Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalia ja swoje też przeżyłam z tymi rozstepami. Na dodatek byłam w szoku jak je zobaczyłam bo w pierwszej ciąży nie miałam ani milimetra a stosowalam tylko ziaje. W tej ciąży za to miałam najlepsze kremy i dupa:)no nic smaruje dalej i ludze się ze znikną w końcu.
Ewela wydaje mi się że takie bóle to normalna sprawa na tym etapie. W końcu jakoś ten nasz organizm musi się przygotować do tego ważnego wydarzenia
Dziewczyny wizytujace trzymam kciuki!
I rzeczywiście już coś mogłoby się zacząć dziać...ponad połowa czerwca a tu cisza. Coś leniwe te nasze dzieciaczki.
OlaN witam imienniczke:) jesteśmy w tym samym tygodniu, na kiedy masz termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:27
ewela86 lubi tę wiadomość
-
OlaN witaj
Jesli chodzi o rozstepy to ja tez smaruje sie 2 razy dziennie a mimo wszystko pojawilo mi sie kilka na pasie i wiem ze nic z tym nie zrobie
Ja nie stosuje masazu krocza, bo tez jakos nie moge sie za to zabrac a poza tym jak narazie to grozi mi cesarka... Mam nadzieje, ze jutro na wizycie dowiem sie czegos wiecej
Do tego jeszzce rozcielam sobie dzisiaj palcaJa to zawsze cos wykombinuje
-
Witajcie.
Witam nową Lipcówkę
Co do rozstępów najwięcej miałam w pierwszej ciąży - wiadomo, najwięcej przytyłam. W drugiej pojawiły sie tylko 3 a w tej ani jeden.... No niestety skóra już swoje przeżyła wiec i sie nie sprzeciwia...
Co do sikówja jak wstanę w nocy ok. 2.00 to normalnie robię do kibla. Nad ranem oczywiście juz do pojemniczka.
Powodzenia dla wizytujących, czekamy na relacje...
Ciekawe, która pierwsza się rozpakuje... No i oczywiście mam nadzieje, że pooglądamy lipcowe dzieciaczki na forum...
A ja byłam dzis na wizycie u położnej. Pokazywała mi rózne sposoby rodzenia, pozycje i sposoby radzenia sobie z bólem. Mimo, że to moje trzecie dziecię, wiele nowych rzeczy się dowiedziałam...Oby wszystko potoczyło się wg. planu i abym mogła urodzić z nią....
-
Ja uważam ze na te nieszczęsne rozstępy to sposobu nie ma, jak maja byc to bedą
Co prawda narazie dzięki Bogu mi nie wyszły ale kto wie jak będzie do końca,
a słyszałam ze po porodzie nawet dziewczynom wychodzą dopiero
Tak czy inaczej tez regularnie sie smaruje chociażby dlatego żeby jesli wyjdą nie obwiniać siebie ze mogłam coś zrobic a nie zrobiłam... ja głownie natłuszczam - stosuje olej kokosowy przeważnie czasem bio oil lub oliwkę i tyle, narazie jest ok,
chociaż i tak codziennie sie oglądam w lusterku...
Ewela - co do boli w pachwinach to myśle ze nie masz sie czym martwić, mnie tak juz od jakiegoś czasu łapią czasami ze az kroka nie mogę zrobić i usiąść muszę, normalnie jakby mały mi tam łapka gmeral...ale po chwili przechodzi...
Wiesz juz jesteśmy na takim etapie ze bezobjawowo to raczej sie nie da, teraz co chwilkę każdej a nas coś będzie... Wszystko sie tak przygotowuje i rozciąga... Ot taka moja diagnoza hahah
OlaN witajchyba mamy ten sam termin? Napisz nam coś więcej o sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:29
ewela86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
ja też nowa, choć już od jakiegoś czasu podczytująca.
Jestem mamą córki i syna, teraz spodziewam się kolejnej (zapewne) dziewuszki. Termin na 24.07, ale będzie cc więc na bank wcześniej.
Widziałam, że więcej tu dziewczyn oczekujących swojej kolejnej pociechy, nie będę się czuła samotną posiadaczką rodziny wielodzietnej.
Widziałam, że temat rozstępów na tapecie - mi kosmetyczka kazała smarować się olejkiem (jakimkolwiek). Znalazłam w Rossmanie fajny olejek (a w zasadzie kombinację różnych olejków w jednym opakowaniu) - Babydream fur Mama. Tani, wydajny, dobry. Dodatkowo szoruję się mocno gąbką (a przy wycieraniu ręcznikiem), żeby lepiej ukrwić skórę. Od czasu do czasu peeling. Bardzo się staram, bo wiem że rozstępów się już nie pozbędę, jeśli się pojawią. Na razie obronną ręką wyszłam z ciąż, ale ostatni miesiąc przede mną i wszystko się może jeszcze stać... niestety z tego co wiem, to jak ktoś ma tendencje do rozstępów, to niestety niewiele da się zrobić.
1kasiulka1, katepr, ewela86, OlaW84, amarranta lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Wszystko już kupione
Ostatnie rzeczy właśnie się piorą
Wieczorem spakuje 95% torby
Mąż mój też myśli podobnie do mojej mamy i daje mi 2 tygodnie na poród. Ciekawe czy ich przepowiednie się sprawdzą2.07 mam wizytę na 11:30 i po wizycie Lili może się rodzić
1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość
-
hejka
OlaN i Daven - witajcie w naszym gronie
Kamyk - wytrzymaj jeszcze troszkę , trzymam kciuki
Mia - fajny brzusio
Powodzenia dla wszystkich wizytujących
Ja też czytając o swoim etapie ciąży w którym jestem coraz bardziej myślę o tym kiedy i mój synuś będzie miał ochotę przyjść na świat :)Najbardziej niewiarygodne są linijki w tekstach o ciąży typu : Poród może zacząć się u ciebie w każdej chwili kiedy to zleciało... Chciałabym bardzo żeby Kamilek wytrzymał do lipca ;)mimo że poradziłby już sobie poza moim brzucholkiem to jednak jeśli wytrwałby do terminu to wiadome byłoby to dla niego lepsze
Nie udzielałam się też bo w niedzielę mieliśmy gości, a w poniedziałek troszkę spraw do załatwienia ;)Dziś zrobiłam zleconą przez ginkę morfologię a w poniedziałek wizytacjaWczoraj natomiast byliśmy z mężusiem na spacerku nad jeziorkiem troszkę odpocząć od miasta a potem zrobił mi zaopatrzenie w owocki
a do tego jeszcze z przyjemniejszych rzeczy muszę się wam pochwalić że dostałam od koleżanek piękny album dla dziecka w którym mogę odnotowywać najważniejsze chwile od początku jego narodzin i dodawać wiele zdjęć, bodziaki z napisem Here comes trouble hehee i buciki
Daven, Tigana, amarranta lubią tę wiadomość
-
ja mam l4 do 6 lipca gdyby do tego czasu nic sie nie działo mam sie 6 stawić na IP ale mój gin sie śmiał ze w przyszłym tyg sprawa sie powinna rozwiązaćbo szyjka zaczyna wymiękać i przepuszcza juz 2 paluchy
do tego przytyłam 700gram czyli równo 10,5 kg od początku
hemoglobina poleciała do 11,7 ale tragedii nie ma mocz czyściutki1kasiulka1, OlaW84, Mia1988, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Daven witaj. No sporo tu mam już z pociechami ale z dwójką jesteśmy z Kamyk chyba tylko dwie, także tym bardziej miło, że dołączyłaś. .... W jakim wieku masz dzieci i dlaczego cc ?
Biedroneczka super, że wizyta udana i wszystko dzieje się po Twoich myślach
A mnie tesciowa znowu z równowagi wytrąciła. ... Stwierdziła, że m. nie powinien nigdzie jechać ze starszym i mnie zostawiać. ... Wrrrr. ..... Wszyscy wiedzą lepiej co jest dla mnie lepsze.... Nie znoszę uszczesliwiania kogoś na siłę !
Daven lubi tę wiadomość
-
Ja też już po. Młody ma ok.3200g
Dr zdziwiony bo szyjka skrócona i z rozwarciem więc obstawia że do terminu na pewno nie dotrwam. Wszystko inne w porządku
Jeśli nie urodzę to za tydzień mam wpaść na chwilkę tętna posłuchać.
Biedroneczka super że ok wszystko, to teraz czekamy ...
Ah no i witam nowe mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:30
Daven, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
witam nowe lipcowe mamusie
Powiem szczerze ze ja tez nie mogę się doczekać kiedy będę czytac teksty typu :"trzymać kciuki jade rodzic"- oby wszystko było w bezpiecznych terminach
Fajnie ze wizyty udane.
Ja odebrałam GBS-ujemny na szczęście i na następnej wizycie następne pobranie bo te sa ponoc ważne 4 tyg tylko-dziwne.
Co do rozstepow to ja mam caly brzuch i uda w centkach od poprzedniej ciąży, kiedy to przywalilam 22kg a wyszly te cholery dopiero przed porodem, teraz na razie nie zauwazylam nowych ale pewnie tylko czekaja żeby wylezctrudno się mowi,taka już mam urode.
Co do boli pachwin to mnie tez lapia często,to jest bardzo bolesne i nie raz już zawylam publicznie jak szlam
Torbe mam spakowana na odpieprz w razie co,ale cos nie mam weny żeby ja pouzupelniac.ewela86, Daven lubią tę wiadomość