X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    JA podalam wam cene na zlotowki bo co z tego ze napisze 1200 koron - czy ktos wie ile to jest pieniedzy ? :D

tylko dlatego napisalam w zl ; )

ja jestem 2.5 roku.

Tak, ja wiem. Źle mnie zrozumiałaś. Chodziło mi o Twoją odp, że można się przyzwyczaić do cen.

W mojej rodzinie mam dwa skrajne przypadki.
    Kuzyn mojego męża z cała rodziną mieszka w norwegii już kilka lat.
    I żyją na norweskich warunkach. Już nie dziwią ich ceny itp. Nie żałują sobie. Tak jak pisała Usia, to jak jada do pl to wiadomo, ze robią większe zakupy, umawiają się do dentysty itp ale nie mają już w zwyczaju wszystkiego tak przeliczać jak np ja jak tam byłam:)

Drugi całkiem inny przypadek to mój tata, który mimo to, że pracuje tam już kilka lat i zarabia tam to pieniądze wydaje tutaj. Wiadomo, że kupuje tam różne produkty no ale dalej to przelicza :)
    nie wiem czy mnie teraz zrozumiałaś bo tłumaczenie czegoś jest moja słabą stroną :D nawet odcinka serialu nie potrafię opowiedzieć:D

Livia piękny groszek! Już się nie mogę doczekać jak zobaczę swojego okruszka :)

cati lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    A czy któraś z Was, ma CMV IgG dodatnią i czy coś wiecie na ten temat?
    niestety nie pomogę, mi gin tego badania nie zlecała...

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla ja mam CMV IgG dodatnie - oznacza to, że przechodziłam cytomegalię już i mam przeciwciała ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ginek powiedział, że mam już przeciwciała. Ale w necie naczytałam się o tym, że aż głowa puchnie :/ ponoć dobrze, że ma się już te przeciwciała, zawsze to bezpieczniej :)

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja czytam co Wy piszecie, jakieś wyniki, lekarstwa i wszystko to dopiero sobie uświadamiam jaka jestem zielona z tego :/

livia30 lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć to choroba "przedszkolna" a w ciazy bardzo niebezpieczna. Ja się ciesze, że juz ja przechodzilam bo mam znajomą, która złapała ją jak była w ciąży i urodziła synka z uposledzeniem umysłowym :( Ja z kolei musze uważać na toxo bo nigdy nie miałam a w domu 3 koty - nie wiem jakim cudem sie uchowalam :D Tzn podejrzewam, ze mam zdrowe koty ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:44

Daisy, kahaśka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Jak ja czytam co Wy piszecie, jakieś wyniki, lekarstwa i wszystko to dopiero sobie uświadamiam jaka jestem zielona z tego :/

To nawet lepiej, spokojniej śpisz ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ja mam 4 koty i nie mam toxo :D Wszystkie koty wychodzace do tego :D dramat :)
    Jedziemy do lekarza.

livia30 lubi tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zle sie czuje... boli mnie brzuch... nawet jak siadam boli mnie podbrzusze... albo jak kaszle to tez boli..

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z moich trzech dwa wychodzą i myślałam, że toxo już przechodziłam a tu psikus :D

Daisy, trzymam kciuki, dawaj znać co i jak ;-)

Ja uciekam na krótka drzemkę ;-)

Sabela lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    To nawet lepiej, spokojniej śpisz ;-)

Masz racje :)

Marteczka, bidulko Ty :*

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę uważać na toxo, chociaż w dzieciństwie byłam straszną kociarą. Miałam kota w domu kilka lat i chyba wybawiłam wszystkie koty podwórkowe u babci na wsi. Poza tym ponoć bardzo ważne jest aby dokładnie myć owoce i warzywa, oraz nie jeść surowego i niedogotowanego mięsa.

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed cytomegalią nie ma specjalnych zaleceń, bo to wirus który można złapać jak każdy inny... :/

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, zupełnie nie związane z naszymi maleństwami :)

Kupowała któraś z Was perfumy w perfumeriach internetowych? np. iperfumy.pl?
    Kurcze mam jedną markę na oku. W Douglasie kosztuje 300 zl- 50 ml, a w drogeriach 100 ml jest o polowe tańsze.

Mam nadzieje, że nie zostanę zlinczowana za rozbieżność tematu, ale nie mam drugiego takiego miejsca gdzie jest tyle kobiet na raz :))

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja równiez mam pytanie ale tak z innej beczki juz niedługo świeta i szukam inspiracji na wygląd choinki i na to w co bedzie ubrana biorąc pod uwagę małego łobuza odpadają bąbki szklane ktoś ma jakieś pomysły ? myslałam nad bąbkami ze sznurka i krochmali(lub jak kto woli z kleju wikol) w różnych klorach i do tego suszone pomarańcze itd czekam na propozycję:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:59

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    ja równiez mam pytanie ale tak z innej beczki juz niedługo świeta i szukam inspiracji na wygląd choinki i na to w co bedzie ubrana biorąc pod uwagę małego łobuza odpadają bąbki szklane ktoś ma jakieś pomysły ? myslałam nad bąbkami ze sznurka i krochmali(lub jak kto woli z kleju wikol) w różnych klorach i do tego suszone pomarańcze itd czekam na propozycję:)

Dokładnie suszone owoce, pełno jest też figurek plastikowych lub drewnianych( aniołki, gwiazdki, reniferki) do tego przeróżne materiałowe kokardki i zawieszki( renifery, mikołaje) Ja np w tamtym roku kupiłam renifery filcowe na choinkę, super się prezentował :) już chyba zauważyłyście, że mam bzika na punkcie reniferów w święta. Mam pełno gadżetów z tym zwierzątkiem :D

mała2930 lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja kupowała na iperfumy.pl i było wsio ok :-)

CO do choinki, ja zrobię szydełkowe ozdoby - chcę też zrobić gwiazdki z kordonka i powiesić w oknach, tylko czasu brak :/

A tak z innej beczki - nie chce żebyście to potraktowały jako reklamę - ale jeśli macie ochotę to zapraszam na moją stronę na fb - wykonuję różne rzeczy na szydełku i dziś na stronie organizuję małe mikołajkowe losowanie - do wygrania czapeczka mikołajkowa dla malucha wykonana na szydełku :-)
    https://www.facebook.com/hellenowo?ref=bookmarks

Sabela lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:

Kurcze mam jedną markę na oku. W Douglasie kosztuje 300 zl- 50 ml, a w drogeriach 100 ml jest o polowe tańsze.

Mam nadzieje, że nie zostanę zlinczowana za rozbieżność tematu, ale nie mam drugiego takiego miejsca gdzie jest tyle kobiet na raz :))

Ja kupowałam perfumy przez empik.pl z darmową dostawą do empiku i też były dużo, dużo tańsze.
    Koleżanka regularnie kupuje na iperfumy i chwali sobie.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:

Ja zamawiałam już kilka razy perfumy z tej strony i zawsze byłam zadowolona, także mogę polecić z czystym sumieniem

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do perfum nie pomoge. Niestety douglas i sephora chyba sa nsjbezpieczniejsze. Ew. sklep wolnoclowy :D
    jak 100ml jest tyle tansze od 50ml to cos mi tu smierdzi i to nie perfum :D

Co do bombek to proponuje plastikowe :) jest cala masa na alledrogo :)
    Juz niedlugo pora na choinki. My z cora szykujemy swoje po mikolaju do buta zawsze ;) Ona ma swoja taka z 1.2m i trzyma w pokoju, ja mam swoja 1.7m i stawiam w sypialni, a mezu kupuje sosne kaukaska taka prawie 3m i stawiamy ja w salonie :) On przed sama Wigilia po nia jezdzi tskze my cieszymy oko wczesniej swoimi. Cora ma bajzel zawsze wszystko wiesza :D Ja w chabrze, granacie i do tego biale ledowe lampki wieszam. :) Dom zawsze obwieszamy ale w tym roku nie wiem jak bedzie bo ostatnio wszystko wiatr pourywal.. :D
    AAle mam posadzonych kilka choinek, 4 sa juz takie srednie, jedna niecale 2m wiec moze te ustroimy na dworze :)

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ