X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lipcówki:):):)

czy przyjęłybyście jeszcze jedną do swojego grona?
    podczytuje Was od dłuższego czasu ale niestety wcześniej nie miałam odwagi się odezwać, bo rzadko udzielam się na forach internetowych.
    Termin mam na 4 lipca według usg z 13.06 dzidzia waży ponad 2900g i bez wątpliwości mam być chłopcem:)

amarranta, 1kasiulka1, rex, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen Karolla witamy...mnozymy się jak grzyby po deszczu;)

Amarranta naprawde pomysłowy kącik. Brzuszek zgrabniutki. Mój to się tak obniżył ze czuje jakbym miała go między nogami. Wstawilabym Wam zdjęcie ale nie umiem...może któraś pomoże?

Co do fotelika my mamy Cybex Aton Q. Ja mam fioła na punkcie bezpieczeństwa w aucie i czytałam bardzo dużo o testach ADAC i różnych fotelikach. Zdecydowaliśmy się na ten przy synku i teraz czeka na Alicje.

Kate powodzenia na wizycie, kciuki zaciśnięte by wszystko było dobrze!

Rex ale super sny;) może będziesz nasza forumowa wróżka:)

Ja dziś pełna energii gotowa na nowy dzień. Wczorajszy humor poszedł w niepamięć:) nie mogę się już doczekać poniedziałku i wizyty!

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate powodzenia na wizycie i oczywiscie czekamy na wieści :-)

My fotelik mamy Maxi Cosi Pebble .

Ola otwierasz stronkę zapodaj.net
    Opcje "wybierz plik", wybierasz zdjęcie
    Klikasz "zapodaj"
    I potem kopiujesz link chyba ten pierwszy o ile dobrze kojarzę i wklejasz go tutaj... :-)

Rex a moj poród ci sie nie śnił??? ;-) może będziesz miała te sny prorocze ;-)
    Mi dzis po raz pierwszy śnił sie nasz malutek... :-D
    Ale brdzo głupiutki ten sen był.
    Śniło mi sie ze juz sie urodził, miałam go kapać, a moj T wogole miał to w nosie nie pomagał, jakby tego było mało to najpierw otworzył okno w pokoju, potem wszedł z papierosem, a potem to wogole nas zostawił z tym kapaniem i pojechał sobie gdzieś... Ehhh co za głupoty Hahahahah
    Żebyście widziały jego minę jak mu rano ten sen opowiedziałam... Bezcenna :-O

Hej nowe dziewczyny, witam wszystkie nowe i te co jeszcze sie nie ujawniły tez witam... :-P bo nie chce mi sie juz po kilka razy pisać to samo, wole hurtem ;-) piszcie coś o sobie, przylaczajcie sie do rozmów i rodzcie z nami :-)

OlaW84, amarranta lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Młoda Mama :) Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) To i ja również chciałabym się dopisać, termin mam na 30 lipca, ale ciągle się wahałam, bo od początku ciąży była mowa o 30.07-07.08...
    Przy okazji mam do Was dziewczyny pytanie, 16 maja byłam u lekarza, dziecko nisko, ale do szyjki jeszcze był kawałek, ułożenie oczywiście główkowe, teraz od jakiegoś czasu czuje ruchy po bokach brzucha, często po obu stronach w tym samym czasie czy to możliwe, że dziecko leży w poprzek czy to normalne? Mam łożysko z przodu, więc nie odczuwam ruchów np w okolicy pępka, jedynie po bokach brzucha, czasem pod żebrami, wcześniej również nisko w podbrzuszu. Nie wiem co myśleć, trochę się martwie, że dziecko "źle" leży. Kolejna wizyta dopiero 06.07 bo mój lekarz na urlopie.

rex, ewela86 lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej. Ale się nas namnożyło. Hurtem witam wszystkie nowe lipcówki :)
    Juwelka ja miałam gbs pobrany 17 maja więc jeszcze lepiej, ale mój lekarz zawsze pobiera w 33 tyg i nigdy problemu nie było, więc ten wymysł jednego miesiąca jest pewnie w niektórych szpitalach. A wczoraj byłam na klinicznej i był full ... aha i przywrócili odwiedziny na oddziale położniczym :/ :| masakra.
    Młoda mamo ja też czuję ruchy po bokach, a dziecko jest główką w dół, macha łapkami pewnie ;p
    Sny macie świetne :D
    Więcej nie pamiętam co chciałam napisać...skleroza :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mama mamy ten sam termin :-) 30.07
    U mnie praktycznie identyczna sytuacja jak u ciębie nawet termin wizyty w maju ten sam miałam ;-) i mały tez był juz nisko i szyjka delikatnie skrócona, ale wszystko dobrze, i dokładnie tak jak piszes tez czuje ruchy juz bardziej po bokach (tylko łożysko mam na tylnej ścianie), myśle ze to łapki i nóżki malucha czuje, chociaż tez sie czasami zastanawiam... Ale jutro mam wizytę i zobaczymy co i jak dam znać oczywiscie ;-)

1usah371io4htfas.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, Katepr. Trochę się uspokoiłam :)
    Dziewczyny, mam do Was jeszcze jedno pytanie: Jak to jest z tym becikowym? Czy aby je dostać trzeba być raz w miesiącu u lekarza? Jak już pisałam ostatnio byłam 16 maja, kolejna wizyta 6 lipca, to prawie dwa miesiące przerwy. Czy to nie będzie problemem ?

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia dziękuję za odpowiedź :) I trzymam kciuki za nasze dzieciaczki, mam nadzieję, że wszystko ok! :) To teraz obie czekamy na Twoją wizytę i nie wiem, która bardziej się niecierpliwi. Powodzenia i oczywiście czekam na informację co i jak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przywitanie ;) A więc mieszkam we Wrocławiu i mam 23 lata. Na ovufriend jestem od roku 2013 z małymi przerwami. O naszego synka staraliśmy się dość długo, ponieważ choruję na Hashimoto i mam dodatnie przeciwciała ANA, co utrudniało mi utrzymanie ciąż. Na szczęście teraz toczy się wszystko okey dzięki lekom, które przyjmuje. Długo Was podczytywałam, ale jakoś tak nie miałam odwagi tutaj napisać ;) Ciąże od samego początku przechodzę bardzo dobrze-bez objawowo, no jedynie zgaga mnie prześladuje ;)

Kate powodzenia na wizycie ;)

My fotelik dostaniemy w prezencie , więc kupujemy tylko wózek 2 w 1 ;)

Juwelka ja GBS miałam pobieranego w 35 tc, ponieważ moja lekarka idzie teraz na urlop na 2 tyg. Jak byłam na porodówce w niedziele to pytałam położnej czy to prawda że GBS jest ważny miesiąc, to zrobiła wielkie oczy i powiedziała że nie ma takich wymogów, ale dobrze jest go mieć zrobionego około 36 tc.

Młoda Mama :) Ja co prawda mam łożysko na tylnej ścianie, ale też czuję ruchy małego po bokach bardzo często i jest cały czas główkowo ułożony, więc myślę że nie masz co się martwić ;-)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:41

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki

kate powodzenia na wizytacji

Juwelka, ola, dołączam się do waszego grona wizytujących w poniedziałek

gorąco witam Nowe Lipcóweczki i zapraszamy do wpisania się w naszą tabelkę na pierwszej stronie gdzie każda z nas wpisała info o sobie :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie:) im nas więcej tym lepiej.
    Możliwe ze co szpital to obyczaj, przynajmniej w moim poznańskim gbs ważne jest 4 tygodnie.
    Moja dziecina też dzisiaj bardzo aktywna, czasem mam takie wrażenie jakbym nie miała juz wód bo tak szura mnie w tym bebzolu.
    Z tego co się orientuje to żeby dostać becikowe to trzeba mieć zaświadczenie ze pierwsza wizyta była do 10 tyg ciąży no i nie można przekroczyć jakiejś tam kwoty zarobków niestety.

3i49p07wevcalt60.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr cxytalam wczoraj na czerwcowkach ze jedna dzwonila na kliniczna czy moze przyjechac i babka powiedziala ze ma poczekac do rana bo na chwile obecna nie ma nawet pol miejsca... slabo kurcze. A z tymi odwiedzinami to lipa. Bo jesli jest tak jak Juwelka pisze ze ciotki babcie i sasiadki to jakas masakra.

A to my:)

<a href=http://zapodaj.net/dfa9cd71eb3bf.jpg.html>IMAG0568.jpg</a>

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mamo mowię ci ze nie ma sie czym stresować, napewno wszystko jest ok :-)

Carmen współczuje przeżyć w takim razie, teraz juz musi byc wszystko ok, i wkoncu niedlugo pojawi sie wasze wymarzone dziecię ;-)

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka Juwelka to czekamy na poniedzialek:)
    A co do ruchow to ja je czuje doslownie wszedzie. Nawet mam wrazenie ze czasem ma ochote mi kregoslup na pol skopac. No i ruchy po bokach to tez mam.

Cos zepsulam z tym zdjeciem chyba. Daje drugi

link:http://zapodaj.net/dfa9cd71eb3bf.jpg.html

Carmen.92, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola teraz juz Cię widzę :-) super brzusio, uwielbiam te wasze fotki oglądać... :-)

Aaaaa przyszedł mi właśnie balonik, mega expresowo :-)
    Odrazu go do tych 10cm napompowalam żeby mieć obraz tego co mnie czeka...
    I pokazuje mojemu T i mowię mu: I powiedz mi jak ja mam to z siebie wypchnac?
    A on na to robiąc wielkie oczy: no i po co zes to napompowala....???
    Hahahahaha padłam.... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 11:07

katepr, wikaa, Ivettka, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jak ja byłam ok. 20 to położniczy był pełny, porodówka też - więc te matki pewnie są teraz na porodówce z dziecmi bo niema miejsc, a porody odbywały się na dole jak jakieś konieczne były np. wcześniaków , ale spokojnie, dziś pewnie wypiszą trochę i te z porodówki przejdą na położnictwo i znowu będą na porodówce miejsca. Gorzej właśnie na patologię się dostać .
    Młoda mama żeby becikowe dostać to chyba tylko trzeba mieć zaświadczenie że była wizyta u gin przed 10 tyg ciąży.
    A te odwiedziny dajcie spokój ja po prostu widzę jak to się odbywa faceci sie szlajają albo siedzą bez celu na tych salach i sie gapią na inne baby :/ rozumiem jakby przyszedł pomógł przewinął dziecko, ale nie(no może pojedyncze przypadki). Te odwiedziny są o konkretnych ponoć godzinach i max mogą trwać 15min, ale każdy ma to w dupie oczywiście, sorry ale naprawdę mnie to wkurzyło bo bez odwiedzin było super.
    Mia dobre z tym balonikiem :D ćwicz ćwicz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 11:15

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tej Klinicznej i cieszę się, że jednak się na nią nie zdecydowałam. Teraz cała w stresie bym była :/

Witam nowe mamusie - ale pod koniec nas się namnożyło :D

Co do kopniaków ja już od dawno dostaję je po bokach a Tomuś leży główką do dołu. Dzisiaj znowu szurnął kilka razy tylko i siedzi cicho ale nie denerwuje się ;) Mam problem ze spaniem, w nocy to jakaś tragedia jest. Wiercę się, wszystko mi cierpnie, Młody dokucza - to już ten czas :D Chodzę skapciała przez to i zaczynam marzyć o porodzie - wtedy przynajmniej zostawię Młodego tatusiowi a sama ewakuuję się do drugiego pokoju na drzemkę :D Jasne, tak cwaniakuję a pewnie z oka nie spuszczę :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wpisałam się na listę ;)

Verona mój Jasiek też od wczoraj tak szaleje, że cały brzuch mnie już boli :(

OlaW84 super zdjęcie ;) bardzo ładny brzusio :*

Mia1988 Dziękuje ;* teraz na pewno będzie już wszystko okey, oby do 2 lipca-do donoszonej ;) kochana a do czego ten balonik służy? bo ja jestem kompletnie zielona w tym temacie :(

livia30 też tak sobie mówię, ale znając życie mały po porodzie będzie przy mnie 24h <3

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi, już się uspokoiłam :)
    Życzę Wam wszystkim szczęśliwego i oczywiście szybkiego rozwiązania!

Carmen.92 lubi tę wiadomość

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ