WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te panele kupione chyba w castoramie,i to jest chyba jakiś dąb... jak znajde cos na ich temat napisze.

my wróciliśmy z nad jeziorka,troche pomoczylam stopki:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - my też łóżeczko mamy wstawione do pokoiku Kamilka który jest odgrodzony ścianką działową od naszego pokoju i mąż ostatnio sobie żartował że mamy do niego tak blisko że jak będzie np patrzył na mecz to wystarczy że wyciągnie rękę lekko za siebie i może patrzeć na tv i kołysać synka ;) bo mamy łóżeczko-kołyskę hehe

dora8201 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, Dora dziekuje za kciuki :) Napewno pomogly bo mimo ogromnego stresu dalam rade... Chirurg usunal mi odrazu 2 bo stwierdzil, ze gorna 8-mka w przeciwnym razie bedzie sie wrastac w dziaslo... Wlasnie zaczynam delikatnie odczuwac ze znieczulenie zeszlo, ale mam nadzieje ze nie bedzie az tak bardzo bolalo ;)
    My na poczatku bedziemy spali u malej w pokoju, a z biegiem czasu sie sprobujemy przenisc do siebie chociaz zobaczymy jak to bedzie ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień ukropu. Jakieś 32 st i okropnie duszno. Ciekawe jak my dotrwamy do tego lipca...
    wczoraj nasza trasa wydluzyla się do 10godzin i dojechaliśmy na miejsce dopiero o 3 w nocy...A to między innymi dlatego że cały świat chciał wczoraj popołudniu dojechać na półwysep na weekend:)
    było ciężko ale jakoś z malutką to przetrwalysmy.
    Co do spania razem:my nie mamy innej możliwości i mała będzie spala u nas w pokoju choć o wiele bardziej wolałabym żeby miała swój własny pokój. Bo to się opłaca, przyzwyczajanie do spania samemu już od noworodka. Nawet jak się karmi piersią. Syn ani razu nie spał z nami w łóżku i teraz to procentuje. Dzięki temu rano jak się budzi to siedzi sobie w łóżeczku z zabawkami i ksiazeczkami jeszcze godzinę i nawet mu przez myśl nie przejdzie żeby do nas przyjść.
    Ewela cieszę się że tak dobrze znioslas dentystę.. . ja Ich się strasznie boję;)

ewela86 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda moja Księżniczka spała z nami w pokoju jako niemowlak. Lili też z nami w pokoju będzie spać. Mamy 2 pokoje i jakoś musimy się pomieścić :)
    Póki co wynajmujemy mieszkanie, ale po narodzinach Lilianki będziemy składać wniosek o mieszkanie w UM.

• rex Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam szczerze, że na początku usiłowałam namówić małżona na to żeby starszy "kilka nocy" spał u nas ;)
    Tylko małż był nieugięty, już po pierwszej nocy byłam mu wdzięczna :P

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki - czy kupowałyscie juz biustonosze do karmienia? Jeśli tak to podeslijcie linka, bo nie wiem czy brac te drozsze czy wystarcza takie najtansze :) aaa i jakie wkladki laktacyjne?
    Powoli przymierzam sie do pakowania torby, więc bedzie wdzieczna za wskazowki :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja mam wkładki Aventu a biustonosze z Lidla ale chyba kupno było błędem bo je już noszę i robią się coraz ciasniejsze. Chyba warto poczekać do po porodzie jak będziemy znać wymiary naszych biustów:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki kupiłam sobie na Allegro - najtańsze, bawełniane z odpinanymi miseczkami. 17zł za dwie sztuki. Wzięłam miseczkę C (takie jak teraz noszę) i są ciut za duże więc po porodzie będą w sam raz. Obwód 90 bo i taki noszę obecnie.
    Wkładki laktacyjne kupiłam BabyOno, takie na noc - pewnie są grubsze i chłonniejsze i o takie mi chodziło ;-)

A tutaj mój dzisiejszy bębenek - 36tc. Skóra napięta :D Dzisiaj mi często twardnieje brzuch, szyjka kłuje i lekkie bóle @ łapią. W poniedziałek mam wizytę - ciekawe co tam się wyczynia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:11

Pay, rex, Kamyk1989, ewela86, 1kasiulka1, Konwalia, juwelka, amarranta lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do łóżeczka - u nas stoi w naszej sypialni i na początku Tomuś będzie spał z nami, nie wykluczam nawet wspólnego łóżka w nocy. Ze starszą córką robiłam tak samo a nie miałam potem problemu z wygonieniem jej do swojego pokoju ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia cudny brzucholek :)
    ja malude będę miała narazie w sypialni, mamy 3 pokoje ale jesden jest Cory,drugi dzienny i sypialnia wiec musi być u nas a znając siebie to i tak będę cały czas czuwać bo mam schizy ze dziecko przestanie oddychać, a mam to juz od dzieciaka bo wstawalam w nocy i sprawdzałam czy moja mama oddycha,nie wiem skąd mi się to wzięło.
    Ja jak zwykle miałam nie łazić ale jakoś nie wyszło i udałam się z córka na miasto,pomiczylysmy nogi w fontannie,polezalysmy na leżakach i zaliczylysmy lody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 21:53

amarranta lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super, ze juz na miejscu jestescie mimo dluzszej podrozy i tych meczacych upalow :)
    Livia sliczny brzuszek :)
    Zania ja tez juz kupilam biustonosze w lidlu jak byly i wtedy byly troszke wieksze na mnie ale tylko troszke wiec mam nadzieje ze po porodzie beda idealne. Co do wkladek laktacyjnych to ja kupilam babyono i tommee tippee :)
    Zmykam sie wykapac i spac, kolorowych dla Was :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładki mam aventa i carrefourowe ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dzis ja zaczynam dzień... Wstałam siusiu i zawsze zejdzie zanim zasnę... Czeka mnie ciężki dzień bo jedziemy do Ikei wiec nie dość że ok 2 godzin w samochodzie w jedną stronę to jeszcze łażenie po sklepie... Oby mogę nogi i brzuch dały radę ...

Staniki do karmienia wzięłam poki co takie na allegro po chyba 17-18zl sztuka a wczoraj w h&m kupiłam jeden w przecenie z 60 na 20zl... I taki sam rozmiar jak te tanie ale one biją na głowę ten h&mowy... Są o niebo brzydsze ale wygodniejsze! I chyba zanizony rozmiar bo wzielam 80 jak teraz noszę i jest trochę przyciasny.... Ale po porodzie zejdzie mi nadmiar wody i będzie akurat

A wkładki laktacyjnena razie tommee tippee - mialam w zestawie z laktatorem...

Miłego dnia i nie tak upalnego jak wczoraj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:29

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja też już trzeci dzień jadę na nospie. Brzuch mi twardnieje i w dole mam bóle jak na okres .... :-/ Zaczyna mnie to trochę martwić. ....
    Dzisiaj jedziemy z młodymi nad jeziorko, upał juz teraz czuć w powietrzu..... Kto tam bardziej na zachodzie mieszka ? Kiedy dotrze jakieś ochłodzenie ?

Wczoraj mój starszy syn miał uroczystość na zakończenie szkoły podstawowej. .. Był zorganizowany piknik rodzinny, grill, mecz tatusiów z dziećmi i inne pokazy. Na początku tańczyli poloneza, aż mi się łezka w oku zakreciła. ... Niby nic ale jakiś etap ma za sobą. ... Od września gimnazjum. ... ech...

Dora pamiętasz u jakiego sprzedawcy te biustonosze kupowałaś ? Ja też stawiam na wygodę a nie wygląd szczególnie, że w tych pierwszych dniach karmienia cycki okropnie bolą ..... :-(
    Co planujecie kupić w Ikei ?

Livia fajny brzunio ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wikaa ja mieszkam na zachodzie,prawie nad samym morzem. U nas wczoraj byl niesamowity upal,praktycznie pierwszy naprawde cieply dzien.I po tym jednym dniu mialam juz dosc ciepla :) ciezko jest chodzic z wielkim brzuchem w taki upal,jednak wole jak temperatury nie przekaraczaja 25 stopni to jeszcze czuje sie w miare ok.

Jesli chodzi o staniki to ja kupilam tydzien temu w h&m za 60zl i wydaje mi sie,ze bedzie wygodny.Wczoraj akurat podjechalam do centrum handlowego i na dziale h&m mama mieli super sukienki poprzeceniane na 20zl ale juz sie nie skusilam bo tydzien temu kupilam czarna maxi za 20zl.

wikaa lubi tę wiadomość

fb1af55ff0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35tc :) albo jak kto woli w 36 ;)

Livia piękny brzuszek ♥

Ja zakupiłam staniki na allegro o jeden rozmiar miseczki większy i myślę, że będą ok. Teraz jeszcze trochę za duże są. Polecam. Jestem z nich zadowolona bardziej niż ze stanika gatty za 60 zł.

allegro.pl/2szt-biel-czern-biustonosz-do-karmienia-80b-baweln-i5350185504.html

Wkładki mam babyono.

U nas zamiar jest taki, że dzidzius od początku będzie spał w swoim pokoiku. Ale jak to wyjdzie w praktyce, to zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:05

dora8201 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam w 35tyg:) kurcze ale ten czas leci. Livia masz taki ksztaltny brzuszek:) mmoj nie jest taki ładny tylko bardziej rozlany.
    Wikaa ja takier bóle mam zwykle pod wieczór i w nocy i jakoś dziwię ze sa a najbardziej dziwi mnie to ze bolą. Więc z no spa się nie rozstaje.

Verona a będziecie kupować aniołka do bezdechow. Jeśli tak to jaka?

My w Ikei kupiliśmy łóżeczko i taka półkę na ścianę z małymi pudeleczkami która będzie wisieć nad lozeczkiem z najbardziej potrzebnymi akcesoriami. Podoba mi się też ta seria pościeli w kropki albo słonie. Szkoda że nie mają w sowki:)

wikaa lubi tę wiadomość

• Pay Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 36 tygodniu ciąży
    (35 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 33 tydzień
    Data porodu:
    19 lipca 2015
    (pozostało 35 dni)

Mogę powiedzieć magiczne : Jestem w 9 miesiącu ciąży. Ostatnia prosta przed nami. :)
    Nie pamiętam która z Was pisała ze słabo było jej w kościele. Dołączam do tego grona, oczywiście nikt nie ustąpił miejsca, na szczęście z siostrą byłam to mnie wyprowadzila. W domu sprawdziłam cukier 96 więc spoko, za to ciśnienie 90/60. Kawkę lekka sobie zrobiłam. Wracam do żywych.

Szymon będzie spał początkowo u nas w sypialni. Potem mąż będzie zmuszony zlikwidować swoje biuro, które ma w pokoju. A tak naprawdę potrzebuje tylko biurka z drukarką.

Stanika jeszcze nie mam i nie wiem jaki rozmiar kupić. Przed ciążą bylo 70b lub C zależy od firmy. Teraz 75c już jest przymaly. W h&M mierzylam 75d i tak na styk.tylko u niech jakaś ta rozmiarowka dziwna. Muszę gdzieś pójść i powierzyć. I chyba powinien być lekko większy? Dobrze myślę?

Wkładki mam Lovi.

Livia śliczny brzuszek. Jak się mobilizuje to też się pochwalę :)

I mogę zapytać jak z waszą wagą? U mnie około 10+. Tak po pół kilo tygodniowo ostatnio.

dora8201, LillaMy, Tigana lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Pay Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 11:13

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ