X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    VERONA ja piłam z Młodym w ciąży.. Czy pomogła? Nie wiem bo nie wiem jakby bylo gdybym nie pila;) piłam 4 tyg przed terminem, przenosiłam 2 tyg...
    no wlasnie ponoc wzmacnia miesnie macicy i usprawnia przebieg porodu,chyba zaczne pic

3i49p07wevcalt60.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora aaa jestem nastepna w kolejce az strach sie bać ale już chce :)

Ja mama GBS ujemne ale teraz jakis grzybek mnie dopadł wrrr tantum rosa i coltrimazol w akcji

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z nowymi Lipcoweczkami! Miło, ze dołączylyscie.

U mnie tez paciorkowiec ujemny. Jupi!

Verona u mnie na SR mówili, ze liście z malin przyspieszają poród, tak jak sex i olej rycynowy. Sex, malina i rycyna ;)

Byłam dziś z małżonkiem na spotkaniu z położna. Wykupujemy indywidualna opiekę porodowa. Chciałam napisać, ze jestem bardzo zadowolona z przebiegu spotkania i z wybranej położnej. Jest ciepła i cierpliwa a poza tym ma 20 lat praktyki. Teraz tylko musimy wytrzymać do niedzieli w dwupaku, bo w tym szpitalu przyjmują porody od 36tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:01

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona ja też piłam z młodym w ciąży i urodziłam w terminie (miałam na 5 września a urodził się 6) i w sumie też nie wiem jakby było bez:) ale jest to tak ohydne że nie wiem czy chce to znów przechodzić;)

Konwalia a gdzie tak mozna wykupić opiekę poloznicza? Myslalm że jest to już niemozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:11

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ile masz hemoglobiny?
    Verona w szkole rodzenia położna mówiła,żeby zacząć pić tą herbatę od początku 36tc. Warto wszystkiego próbować:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie, dzięki widzisz to kurde wszyscy powinni takie testy na tego paciorkowca robić, że nie szkoda im zachodu kurde, może są jakieś drozsze niz te w lab? :)
    A ja nie wierzę w żadne sexy i maliny na szybszy poród. To nasz organizm decyduje a nie herbata ;p a już jak miała by ona pomóc w porodzie to zupełnie nie wiem, bo wzmocni mięśnie macicy? wątpie w jaki sposób ;p ale każdy robi jak chce, wg mnie zbędne takie niby 'przyspieszanie' :)

To rodzi któraś czy nie? :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 jestem z mazowieckiego. Mam zamiar rodzic w Piasecznie.

Katepr ja tylko podaje teorie z SR. Nie mam w tej kwestii praktyki ;) Ja z moją szyjką 0,5 cm i rozwarciem na 1 palec nie będę testować ani seksu, ani maliny, ani rycyny ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia to nie myj też okien i nie chodź po schodach;)

Konwalia lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zapisane też ze szkoły rodzenia,że od ok 35-36tc zacząć masaż krocza, czytam własnie o tym,że trzeba mieć olejek np.migdałowy, z kiełków pszenicy czy awokado. Stosuje któraś z Was? mój M ma mnie masować, w sumie dziś zaczęłam 35tc, więc powoli możemy zaczynać, tylko olejek trzeba kupić.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:
    Konwalia to nie myj też okien i nie chodź po schodach;)

:) :) :) Tak jest! Leżę, leżę, leżę a mąż zajmuje się domem ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam olejek do masażu krocza z Weledy, stosuję od zeszłego tygodnia co 2-3 dzień, lubię ten olejek bo ma fajny zapach ;). A czy to coś da to zobaczymy ;).

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam po truskawki bo tak mi się chciało a że po drodze jest Smyk... To weszłam :D A tam promocje! Aaaa i mimo, że już poprane mam wszystko, poprasowane to się nie powstrzymałam :D Myślałam, że mąż mnie wyklnie ale powiedział tylko, że jak tak dalej pójdzie trzeba będzie kupić drugą komodę na ubrania Młodego :D

636d4dc87291a1d1med.jpg

czapeczki - za 2 szt. 12zł
    kaftaniki - za 2 szt. 25zł
    półśpiochy - 17zł

Tigana, Konwalia, amarranta, rex, ewela86, 1kasiulka1, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:18

Ivettka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 kurcze mi chyba ten balonik i tak by nie pomógł, bo lekarka na wizycie ostatnio powiedziała, że mam bardzo wysoko krocze i że trzeba będzie nacinać :( Co do wózka Quinny też mi się zawsze podobał ;)

Kate851 super, że wizyta u lekarza udana :) Co do koszul ja swoją do porodu kupiłam w lumpeksie po 15 zł ;) a po porodową rozpinaną dostałam i muszę dokupić jeszcze jedną w razie gdybym się pobrudziła albo spociła.

Kamyk1989 może być tak, że rozpakujesz się pierwsza z Nas wszystkich :)

dora8201 Jeżeli możesz to dopisz mnie do listy ;) Termin 23 lipca-chłopak Jan ;)

Kamajla89 w sumie co to nie masz się już co martwić, ciąża prawie donoszona i wszystko już macie ;)

Verona ja miałam kupić tą herbatę z liści malin, ale czytałam że nie każdemu pomaga. Ja sobie wczoraj kupiłam wiesiołka i piję siemię Lnianie bo czytałam, że też mają dobry wpływ na poród ;)

Konwalia trzymam kciuki żebyś dotrzymała do niedzieli ;)

livia30 ciuszki cudo <3

co do wizyt ja mam co 2-3 tygodnie i ostatnia zapowiada mi się na 7 lipca ;)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolla26 wrote:
    dziękuje bardzo za przyjęcie i cieszę się, że tyle nowych dziewczyn się ujawniło:)
    ja przez pierwsze 4 miesiące czułam się fatalnie- ciągłe mdłości i nadwrażliwość na jakiekolwiek zapachy.... drugi trymestr co z kolei niekończące się zaparcia i galopujące dodatkowe kilogramy.... a trzeci pomimo smarowania i ciągłego nawilżania ciała- rozstępy i to miesiąc przed końcem ciąży. Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa a o ciało zatroszczę się po porodzie:)

Dziewczyny z Rzeszowa i okolic w którym szpitalu chcecie rodzić??:)

Witaj KArolla fajnie, ze jest wkońcu ktoś z moich okolic ;) Ja planuję rodzić w Łancucie. Skąd jestes dokłądnie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, nie dałam rady. Póki tylko miałam mdłosci i wymioty to nie było źle, ale od połowy lutego córka poszła do żłobka. Początkowo na kilka godzin, a teraz już m. Ją zawozi i odbiera po pracy, bo nie jestem w stanie nosić jej po schodach. Choć i tak już jest coraz lepiej, bo wreszcie nauczyła się chodzić.
    Ola przy meblach to jeszcze ok. Trochę potrwa zanim zacznie brykac w pełni:) u nas co prawda wszystkie te ruchowe sprawy dużo później idą, bo od chodzenia przy meblach w wieku 9m-cy na pierwsze całkowicie samodzielne kroki czekaliśmy aż do weekendu majowego, czyli 6 m-cy... więc jeszcze trochę chociaż poczekasz :)
    Katepr ja chodzę prywatnie i za ten test lekarz życzy sobie 30 zl. Nie wiem jakie są stawki nfz, ale jakby to upowszechnili, to pewnie byłoby taniej.

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie ja płaciłam w laboratorium 30 zł za ten test, a jakbym pobrała na nfz to płaci się coś około 20 zł

• amarranta Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW, dziękuję za takie komplementy :) nie mam pojęcia, na której było stronie, ale spróbuję wrzucić zdjęcie sposobem, który podała Rex :)
    fad2c07d58cdf712m.jpg
    Któraś z Was pytała czy to szablon - niee - mąż to zrobił taką specjalną taśmą elastyczną, którą można dowolnie kształtować

Ale nas dużo się zrobiło! cześć wszystkim!

co do wizyt - od jakiegoś czasu mam co miesiąc u ginki i co miesiąc u położnej, tak żeby wychodziło co 2 tygodnie spotkanie. a wcześniej miałam normalnie co miesiąc. następną u ginki mam 9.07 (mój termin z miesiączki), ale nie mówiła, że się nie spotkamy. liczę na to, że dotrę normalnie :) w Niemczech jest tak, że po terminie nie idzie się do szpitala, tylko co 2 dni na ktg (w tygodniu do ginki, a w weekend do szpitala)

Ola, gratulacje chodzącego malucha :) faktycznie, póki co może Ci nie być łatwiej ;)

Tigana, jak się nazywa ten olejek, oprócz tego, ze z weledy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:49

Carmen.92, OlaW84 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas zrobi jak zechce :) ja tam będę pila, bo wierze w moc naturalnych produktów.np od dawna juz pijam młody jęczmień i jem nasiona chia,wole naturę niż syntetyki. Tak samo dlaczego nigdzie nie słychać o lewoskretnej witaminie C i dlaczego jest droga? Bo jest mega bardziej skuteczna niż normalna ale to normalna reklamują bo trzeba żeby dala rezultat więcej czasu i wydamy więcej kasy na co liczą producenci.
    Livia ja też ostatnio znowu polasilam się na promocje w smyki i też w h&m duże obniżki-o wiele taniej i jak tu nie kupić.

OlaW84 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    Ja mam olejek do masażu krocza z Weledy, stosuję od zeszłego tygodnia co 2-3 dzień, lubię ten olejek bo ma fajny zapach ;). A czy to coś da to zobaczymy ;).

Tigana właśnie śledzę na necie olejki i ten z Weledy ma najlepsze opinie, kupowałaś go w aptece? Kosztuje ok 50zł za 50ml.

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ