X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te panele kupione chyba w castoramie,i to jest chyba jakiś dąb... jak znajde cos na ich temat napisze.

my wróciliśmy z nad jeziorka,troche pomoczylam stopki:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - my też łóżeczko mamy wstawione do pokoiku Kamilka który jest odgrodzony ścianką działową od naszego pokoju i mąż ostatnio sobie żartował że mamy do niego tak blisko że jak będzie np patrzył na mecz to wystarczy że wyciągnie rękę lekko za siebie i może patrzeć na tv i kołysać synka ;) bo mamy łóżeczko-kołyskę hehe

dora8201 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, Dora dziekuje za kciuki :) Napewno pomogly bo mimo ogromnego stresu dalam rade... Chirurg usunal mi odrazu 2 bo stwierdzil, ze gorna 8-mka w przeciwnym razie bedzie sie wrastac w dziaslo... Wlasnie zaczynam delikatnie odczuwac ze znieczulenie zeszlo, ale mam nadzieje ze nie bedzie az tak bardzo bolalo ;)
    My na poczatku bedziemy spali u malej w pokoju, a z biegiem czasu sie sprobujemy przenisc do siebie chociaz zobaczymy jak to bedzie ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień ukropu. Jakieś 32 st i okropnie duszno. Ciekawe jak my dotrwamy do tego lipca...
    wczoraj nasza trasa wydluzyla się do 10godzin i dojechaliśmy na miejsce dopiero o 3 w nocy...A to między innymi dlatego że cały świat chciał wczoraj popołudniu dojechać na półwysep na weekend:)
    było ciężko ale jakoś z malutką to przetrwalysmy.
    Co do spania razem:my nie mamy innej możliwości i mała będzie spala u nas w pokoju choć o wiele bardziej wolałabym żeby miała swój własny pokój. Bo to się opłaca, przyzwyczajanie do spania samemu już od noworodka. Nawet jak się karmi piersią. Syn ani razu nie spał z nami w łóżku i teraz to procentuje. Dzięki temu rano jak się budzi to siedzi sobie w łóżeczku z zabawkami i ksiazeczkami jeszcze godzinę i nawet mu przez myśl nie przejdzie żeby do nas przyjść.
    Ewela cieszę się że tak dobrze znioslas dentystę.. . ja Ich się strasznie boję;)

ewela86 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda moja Księżniczka spała z nami w pokoju jako niemowlak. Lili też z nami w pokoju będzie spać. Mamy 2 pokoje i jakoś musimy się pomieścić :)
    Póki co wynajmujemy mieszkanie, ale po narodzinach Lilianki będziemy składać wniosek o mieszkanie w UM.

• rex Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam szczerze, że na początku usiłowałam namówić małżona na to żeby starszy "kilka nocy" spał u nas ;)
    Tylko małż był nieugięty, już po pierwszej nocy byłam mu wdzięczna :P

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki - czy kupowałyscie juz biustonosze do karmienia? Jeśli tak to podeslijcie linka, bo nie wiem czy brac te drozsze czy wystarcza takie najtansze :) aaa i jakie wkladki laktacyjne?
    Powoli przymierzam sie do pakowania torby, więc bedzie wdzieczna za wskazowki :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja mam wkładki Aventu a biustonosze z Lidla ale chyba kupno było błędem bo je już noszę i robią się coraz ciasniejsze. Chyba warto poczekać do po porodzie jak będziemy znać wymiary naszych biustów:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki kupiłam sobie na Allegro - najtańsze, bawełniane z odpinanymi miseczkami. 17zł za dwie sztuki. Wzięłam miseczkę C (takie jak teraz noszę) i są ciut za duże więc po porodzie będą w sam raz. Obwód 90 bo i taki noszę obecnie.
    Wkładki laktacyjne kupiłam BabyOno, takie na noc - pewnie są grubsze i chłonniejsze i o takie mi chodziło ;-)

A tutaj mój dzisiejszy bębenek - 36tc. Skóra napięta :D Dzisiaj mi często twardnieje brzuch, szyjka kłuje i lekkie bóle @ łapią. W poniedziałek mam wizytę - ciekawe co tam się wyczynia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:11

Pay, rex, Kamyk1989, ewela86, 1kasiulka1, Konwalia, juwelka, amarranta lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do łóżeczka - u nas stoi w naszej sypialni i na początku Tomuś będzie spał z nami, nie wykluczam nawet wspólnego łóżka w nocy. Ze starszą córką robiłam tak samo a nie miałam potem problemu z wygonieniem jej do swojego pokoju ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia cudny brzucholek :)
    ja malude będę miała narazie w sypialni, mamy 3 pokoje ale jesden jest Cory,drugi dzienny i sypialnia wiec musi być u nas a znając siebie to i tak będę cały czas czuwać bo mam schizy ze dziecko przestanie oddychać, a mam to juz od dzieciaka bo wstawalam w nocy i sprawdzałam czy moja mama oddycha,nie wiem skąd mi się to wzięło.
    Ja jak zwykle miałam nie łazić ale jakoś nie wyszło i udałam się z córka na miasto,pomiczylysmy nogi w fontannie,polezalysmy na leżakach i zaliczylysmy lody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 21:53

amarranta lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super, ze juz na miejscu jestescie mimo dluzszej podrozy i tych meczacych upalow :)
    Livia sliczny brzuszek :)
    Zania ja tez juz kupilam biustonosze w lidlu jak byly i wtedy byly troszke wieksze na mnie ale tylko troszke wiec mam nadzieje ze po porodzie beda idealne. Co do wkladek laktacyjnych to ja kupilam babyono i tommee tippee :)
    Zmykam sie wykapac i spac, kolorowych dla Was :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładki mam aventa i carrefourowe ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dzis ja zaczynam dzień... Wstałam siusiu i zawsze zejdzie zanim zasnę... Czeka mnie ciężki dzień bo jedziemy do Ikei wiec nie dość że ok 2 godzin w samochodzie w jedną stronę to jeszcze łażenie po sklepie... Oby mogę nogi i brzuch dały radę ...

Staniki do karmienia wzięłam poki co takie na allegro po chyba 17-18zl sztuka a wczoraj w h&m kupiłam jeden w przecenie z 60 na 20zl... I taki sam rozmiar jak te tanie ale one biją na głowę ten h&mowy... Są o niebo brzydsze ale wygodniejsze! I chyba zanizony rozmiar bo wzielam 80 jak teraz noszę i jest trochę przyciasny.... Ale po porodzie zejdzie mi nadmiar wody i będzie akurat

A wkładki laktacyjnena razie tommee tippee - mialam w zestawie z laktatorem...

Miłego dnia i nie tak upalnego jak wczoraj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:29

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja też już trzeci dzień jadę na nospie. Brzuch mi twardnieje i w dole mam bóle jak na okres .... :-/ Zaczyna mnie to trochę martwić. ....
    Dzisiaj jedziemy z młodymi nad jeziorko, upał juz teraz czuć w powietrzu..... Kto tam bardziej na zachodzie mieszka ? Kiedy dotrze jakieś ochłodzenie ?

Wczoraj mój starszy syn miał uroczystość na zakończenie szkoły podstawowej. .. Był zorganizowany piknik rodzinny, grill, mecz tatusiów z dziećmi i inne pokazy. Na początku tańczyli poloneza, aż mi się łezka w oku zakreciła. ... Niby nic ale jakiś etap ma za sobą. ... Od września gimnazjum. ... ech...

Dora pamiętasz u jakiego sprzedawcy te biustonosze kupowałaś ? Ja też stawiam na wygodę a nie wygląd szczególnie, że w tych pierwszych dniach karmienia cycki okropnie bolą ..... :-(
    Co planujecie kupić w Ikei ?

Livia fajny brzunio ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wikaa ja mieszkam na zachodzie,prawie nad samym morzem. U nas wczoraj byl niesamowity upal,praktycznie pierwszy naprawde cieply dzien.I po tym jednym dniu mialam juz dosc ciepla :) ciezko jest chodzic z wielkim brzuchem w taki upal,jednak wole jak temperatury nie przekaraczaja 25 stopni to jeszcze czuje sie w miare ok.

Jesli chodzi o staniki to ja kupilam tydzien temu w h&m za 60zl i wydaje mi sie,ze bedzie wygodny.Wczoraj akurat podjechalam do centrum handlowego i na dziale h&m mama mieli super sukienki poprzeceniane na 20zl ale juz sie nie skusilam bo tydzien temu kupilam czarna maxi za 20zl.

wikaa lubi tę wiadomość

fb1af55ff0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35tc :) albo jak kto woli w 36 ;)

Livia piękny brzuszek ♥

Ja zakupiłam staniki na allegro o jeden rozmiar miseczki większy i myślę, że będą ok. Teraz jeszcze trochę za duże są. Polecam. Jestem z nich zadowolona bardziej niż ze stanika gatty za 60 zł.

allegro.pl/2szt-biel-czern-biustonosz-do-karmienia-80b-baweln-i5350185504.html

Wkładki mam babyono.

U nas zamiar jest taki, że dzidzius od początku będzie spał w swoim pokoiku. Ale jak to wyjdzie w praktyce, to zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:05

dora8201 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam w 35tyg:) kurcze ale ten czas leci. Livia masz taki ksztaltny brzuszek:) mmoj nie jest taki ładny tylko bardziej rozlany.
    Wikaa ja takier bóle mam zwykle pod wieczór i w nocy i jakoś dziwię ze sa a najbardziej dziwi mnie to ze bolą. Więc z no spa się nie rozstaje.

Verona a będziecie kupować aniołka do bezdechow. Jeśli tak to jaka?

My w Ikei kupiliśmy łóżeczko i taka półkę na ścianę z małymi pudeleczkami która będzie wisieć nad lozeczkiem z najbardziej potrzebnymi akcesoriami. Podoba mi się też ta seria pościeli w kropki albo słonie. Szkoda że nie mają w sowki:)

wikaa lubi tę wiadomość

• Pay Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 36 tygodniu ciąży
    (35 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 33 tydzień
    Data porodu:
    19 lipca 2015
    (pozostało 35 dni)

Mogę powiedzieć magiczne : Jestem w 9 miesiącu ciąży. Ostatnia prosta przed nami. :)
    Nie pamiętam która z Was pisała ze słabo było jej w kościele. Dołączam do tego grona, oczywiście nikt nie ustąpił miejsca, na szczęście z siostrą byłam to mnie wyprowadzila. W domu sprawdziłam cukier 96 więc spoko, za to ciśnienie 90/60. Kawkę lekka sobie zrobiłam. Wracam do żywych.

Szymon będzie spał początkowo u nas w sypialni. Potem mąż będzie zmuszony zlikwidować swoje biuro, które ma w pokoju. A tak naprawdę potrzebuje tylko biurka z drukarką.

Stanika jeszcze nie mam i nie wiem jaki rozmiar kupić. Przed ciążą bylo 70b lub C zależy od firmy. Teraz 75c już jest przymaly. W h&M mierzylam 75d i tak na styk.tylko u niech jakaś ta rozmiarowka dziwna. Muszę gdzieś pójść i powierzyć. I chyba powinien być lekko większy? Dobrze myślę?

Wkładki mam Lovi.

Livia śliczny brzuszek. Jak się mobilizuje to też się pochwalę :)

I mogę zapytać jak z waszą wagą? U mnie około 10+. Tak po pół kilo tygodniowo ostatnio.

dora8201, LillaMy, Tigana lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Pay Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 11:13

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ