X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja! :-)

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie przywitam:) torby spakowanej nie mam ale juz wszystko kupione i czeka w szafie. Moze dla swietego spokoju w przyszlym tygodniu sie za nia wezme. Bedzie to 36 tydzien wiec tak optymalnie. 4 lipca jedziemy na wesele do miejscowosci oddalonej od gdanska jakies 100km i tam napewno chcialabym ta torbe wziac gdyby cos sie nagle zaczelo. Dobrze ze mamy tam nocleg to bede mogla sobie pojsc spac jak tylko bede chciala.
    A na badania moczu zawsze ide rano i prosze o probowke i ide do toalety. Po paru razach w nocy. Wiec chyba sie tym nie przejmuje:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - no teraz juz bliżej niż dalej i właśnie w takich momentach do mnie tez dociera tak konkretnie ze to prawie juz i ciarki az biorą.... ;-) a jak juz u nas rozpakowywanie sie zacznie to dopiero będzie...
    My co prawda na szarym końcu i pewnie sobie poczekamy, ale kto wie.... ;-)
    A co do torby to ja juz mam spakowana jakiś czas i sobie w kacie leży i czeka... ;-)
    Ale ja z tych co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane ;-)

A ja nie wiem co jest z ta moja ciąża bo np nie wstaje w nocy siku wcale, pierwszy raz to tak 8-9, a wcale mało nie pije i wogole wiec nie wiem, ale za to w ciagu dnia to co 5min latam, i jeszcze jak na złość obydwie toalety mamy na pietrze wiec niezły maraton przez cały dzień po schodach robię, czasami nie zejdę jeszcze a juz znowu mi sie chce...
    Chyba nocnik sobie kupie i będę miała z głowy... ;-)

1usah371io4htfas.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziś wizuytujemy :) mam nadzieje ze to ostatnia wizyta jutro zaczynam 39 tydzien wiec mogłoby sie coś zacząć :P trzymajcie kciuki zeby zaczęłą sie szyjka skracac bo ostatnio był długa choć rozwarcie 1cm hehehe

torbe na tip top spakowałam ok 36 tyg :)

ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• katepr Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ciąży donoszonej! :D :D :D

Dora ja też mam takie bóle od jakiegoś czasu, nawet nie biorę nic na to mimo że faktycznie jak się leży i próbuje spać to kiepsko ...
    Mia ja też w nocy nie chadzam do wc, tylko z rańca dopiero więc może po prostu mamy farta :D
    Do swojej torby muszę jeszcze dorzucić tylko małą wodę i jest gotowa :)
    Dziś mam wizytę, oby mój maluch nie był klopsikiem :)
    Miłego dzionka wszystkim

Biedroneczka83, Mia1988, kate851, radiszka, Konwalia, juwelka, ewela86, Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataper to wizytujemy razem kciuki trzymam :)

katepr lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczko oby wizyta byla udana:-)
    katepr gratuluję donosZonego maleństwa:-)

Ja dziś leniwie,mąż ma wolne więc skorzystalam że był rano w "łóżku" hehe:-) a ci lepsze właśnie pojechał po zakupy bo dziś to on gotuje pyszności na obiad nie ja;-)

i czwarte pranie zrobione;-)

udanego dnia;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:38

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty w takim razie...
    Wow dziewczyny wy juz donoszone, a Biedroneczka ty to juz wogole... ;-) Ale ci zazdroszczę- pozytywnie oczywiscie :-D
    Oby wszystko było po twojej myśli doskonale cię rozumiem bo sama mam nadzieje ze mały wyskoczy troszkę wczesńiej z brzucha, tak ok 38tc ale ja mogę sobie chcieć... No nic poczekamy zobaczymy....
    Czekamy na info po wizytach...

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana!
    Powodzenia wizytującym i gratulacje donoszonym ;)
    Ja dziś mam kiepski humor bo niestety wyszły mi rozstępy :( Na razie niewiele ale mam cały czas takie dziwne uczucie piekącej skóry w ich okolicach jakby miała się rozerwać. Ehh mimo smarowania rzekomo cudownymi specyfikami :/ No cóż trzeba się jakoś z tym pogodzić...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • OlaN Nowa

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny jestem tu nowa.jutro zaczynam 35 tydzien, dluzy mi sie bardzo,w nocy tez nie wstaje do toalety

rex, ewela86, OlaW84, amarranta lubią tę wiadomość

Czekam na swoją fasolkę :)
  • rex Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj OlaN :)
    Kciuki za wizytujące dziewczyny :)

Torbę przy pierwszym miałam spakowaną ok 34 tygodnia, bo mi cały czas ginka mówiła i moja intuicja, że ok 36-37 tygodnia urodzę.
    A tutaj jakoś w ogóle nie miałam weny, aż małż zaczął się o tą torbę upominać :P w końcu w 36 tygodniu rzucił torbę na ziemię i zaczął pakować sam, miałam mu tylko mówić co jeszcze :P
    więc jestem spakowana prawie cała już, zostało mi wrzucić ręcznik, a ciągle zapominam i skończy się na tym, że będę się wycierała w ich szpitalny a wolałabym uniknąć tego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:49

dxom6iye1ka3dosl.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Rex dobre :)

a mnie wleciał kawałek czopa :) tralala manicure zrobione jeszcze nogi musze ogolic

rex, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, Katepr trzymam kciuki za udane wizyty!:)
    Gratuluję donoszonej ciązy:)
    Witaj OlaN:) ja jutro też zaczynam 35tc, więc mamy ten sam termin:) skąd jesteś?:) jak znosisz ciążę? i spodziewasz się dziewczynki czy chłopczyka?
    Byłam na spacerku,przeszłam się do apteki bo magne b6 mi się kończy,kolejka aż na dwór,ale w tej aptece kobiety mają wchodzić bez kolejki, więc skorzystałam z przywileju:) tym bardziej,że po 1 rzecz byłam:)
    Zania fajnie,że masz męża cały dzień:) ja swojego widzę tylko wieczorami, teraz kończy 2 kierunek i na początku lipca ma obronę, więc nie wie jak się nazywa:)
    Dziś znów lecę na starówkę, spotykam się z kumpelą z mojej pierwszej pracy:-) więc pewnie znów wieczorem zawitam do domku:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka oj to chyba juz coraz bliżej:) na kiedy masz dokładnie tp?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:18

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Ja miałam dziś pobudki co chwilę. Jestem nie wyspana. O tyle dobrze, że moje Księżniczki spały dziś do 9, więc mogłam sobie troszkę podrzemać :) Już tydzień mi czop odchodzi i co za tym idzie mam od tygodnia bóle jak na @. Od poniedziałku są mocniejsze. Dziś kupię ostatnią koszule do szpitala, zrobię ostatnie pranie. Już cześć rzeczy będę dziś pakować do torby.

Wizytującym życzę powodzenia a donoszonym gratuluję :)

Miłego dnia :)

radiszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Biedroneczka oj to chyba juz coraz bliżej:) na kiedy masz dokładnie tp?
    na 2 lipca :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Za wszystkie wizytujace trzymam kciuki :)
    Katepur czyli razem mamy ciaze donoszone, gratulacje :D
    Ja zle bardzo spalam ciagle budzilam sie siku i pic na zmiane... Co do moczu ja jadac na wizyte biore pojemniczek i ide do wc u nas i tak sprawdzaja mocz takimi paskami lakmusowymi tylko...
    Wczoraj tez dopakowalam torbe do szpitala :)
    Mam do Was pytanie czy ma ktoras z Was takie skurcze/bole w pachwinach az sie trzeba zatrzymac albo usiasc? Bo mnie tak kilka razy wczoraj zlapalo i sie wystraszylam, brzuch pobolal bardziej w nocy. Jutro mam wizyte wiec zapytam co to moze byc i plecy zaczynaja mnie bolec coraz bardziej normalnie zaczynam sie stresowac czy juz sie zaczyna? Niby sie doczekac nie moge ale stresik tez juz jest hehe.
    Wczoraj jeszcze wypralam i wyprasowalam przescieradelka posciele rozek i spiworek tak zeby bylo gotowe w razie czego :)
    Milego dnia Wam zycze :)

katepr lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,
    gratuluje donoszonych ciąż. Jak ja czekam na ten etap. Później wstaję z łóżka i szaleje!
    Powodzenia na wizytach. Oby było wszystko dobrze.
    OlaN witamy Ciebie Lipcówko. Napisz coś o sobie.
    Radiszka doskonale Ciebie rozumiem. Ja w niedzielę z tego powodu miałam doła. Ja niestety musiałam zaprzestać smarowania brzuszka, żeby nie wywołać skurczy i pokazały mi się rozstępy. Choć w sumie nie wiem, czy nawet jeżeli bym smarowała brzuch, to i tak by nie wyskoczyły... No nic już z tym nie zrobimy przynajmniej na razie. Póki co pogodziłam się z tym.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą pierwszą ciążę smarowałam brzuch. Nie miałam ani jednego rozstępu. Jak zaczęłam rodzić od razu wyskoczyły... Jeśli rozstępy mają się pojawić to nie wiadomo jakimi cud kremami się posmaruje to i tak się pojawią.

OlaW84 lubi tę wiadomość

‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ