Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora - my też łóżeczko mamy wstawione do pokoiku Kamilka który jest odgrodzony ścianką działową od naszego pokoju i mąż ostatnio sobie żartował że mamy do niego tak blisko że jak będzie np patrzył na mecz to wystarczy że wyciągnie rękę lekko za siebie i może patrzeć na tv i kołysać synka
bo mamy łóżeczko-kołyskę hehe
dora8201 lubi tę wiadomość
-
Rex, Dora dziekuje za kciuki
Napewno pomogly bo mimo ogromnego stresu dalam rade... Chirurg usunal mi odrazu 2 bo stwierdzil, ze gorna 8-mka w przeciwnym razie bedzie sie wrastac w dziaslo... Wlasnie zaczynam delikatnie odczuwac ze znieczulenie zeszlo, ale mam nadzieje ze nie bedzie az tak bardzo bolalo
My na poczatku bedziemy spali u malej w pokoju, a z biegiem czasu sie sprobujemy przenisc do siebie chociaz zobaczymy jak to bedzie -
Dziś dzień ukropu. Jakieś 32 st i okropnie duszno. Ciekawe jak my dotrwamy do tego lipca...
wczoraj nasza trasa wydluzyla się do 10godzin i dojechaliśmy na miejsce dopiero o 3 w nocy...A to między innymi dlatego że cały świat chciał wczoraj popołudniu dojechać na półwysep na weekend:)
było ciężko ale jakoś z malutką to przetrwalysmy.
Co do spania razem:my nie mamy innej możliwości i mała będzie spala u nas w pokoju choć o wiele bardziej wolałabym żeby miała swój własny pokój. Bo to się opłaca, przyzwyczajanie do spania samemu już od noworodka. Nawet jak się karmi piersią. Syn ani razu nie spał z nami w łóżku i teraz to procentuje. Dzięki temu rano jak się budzi to siedzi sobie w łóżeczku z zabawkami i ksiazeczkami jeszcze godzinę i nawet mu przez myśl nie przejdzie żeby do nas przyjść.
Ewela cieszę się że tak dobrze znioslas dentystę.. . ja Ich się strasznie bojęewela86 lubi tę wiadomość
-
kobitki - czy kupowałyscie juz biustonosze do karmienia? Jeśli tak to podeslijcie linka, bo nie wiem czy brac te drozsze czy wystarcza takie najtansze
aaa i jakie wkladki laktacyjne?
Powoli przymierzam sie do pakowania torby, więc bedzie wdzieczna za wskazowki -
Ja staniki kupiłam sobie na Allegro - najtańsze, bawełniane z odpinanymi miseczkami. 17zł za dwie sztuki. Wzięłam miseczkę C (takie jak teraz noszę) i są ciut za duże więc po porodzie będą w sam raz. Obwód 90 bo i taki noszę obecnie.
Wkładki laktacyjne kupiłam BabyOno, takie na noc - pewnie są grubsze i chłonniejsze i o takie mi chodziło
A tutaj mój dzisiejszy bębenek - 36tc. Skóra napiętaDzisiaj mi często twardnieje brzuch, szyjka kłuje i lekkie bóle @ łapią. W poniedziałek mam wizytę - ciekawe co tam się wyczynia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:11
Pay, rex, Kamyk1989, ewela86, 1kasiulka1, Konwalia, juwelka, amarranta lubią tę wiadomość
-
Livia cudny brzucholek
ja malude będę miała narazie w sypialni, mamy 3 pokoje ale jesden jest Cory,drugi dzienny i sypialnia wiec musi być u nas a znając siebie to i tak będę cały czas czuwać bo mam schizy ze dziecko przestanie oddychać, a mam to juz od dzieciaka bo wstawalam w nocy i sprawdzałam czy moja mama oddycha,nie wiem skąd mi się to wzięło.
Ja jak zwykle miałam nie łazić ale jakoś nie wyszło i udałam się z córka na miasto,pomiczylysmy nogi w fontannie,polezalysmy na leżakach i zaliczylysmy lody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 21:53
amarranta lubi tę wiadomość
-
Ola super, ze juz na miejscu jestescie mimo dluzszej podrozy i tych meczacych upalow
Livia sliczny brzuszek
Zania ja tez juz kupilam biustonosze w lidlu jak byly i wtedy byly troszke wieksze na mnie ale tylko troszke wiec mam nadzieje ze po porodzie beda idealne. Co do wkladek laktacyjnych to ja kupilam babyono i tommee tippee
Zmykam sie wykapac i spac, kolorowych dla Was -
Dzień dobry! Dzis ja zaczynam dzień... Wstałam siusiu i zawsze zejdzie zanim zasnę... Czeka mnie ciężki dzień bo jedziemy do Ikei wiec nie dość że ok 2 godzin w samochodzie w jedną stronę to jeszcze łażenie po sklepie... Oby mogę nogi i brzuch dały radę ...
Staniki do karmienia wzięłam poki co takie na allegro po chyba 17-18zl sztuka a wczoraj w h&m kupiłam jeden w przecenie z 60 na 20zl... I taki sam rozmiar jak te tanie ale one biją na głowę ten h&mowy... Są o niebo brzydsze ale wygodniejsze! I chyba zanizony rozmiar bo wzielam 80 jak teraz noszę i jest trochę przyciasny.... Ale po porodzie zejdzie mi nadmiar wody i będzie akurat
A wkładki laktacyjnena razie tommee tippee - mialam w zestawie z laktatorem...
Miłego dnia i nie tak upalnego jak wczoraj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:29
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witajcie.
Ja też już trzeci dzień jadę na nospie. Brzuch mi twardnieje i w dole mam bóle jak na okres ....Zaczyna mnie to trochę martwić. ....
Dzisiaj jedziemy z młodymi nad jeziorko, upał juz teraz czuć w powietrzu..... Kto tam bardziej na zachodzie mieszka ? Kiedy dotrze jakieś ochłodzenie ?
Wczoraj mój starszy syn miał uroczystość na zakończenie szkoły podstawowej. .. Był zorganizowany piknik rodzinny, grill, mecz tatusiów z dziećmi i inne pokazy. Na początku tańczyli poloneza, aż mi się łezka w oku zakreciła. ... Niby nic ale jakiś etap ma za sobą. ... Od września gimnazjum. ... ech...
Dora pamiętasz u jakiego sprzedawcy te biustonosze kupowałaś ? Ja też stawiam na wygodę a nie wygląd szczególnie, że w tych pierwszych dniach karmienia cycki okropnie bolą .....
Co planujecie kupić w Ikei ?
Livia fajny brzunio -
Hej dziewczyny,
Wikaa ja mieszkam na zachodzie,prawie nad samym morzem. U nas wczoraj byl niesamowity upal,praktycznie pierwszy naprawde cieply dzien.I po tym jednym dniu mialam juz dosc cieplaciezko jest chodzic z wielkim brzuchem w taki upal,jednak wole jak temperatury nie przekaraczaja 25 stopni to jeszcze czuje sie w miare ok.
Jesli chodzi o staniki to ja kupilam tydzien temu w h&m za 60zl i wydaje mi sie,ze bedzie wygodny.Wczoraj akurat podjechalam do centrum handlowego i na dziale h&m mama mieli super sukienki poprzeceniane na 20zl ale juz sie nie skusilam bo tydzien temu kupilam czarna maxi za 20zl.wikaa lubi tę wiadomość
-
Witam się w 35tc
albo jak kto woli w 36
Livia piękny brzuszek ♥
Ja zakupiłam staniki na allegro o jeden rozmiar miseczki większy i myślę, że będą ok. Teraz jeszcze trochę za duże są. Polecam. Jestem z nich zadowolona bardziej niż ze stanika gatty za 60 zł.
allegro.pl/2szt-biel-czern-biustonosz-do-karmienia-80b-baweln-i5350185504.html
Wkładki mam babyono.
U nas zamiar jest taki, że dzidzius od początku będzie spał w swoim pokoiku. Ale jak to wyjdzie w praktyce, to zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:05
dora8201 lubi tę wiadomość
-
A ja witam w 35tyg:) kurcze ale ten czas leci. Livia masz taki ksztaltny brzuszek:) mmoj nie jest taki ładny tylko bardziej rozlany.
Wikaa ja takier bóle mam zwykle pod wieczór i w nocy i jakoś dziwię ze sa a najbardziej dziwi mnie to ze bolą. Więc z no spa się nie rozstaje.
Verona a będziecie kupować aniołka do bezdechow. Jeśli tak to jaka?
My w Ikei kupiliśmy łóżeczko i taka półkę na ścianę z małymi pudeleczkami która będzie wisieć nad lozeczkiem z najbardziej potrzebnymi akcesoriami. Podoba mi się też ta seria pościeli w kropki albo słonie. Szkoda że nie mają w sowki:)wikaa lubi tę wiadomość
-
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Data porodu:
19 lipca 2015
(pozostało 35 dni)
Mogę powiedzieć magiczne : Jestem w 9 miesiącu ciąży. Ostatnia prosta przed nami.
Nie pamiętam która z Was pisała ze słabo było jej w kościele. Dołączam do tego grona, oczywiście nikt nie ustąpił miejsca, na szczęście z siostrą byłam to mnie wyprowadzila. W domu sprawdziłam cukier 96 więc spoko, za to ciśnienie 90/60. Kawkę lekka sobie zrobiłam. Wracam do żywych.
Szymon będzie spał początkowo u nas w sypialni. Potem mąż będzie zmuszony zlikwidować swoje biuro, które ma w pokoju. A tak naprawdę potrzebuje tylko biurka z drukarką.
Stanika jeszcze nie mam i nie wiem jaki rozmiar kupić. Przed ciążą bylo 70b lub C zależy od firmy. Teraz 75c już jest przymaly. W h&M mierzylam 75d i tak na styk.tylko u niech jakaś ta rozmiarowka dziwna. Muszę gdzieś pójść i powierzyć. I chyba powinien być lekko większy? Dobrze myślę?
Wkładki mam Lovi.
Livia śliczny brzuszek. Jak się mobilizuje to też się pochwalę
I mogę zapytać jak z waszą wagą? U mnie około 10+. Tak po pół kilo tygodniowo ostatnio.dora8201, LillaMy, Tigana lubią tę wiadomość