X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kamyk to widzę ze przeszłaś przez wszystkie możliwe scenariusze ;-)
    A tych zgubionych 17kg zazdraszczam... :-) obyśmy wszystkie w tak expresowym tempie pozbyły sie nagromadzonych kg... ;-)

A swoją droga ta sie właśnie zastanawiałam te mamusie które juz rodziły ile sie traci mniej więcej po samym porodzie czy wyjściu ze szpitala?

1usah371io4htfas.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ja w pierwszej ciąży przytyłam 30kg - tak zatrzymywałam wodę. Dziennie jak się ważyłam (po porodzie) to gubiłam 2kg plus wcześniej oczywiście dziecko, łożysko, wody... W każdym razie pól roku po porodzie byłam już chudsza niż przed ciążą ;-) Teraz też planuję do końca roku wrócić do swojej wagi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 14:14

Mia1988, ewela86, katepr lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodząc ze szpitala miałam prawie 10kg mniej :) a przybrałam z Zuzą 15kg
    teraz mam ok 10,5 na plusie no moze do 11 dobije ale wątpie bo apetyt mam marniutki strasznie po tych antybiotykach na pęcharz :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow zazdroszcze tym mamusiom ktore przytyly tylko 6,8 kg.Ja przytylam juz 14kg ale w ogole tego nie widac.Praktycznie wszystkie kilogramy poszly mi w brzuszek,ramiona mam nadal szczuple,pare centymetrow doszlo w biodrach ale zupelnie nie czuje tych kilogramow.Ciezko mi jest jak za dlugo chodze przez duzy brzuszek ale kilogramami sie nie przejmuje w ogole.Wszyscy mowia ze z tylu to nawet nie widac jakbym byla w ciazy bo chodu tez nie mam typowo kaczego jak u ciezarnych :). Ostatnio na pobieraniu krwi pielegniarka jak mnie zobaczyla to powiedziala "ooo Pani to juz na wylocie widze".Jak jej powiedzialam ze jeszcze miesiac to sie zdziwilambo taki duzy brzuch ale powiedziala ze jakby mnie tylko z tylu zobaczyla to by w zyciu nie pomyslala ze w ciazy jestem :).Sama sie zastanawiam ze tyle juz przytylam a tych kilogramow jakos nie widze

fb1af55ff0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia co drugi dzień to i tak super,mój M byłby przeszczęśliwy:) ja jak się zmuszę raz na 2 tygodnie to cud:) kompletnie straciłam ochotę, też nigdy tak nie miałam, oby wróciło do normy po porodzie:)

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - wróci wróci ;-) ja np nie zgadzam sie żeby było inaczej ;-)

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony szaleją i musi się coś zmienić, chociaż jedna rzecz hehe:) Miłego popołudnia i wieczorku:) ja lecę na spotkanko z dziewczynami z pracy:) pewnie zejdzie nam do późnego wieczora:)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:38

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry :)

na początku gratuluję dziewczynki udanych wizyt :) moja 29go o ile dotrwam,teoretycznie też tego dnia mam iść na oddział. Mercedes dotarł,zaraz wstawię fotki. Jest super,lekki skrętny i mega prosty w obsłudze,sporo gratisów. Dziś dzwoniłam do poradni o wynik gbs, jest już ale wyniku nie powiedziała mi, dopiero na wizycie się dowiem a babka z oddziału chce już.....niech sami między sobą się dogadują. Zdjęcia gondoli i footelika (spacerówka schowana)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/959bf08a9f48.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/571dede36ca5.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89bd0aba1362.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb081b4ac0d3.jpg

Pay, ewela86, wikaa, rex, dora8201, Verona, 1kasiulka1, kate851, OlaW84, ania83 lubią tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Pay sliczny brzusio :)
    Wszystkim wizytujacym zycze powodzenia, a tym juz po gratuluje udanych wizyt i ciesze sie, ze wszystko dobrze :)
    Wika super, ze mala sie obrocila! :)
    Zania u mnie tez jak narazie malutka ulozona posladkowo i nie wiem czy uda jej sie odwrocic, coraz mniej czasu nam zostalo :/
    Mia dziekuje juz sobie zapisalam ja tez wyslalam Ci wiadomosc z moim nr :) teraz bedziemy w kontakcie :)
    Wczoraj bylam ostatni dzien w pracy i na koniec dostalam piekny bukiet kwiatow i czekoladki od ludzi z pracy :) Strasznie milo mi sie zrobilo i kazdy mnie wysciskal i zyczyl powodzenia :D Az milo sie na sercu robi ze pracuje sie z takimi ludzmi :)
    Milego popoludnia Wam zycze :)
    Edit: Wczoraj kurier dowiozl nam przesylki z Polski i mamy juz wszystko potrzebne dla mnie i niuni, wiec mozemy sie rozpakowac niedlugo :)

Pay, wikaa, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie ;) Tomuś waży 2900 i ma długie włoski i długie syraski. Ciekawe czy w ubranka 56 będzie mi dane go wsadzić :/ Jeszcze nie rodzę ale wg lekarki nie zobaczymy się już na kolejnej wizycie 6 lipca :D Mam brać nospę do męża powrotu (24 czerwca) a potem odstawić i pewnie urodzę :D Łożysko mam już brzydkie ale jak na razie przepływy super ;)

wikaa, Pay, katepr, ewela86, Ivettka, dora8201, Verona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od ostatniej wizyty przytyłam 800g czyli tyle ile Tomuś :D

dora8201 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie miłe słowa. ... ;-)

Zania no co Ty ? Jaka Twoja wina ? Jest jak jest i kto wie, może mała jeszcze nie ma ochoty wisieć główką w dół. ...

Amarranta ja mam termin na 28 lipca wiec jeśli wszystko pójdzie planowo (a pójdzie ;-) ) to zdąży wrócić. On nie bardzo chce mnie zostawić ale mi zależy zeby zabrał starszego gdzieś na wyjazd, bo wiem, że dzieci potrzebują wakacji a mój synio jest zakochany w Chorwacji. Poza tym W planach mam odpoczynek przed wielkim Bum ! ;-)

Kate u mnie z sexem jak u Ciebie....
    Mia jakby mój miał sexik co drugi dzień to by pękł z radości ;-)
    Ivettka super bryka ;-)
    Ewela to miłe, że Cię tak w pracy ładnie pożegnali ;-)

Idę grzać pierogi bo głodna jakaś jestem :-D

ewela86, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex łóżeczko takie - http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-safari-zajaczek-120x60cm-i5452954001.html w sumie nic specjalnego ale w porównaniu do 'naszego' dzieła to jest super :D
    Livia no,no prawie 3 kg, ciuszki myślę że będą ok :D chyba że będzie długaśny na 62 cm :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, z tym chudnięciem to zależy raczej od każdej indywidualnie. Ja dwie godziny po porodzie ważyłam dokładnie tyle co przed ciążą, no ale synuś był duzy i wód miałam baaaaardzo dużo, wiec pewnie jakby mnie zważyły zaraz po porodzie a nie po dwóch godzinach to też już bym miała te 45 kg.
    No i skóra na brzuchu już po kilku dniach była normalna a nie obwisła.
    Zobaczymy jak teraz będzie. Ale jakoś tam się nie przejmuję fest, jak samo nie zejdzie to się popracuje nad tym :p
    Ewela, fajnie, że pomysleli o pożegnaniu :)
    Ivettka fajna bryka :)
    Nie bójcie się tak dziewczyny o te ubranka, szczerze to nie spotkałam się z noworodkiem, który by się nie mieścił w 56, nawet jeśli na 62 się długi urodził ;)
    Jak czytacie te rozpakowane, to nawet po dwóch tygodniach dziewczyny piszą, że 56 jest dobre ;)
    Mój miał 59 cm i prawie miesiac w 5 śmigał ;)

ewela86, Konwalia, Ivettka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, łóżeczko super :)
    Mi się podobały te zabudowane z góry i z dołu właśnie, no ale, że dostaliśmy w stanie idealnym za free a też całkiem fajne to już nie kombinowałam :p

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Rex. Mój urodził się długi na 58 cm. i ubranka na 56 pasowały ;-) Takie to dziwne jest ;-)

Rex tylko pozazdrościć takiego powrotu do figury. U mnie z tym gorzej dlatego zależy mi żeby przytyć jak najmniej !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 17:03

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:17

ewela86, rex, katepr, wikaa lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ostatnio mialam malo czasu wiec niestety nie jestem na biezaco.
    Livia, pay sliczne brzuszki!
    Wikaa super ze krolewna sie odwrocila. Zania bez takich mysli! Wszystko bedzie dobrze a moze Twoja corcia jest az tak nieszablonowa i wyjatkowa ze postanowila sie nie obracac i juz :)

Ivettka merolek swietny napewno super wygodny.

U mnie z kolei meega bol w lewej pachwinie. Chwilami ciezko wytrzymac i czuje jakby synek mi tam gmeral raczka. Do tego co jakis czas bole miesiaczkowe a moj organizm zawsze reaguje na nie "samooczyszczaniem" wiec juz jestem tym mega zmeczona. Do tego od paru dni mam zawroty glowy ale to moze przez ta duchote i upaly...

Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, ale wtedy młode ciało było :P to i szybko zeszło, teraz się nie nastawiam, byle wszystko przy porodzie było dobrze.
    Mon!ta kiedy idziesz na ściagnięcie szwu?

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ