwolnienia dalej leżały w firmie;/ własnie my mamy 7 dni na dostarczenie, ja zanoszę osobiście od razu w pn rano jak dostanę w pt wieczorem od gina a oni widzisz..mają olewkę na to, u mnie jak zrobiła się afera,ze 3 miesiące czekałam na kasę, to dopiero wysyłają i pilnują.. jednym słowem współczuję.. bo ja czekałam 3 msc, dobrze,że wtedy rodzice nam pomogli z kasą

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - ja nie cierpię takich sytuacji! Gdyby był na to paragraf to już dawno mieli by pismo na biurku. U mnie to krótka piłka ;)

A co do wypłat pieniążków, to ja mam raczej poprawnie:) ciężko stwierdzić bo dopiero dwa razy dostalam:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania najlepiej zanoś osobiście do firmy, ja raz wysłałam pocztą polecony priorytet to szło 3 dni, a tak zaniesiesz i masz od razu i lepiej dopilnują wtedy, ja teraz tylko osobiście zanoszę.

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ