Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za miłe przyjęcie, dziewczyny
.
Kasiulka - wybrałaś nietypowe imię dla synka, założę się, że będzie jedynym Kamilem w przedszkolu i szkole. Teraz na tapecie imiona "starsze" bądź "nowoczesne" a te z naszego pokolenia (Agnieszka, Katarzyna, Maciej czy Kamil), jakoś tak odeszły do lamusa trochę
. Ale to chyba normalna tendencja.
Wikaa - dodałam sobie w opisie wiek moich dzieci, to maluchy jak widać. Między starszymi jest 1,5r różnicy, teraz będzie 2 lata. Ale z wielu względów tak właśnie chcieliśmy a każda ciąża jest wystarana. Cc dlatego, że poprzednie ciąże zakończone były cc - teraz też nie chcę inaczej a mój lekarz jest bardzo liberalny w tym względzie. Teściowa..ehh..u mnie niestety despotyczny teść jeszcze gorszy (no i moi dziadkowie, jak dobrze że są daleko!) - wszyscy wiedzą najlepiej co jest dla mnie dobre, potrzebne i niezbędne do szczęścia. Moje zdanie w tych kwestiach najlepiej zignorować. Moja asertywność natomiast jest powodem do strzelania przez nich focha
.
Zania - mam bardzo mało tych najmniejszych ciuchów, bo moje dzieci nosiły je w zasadzie przez pierwszy miesiąc i to nie wszystkie - zazwyczaj jak się założyło pieluchę ("wydłuża" dziecko), to ciuszki 62 na upartego od początku były dobre: luźniejsze i nie uciskały dziecka nigdzie. No i w sumie najfajniej sprawdziły mi się bodziaki "kopertowe", których nie trzeba takiemu maluchowi przeciskać przez głowę, co było dość stresujące (przynajmniej na początku). Także tych najmniejszych ciuchów to chyba po 5 szt i po 10 z rozm 62.
Katepr - ścigasz się z Biedronką?
Verona - jeśli chodzi o torbę, to mam to samo. Ale pocieszam się, że jeszcze czas - i oby nie było wcześniej
.
wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Katepr, Biedroneczka chyba wiemy kto będzie na podium naszej listy:) super ze jesteście takie zadowolone z wizyt
Zania ja akurat tych na 56 mam koło 10.62 sobie na razie poleza w szafie. Chyba że okaże się że mała będzie gigantem i będzie trzeba zmienić nastawienie. Mam nawet mare sztuk 52 od koleżanki ale te chyba będą za małe. No i szlafrok bomba.
Wikaa nie przejmuj się teściowa...one już po to są żeby nas denerwować
Daven witaj:) moja córka będzie miała na imię Ala k to też dość nietypowe w dzisiejszych czasach...imię raczej zapomniane.
Verona a następna wizytę będziesz miała za 4tyg i jeszcze raz brany gbs? Myslalm że wszyscy mają wizyty częściej pod koniec ciąży. Ciekawe co mój gin powie. Miałam nadzieję ze teraz będziemy widzieć się co dwa tygodnie. I ze gbs bierze się tylko raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:00
wikaa lubi tę wiadomość
-
A ja mam dzisiaj podły humor i podły dzień. Chyba mi hormony szaleją bo ze wszystkimi się klocek i jestem jakas taka przybita...tak się chciałam pozalic:( najlepiej byłoby się zamknąć w sypialni spać ale skoro spanie teraz asprawia tyle bólu to to też już nie jest przyjemność
-
OlaW84 - Alicja jest ślicznym imieniem, sami byśmy się na nie zdecydowali, gdyby nie fakt że w najbliższej mojej rodzinie są już 2 (z czego jedna Ala to druga żona mojego ojca, więc mojej mamie mogłoby być...dziwnie, tak sądzę).
Jak szukaliśmy z mężem imienia dla córki, to posiłkowaliśmy się m.in. tą listą: http://gorny.edu.pl/imiona/ Ala jest w pierwszej dziesiątce, także wraca do łask - i dobrze, bo jest naprawdę ładne!
OlaW84 lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
hej dziewczyny! jakiś mam ostatnio problem z nadrabianiem Was.. czytam w łóżku na telefonie, zasypiam w trakcie, a w dzień - zajęłam się w końcu wyprawką i jakoś też mi nie wychodzi czytanie/pisanie na forum..
Kamyk, kciuki, żeby wszystko było ok:)
Zania, ja też muszę robic przerwy w dzień, nie daję rady tyle robić co wcześniej, no i spuchnięte nogi - witaj w klubieja mam dużo energii, ale siły nie tyle co wcześniej.
U nas dziewczynka od początku - za każdym razem pytam na usg i za każdym razem ginka pokazuje mi 'bułeczkę' pomiędzy nogami
Kamajla, bardzo ładny wózekmy wciąż musimy nasz zamówić
Mia, bardzo ładny brzuszek i mamusiato może te bóle, o których mówiła moja położna, że jakby na okres w dole brzucha i od tego czasu 4 tyg do porodu
mi się wczoraj coś takiego zdarzyło, aż do krzyża poszło. i dzisiaj znowu ale trochę mniej i chyba dlatego, że zbyt gwałtownie wstałam
Dora, nie wiem czy już pisałam - podziwiam za zrzucenie wagi
U mnie z seksem nie było różowona początku ciąży ja trochę unikałam, jakieś lęki podświadome miałam, później było ok, a odkąd brzuszek widoczny to mąż niechętny, więc seks sporadyczny (ale miałam taki okres, że miałam mega ochotę na seks), no a teraz chyba lepiej nie wywoływać wilka z lasu - ja nie chcę urodzić wcześniej, jeszcze tyle do zrobienia, tak to jest jak się odkłada na ostatnią chwilę
mi babka w szpitalu mówiła, że mogę od 37tc chodzić na akupunkturę, ktora podobno pomaga przy porodzie - słyszała któraś z Was o tym?
Ola, do kiedy zostajecie na wakacjach?
U mnie jest tak, że każą oddać mocz w gabinecie, więc to jest któryś z kolei w ciągu dnia
też jeszcze nie jestem spakowana, dopiero od wczoraj piorę rzeczy małej, a pogoda taka, że wychodzi mi jedno pranie dziennie, żeby poschło ładnie. wydawało mi się, że tak dobrze mi poszło z prasowaniem, a na jedną pralkę poświęciłam godzinę - trzeba nabrać wprawy
gratuluję donoszonych ciąż i udanych wizyt
witaj OlaN! witaj Daven!
też mi było przykro jak zobaczyłam rozstępy:( tak myślę, żeby po ciąży smarować je kremem no-scar na bizny, może pomoże? też słyszałam, że często wychodzą dopiero po porodzie. a na piersiach mam od okresu dojrzewania, ale takie wygładzone już..
fajnie, że zniknęło nie lubię
Kasiulka, super prezenty od koleżanek
Wikaa, nie denerwuj się na teściową, szkoda zdrowia, nic nie poradzisz! ja mam na teścia alergię i zawsze inne zdanie
Daven, a jakie wybraliście imię? też patrzylam na tą listę
uff, nadrobiłam!
to teraz co u nas. w końcu wzięliśmy się za szykowanie pokoju, mąż pomalował kącik małej - nie wiem jak wrzucić zdjęcie, ale zaraz spróbuję
chyba się udało
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fad2c07d58cdf712.html
ja piorę i próbuję się zorganizować (kiepska jestem w te 'klocki', bo chaotyczna)mamy ciągle remont w piwnicy (podobno do końca przyszłego tygodnia), ale już mnie nie obchodzi, że moje rzeczy w mojej piwnicy będą im przeszkadzać w pracy, za dużo mamy rzeczy do wyniesienia w domu, zeby czekać aż oni łaskawie skończą. zwłaszcza, że już kurzące się prace skończyli raczej bo zostały izolacje, denerwujące to. mąż przywiezie szafkę i będziemy wynosić, jak będzie popakowane w worki to dramatu nie będzie.
miłego wieczoru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:54
Morroind, 1kasiulka1, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
-
jejku, przepraszam, że mi tyle tego wyszło! komu się to będzie chciało czytać...
a to mój brzuszek, jakoś parę dni temu. buzi nie pokazuję, bo niewyjściowa byłam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5105dca104f90137.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:54
1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Amarranta też sobie poczytałam bo lubię takie pary no i sama takie czasem pisze:) Twoje zdjęcie nie chce mi się otworzyć...Ale może to problem telefonu. Zobaczę później na tablecie. Na wakacjach zostajemy do niedzieli.Mąż od poniedziałku wraca do pracy;( a teraz z nim jest tak łatwo.
Daven dzięki zaraz zobaczę ta stronkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 21:01
-
Rex - będę miała teraz wizytę w poniedziałek i jestem ciekawa, czy lekarz mi też nie powie "widzimy się tego i tego dnia na cięciu, chyba żeby coś się działo to proszę dzwonić..". Nie zdziwiłoby mnie to widząc jego podejście do ciężarnych i ciąż
.
Amarranta - no masz pisane, dziewczyno. Ale miło się czyta takie długie posty, każdy coś dla siebie znajdzie
. Wiesz, że pomimo przewertowania tych wszystkich list dalej nie jesteśmy zdecydowani na imię? To jakaś odmiana, bo w poprzednich ciążach byliśmy zdecydowani na imiona w zasadzie od zobaczenia dwóch kresek
. A teraz mamy chyba z 10 potencjalnych imion - ale szału nie ma, bo albo by się w rodzinie dublowały (Alicja), albo są szalenie popularne (Julia, Lena) i tak się kręcimy wkółko
. Dziwnie mi mówic cały czas o córeczce per "ona", no ale nie ma żadnego efektu "WOW"
. Za to widzę w tabeli, że większość z Was na imię już zdecydowana
.
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Wróciłam ze spotkanka z koleżanką z pierwszej pracy:) dostałam dzwoniące skarpetki dla Nelci i dla mnie kredkę do oczu Lancome,ale miło mi się zrobiło:) posiedziałyśmy ponad 4 godziny:) Zauważyłam,że w ciąży moje życie towarzyskie ożywiło się, w tygodniu z 3 razy wychodzę z różnymi znajomymi na miasto, też tak macie?
Katepr, Bidroneczka super,że wizyty udane:) ale u Was to już tuż, tuż))
Amarranta ja też nie mogę otworzyć zdjęcia, wyskakuje błąd.
Witaj Daven:) fajnie,że jest nas coraz więcej:)
Zania super szlafrok, ja właśnie poszukuję do szpitala, gdzie go dorwałaś?Daven lubi tę wiadomość
-
w sklepie z bielizną,niestety tani nie był Ale na ciuszku nie widziałam nic co by mi odpowiadalo:-/
Kate a u Ciebie jak z ciuszkami? dziś stwierdzilam że nie mam takich kompletow wyjściowych... kupujecie takie rzeczy? na jakich się skupic ciuszkach? -
Ja chcę kupić szary szlafrok bawełniany z krótkim rękawkiem, mam się wybrać do Textil Market to zobaczę co tam jest.
Zania na 56cm mam 2 duże worki i w sumie już nie pamiętam co tam nagromadziłam:) chcę z nich do szpitala wziąć z 2-3 pajace i body z półśpiochami tez z 2-3 zestawy i czapeczki i skarpetki z 2-3sztuki. Nie liczyłam ile czego mam dokładnie, tylko tak patrząc na ilość to chyba sporo tego jest, bo na 62cm mam juz 3 worki nakupowane. -
Ola dopiero teraz mam 6.07. Pod koniec czerwca przyjdzie do mnie położna posłuchać tetna. Wlasciwie to dobrze bo bym zbankrutowała na tych wizytach
a pobierał teraz bo mam rozwarcie i jest ryzyko ze wcześniej urodzę i ważne zebym miała te wyniki na juz.
Zania szlafroczek pierwsza klasa, będziesz elegancka mamusia
-
amarranta wrote:Daven, może jak Ją zobaczycie, to od razu będziecie wiedzieć jak ma na imię
Żeby to się źle nie skończyło... Podczas poszukiwań trafiliśmy na urocze zapomniane imiona - na przykład Dobrosułka
. Albo mój faworyt (ale koniecznie w tym zestawieniu) - Emeryta Dziadumiła
. Tak, to są autentyczne imiona, możecie sprawdzić
. I niech dziecko od początku wie, że w życiu nie ma lekko
.
amarranta lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Daven uwielbiam takie imiona
moje ulubione to Żyraf i Myszon
Kate, ale masz dużo ubranekja mam po kilka sztuk i chyba tyle zostawie, bo jeszcze jakieś prezenty pewnie mała dostanie, a jak nie to wetedy najwyżej dokupię
Zania właśnie też nie mam takich wyjściowych ubranek tzn mam sukienki, ale nie mam np. dresu i nie wiem czy teraz dokupować, czy to się faktycznie przyda?
wylogowałam się z tej strony i już chyba działają te linki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fad2c07d58cdf712.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5105dca104f90137.html
też słyszałam, że gbs ważny miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 21:27
OlaW84 lubi tę wiadomość