X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    U mnie coś ok 8 na plusie chyba. Nie wiem w sumie bo się nie ważę :D
    Ostatnio miałam 6,5 u lekarza.
    Ja w biustonosze zaopatrzę się po porodzie bo mi dla odmiany, pomimo świetnej laktacji biust zmalał o ok 1-2 numery już na drugi dzień od porodu ;) więc jakbym kupiła rozmiar większe to mogłabym sobie na głowę zakładać ;)

dora8201 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:17

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam od początku ciąży 17kg, spuchnięta jestem tak, że luster unikam ale już niedługo i zacznę wracać do formy ;-)

dora8201 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam dwa staniki z hm miekkie i jeden taki bardziej usztywniany. Czy będą dobre to się pewnie okaże :)
    Na wadze mam już pewnie koło +13 , w środę mam gina to się dowiem.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, przeżyłam... Brzuch lepiej, nogi gorzej ale teraz leżę z girami do góry i mi coraz lepiej... Co za ironia - przed zajściem kopyta w górze, przed porodem też... :)

Wikaa pojechaliśmy po meble do uzupełnienia pokoju Młodego. W końcu od września do szkoły idzie wiec biurko, krzesło trzeba było, do tego system szafek wiszących żeby bylo więcej miejsca do przechowywania a nie zagracać podlogi. No i kanapę do Luskowej sypialni i takie pierdolki typu pudelka, narzutę, firanki itp..

Sprzedawcę od stanikow podam Ci później jak odpalę komputer - brałam od niej jeszcze szlafrok cienki bawełniany i koszule do porodu

Co do wagi ja mam 12+ wiec sporo w porównaniu z Wami, przez ostatnie 3 tyg 1 kg mi doszło ale teraz będzie więcej bo zaczęłam jak Livia zatrzymywać wodę i puchnąć... No ale myślę ze juz nie zdążę przekroczyć 20kg jak z synem;)

A jesli chodzi o staniki to mi po porodzie mimo męczarni też nie urosły piersi a obwód pod biustem zmalał i musialam część mniejszych dokupic w obwodzie

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)
    Livia piękny brzuszek!:)
    My mieliśmy na weekend dzieciaki mojej siostry,więc mega szybko mi zleciało:) wczoraj zrobiłam im maraton spacerowy, w sumie 5 km,ale wysiadali heh i śmiali się,że ciężarówka ich wykończy;p spali za to jak zabici:) Dziś byliśmy nad jeziorkiem, wzięliśmy kocyk i odpoczęliśmy:) Dzięki Bogu super znoszę te upały i mogę chodzić i chodzić:)
    Wikaa od jutra już będzie ochłodzenie:) ok 21-22 stopni, cały tydzień podobno:)
    Ja staników do karmienia jeszcze nie mam, czekam bliżej porodu, bo nie wiem jaki rozmiar:) muszę jeszcze kupić szlafrok i koszulę do karmienia jeszcze jedną. Kurcze nie mogę uwierzyć,że za niedługo już lipiec:)))

wikaa, Tigana lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dora to czekam na linka ;-)

Kate oby Twoje prognozy się sprawdziły ;-)

A my wróciliśmy od znajomych. Byliśmy u nich na działce a grillu a potem pojechaliśmy nad jeziorko, bo bliziutko było. ... Nad wodą posiedziałam trochę na słońcu i głowa mnie tak rozbolała, że myślałam że zwymiotuje. Na powrocie pierwsza stacja i m. zatrzymał się żebym mogła chociaż apap kupić. A tu szok. Najpierw, że młody chłopaczyna "wyłowił" mnie z kolejki i kazał mi podejść pierwszej :O a drugi, że dał mi rabat na tabletki..... :O Wzięłamz samochodu tylko 7 zł. myśląc, że starczy. Przy kasie pan mówi 8.90 zł. wiec ja na to, że mam tylko 7 i zaraz polecę do samochodu bo za mało wzięłam kasy a on - Pani da mi te 7 zł. i będzie ok. :O szok !

Ja na ostatniej wizycie miałam 6.8 kg na plusie. Jutro mam wizytę wiec zobaczymy.... Dziewczyny nogi mam jak balony, czy Wam też tak puchną stopy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 19:51

rex, amarranta lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lipcówki

witam z donoszoną Julencją :) ja mam nadzieję że się ochłodzi bo się żyć nie da a co tu mówić żeby posprzątać czy coś, chyba w nocy to będę robiła :/

dora8201, rex, Konwalia, Tigana lubią tę wiadomość

• Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Dzisiaj mialam dość pracowity dzień. Latanie po sklepach i konczenie Lilciowej wyprawki :-) Juz prawie wszystko mam, zostali tylko cieniutki kocyk, cieniutka czapeczka na dwor , herbatki i termoopakowanie. Tak poza tym to juz wszystko :-D Jeszcze sobie muszę do szpitala parę rzeczy kupić i mogę torbę pakować
    :D

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa mi puchną i to okropnie.... na dodatek lewa noga bardziej i musi mi gdzieś ta mała gnida na nerw uciskać bo mi cierpnie ciągle ta lewa noga i lewa ręka...
    a staniki brałam od niej http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5667642&id=78013

Kate zazdroszczę :) ale fajnie, że chociaż jedna ma taki nadmiar energii :) za nas wszystkie chyba :)

Ivettka - gratuluję donoszonej ciąży!!!

Kamyk a cóż za herbatki chcesz kupować??

Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka gratuluję donoszonej ciąży:) super:)
    Dora ja lepiej znoszę upały w ciązy niz przed:) w ogóle ze wszystkim widzę poprawę:) stopy nie puchną i oby tak do końca lipca.
    Wikaa miło,że dostałaś rabat,współczuję bólu głowy,lepiej się czujesz?

Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie puchnie, ale mi to nigdy nie puchło.
    W ogóle to poza brzuchem nic się nie zmieniło w wyglądzie. Skóra na twarzy koloryt wyrównała tylko :P
    Wika fajna akcja :)

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy i my z 45-rocznicy ślubu moich dziadków :) Jestem przeeeejedzona totalnie...masakra!

Mnie od dwóch dni dokucza ból mięśnia w stopie...boli tak jakby mnie wcześniej złapał skurcz w stope, i teraz takie jego skutki... zapewne tak było i mięsień jest obolały.

Zajechaliśmy jeszcze do Carrefoura, bo moja mamuśka wyczaiła promocję na chusteczki nawilżane Pampers, kupujac jedno na opakowanie za 8,49 drugie masz za grosik... więc koniec końców jedno opakowanie wychodzi za 4zł więc jak dla mnie to się opłaca :) wzięłam w sumie 4 sztuki.

Za tydzień w sobotę moja chrzestna wysyła mi paczke-wyprawkę z GB :) już się nie mogę doczekać :)
    Do dokupienia zostało mi już niewiele, raczej kosmetyki i maści :)

Wyczaiłam też nową koszule do karmienia na OLX za 15zł plus przesyłka,wiec i tak wychodzi taniej niż w sklepie czy na allegro :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam z utęsknieniem na jutro,kurier z wózeczkiem :D czytacie czerwcówki trochę? jeszcze pół miesiąca i nasza kolej :)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora dzięki za linka.

Kate dzięki. Tak apap, który nigdy na mnie nie działał jakoś w ciąży daje rade na mmój ból. Leżę juz w łóżeczku i liczę, ze szybko usnę, bo znowu zaczyna mnie ćmić w skroniach. ... :-/

Rex no fajna akcja.... stacja benzynowa to nie targ, że można sobie ceny zbijac i chociaż to tylko 2 zł. to zaskoczona byłam mega ;-)

• KaEm Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja cały czas was podczytuje ale nie miałam czasu nic napisac :(
    Dopiero w piątek skończyłam zajęcia na uczelni.
    Uff... strasznie się cieszę bo już nie miałam siły wstawać codziennie rano...
    Teraz zaczeła mi się sesja zobaczymy czy dam radę zdać jakiś egzamin ;)

Wszystkie dzieciowe rzeczy już czekają... A ja czekam na poród!!!

Nie wierzyłam że pod koniec myśli sie już tylko o tym ;)

W prezencie od mojej mamy dostaliśmy łóżeczko chicco next 2 me :)
    Bardzo fajny wynalazek. Korzystała któraś z Was z tego łóżeczka??

oar83e3kwtr09ifz.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaem bardzo fajne łóżeczko. sama myslalam o dostawce:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora planuje kupić herbatki z Humany od 1tż: z kopru i na noc z melisa. Były w biedronce niedawno, ale nie zdążyłam kupić.

Strasznie mnie dziś boli krzyż. Nie umiem normalnie chodzić. Małż mój się ze mnie dzisiaj nabijał. Ehhh.. zmykam spać, bo rano tyłka nie rusze a na 9 mmam wizyte u mojej ginki. Dobrej nocy Kochane <3

• ania83 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam te herbatki w biedronce ale był tylko jeden rodzaj i to od 1 miesiaca albo i wyzej ale nie pamietam z czego bo jak popatrzyłam od ilu miesiecy to przestały mnie interesować. A jakie herbatki kupujecie? Bo w sumie zapomniałam o niej...

Nie piszę czesto ale zaglądam przynajmniej raz dziennie. Szkoda że od początku nie jestem z wami bo z wielu porad bym napewno skorzystała.

Moja Maja też za 15 min będzie donoszona:)

Termin dziś potwierdzony 24.06 wiec czerwiec ale jeśli pozwolicie zostane z wami:)

Tigana, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ania jasne . Zostań z nami ;-) 24 juz niedługo..... Będzie ok. !
    Co do herbatek to ja na razie się wstrzymuje ;-)

Wstałam i lecę pod prysznic. Na 11.00 mam wizytę ale przed nią musze odwiedzić NFZ i wyrobić chłopakom kartę ubezpieczenia na wyjazd. Młodszy juz w przyszły czwartek leci z babcią na wakacje. .... Mam nadzieje, że przetrwamy nasza pierwszą rozłąkę. ....

Kate wygląda faktycznie jakby dziś upał miał odpuścić - w końcu !

Miłego dnia i udanych wizyt !

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ