Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Powiedzmy ze się wyspałam tylko ze 3 razy bylam siku i mi ręka i nos drętwiała ale jakoś zasypiałam...
Kamyk aaa takie herbatki? Eee to ja nie kupuje takich - jeszcze te rozpuszczalne to samą glukozę mają w sobie i dziecko od początku słodkiego się uczy i potem nie chce nic co nie jest słodkie... Spójrz na skład 90% cukier... Chyba ze te w torebkach co są one przynajmniej bez cukru są... Ale i tak u nas ziółka zakazane będą a nawet gdyby nie to wolałbym nie kusić losu
Wikaa a gdzie syn leci z babcią?? I przypomnij mi ile ma lat bo starszy to juz prawie gimnazjalista a młodszy?
Ania pewnie ze pozwalamy;) zresztą raczej nie potrzebujesz każdej zgody nie???
Dobra teraz pytanie - ktoś się orientowała juz kiedy i komu trzeba złożyć pismo ze się chce iść na rok na macierzyński? Zusowi czy pracodawcy? Przed porodem czy po? Muszę zmienić temat ale poki co niewiele czasu mam
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Łaaaa dzidziuś na suwaczki wskoczył mi na 9 miesiąc!!!! Teraz juz wg wszystkich przeliczników, kalendarzy itp zaczynam ostatnią prosta!!!
Pay, wikaa lubią tę wiadomość
Hej dziewczyny,
Ja jak zawsze niewyspana.Jeszcze niedawno budzilam sie wnicy i nie moglam spac przez 2 godziny,teraz spie ale budze sie i musze przewracac z boku na bok bo mnie strasznie zebra bola.Czy Was tez te zebra tak nawalaja w nocy?U mnie jest coraz gorzej -
Witam
Ja tez znowu niewyspana, obudzilam się o 3 i koniec spania
I na dodatek od wczoraj chodzic nie mogę, tak mnie pachwina nawala ze szok.
Ja herbatki będę kupować takie w torebce,sa w rossmanie i nie maja cukru,bo tez nie chce od początku do niego przyzwyczajać maleństwa.
A z tym macierzyńskim to jeśli się nie myle to przed porodem można jechać kiedy się chce i napisac pismo a po porodzie to chyba sa na to 2 tyg na zgłoszenie u pracodawcy.dora8201 lubi tę wiadomość
-
hejka:)
Wikaa dobrze,ze już lepiej, chociaz pogoda rzeczywiście nie sprzyja dobremu samopoczuciu,ja wstałam o 7 i już zrobiłam zakupy spożywcze, za niedługo lecę jeszcze do Carrefoura.
Ania no pewnie zostań z nami:) fajnie,że coraz nas więcej:) 24 wow już coraz bliżej:) trzymam kciuki!Ja z herbatek kupiłam w aptece gemini Humana na brzuszek dla niuni po 1 tygodniu życia a dla mnie herbatkę Bocianek, bo czytałam o niej wiele dobrego:)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje:)
Dora ja ostatnio pytałam się w firmie, to mam czas 2 tygodnie po porodzie na dostarczenie wniosku o urlop na cały rok i od razu będzie liczony,że 80%. Jestem w 3 firmach zatrudniona, więc ja składam 3 wnioski do każdej firmy. We wniosku nie piszę od kiedy do kiedy urlop, bo to kadrowa wylicza, jedynie wpisuję datę urodzenia dziecka i wypisuję 3 urlopy: macierzyński, dodatkowy i rodzicielski.
Dziś ja tez połamana, z sb na nd spałam w salonie na naszym nowym łóżku, dzieci dałam do naszej sypialni i mam za swoje;p łóżko niewyrobione i twarde jakieś i lewa strona tak mnie boli, M mnie wczoraj masował, to troszkę lepiej,ale ból w łopatce niezły.
Dora pisałam,że w ciąży czuję poprawę we wszystkim,zapomniałam o jednej rzeczy,że mam na minus:) kompletnie nie mam ochoty na sex,może dla mnie teraz nie istnieć;/ a jak u Was?
-
czesc dziewczyny, u mnie noc też kiepsko...z tego przejedzenia to każde przekrecenie na bok sprawialo ból,szczegolnie jak akurat bylam w pozycji na plecach a mala uciskala na zoladek. Do tego goraco jak cholera...
Wstałam i czekam już z godzine...przestanie padac czy nie? Musze wyjsc na zakupy;/ -
Hej Lipcowki!
Gratuluje donoszonych ciąż. To już możecie myć okna
Ja na razie nie kupuje herbatek. Kupie jak będzie taka potrzeba.
Mnie nic nie puchnie, ani nie bolą mnie zebra, ale wczoraj zobaczyłam rozstępy na brzuchu ;( Przez jakiś czas go nie smarowałam, zeby nie wywołać skurczy i tu taka przykra niespodziankaOne już nie znikną?
Poczytuje czerwcowki. Dzielne dziewczyny. Niektóre opisy mnie przerażają, ale przynajmniej mozna sie psychicznie przygotować do tego co nas czeka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:05
-
Witam
Ja też się przebudziłam o 2 i nie mogłam zasnąć
Mąż mi przyniósł śniadanko do łóżka i pognał do pracy a ja się już podnieść muszę bo załatwiania trochę mam.
Od dwóch dni mam po 2 godziny baaaardzo bolesnych przepowiadaczy po których przez kolejną godzinę niemiłosiernie kłuje mnie w szyjce.
Ania, też pytanie
Będziesz pierwszą rozpakowaną w tym mcu lipcówką a łącznie trzecią
Mi co prawda ginka wpisała termin 22 czerwiec ale nie wiem skąd go wytrzasnęła, zresztą kto jak kto ale ja się orientuję lepiej więc trzymam się mojego
-
Ja też czasem podczytuję czerwcóweczki.
Miałam jeszcze odnośnie herbatek, mam kilka z tych co dostałam w próbkach ale one bez konserwantów są i bez cukru, jakieś z serii bio, a ogólnie to nie zamierzam podawać. Tzn dopajać będę, zwłaszcza, że lato ale u nas sama woda dla niemowląt -
Dzień Dobry
A ja dziś wizytuje na 15:15
Ciekawa jestem jak nie wiem bo od soboty mam delikatne skurcze i bóle miesiączkowe, twardnienia brzucha i kłuje mnie szyjka a śniło mi się jakoś czas temu, że urodzę 25 czerwca
Chciałabym bardzo, to byłaby idealna data no ale zobaczymy. Kto inny zdecyduje kiedy będzie gotowy wyjść
Konwalia ja teraz rozstępów nie mam ale po pierwszej ciąży (12 lat temu, niestety tak). Nie pocieszę się - niestety one już nigdy nie znikną. Zrobią się jaśniejsze i węższe ale już będą Ci zawsze towarzyszyć. Możesz smarować Bio Oilem od razu.
Co do herbatek to ja kupiłam w granulkach z HIPPa, a niech leży w szafce, kto wie kiedy się przyda a wiele miejsca nie zajmuje
Ze spaniem też już mam problem, jak za długo poleżę na boku to biodro mnie boli i nogi cierpną, na plecach nie bardzo mój synuś lubi bo zaczyna mnie bombardować syraskami i łapkami prosto w szyjkęWięc kręcę się i tyle mam ze spania
Poza tym jakoś nie czuję potrzeby spania tyle co wcześniej - a to jak na mnie jest dość dziwne
Mam poduszkę do spania dla ciężarnych tą w kształcie C i w ogóle nie zdaje egzaminu, spałam z nią może kilka razy - jak dla mnie, przereklamowana
-
Ja też czasami podczytuję czerwcówki:) dziś połowa czerwca wow:) aż nie mogę uwierzyć, w sumie u mnie równo 1,5 msc do terminu,ale już czuję emocje:)
Zania oj chyba będzie padać i padać, ja o 7.50 adidaski na nogi, parasol w rękę i na zakupki:) zaraz tez lecę, więc nie jesteś sama Kochana:) -
No właśnie Livia ja też to u siebie zauważyłam. Nie dość, że wieczorem nie jestem śpiąca to rano się budzę o 6 jakbym co najmniej 14 godzin przespała
Ciekawe czy po porodzie tak zostanie
A ból żebra w nocy miałam dość długo ok 30 tygodnia. Może troszkę dalej. Jak jeszcze mała tam sięgała, ale ból był taki, że bez ciepłego okładu to wcale bym nie zasnęła zmowu. -
Kamajla, no te skurcze to masakra - ja swój jeszcze wczoraj wieczorem czułam, jak nogę mocno wyprostowałam
Dora, my nie mamy osobnego pokoiku dla dzidzi, bo musielibyśmy wynieść się na kanapę do salonuale gdybyśmy mieli to myślę, że i tak na początku mała by z nami w pokoju była. tylko nie wiem ile ten początek by trwał
wogóle narazie jeszcze praktycznie nic nie mamy gotowe i straszny chaos w domu, bo nie dość, że mąż ciągle w pracy, to jeszcze remont w piwnicy, jakieś rury kładą, więc rzeczy dziecka tam nie wyniosę, bo pełno kurzu i syf. oni to robią klatka po klatce, więc i tak dobrze, że na nas trafiło, jak mała jeszcze w brzuszku jest, bo straszny hałas jak wiercą.
Rex, ja się staram w nocy mało pić albo wcale a i tak wstaję do wc
Ola, dobrze, że daliście radę dojechać bezpiecznie!
Verona, lubię za to, jak fajnie z córką spędziłyście czas, a nie za schizy z oddychaniem
póki co mam tylko jedną paczkę wkładek z babyono, dokupię jakieś jeszcze
stanik kupię z medeli, bo mi koleżanka polecała, a wg tabelki nawet mój rozmiar powinien być. takie tanie lub z h&m u mnie odpadają, bo nie ma moich rozmiarów. słyszałam, że Alles robi fajne staniki do karmienia, ale narazie nie chcę ryzykować z rozmiarem i zakupami przez internet
Wikaa, mieszkam w DE na północy, u nas w piątek i sobotę był wielki upał, a wczoraj już chłodno
Ola, co to jest "aniolek do bezdechów"?
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0c584cf0ffa.jpg
Mój brzucholek na początku 9 miesiąca
Kupiłam z herbatek tylko zwykły koperek, zresztą teraz czasem też sama pije. W takie upały wodą będę dopajac
Kamajla mnie zebra bolą ale od kopniakow mego syna, ma chłopak powera. A tak to pachwiny dokuczają. Najgorzej wstać z pozycji leżącej.
Dora wydaje mi się ze po porodzie pracodawcy się zgłasza. Tak jak dziewczyny piszą.
Też śledzę czerwcowki. Nieukowa to moja bohaterka poród online. Pozdrawiam
Rozstepy na piersiach mam, delikatne ale już je kremem atakuje.dora8201, livia30, wikaa, Konwalia, LillaMy, rex, Biedroneczka83, ewela86, amarranta, Ivettka, Smartunia, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny już doczytałam - mogę albo przed porodem złożyć o wszystkie 3 urlopy na raz albo 14 dni po porodzie albo dopiero przed każdym z urlopów...
Pay ślicznie!
Amarranta myślę że Oli chodzi o monitor oddechu dziecka - ja nie kupuje na razie - będzie potrzebny to wtedy
hihi to tylko ja nie czytam czerwcówek??Pay, OlaW84 lubią tę wiadomość
Co do spania to mnie budzik często nie mógł dobudzic i nastawiałam sobie w telefonie od razu 5 pobudek. Teraz - wstaje bez budzika..... Ciekawe skąd te zmiany podczas błogosławionego stanu ?
Dora zanim doczytałam Twoj drugi post zobaczyłam jak Twój suwaczek przeskoczył na 9 mc. Już ostatni etap Twoich zmagań ciążowychMój synek ostatniego sierpnia kończy 5 lat. Leci z babcią do Belgii do mojej siostry na 2 tyg. a potem wracają do Polski z siostrzenicą. Ona lubi w Polsce spędzać wakacje
Starszy z m. wybierają się na Chorwację samochodem na początku lipca. Bardzo zależało mi, żeby dzieci mimo mojej ciąży coś miały z tegorocznych wakacji
Zania, Kate przestało padać - możecie lecieć na zakupy. A ja lecę a wizytę. Padora8201, amarranta lubią tę wiadomość