Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
dora8201 wrote:VERONA ja piłam z Młodym w ciąży.. Czy pomogła? Nie wiem bo nie wiem jakby bylo gdybym nie pila;) piłam 4 tyg przed terminem, przenosiłam 2 tyg...
-
Witam sie i ja z nowymi Lipcoweczkami! Miło, ze dołączylyscie.
U mnie tez paciorkowiec ujemny. Jupi!
Verona u mnie na SR mówili, ze liście z malin przyspieszają poród, tak jak sex i olej rycynowy. Sex, malina i rycyna
Byłam dziś z małżonkiem na spotkaniu z położna. Wykupujemy indywidualna opiekę porodowa. Chciałam napisać, ze jestem bardzo zadowolona z przebiegu spotkania i z wybranej położnej. Jest ciepła i cierpliwa a poza tym ma 20 lat praktyki. Teraz tylko musimy wytrzymać do niedzieli w dwupaku, bo w tym szpitalu przyjmują porody od 36tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:01
-
Verona ja też piłam z młodym w ciąży i urodziłam w terminie (miałam na 5 września a urodził się 6) i w sumie też nie wiem jakby było bez:) ale jest to tak ohydne że nie wiem czy chce to znów przechodzić
Konwalia a gdzie tak mozna wykupić opiekę poloznicza? Myslalm że jest to już niemozliweWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:11
-
Olisie, dzięki widzisz to kurde wszyscy powinni takie testy na tego paciorkowca robić, że nie szkoda im zachodu kurde, może są jakieś drozsze niz te w lab?
A ja nie wierzę w żadne sexy i maliny na szybszy poród. To nasz organizm decyduje a nie herbata ;p a już jak miała by ona pomóc w porodzie to zupełnie nie wiem, bo wzmocni mięśnie macicy? wątpie w jaki sposób ;p ale każdy robi jak chce, wg mnie zbędne takie niby 'przyspieszanie'
To rodzi któraś czy nie?
-
Mam zapisane też ze szkoły rodzenia,że od ok 35-36tc zacząć masaż krocza, czytam własnie o tym,że trzeba mieć olejek np.migdałowy, z kiełków pszenicy czy awokado. Stosuje któraś z Was? mój M ma mnie masować, w sumie dziś zaczęłam 35tc, więc powoli możemy zaczynać, tylko olejek trzeba kupić.
-
Pojechałam po truskawki bo tak mi się chciało a że po drodze jest Smyk... To weszłam
A tam promocje! Aaaa i mimo, że już poprane mam wszystko, poprasowane to się nie powstrzymałam
Myślałam, że mąż mnie wyklnie ale powiedział tylko, że jak tak dalej pójdzie trzeba będzie kupić drugą komodę na ubrania Młodego
czapeczki - za 2 szt. 12zł
kaftaniki - za 2 szt. 25zł
półśpiochy - 17złTigana, Konwalia, amarranta, rex, ewela86, 1kasiulka1, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMia1988 kurcze mi chyba ten balonik i tak by nie pomógł, bo lekarka na wizycie ostatnio powiedziała, że mam bardzo wysoko krocze i że trzeba będzie nacinać
Co do wózka Quinny też mi się zawsze podobał
Kate851 super, że wizyta u lekarza udanaCo do koszul ja swoją do porodu kupiłam w lumpeksie po 15 zł
a po porodową rozpinaną dostałam i muszę dokupić jeszcze jedną w razie gdybym się pobrudziła albo spociła.
Kamyk1989 może być tak, że rozpakujesz się pierwsza z Nas wszystkich
dora8201 Jeżeli możesz to dopisz mnie do listyTermin 23 lipca-chłopak Jan
Kamajla89 w sumie co to nie masz się już co martwić, ciąża prawie donoszona i wszystko już macie
Verona ja miałam kupić tą herbatę z liści malin, ale czytałam że nie każdemu pomaga. Ja sobie wczoraj kupiłam wiesiołka i piję siemię Lnianie bo czytałam, że też mają dobry wpływ na poród
Konwalia trzymam kciuki żebyś dotrzymała do niedzieli
livia30 ciuszki cudo
co do wizyt ja mam co 2-3 tygodnie i ostatnia zapowiada mi się na 7 lipca -
karolla26 wrote:dziękuje bardzo za przyjęcie i cieszę się, że tyle nowych dziewczyn się ujawniło:)
ja przez pierwsze 4 miesiące czułam się fatalnie- ciągłe mdłości i nadwrażliwość na jakiekolwiek zapachy.... drugi trymestr co z kolei niekończące się zaparcia i galopujące dodatkowe kilogramy.... a trzeci pomimo smarowania i ciągłego nawilżania ciała- rozstępy i to miesiąc przed końcem ciąży. Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa a o ciało zatroszczę się po porodzie:)
Dziewczyny z Rzeszowa i okolic w którym szpitalu chcecie rodzić??
Witaj KArolla fajnie, ze jest wkońcu ktoś z moich okolicJa planuję rodzić w Łancucie. Skąd jestes dokłądnie?
-
Tigana, nie dałam rady. Póki tylko miałam mdłosci i wymioty to nie było źle, ale od połowy lutego córka poszła do żłobka. Początkowo na kilka godzin, a teraz już m. Ją zawozi i odbiera po pracy, bo nie jestem w stanie nosić jej po schodach. Choć i tak już jest coraz lepiej, bo wreszcie nauczyła się chodzić.
Ola przy meblach to jeszcze ok. Trochę potrwa zanim zacznie brykac w pełni:) u nas co prawda wszystkie te ruchowe sprawy dużo później idą, bo od chodzenia przy meblach w wieku 9m-cy na pierwsze całkowicie samodzielne kroki czekaliśmy aż do weekendu majowego, czyli 6 m-cy... więc jeszcze trochę chociaż poczekasz
Katepr ja chodzę prywatnie i za ten test lekarz życzy sobie 30 zl. Nie wiem jakie są stawki nfz, ale jakby to upowszechnili, to pewnie byłoby taniej. -
nick nieaktualny
-
OlaW, dziękuję za takie komplementy
nie mam pojęcia, na której było stronie, ale spróbuję wrzucić zdjęcie sposobem, który podała Rex
Któraś z Was pytała czy to szablon - niee - mąż to zrobił taką specjalną taśmą elastyczną, którą można dowolnie kształtować
Ale nas dużo się zrobiło! cześć wszystkim!
co do wizyt - od jakiegoś czasu mam co miesiąc u ginki i co miesiąc u położnej, tak żeby wychodziło co 2 tygodnie spotkanie. a wcześniej miałam normalnie co miesiąc. następną u ginki mam 9.07 (mój termin z miesiączki), ale nie mówiła, że się nie spotkamy. liczę na to, że dotrę normalniew Niemczech jest tak, że po terminie nie idzie się do szpitala, tylko co 2 dni na ktg (w tygodniu do ginki, a w weekend do szpitala)
Ola, gratulacje chodzącego maluchafaktycznie, póki co może Ci nie być łatwiej
Tigana, jak się nazywa ten olejek, oprócz tego, ze z weledy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:49
Carmen.92, OlaW84 lubią tę wiadomość
-
Kazda z nas zrobi jak zechce
ja tam będę pila, bo wierze w moc naturalnych produktów.np od dawna juz pijam młody jęczmień i jem nasiona chia,wole naturę niż syntetyki. Tak samo dlaczego nigdzie nie słychać o lewoskretnej witaminie C i dlaczego jest droga? Bo jest mega bardziej skuteczna niż normalna ale to normalna reklamują bo trzeba żeby dala rezultat więcej czasu i wydamy więcej kasy na co liczą producenci.
Livia ja też ostatnio znowu polasilam się na promocje w smyki i też w h&m duże obniżki-o wiele taniej i jak tu nie kupić.OlaW84 lubi tę wiadomość
-
Tigana wrote:Ja mam olejek do masażu krocza z Weledy, stosuję od zeszłego tygodnia co 2-3 dzień, lubię ten olejek bo ma fajny zapach
. A czy to coś da to zobaczymy
.
Tigana właśnie śledzę na necie olejki i ten z Weledy ma najlepsze opinie, kupowałaś go w aptece? Kosztuje ok 50zł za 50ml.