X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te testy paskowe to są na sprawdzenie PH czy coś takiego, w życiu nie wykryją paciorkowca bo jego trzeba wyhodować i zajmuje to 2-3 dni.

zania wizyty od początku ciąży mam co 3 tyg ale to dlatego, że powiedziałam mojej lekarce, że dłużej nie ma opcji żebym wytrzymała :D Raz miałam miesiąc przerwy i skończyło się tym, że po 2 tyg leciałam do niej bo panikowałam, że coś jest nie tak :P

dora co do imienia tez nie byłam przekonana na Tomasza, mąż chciał. Na początku walczyłam z tym, kombinowałam a teraz nie wyobrażam sobie innego imienia niż Tomuś :D Mimo, że jeszcze się nie urodził to nie ma opcji żeby to się zmieniło ;)

katepr, dora8201 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - kawkę wypij ;-)
    Ja tez mam wizyty co 2 tyg. Byłam w poniedziałek i kolejna 29 czerwca. A potem to juz gina mi powie :)
    Jeszcze trochę i lipiec się zacznie..... Nasz miesiąc dziewczynki :)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 15 czerwca na wizycie, kolejną mam 6 lipca ale moja lekarka twierdzi, że się na niej nie zobaczymy już :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie z tym paciorkiem, nie ma opcji go od tak sprawdzić papierkiem ;p
    nasza lista piękna :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, a my w komplecie, prawie :P
    trzymamy się jak nie wiem :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex- tylko się cieszyć:-) że bez komplikacji

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sprawdziłam wyniki i jak byk: gbs ujemny na podstawie strep b test. I w necie piszą, że to właśnie na gbs. W pierwszej ciąży też tak mi sprawdzała i szpital zaakceptował.

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo papierki od ph to swoją drogą na każdej wizycie, a to normalnie pobiera wymaz taką pałeczką od wymazow i potem tą pałeczką jeździ po tym teście.

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem że takimi papierkami to sie sprawdza paciorkowca z gardła .... a pokaż w necie ten test jak masz jakiś dostęp ;p ciekawa jestem jak to wygląda i jak sprawdza ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 16:48

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamajla89, współczuję, niestety takie gorsze dni to chyba norma na końcówce.. Najważniejsze że już jesteście gotowi .
    Olisie, podziwiam że dałaś radę się zajmować takim maluchem w ciąży.

mon!ta^ nie kuś ja uwielbiam bób!

dora8201, te uprawnienia moderatora są póki co w fazie testowania ale jak tylko będę miała taką możliwość to na pewno wkleję tą listę na początek.
    Dla ciebie dziwne ciśnienie to u mnie normalne, niestety… W taki deszczowy dzień jak dzisiaj to już w ogóle do życia nie jestem .

Lista faktycznie piękna i super, że dzieciaczki grzecznie czekają na swój czas. Ciekawe kto pierwszy zacznie :D. Mi jak ginka badała szyjkę i wymacała główkę na dole to byłam w szoku że ją tam dołem można wyczuć. To chyba znaczy że nisko leży, nie?

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry :)

miło gościć nowe lipcówki,w kupie raźniej. Tyle nadrukowałyście że szok,ale nadrobiłam :)

ja wizyty całą ciążę co miesiąc, nawet teraz pod koniec. Ostatnia 29go i tegoż samego dnia mam się zgłosić na oddział już

• Olisie Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.paciorkowiec.pl/opis-testu to wygląda podobnie, więc pewnie to.

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uh, ale produkujecie, u nas normalnie wymaz pobierali, tradycyjnymi sposobami :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ja dziś jakaś niekumata jestem. Czytam Was cały dzień ale już prawie nic nie pamiętam:) więc Katepr nie jesteś jedyna. Ja nie dość że nie ogarniam co się dzieje to jeszcze nie pamiętam;)

Dziękuję za miłe słowa na temat brzusia. Oczywiście moja mama ostatnio mnie nastraszyla że ten brzuch taki mały i ze będzie malowodzie. Ale ona tak lubi. Zobaczymy...w poniedziałek wizyta.

Witam wszystkie nowe dziewczyny które właśnie się ujawniły:) ciekawe ile Was tam jeszcze zostało;)

Kamajla współczuję złego samopoczucia...sama miałam tak wczoraj więc wiem co czujesz.

Amarranta nabktorej to było stronie to TWoje zdjęcie z pokojem?bo chciałam pokazać mężowi ze taki fajny i nie mogę znaleźć;(

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie mój synek ma 9.5msc i właśnie zaczął chodzić przy meblach....modlilam się by do lipca zaczął chodzić żeby było mi łatwiej ale teraz to chyba wolę zeby leżał plackiem;)

• rex Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, guzik tam, ja w ciąży ze starszym synkiem, nie miałam brzucha wcale, spodnie nosiłam w rozmiarze 34 i ważyłam 49,5 kg, a po porodzie okazało się, że miałam wielowodzie, którego nikt nie zauważył wcześniej i do tego dziecko na 3,750, więc puszczaj bokiem te wszystkie rady ;)
    Jakby coś miało być nie tak, to lekarz na pewno by Ci to powiedział.
    Brawo dla synka, mój też zasuwał jak miał 9 mcy ;)

OlaW84 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko najgorsze jest to ze te tzw "rady" najbardziej wchodzą w głowę:)

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooowww ale nam się grono powiększa na forum ;) fajnie ;)

Olisie - witam cię i ja :)

Co do wizyt u gin ja od początku ciąży mam co 3 tyg ;) Dziś odebrałam wyniki z morfologii a w poniedziałek zobaczymy co moja gin na nie powie ;) w sumie to jak umawiała mnie ostatnio na wizytę to zastanawiała się czy nie urodzę do tego czasu ;) ale już wtedy powiedziała że o mnie i mojego synusia jest już spokojna nawet gdyby miał wcześniej przyjść na świat ;). Do poniedziałku coraz bliżej więc myślę że Kamilkowi dobrze w brzuszku i oby do lipca ;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie czy wy już się zastanawilyscie na piciem herbaty z lisci malin? Bo ja dosttalam ja od znajmej, która rodzila w maju i mowila ze polozna kazala jej pic ja 4 tyg przed terminem o ponoc bardzo pomaga w przebiegu porodu i wcale nie wywoluje skurczy jak to powszechnie jest mawiane

3i49p07wevcalt60.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VERONA ja piłam z Młodym w ciąży.. Czy pomogła? Nie wiem bo nie wiem jakby bylo gdybym nie pila;) piłam 4 tyg przed terminem, przenosiłam 2 tyg...

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ