X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate coś dziewczyny pisały ze ZUS lubi wypłacać w transzach chociaż ja się nigdy z taką wypłatą w naszym lubelskim nie spotkałam. ... Myślę, że najlepsze informacje uzyskasz bezpośrednio u źródła ;-)

Dora zmobilizuj się i zaglądaj do nas częściej, bo nasze forum słabiutko ciągnie. .... ! Jeszcze Ty nas zaniedbuje ..... :-(

A w ogóle to dzień dobry !
    Jadę zaraz na zakupy bo starszy synek jedzie jutro na szkolna wycieczkę.
    Do później .....

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dodzwoniłam się w końcu do Zus uff i okazało się,że rozbili przelew na raty;/ teraz mam do końca marca a poźniej będzie reszta z kwietnia, dobrze,że wyjaśniłam,ale i tak widzę,że te wszystkie kwoty nie są 100% tak jak dostawałam wypłaty z firm, tak jakby Zus coś sobie odbija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:10

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja ze swoim M tez nie byłam nigdzie w sklepie dla maleństwa, bo mój M nie ma kiedy, raz pojechaliśmy na zakupy do leroy to poszłam po zakupy spożywcze do auchan i tam przy okazji kupiłam kocyk i pieluchy tetrowe i tyle, wszystko oprócz wózka i materaca będę kupować przez neta, bo nie musimy nigdzie jeździć:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania a Ty dostarczasz l4 do ZUS bezpośrednio? bo ja do swoich firm i one wysyłają moje wszystkie zwolnienia do ZUS z jakąś adnotacją jeszcze.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostarczam do firmy w terminie 7 dni,bo to musi przejść przez moją księgowość. Chciałam sama dostarczać do ZUS ale nie moge...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana!

Czy ktoras z Was probowala moze podsluchiwac serduszko swojego maluszka przez stetoskop? Ja od wczoraj probuje ale bez skutku... :/

Czy ktoras z Lublinianek byla wczoraj na warsztatach swiadomej mamy?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Witam Was z rana!

Czy ktoras z Was probowala moze podsluchiwac serduszko swojego maluszka przez stetoskop? Ja od wczoraj probuje ale bez skutku... :/

Czy ktoras z Lublinianek byla wczoraj na warsztatach swiadomej mamy?
    Mi też się nie udało. Próbowałam kilka tygodni temu. Może teraz jak jest większy to by się udało coś usłyszeć. Za to w poniedziałek położna dała mi posłuchać tętna.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to tak samo jak u mnie, tez musi przejść przez księgowość, po tym pierwszym incydencie co zapomnieli wysłać moje l4 i trzymali w firmie 2 miesiące, to teraz wysyłają od razu, bo juz nie chcą takiej wtopy. Mam pytanko czy Ty dostajesz kwoty 100% takie jak wczesniej z firmy? bo mi z ZUS jakby obcinają o ok 150zł;/ i zapomniałam się zapytac przez tel, dlaczego tak jest,że teraz jak dostaję z firmy to mam normalny przelew jak pracowałam a jak z Zus to obcięty.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 miesiącu :D 91 dni do porodu a dzisiaj pierwszy raz w nocy mi się śnił :D

Chciałam się pochwalić, że wczoraj po wielkich namysłach i rozterkach zamówiłam wózek! Klamka zapadła i w piątek będzie u mnie :D

radiszka, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia 30 gratulacje 7 miesiaca i zamówienia wózka :)czekamy na fotki jak dotrze :)

ja jutro zaczynam 30 tydz :)

miłego dnia

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia i Riko Nano? bo ja się waham nad nim a żadnego jeszcze na żywo nie widziałam:) Riko Nano chciałam beżowy:)
    Zania możesz do ZUS zadzwonić, ja właśnie 2 raz dzwoniłam i 12 minut czekałam na połączenie;/ masakra się do nich zadzwonić;/ tylko się wkurzyć można i zapytałam czy 100% płacą,bo widzę różnice to kazała przeliczyć kazdy dzień i sprawdzić z wypłatą z firmy,jak będą dalej różnice to pisać do ZUS;/ już mi się odechciewa sprawdzania

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia gratuluję 7msc;) ale czas leci:)

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate jednak Riko Brano - kolorystycznie bardziej mi się podobały ;-)

9beabadeecaa802emed.jpg

W Riko Nano żaden mnie nie urzekł tak bardzo, żebym ocipiała na jego punkcie, później był Riko Brano Ecco w kolorze Cafe Latte ale znajoma ma wózek z ecco skóry jasnej i po dwóch miesiącach zaczął się przebarwiać więc odpuściłam. Wczoraj już miałam tak dość, że płakać mi się chciało więc raz dwa, szybka decyzja z mężem i zamówiłam od razu, żeby już nie kombinować więcej ;-) A za dwa tygodnie zamawiamy fotelik, tez już upatrzony ale trzeba wydatki rozłożyć bo fotelik z bazą tez ponad 1000 ;-)

juwelka, dora8201, 1kasiulka1, CiniMini lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riko Nano widziałam na żywo, fajnie chodzi, duży jest, wysoki. Brano to to samo tylko cięższy chyba o 1,5kg i ma dodatkowe sprężyny ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia - super furka :) U nas też będzie granat :)

Kate - dzwoniłam do ZUS-u i się dowiedziałam... Oczywiście szanowna księgowa z pracy nie wysłała zwolnienia. ZUS nie otrzymał go jeszcze a zwolnienie wysłałam 3.04 ;/ ;/ ;/ BOŻZZZZE...dlaczego na to nie ma żadnego przepisu....JA się załamie jak znów będę musiała czekać na kolejne pieniądze, przez tych idiotów.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Zania powiedz gdzie kupiłaś naklejki na ścianę? I trudno je się nakleja? ;p

Livia - super wózek, kolory piękne :D

Ja dziś zaczynam 29 tydzień :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr - kupiłam na allegro:) Są różne-różniaste. Mnie akurat pasowała ta - bo chciałam jak największą :) Akurat tą kleiło się całkiem nieżla (przy okazji fajna zabawa :) ) Oczywiście najgorszy jest początek żeby pierwszy element przykleić równo, ale we dwoje łatwiej:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia śliczny:) właśnie patrzyłam,ze Riko Brano jest jeszcze cieższy od Riko Nano, który waży 14kg;p a ja będę znosić z 2 piętra, więc Brano u mnie odpada, zobaczę na żywo Riko Nano czy dam radę znosić;)
    Zania znam ten ból;/ pocieszę Ciebie tylko,że moje księgowe trzymały pod stertą dokumentów moje zwolnienia równo 2 miesiące!!! i gdybym tez nie zadzwoniła do Zusu, nie chciałam byc namolna,ale myślę 2 miesiące to juz chyba powinni wypłacić pierwsze zwolnienie, to by te zwolnienia dalej leżały w firmie;/ własnie my mamy 7 dni na dostarczenie, ja zanoszę osobiście od razu w pn rano jak dostanę w pt wieczorem od gina a oni widzisz..mają olewkę na to, u mnie jak zrobiła się afera,ze 3 miesiące czekałam na kasę, to dopiero wysyłają i pilnują.. jednym słowem współczuję.. bo ja czekałam 3 msc, dobrze,że wtedy rodzice nam pomogli z kasą

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - ja nie cierpię takich sytuacji! Gdyby był na to paragraf to już dawno mieli by pismo na biurku. U mnie to krótka piłka ;)

A co do wypłat pieniążków, to ja mam raczej poprawnie:) ciężko stwierdzić bo dopiero dwa razy dostalam:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania najlepiej zanoś osobiście do firmy, ja raz wysłałam pocztą polecony priorytet to szło 3 dni, a tak zaniesiesz i masz od razu i lepiej dopilnują wtedy, ja teraz tylko osobiście zanoszę.

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ