X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 dziś dokładnie 34t3d :) Lekarka już mi mówiła, że nie dotrzymam do TP. Rozwarcie wczoraj było na 1cm, moja mama daje mi 2 tygodnie na poród :P

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk między województwami telefony też działają;) tu nie chodzi tyle o spotkania i bliskość geograficzną co o to żeby można było poinformowac nas żebyśmy się nie martwily:)

rex, Kamyk1989 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora z tel nie umiem do Ciebie wiadomości napisać. Tak to bym Ci podała nr :)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk zaprosiłam Cię do przyjaciółek żeby pw można było wysłać :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wysłałam Ci nr na prv :)

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie nadrobic! Wiec zaczynam:) po pierwsze mam jakies 11kg n plusie ale nie powinnam juz przytyc bo w zeszlej ciazy tez waga mi sie w koncu zatrzymala-i cale szczescie bo nie dam rady dojsc do +22kg z pierwszej ciazy.
    Ivetka gratuluje donoszonej ciazy! I ja tez podczytuje czerwcowki bo to zawsze ekscytujace jest jak dziewczyny opisuja porody...no i Nieukowa jest mistrzem:) jak ona dala rade opisac porod live?:) A i wozek bardzo fajny

Dora wspolczuje puchniecia i dretwienia...a sprawdzalas moze poziom potasu? Bo takie dziwne dretwienia np nosa moga byc przy niedoborze potasu. Ja herbatek tez nie kupuje. Wole wode przegotowana w butelce podawac. Ewentualnie potem soczek marchwiowy. A i gratuluje 9 miesiaca...ja czekam na to z utesknieniem. Oze zrzucilas 25kg...to musi byc samozaparcie. Ja mam nadzieje ze tez sie zmusze do diety i cwiczen po porodzie by w przyszle wakacje w koncu wygladac jak czlowiek:)

Rex zazdroszcze ze nic Ci sie nie zmienilo w wygladzie poza brzuszkiem...ja wygladam jak wieloryb;) i z checia urodzilabym wczesniej. Boje sie upalow w lipcu a termin mam dopiero na 26 wiec nie pogardze porodem na poczatku lipca:) zgadzam sie co do ubranek. Przez przypadek wzielam do szpitala dla mlodego pajace na 62 i w nich tonal mimo 59cm.

Zania a ktore chusteczki Pampers kupilas? Tj podaj chociaz kolor...bo ja sie zastanawiam nad tymi sensitive. I nie obwiniaj sie ulozeniem malucha! Przeciez wazne zeby bylo zdrowe...i zeby byla Gabrysia a nie Gabrysiem:)

KaEm powodzenia na egzaminach! Trzymam kciuki za sesje i dobre skupienie:)co do lozeczka to rzeczywiscie takie dostawki sa bardzo praktyczne...szkoda ze nie mamy tyle miejsca w pokoju.

Ania 83 fajnie masz ze wiesz dokladnie kiedy zobaczysz swoja coreczke, to bardzo uspokaja.

Wikaa i jak przygotowania do wakacji synka?mocno zestresowana jestes? No i gratuluje wizyty! Mala glowa w dol to super:)

Kamajla mnie zebra nie bola ale biodra przy kazdej zmianie pozycji daja sie we znaki ze hej.

Kate u mnie z seksem niestety tak samo...i nie wiem czy to przez to ze zmeczona jestem czy po prostu jakos tak ciezko mi sie na siebie patrzy nawet w lustrze. Maz sie stara i mowi ze jestem piekna i go pociagam ale ja jakos kompletnie nie mam ochoty. Super ze wizyty okulistyczno dentystyczne udane:)

Amarranta chodzilo mi o monitor bezdechow. Jak tak sie boisz o maluszka to moze to bylaby jakas opcja? Problem z ni i taki ze czasem uaktywniaja sie jak np jakis kabelek sie odklei a z dzidzia bedzie wszystko ok...niepotrzebny stres. Wlasnie doczytalam ze nie planujesz- i dobrze bo rzeczywiscie za duzo stresu czasem.

Pay slicznie wygladasz w tej sukience w kwiaty.

Kamyk Livia Konwalia gratuluje udanej wizyty!

Verona cale szczescie ze nic Ci sie nie stalo! Mam nadzieje ze chociaz facetowi glupio sie zrobilo jak Cie z brzuszkiem zobaczyl.

Bommbelek ja kupilam vit K i D w jednym do 3 miesiaca. Potem tylko D jesli mleka w piersiach nie bedzie. A czop to mi chyba tez stopniowo odchodzi szczegolnie jak sie mocno przeforsuje w dzien.

Kamyk dobrze ze wszystko w porzadku...juz sie balam o Ciebie jak czytalam pierwszy post.

Mia taki zgrabny brzuszek! Ja takie bole mam czesto wieczorami i jak dlugo trxymaja to biore no spe.

Przepraszam jesli kogos pominelam ale tyle stron bylo do nadrobienia ze az szok...a to tylko dwa dni:)

kate851, Pay, Ivettka, wikaa, Konwalia, amarranta lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to widzę,że większość dziewczyn ma spadek libido, mało która ma większą ochotę w ciąży. Czyli to normalne:) pewnie po porodzie wszystko wróci do normy:)
    My wróciliśmy ze sr, za tydzień mamy ostatnie zajęcia, 3 miesiące prawie trwała,ale szybko zleciała! szok jak ten czas leci:) zobaczycie jak zaraz będzie lipiec:)
    Mia własnie zapomniałam napisać,że bardzo atrakcyjna z Ciebie dziewczyna:)
    Kamyk uff dobrze,że skurcze minęły.Hmm to jesteś w 35tc, to jeszcze masz czas Kochana:) bądź w dwupaku jak najdłużej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej terminu tym bardziej się dłuży :/ ja dziś byłam na ktg, zapis w normie, teraz w sobotę mam się zgłosić....

Kate ja na spadek nie narzekam, ale kuruję się cały czas, na szczęście widzę efekty, oby do poniedziałku,wtedy koniec :)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola - ja kupowałam te pampers sensitive z takim zamykanym wieczkiem:-)

OlaW84 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ale wypracowanie :P
    Pisałaś na kartce co komu odpisać? :D

OlaW84 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam nadzieję ze wszystko wróci do normy po porodzie bo żal mi tego mojego męża:)

Zania wlasniebo takich myślę! I to wieczko bardzo jest przydatne.

Rex coś w tym rodzaju. Czytałam na komórce a pisałam na tablecie;) ale przynajmniej jestem na bieżąco;)

rex, Konwalia lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:18

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że o taki: http://epino.net.pl/produkty.php

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dokładnie taki "Epi-no" jak Ivettka napisała... :-)

1usah371io4htfas.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja dziś Pierwsza właśnie będę się wybierać ns badania. Dziewczyny jak na przekór dziś w nocy nie wstawiłem siku dopiero o 5rano musiałam bo myślałam że peknne chciałam przetrzymac choć.do 6ale nie dało się i nie wiem Cy jak teraz pobiore próbkę to będzie ok?to już nie będzie pierwszy mocz....

16udskjogri4r6n4.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja... boże 4 razy w nocy była siku.... i od 3 dni wieczorami, nocą i rankiem boli mnie brzuch jak na @ taką porządniejszą.... w dzień mam zajęcie, chodzę, ruszam się i nie czuje aż tak... :/

Bommbelek ja na badania biorę pierwsze siku - np z 3 czy 4 rano - ale w sumie jak do szpitala idziesz to biora i badają z przyjęcia - nieważne czy pierwsze czy 7 w tym dniu

Ola dzięki za podpowiedź z potasem ale raczej to nie to bo teraz od 2 dni jak nie ma takich upałów a i ja trochę się oszczędzam z chodzeniem to mi noga nie puchnie i nie drętwieje.... więc to na bank przez upał, puchnięcie i ucisk

dziś przychodzą ostatnie paczki zamówione i będę miała wszystko dla Lusindy :)) teraz tylko żeby nie zasiedziała się tam u siebie :P

OlaW84 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Dziś pospałam dłużej:) ale nie musiałam rano wstawać:)
    Bommbelek właśnie też zawsze mam z tym problem, bo przed oddaniem moczu staram się mniej pić i ostatnio ledwie co wytrzymałam do 5,też sie zastanawiałam czy taki mocz z 2 czy 3 byłby ok,ale czasami ciężko wytrzymać do rana bez wstawania.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie się dowiedziałam,że w naszej grupie ze sr jest jeden wcześniak,aż ciary mnie przeszły, bo rzeczywiście 2 dziewczyn nie było juz 2 zajęcia.Dziewczyny ok którego tc pakowałyście torbę? Jutro zaczynam 35tc i zastanawiam się czy już się powoli pakować:)

OlaN lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    Dora mnie też tak boli prawie dzień w dzień z dwa tygodnie już. W sumie to już się nauczyłam funkcjonować jakoś z tym bólem :P
    Ja dzisiaj chyba o dziwo pierwszy raz od kilku miesięcy nie wstałam w nocy do WC, no szok normalnie :P a piłam tyle co zawsze ;)
    Bommbelek, mogłaś pobrać próbkę wtedy o 5 rano jak wstałaś ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja jeszcze nie spakowana :P

Rex no właśnie w dzień da się przeżyć bo nie ma czasu na myślenie ale w nocy jak się nie śpi to ciągnie mocno... dziś brałam nospę nawet ale nie pomogła....

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ