X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek super,że wszystko ok, hmm nie wiem co oznacza ten śluz u Ciebie, moze doświadczone dziewczyny coś doradzą. Ja witamin k i d póki co nie kupowałam.

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta.
    Ja wczoraj miałam wizyte i mała też nadal ułożona pośladkowo główka jest u góry z prawej strony. Zania mi lekarz mówił że jeszcze jest szansa że się odwróci, ale i tak mam też jakąś załamke, wiem że najważniejsze żejest zdrowa ładnie rośnie ok 2400 gram. Ale jednak jest mi źle bo nie chce mieć CC a teraz to dosyc realne..Płakać mi się chce, ale bardzo kocham moją kruszynke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:11

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też witaminy d i k nie kupowałam. Lece cos zjeść bo dopiero się podnioslam z łóżka:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Śluzu może być teraz jeszcze więcej niż wcześniej, a czop jest bardziej taki hm zbity, trochę bardziej jak glut ;p ale jak najbardziej może odchodzić po troszku :)
    Kate super zakupy :)
    Ja jedną paczke witamin kupiłam, a jedną mam z jakiejś konferencji.
    Dziwne że na razie tylko bliźniaki się rozpakowały u nas, trzymamy się nieźle :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małagosia- skoro ulozona glowkowo to cZemu obawiasz się cc?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie główkowo, eh chciałabym pomyliłam się pośladkowo już poprawie wyżej

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:17

1kasiulka1, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dora szacun. Masz samozaparcie i silną wolę. Kiedyś jak chciałam mieć ładny brzuszek to zgubiłam kilogram i się poddałam. Super ze wystarczyło Ci motywacji.

Verona grunt ze tylko auto ucierpialo i wam się nic nie stało. Tylko niepotrzebny stres.

Bommbelek ja kupiłam K+D tylko to moje zboczenie zawodowe, żeby wszystko było w domu.

Wika nasze tesciowe mogłyby się polubić. Moja ma tak samo. Tylko wczoraj męczyła mnie rzodkiewka. Im rzadziej ja widzę tym lepiej dla mego samopoczucia. I w weekend mają znajomi do nas przyjechać, to teściową mi tłumaczyła ze może lepiej za miesiąc po porodzie ich zaprosić jak będę się lepiej czuła.. . Przecież z noworodkiem nie ma co robić. :)

Zania, Kate super ze zakupy udane. Ja też dziś przez olx kupiłam koszule nocna, ponoć raz założona. 15zł zapłaciłam więc ok.
    I chciałam kupić stanik do karmienia. Zglupialam z tymi rozmiarami, kobietka przyniosła mi różne ale 75F był chyba najlepszy. Byłam zaskoczona, z B na F? A ja się dziwię ze mam rozstepy. W końcu nie kupiłam nic...

Malagosia mój syn też nie leży glowkowo. Ma jeszcze chwilę i liczę ze posłucha mamusi i ładnie się przekreci.

I byłam dziś u diabetologa. Hemoglobina glikolowana mi poleciała. Niby jest ok ale jakoś mnie to zmartwilo. Muszę przyłożyć się bardziej do diety...

wikaa lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!

Pay piękny brzusio - taki letni :)

Verona - dobrze, ze nie uderzyłas brzuszkiem o kierownice. Facet musiał niezle wyglądać jak zobaczył Twój brzuch ;)

Wikaa super, ze dzidziuś sie obrócił.

Małgosia u Ciebie jest jeszcze szansa. Może warto zastosować techniki o których dziewczyny pisały i dzidziuś sie obroci?

Ja wit D i K nie kupuje, bo dostanę przy wypisie ze szpitala.

Ja dzisiaj już po wizycie. Z szyjka nie jest gorzej, wiec leżenie ma sens :) Poza tym pobrano mi wymaz na paciorkowca. Moje łożysko póki co nie jest stare i wody sa w normie. Po diecie szpitalnej schudłam od ostatniego ważenia 1,5 kg. Na razie przytyłam 10 kg w ciazy.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:21

Pay, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno 2 dziewczyny się wczoraj rozpakowały z tych co na fb przeszły - ale nie wiem, kto, co i jak

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho fajnie że już tulą maluszki, szkoda że się nie pochwalą, bo nas chyba dość mało tu zostało. Dora a skąd takie info? :D
    Konwalia może też powinnam na taką dietke przejść :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:12

Konwalia lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora nie wieśz kto się rozpakowal?wiesz nie przyjdą się pochwalić bo i po co...w ogóle się tu nie udzielają więc po co mają nas infornowac..
    A ja czerwcowek też nie czytam ale tak mnie zaintrygowalyscie że przeczytałam poród nieukowej :-P nasze Lipcoweczki mają nóżki zaciśnięte chyba jednak dzieciaki chcą zostać lipcatkami:-D

Dziewczyny wiecie jakie jaja siostra mojej bratowej TydIen temu pojechała Robić 3dziecko miała być 3corka a urodziła chłopaka :-P

16udskjogri4r6n4.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:39

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Justynka ubiegłaś mnie :D potwierdzam wszystkie w dwupaku jeszcze :P

• rex Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee myślałam, że już są jakieś czerwcowe lipcówki :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś ma lipnego informatora :P

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bombelku to niezle,ja od poczatku miałam przeczucie na chlopca w sumie dwa USG pokazały dziewczynkę,Ale od jakiegos czasu moja Gabrysia się nie pokazuje... mam nadzieję ze szoku na porodowce nie przezyje;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was lipcóweczki :)
    Znów bede rzadziej się udzielać. Od samego rana pobolewa mnie brzuch, czasem tak, że łzy same się do oczu cisną... Najpierw bolała cała lewa cześć brzucha, teraz podbrzusze. Ledwo się ruszam, szyjka kłuje, pachwiny i krzyż bolą... Czop ciągle wylatuje już nie biały ale podchodzący pod pomarańcz z brazem. Moja lekarka dziś nie przyjmuje i jak mi nie przejdzie to pojadę do szpitala.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wróciłam :) 6km zaliczone :) wizyta u okulisty pół godziny trwała, zadowolona jestem, bo dokładnie wszystko zbadała, ciśnienie w oku, później krople zapuściła i po nich siatkówkę zbadała, wszystko ok, mogę rodzić sn :) po połogu mam przyjść to mi dobierze dobrze okulary do czytania :) póki co cały czas soczewki dla mnie :) okulary na wieczór :) później dentysta i wszystkie ząbki zdrowe :) po porodzie jedynie do piaskowania się zjawić ;) więc wszystko ok :) zjem obiad i na 17.30 do sr, aktywnie dziś. Po tych kroplach ledwie szłam, bo one są na powiększenie źrenic i jak teraz spojrzałam w lustro to jakbym po drugach była, takie duże źrenice ;p
    Kamyk lepiej sprawdź co się dzieje, trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:03

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - atropine Ci zapuscila:-) ja dzis dzien lenia z kurierami:-) przyszło chyba wszystko co zamowilismy przed weekendem:-)
    Zostaly mi już tylko kosmetyki dla niuni,i czekam na przesylke od Cioci:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ