Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam i melduje się po wizycie
Waga stoi od miesiąca i tylko brzuch mi rośnie. Jest już sporych rozmiarów
Mam już 1cm rozwarcia. Wody w normie, łożysko nie jest jeszcze stare. Kolejna wizyta 2.07 w 36t5d
U nas też od rana pada i nie chce przestaćdora8201, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Hej,
tutaj słoneczko ale upału nie maKamyk świetnie że wszystko ok na wizycie, no i chciałabym żeby waga mi w miejscu stanęła
ale z moim żarciem to niemożliwe ;p
Herbatek nie kupuję, dopajać w ogóle nie będe po to jest mleko, nie trzeba dopajać noworodka ;p ew. jakąś dla siebie na laktację kupię, jak będzie beznadziejnie
Z tym spaniem to ja też się budzę mega wcześnie i nie mogę już zasnąć...a pospałabym w sumie ..
Ja chciałam szybciej rodzić ale teraz błagam młodego żeby conajmniej 2 tyg jeszcze posiedział, czekam na łóżeczko które będzie koniec czerwca/poczatek lipca także mógłby się powstrzymać
-
o jaaaa Wikaa to ja nie wiem jakbym bez syna przeżyła
rodzice teraz moi lecieli do Irlandii do brata i chcieli go zabrać i nawet nie wiesz jak się ucieszyłam jak nie chciał
jego drużyna obóz 10 dniowy organizuje teraz w wakacje - nawet niedaleko nas więc daliśmy mu wybór ale on stwierdził, że on nawet na wycieczkę 2 dniową nie pojedzie bez nas
taki mamusiowy cycek na szczęście tylko w gadaniu
Rex oooo aaaa to Ty tak szybko chcesz urodzić?? ale wiecie co - połowa miesiąca stuknęła a tu żadna?? w każdym miesiącu już się zaczęły sypać dziewczynywikaa lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Pay brzusio super
Kamyk gratuluję udanej wizyty.
Ja juz tez po .... Waga i u mnie właściwie stoi. Hura ! 7 kg. od początku ciąży cieszy mnie baaardzo ! Ale jeszcze bardziej cieszy mnie to, że moja mała dzielna, grzeczna dziewczynka odwróciła się główką w dół !!!
Morfologia dalej do bani, no ale..... wszystkiego nie można mieć. ... Lecę na zakupy
aha, Rex lepiej odpoczywaj i ciesz się swobodą.... Zobaczysz jak Ci będzie tego brakować po porodzie.... a teraz jeszcze trochę luzu i niezależności mamy
Dora na początku się cieszyłam a tterazim bbliżej jego wyjazdu tym bardziej przeżywam. .... Pewnie jeszcze nie wsiądzie do samolotu a ja juz bbędę ryczec za nim :'(Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:06
amarranta, Konwalia, katepr, Pay, Tigana, Biedroneczka83, Ivettka, ewela86, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Właśnie Wikaa, dobrze, że masz teraz czym mysli zająć, bo jakby mój młody pojechał na wakacje beze mnie to chyba bym o niczym innym nie myślała
Pierwszy raz bez nas, to pojechał ostatnio na jakiś dwudniowy obóz, niby fajnie, czysto, cicho w domu, ale jakiś ten obiad taki inny był i poranek
Dora, no starszego przenosiłam to i teraz nie liczę na rychły poród jakiśale nie ukrywam, że donoszona jest, to mogłaby już wypełznąć z brzucha
Już się dosyć jej nanosiłam, teraz niech chłopaki ponoszą
Też tak myślę, że u nas póki co to tylko bliźniaki wypakowane, a gdzie reszta?
A swoja drogą ciekawe jak bliźniaki sobie radzą
Czytałam kiedyś na wcześniakach, ze dziewczynki już w domu.wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość
-
juwelka wrote:Pay na której stronie Nieukowa opisuje ten poród, też chętnie przeczytam;))
Od 1401 rozpoczyna się relacja. Tylko produkują te posty w zastraszającym tempie, więc trochę do przezucenia jest.
Dziękuję dziewczyny za mile słowa
Wika grzeczna masz Core, ładnie ustawiona.
Wizytujacym gratuluję udanych wizyt.amarranta, juwelka, wikaa lubią tę wiadomość
-
Są 3 urlopy ( macierzyński, dodatkowy, rodzicielski ) za które dostajesz pieniądze, wybierasz na rok czasu całość 80% lub poł rok 100% i drugie pół 60%. Wychowawczy możesz wziąć po tych 3 urlopach, z tym,że nie dostajesz już pieniędzy, wlicza Ci się tylko do lat pracy. Można go wziąć na 3 lata i nadal jesteś pracownikiem firmy.
dora8201 lubi tę wiadomość
-
sorki, że nadrabiam na raty, ale położna u mnie była i wolałam wysłać, to co już miałam, żeby nie zniknęło
Livia, ja wagowo podobnie do Ciebie i z opuchnięciem teżczuję się wielka, jakbym miała 1,80m i ważyła 100 kg
wikaa, super sprzedawca Ci się trafił!
ja się staram nie patrzeć ile mi zostało do końca - oczywiście cieszę się, ale boję jednocześnie i próbuję o tym nie myśleć.
moja położna mówi, żeby datę porodu liczyć 4 tygodnie pobolewania w podbrzuszu, takiego ciśnienia jak na okres.. wszystko fajnie, tylko ja mialam bezobjawowe okresy raczej, obym tego nie przeoczyłachociaż jak się teraz zastanawiam, to chyba zdarzyły mi się takie bóle przed okresem ze 2 razy przed zajściem w ciążę.. jakby bylo podobne to bym skojarzyła chyba... nigdy nie byłam zbyt dobra w obserwowaniu mojego ciała.. za to Wy chyba o takich skurczach właśnie piszecie
też czytam czerwcówki choć ostatnio zrobiłam sobie przerwę, one tyle piszą
jeśli chodzi o monitor oddechu to tez nie planuję takiego zakupu
Wika, ffajnie, że organizujesz dzieciakom super wakacjeto Twojego męża nie będzie jak będziesz rodzić?
Kamyk, super, ze na wizycie ok:) waga stojąca w miejscu to chyba marzenie każdej ciężarówki
Zania, to napewno nie Twoja wina, że Twoja mała nie chce się przekręcić!!! nawet tak nie myśl!
wikaa lubi tę wiadomość
-
Wika super że mała główką w dół się obróciła
Rex może nie przenosisz tym razem, moja mama mojego brata właśnie długo po terminie urodziła a ja się urodziłam dwa tygodnie przedi to expressem:)
A ja nestem jakaś dziwna, puchną mi tylko palce u rąk i to w dodatku tylko rano
Jednak mogę rodzić szybciej, łóżeczko będzie najpóźniej w czwartek :p wizytę mam w środę, ciekawe jaka waga młodego i czy coś ruszyło chociaż troszkę
wikaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dIewczyny!
Ale naprodukowalyscie przez ten weekend. Normalnie jak w drukarni
Na chwile człowieka nie ma a tu proszę...
Ja pożegnałem juz gości - dzięki Bogu bo juz siły nie mam na takie kilkudniowe wizyty...
Nie wiem czy uda mi sie odnieść do wszystkich tematów, bo troche tego było...
Pierwsze co muszę powiedzieć Livia, Pay - śliczne brzuszki
Wizytującym powodzenia a tym co juz po wizytach - super ze wszystko dobrze
Swoją droga tez sie zastanawiam kiedy w końcu zaczniemy sie rozpakowywać...???
Tzn ja mam termin na sam koniec wiec pewnie sobie poczekam i będę zazdrościć tym co juz maluszki bedą tulićwikaa lubi tę wiadomość
-
Co do spania z maluchem, to my na początek przeniesiemy sie do pokoiku gdzie będzie łóżeczko, bo w naszej sypialni sie nie zmieści, a nie wyobrażam sobie nie mieć małego obok siebie w nocy...
Staników jeszcze nie kupuje do karmienia bo nie mam pojęcia jaki rozmiar... Kupie po porodzie chyba dopiero, narazie piersi mam rozmiar większe niż przed ciąża ( z B na C) wiec mize jeszcze cis sie zmienić...
Co do wagi to u mnie 8kg na plusie jak narazie, ciekawa jestem jaka będzie na koniec, mam nadzieje ze nie więcej niż 10kg
Zreszta juz czuje sie jak paczek i mam wrażenie ze sie toczę a nie chodzę, naprawdę podziwiam dziewczyny które tyją 20kg i więcej... Jakoś nie wyobrażam sobie jak dają radę... Bo ja juz wymiękam
Pewnie coś przeoczyłam, ale nie sposób was nadrobić i wszystko spamiętać...
-
Pay śliczny brzuszek:)
Wikaa super,że mała obróciła się główką do dołu:) malutko przytyłaś!trzymam kciuki za Zanię
Mia ja miałam tydzień temu 8,4kg na plusie, jutro się zważę, zobaczymy:) ale też wolałabym tak ok 12-13kg, lekarz mówił,ze tak jest w sam raz.
wikaa lubi tę wiadomość