X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i melduje się po wizycie :-)
    Waga stoi od miesiąca i tylko brzuch mi rośnie. Jest już sporych rozmiarów ;-)
    Mam już 1cm rozwarcia. Wody w normie, łożysko nie jest jeszcze stare. Kolejna wizyta 2.07 w 36t5d :-)
    U nas też od rana pada i nie chce przestać :-\

dora8201, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    tutaj słoneczko ale upału nie ma :) Kamyk świetnie że wszystko ok na wizycie, no i chciałabym żeby waga mi w miejscu stanęła :D ale z moim żarciem to niemożliwe ;p
    Herbatek nie kupuję, dopajać w ogóle nie będe po to jest mleko, nie trzeba dopajać noworodka ;p ew. jakąś dla siebie na laktację kupię, jak będzie beznadziejnie :D
    Z tym spaniem to ja też się budzę mega wcześnie i nie mogę już zasnąć...a pospałabym w sumie ..
    Ja chciałam szybciej rodzić ale teraz błagam młodego żeby conajmniej 2 tyg jeszcze posiedział, czekam na łóżeczko które będzie koniec czerwca/poczatek lipca także mógłby się powstrzymać :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chcę wcześniej, ale małż dwa dni w delegacji, wiec albo niech wyjdzie jutro, albo dopiero po czwartku :P
    Pay, super brzuchol! :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa Wikaa to ja nie wiem jakbym bez syna przeżyła ;) rodzice teraz moi lecieli do Irlandii do brata i chcieli go zabrać i nawet nie wiesz jak się ucieszyłam jak nie chciał :P jego drużyna obóz 10 dniowy organizuje teraz w wakacje - nawet niedaleko nas więc daliśmy mu wybór ale on stwierdził, że on nawet na wycieczkę 2 dniową nie pojedzie bez nas :P taki mamusiowy cycek na szczęście tylko w gadaniu

Rex oooo aaaa to Ty tak szybko chcesz urodzić?? ale wiecie co - połowa miesiąca stuknęła a tu żadna?? w każdym miesiącu już się zaczęły sypać dziewczyny

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:38

amarranta lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay brzusio super ;-)

Kamyk gratuluję udanej wizyty.

Ja juz tez po .... Waga i u mnie właściwie stoi. Hura ! 7 kg. od początku ciąży cieszy mnie baaardzo ! Ale jeszcze bardziej cieszy mnie to, że moja mała dzielna, grzeczna dziewczynka odwróciła się główką w dół !!! :-D :-D :-D
    Morfologia dalej do bani, no ale..... wszystkiego nie można mieć. ... Lecę na zakupy

aha, Rex lepiej odpoczywaj i ciesz się swobodą.... Zobaczysz jak Ci będzie tego brakować po porodzie.... a teraz jeszcze trochę luzu i niezależności mamy ;-)

Dora na początku się cieszyłam a tterazim bbliżej jego wyjazdu tym bardziej przeżywam. .... Pewnie jeszcze nie wsiądzie do samolotu a ja juz bbędę ryczec za nim :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:06

amarranta, Konwalia, katepr, Pay, Tigana, Biedroneczka83, Ivettka, ewela86, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Wikaa, dobrze, że masz teraz czym mysli zająć, bo jakby mój młody pojechał na wakacje beze mnie to chyba bym o niczym innym nie myślała :P
    Pierwszy raz bez nas, to pojechał ostatnio na jakiś dwudniowy obóz, niby fajnie, czysto, cicho w domu, ale jakiś ten obiad taki inny był i poranek :P
    Dora, no starszego przenosiłam to i teraz nie liczę na rychły poród jakiś ;) ale nie ukrywam, że donoszona jest, to mogłaby już wypełznąć z brzucha :P
    Już się dosyć jej nanosiłam, teraz niech chłopaki ponoszą :P

Też tak myślę, że u nas póki co to tylko bliźniaki wypakowane, a gdzie reszta? :P
    A swoja drogą ciekawe jak bliźniaki sobie radzą :)
    Czytałam kiedyś na wcześniakach, ze dziewczynki już w domu.

wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Wikaa, korzystam, tylko boję się przenosić, w Pl pilnowali mi tej przenoszonej ciąży, a tutaj mam się zgłosić dopiero jak przenoszę :(

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Pay na której stronie Nieukowa opisuje ten poród, też chętnie przeczytam;))

Od 1401 rozpoczyna się relacja. Tylko produkują te posty w zastraszającym tempie, więc trochę do przezucenia jest.

Dziękuję dziewczyny za mile słowa :)

Wika grzeczna masz Core, ładnie ustawiona. :)

Wizytujacym gratuluję udanych wizyt.

amarranta, juwelka, wikaa lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:17

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są 3 urlopy ( macierzyński, dodatkowy, rodzicielski ) za które dostajesz pieniądze, wybierasz na rok czasu całość 80% lub poł rok 100% i drugie pół 60%. Wychowawczy możesz wziąć po tych 3 urlopach, z tym,że nie dostajesz już pieniędzy, wlicza Ci się tylko do lat pracy. Można go wziąć na 3 lata i nadal jesteś pracownikiem firmy.

dora8201 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa swietnie,ciesze się razem z Toba ze mala się odwrocila...
    Moja nadal to samo:-( czy jesZcze ktoras mama ma dzidzie ulozona nie tak jak należy? zaczynam się zastanawiać czy to może nie moja wina...:-(

wikaa lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki, że nadrabiam na raty, ale położna u mnie była i wolałam wysłać, to co już miałam, żeby nie zniknęło ;)

Livia, ja wagowo podobnie do Ciebie i z opuchnięciem też :/ czuję się wielka, jakbym miała 1,80m i ważyła 100 kg ;)

wikaa, super sprzedawca Ci się trafił!

ja się staram nie patrzeć ile mi zostało do końca - oczywiście cieszę się, ale boję jednocześnie i próbuję o tym nie myśleć.

moja położna mówi, żeby datę porodu liczyć 4 tygodnie pobolewania w podbrzuszu, takiego ciśnienia jak na okres.. wszystko fajnie, tylko ja mialam bezobjawowe okresy raczej, obym tego nie przeoczyła ;) chociaż jak się teraz zastanawiam, to chyba zdarzyły mi się takie bóle przed okresem ze 2 razy przed zajściem w ciążę.. jakby bylo podobne to bym skojarzyła chyba... nigdy nie byłam zbyt dobra w obserwowaniu mojego ciała.. za to Wy chyba o takich skurczach właśnie piszecie ;)

też czytam czerwcówki choć ostatnio zrobiłam sobie przerwę, one tyle piszą ;)

jeśli chodzi o monitor oddechu to tez nie planuję takiego zakupu

Wika, ffajnie, że organizujesz dzieciakom super wakacje :) to Twojego męża nie będzie jak będziesz rodzić?

Kamyk, super, ze na wizycie ok:) waga stojąca w miejscu to chyba marzenie każdej ciężarówki ;)

Zania, to napewno nie Twoja wina, że Twoja mała nie chce się przekręcić!!! nawet tak nie myśl!

wikaa lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika super że mała główką w dół się obróciła ;)
    Rex może nie przenosisz tym razem, moja mama mojego brata właśnie długo po terminie urodziła a ja się urodziłam dwa tygodnie przed :D i to expressem:)
    A ja nestem jakaś dziwna, puchną mi tylko palce u rąk i to w dodatku tylko rano :D
    Jednak mogę rodzić szybciej, łóżeczko będzie najpóźniej w czwartek :p wizytę mam w środę, ciekawe jaka waga młodego i czy coś ruszyło chociaż troszkę :)

wikaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dIewczyny!
    Ale naprodukowalyscie przez ten weekend. Normalnie jak w drukarni ;-)
    Na chwile człowieka nie ma a tu proszę...

Ja pożegnałem juz gości - dzięki Bogu bo juz siły nie mam na takie kilkudniowe wizyty...

Nie wiem czy uda mi sie odnieść do wszystkich tematów, bo troche tego było...

Pierwsze co muszę powiedzieć Livia, Pay - śliczne brzuszki ;-)
    Wizytującym powodzenia a tym co juz po wizytach - super ze wszystko dobrze
    Swoją droga tez sie zastanawiam kiedy w końcu zaczniemy sie rozpakowywać...???
    Tzn ja mam termin na sam koniec wiec pewnie sobie poczekam i będę zazdrościć tym co juz maluszki bedą tulić ;-)

wikaa lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr jakie łóżeczko w końcu wzięłaś?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania z maluchem, to my na początek przeniesiemy sie do pokoiku gdzie będzie łóżeczko, bo w naszej sypialni sie nie zmieści, a nie wyobrażam sobie nie mieć małego obok siebie w nocy...

Staników jeszcze nie kupuje do karmienia bo nie mam pojęcia jaki rozmiar... Kupie po porodzie chyba dopiero, narazie piersi mam rozmiar większe niż przed ciąża ( z B na C) wiec mize jeszcze cis sie zmienić...

Co do wagi to u mnie 8kg na plusie jak narazie, ciekawa jestem jaka będzie na koniec, mam nadzieje ze nie więcej niż 10kg
    Zreszta juz czuje sie jak paczek i mam wrażenie ze sie toczę a nie chodzę, naprawdę podziwiam dziewczyny które tyją 20kg i więcej... Jakoś nie wyobrażam sobie jak dają radę... Bo ja juz wymiękam

Pewnie coś przeoczyłam, ale nie sposób was nadrobić i wszystko spamiętać... ;-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa wiedziałam ze zapomnę....
    Ewela wysłałam Ci moj nr ;-)

ewela86 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay śliczny brzuszek:)
    Wikaa super,że mała obróciła się główką do dołu:) malutko przytyłaś!:) trzymam kciuki za Zanię:)
    Mia ja miałam tydzień temu 8,4kg na plusie, jutro się zważę, zobaczymy:) ale też wolałabym tak ok 12-13kg, lekarz mówił,ze tak jest w sam raz.

wikaa lubi tę wiadomość

• Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o wadze. W pierwszej ciąży przybrałam 20 kg a w dwa tygodnie po porodzie zrzuciłam 17 :D W drugiej przybrałam tylko 8 :) Na początku tej ciąży zgubiłam 3,5 kg i teraz ważę tyle co przed ciążą :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ