X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    VERONA ja piłam z Młodym w ciąży.. Czy pomogła? Nie wiem bo nie wiem jakby bylo gdybym nie pila;) piłam 4 tyg przed terminem, przenosiłam 2 tyg...
    no wlasnie ponoc wzmacnia miesnie macicy i usprawnia przebieg porodu,chyba zaczne pic

3i49p07wevcalt60.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora aaa jestem nastepna w kolejce az strach sie bać ale już chce :)

Ja mama GBS ujemne ale teraz jakis grzybek mnie dopadł wrrr tantum rosa i coltrimazol w akcji

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z nowymi Lipcoweczkami! Miło, ze dołączylyscie.

U mnie tez paciorkowiec ujemny. Jupi!

Verona u mnie na SR mówili, ze liście z malin przyspieszają poród, tak jak sex i olej rycynowy. Sex, malina i rycyna ;)

Byłam dziś z małżonkiem na spotkaniu z położna. Wykupujemy indywidualna opiekę porodowa. Chciałam napisać, ze jestem bardzo zadowolona z przebiegu spotkania i z wybranej położnej. Jest ciepła i cierpliwa a poza tym ma 20 lat praktyki. Teraz tylko musimy wytrzymać do niedzieli w dwupaku, bo w tym szpitalu przyjmują porody od 36tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:01

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona ja też piłam z młodym w ciąży i urodziłam w terminie (miałam na 5 września a urodził się 6) i w sumie też nie wiem jakby było bez:) ale jest to tak ohydne że nie wiem czy chce to znów przechodzić;)

Konwalia a gdzie tak mozna wykupić opiekę poloznicza? Myslalm że jest to już niemozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:11

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ile masz hemoglobiny?
    Verona w szkole rodzenia położna mówiła,żeby zacząć pić tą herbatę od początku 36tc. Warto wszystkiego próbować:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie, dzięki widzisz to kurde wszyscy powinni takie testy na tego paciorkowca robić, że nie szkoda im zachodu kurde, może są jakieś drozsze niz te w lab? :)
    A ja nie wierzę w żadne sexy i maliny na szybszy poród. To nasz organizm decyduje a nie herbata ;p a już jak miała by ona pomóc w porodzie to zupełnie nie wiem, bo wzmocni mięśnie macicy? wątpie w jaki sposób ;p ale każdy robi jak chce, wg mnie zbędne takie niby 'przyspieszanie' :)

To rodzi któraś czy nie? :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 jestem z mazowieckiego. Mam zamiar rodzic w Piasecznie.

Katepr ja tylko podaje teorie z SR. Nie mam w tej kwestii praktyki ;) Ja z moją szyjką 0,5 cm i rozwarciem na 1 palec nie będę testować ani seksu, ani maliny, ani rycyny ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia to nie myj też okien i nie chodź po schodach;)

Konwalia lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zapisane też ze szkoły rodzenia,że od ok 35-36tc zacząć masaż krocza, czytam własnie o tym,że trzeba mieć olejek np.migdałowy, z kiełków pszenicy czy awokado. Stosuje któraś z Was? mój M ma mnie masować, w sumie dziś zaczęłam 35tc, więc powoli możemy zaczynać, tylko olejek trzeba kupić.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:
    Konwalia to nie myj też okien i nie chodź po schodach;)

:) :) :) Tak jest! Leżę, leżę, leżę a mąż zajmuje się domem ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam olejek do masażu krocza z Weledy, stosuję od zeszłego tygodnia co 2-3 dzień, lubię ten olejek bo ma fajny zapach ;). A czy to coś da to zobaczymy ;).

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam po truskawki bo tak mi się chciało a że po drodze jest Smyk... To weszłam :D A tam promocje! Aaaa i mimo, że już poprane mam wszystko, poprasowane to się nie powstrzymałam :D Myślałam, że mąż mnie wyklnie ale powiedział tylko, że jak tak dalej pójdzie trzeba będzie kupić drugą komodę na ubrania Młodego :D

636d4dc87291a1d1med.jpg

czapeczki - za 2 szt. 12zł
    kaftaniki - za 2 szt. 25zł
    półśpiochy - 17zł

Tigana, Konwalia, amarranta, rex, ewela86, 1kasiulka1, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:18

Ivettka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 kurcze mi chyba ten balonik i tak by nie pomógł, bo lekarka na wizycie ostatnio powiedziała, że mam bardzo wysoko krocze i że trzeba będzie nacinać :( Co do wózka Quinny też mi się zawsze podobał ;)

Kate851 super, że wizyta u lekarza udana :) Co do koszul ja swoją do porodu kupiłam w lumpeksie po 15 zł ;) a po porodową rozpinaną dostałam i muszę dokupić jeszcze jedną w razie gdybym się pobrudziła albo spociła.

Kamyk1989 może być tak, że rozpakujesz się pierwsza z Nas wszystkich :)

dora8201 Jeżeli możesz to dopisz mnie do listy ;) Termin 23 lipca-chłopak Jan ;)

Kamajla89 w sumie co to nie masz się już co martwić, ciąża prawie donoszona i wszystko już macie ;)

Verona ja miałam kupić tą herbatę z liści malin, ale czytałam że nie każdemu pomaga. Ja sobie wczoraj kupiłam wiesiołka i piję siemię Lnianie bo czytałam, że też mają dobry wpływ na poród ;)

Konwalia trzymam kciuki żebyś dotrzymała do niedzieli ;)

livia30 ciuszki cudo <3

co do wizyt ja mam co 2-3 tygodnie i ostatnia zapowiada mi się na 7 lipca ;)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolla26 wrote:
    dziękuje bardzo za przyjęcie i cieszę się, że tyle nowych dziewczyn się ujawniło:)
    ja przez pierwsze 4 miesiące czułam się fatalnie- ciągłe mdłości i nadwrażliwość na jakiekolwiek zapachy.... drugi trymestr co z kolei niekończące się zaparcia i galopujące dodatkowe kilogramy.... a trzeci pomimo smarowania i ciągłego nawilżania ciała- rozstępy i to miesiąc przed końcem ciąży. Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa a o ciało zatroszczę się po porodzie:)

Dziewczyny z Rzeszowa i okolic w którym szpitalu chcecie rodzić??:)

Witaj KArolla fajnie, ze jest wkońcu ktoś z moich okolic ;) Ja planuję rodzić w Łancucie. Skąd jestes dokłądnie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, nie dałam rady. Póki tylko miałam mdłosci i wymioty to nie było źle, ale od połowy lutego córka poszła do żłobka. Początkowo na kilka godzin, a teraz już m. Ją zawozi i odbiera po pracy, bo nie jestem w stanie nosić jej po schodach. Choć i tak już jest coraz lepiej, bo wreszcie nauczyła się chodzić.
    Ola przy meblach to jeszcze ok. Trochę potrwa zanim zacznie brykac w pełni:) u nas co prawda wszystkie te ruchowe sprawy dużo później idą, bo od chodzenia przy meblach w wieku 9m-cy na pierwsze całkowicie samodzielne kroki czekaliśmy aż do weekendu majowego, czyli 6 m-cy... więc jeszcze trochę chociaż poczekasz :)
    Katepr ja chodzę prywatnie i za ten test lekarz życzy sobie 30 zl. Nie wiem jakie są stawki nfz, ale jakby to upowszechnili, to pewnie byłoby taniej.

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie ja płaciłam w laboratorium 30 zł za ten test, a jakbym pobrała na nfz to płaci się coś około 20 zł

• amarranta Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW, dziękuję za takie komplementy :) nie mam pojęcia, na której było stronie, ale spróbuję wrzucić zdjęcie sposobem, który podała Rex :)
    fad2c07d58cdf712m.jpg
    Któraś z Was pytała czy to szablon - niee - mąż to zrobił taką specjalną taśmą elastyczną, którą można dowolnie kształtować

Ale nas dużo się zrobiło! cześć wszystkim!

co do wizyt - od jakiegoś czasu mam co miesiąc u ginki i co miesiąc u położnej, tak żeby wychodziło co 2 tygodnie spotkanie. a wcześniej miałam normalnie co miesiąc. następną u ginki mam 9.07 (mój termin z miesiączki), ale nie mówiła, że się nie spotkamy. liczę na to, że dotrę normalnie :) w Niemczech jest tak, że po terminie nie idzie się do szpitala, tylko co 2 dni na ktg (w tygodniu do ginki, a w weekend do szpitala)

Ola, gratulacje chodzącego malucha :) faktycznie, póki co może Ci nie być łatwiej ;)

Tigana, jak się nazywa ten olejek, oprócz tego, ze z weledy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:49

Carmen.92, OlaW84 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas zrobi jak zechce :) ja tam będę pila, bo wierze w moc naturalnych produktów.np od dawna juz pijam młody jęczmień i jem nasiona chia,wole naturę niż syntetyki. Tak samo dlaczego nigdzie nie słychać o lewoskretnej witaminie C i dlaczego jest droga? Bo jest mega bardziej skuteczna niż normalna ale to normalna reklamują bo trzeba żeby dala rezultat więcej czasu i wydamy więcej kasy na co liczą producenci.
    Livia ja też ostatnio znowu polasilam się na promocje w smyki i też w h&m duże obniżki-o wiele taniej i jak tu nie kupić.

OlaW84 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    Ja mam olejek do masażu krocza z Weledy, stosuję od zeszłego tygodnia co 2-3 dzień, lubię ten olejek bo ma fajny zapach ;). A czy to coś da to zobaczymy ;).

Tigana właśnie śledzę na necie olejki i ten z Weledy ma najlepsze opinie, kupowałaś go w aptece? Kosztuje ok 50zł za 50ml.

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ