Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Jejku jak Wy sie rozszalalyscie z tymi postami... Nie sposob Was nadrobicWitam nowe lipcowe mamusie
Rex, ale snyw sumie nie ma sie co dziwic skoro nasze terminy juz tuz tuz i tylko czekac ktora pierwsza napisze, ze tuli juz swoje malenstwo
Amarranta sliczny kacik i brzusio
My kupilismy wozek Graco Symbio z fotelikiem Graco Logico SHP
Jesli chodzi o ubranka to tez mamy sporo i nie tylko same spiochy i pajace ale tez sukieneczki leginsy itpzarowno na 56 jak i 62
Ola sliczny brzuszek
Livia, Mia sliczne ciuszki
Ja dzisiaj tez mialam wizyte, wiem tylko ze cisnienie super, zelazo super, mala oczywiscie nadal posladkowo i wstepnie zapisali mnie na cesarke, ale powiedzieli ze daja mi maksymalny czas na to zeby niunka mogla sie jeszcze odwrocic... Zobaczymy jak bedzie, ale jakos watpie zeby sie udalo USG mialam doslownie 3 sekundowe zeby tylko pozycje malej sprawdzic i nawet nie wiem ile wazyNastepna wizyta w klinice za 2 tyg, a u ogolnego lekarza za tydzien... Po powrocie wzielam sie za porzadki troszke i powiem Wam, ze padam...
Kolorowychwikaa, amarranta, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość
-
kurde,ostatnio mowilam że nie odczuwam boli,a jednak odczuwam...
nie wiem czy sie martwić czy nie... czuje praktycznie staly,ciagly ból jajnika/ kow najbardziej lewego (tam w okolicy mała ma glowke) i trochę pobolewa i prawy i nie wiem czy się martwić czy to przez jej ułożenie? to nie są bóle przypominające skurcze,tzn nie trwaja chwile tylko ból jest raczej staly.... co robić??
-
Witajcie.
Wczorajsza noc zarwana, a dzis też nie dospałam... Usnęłam ok. 1.00 i po 5.00 juz sen znowu odszedł.... Co sie dzieje.... Ja śpioch nr 1 - spać nie może...
Ewela ja na ostatniej wizycie też takie szybkie usg miałam, ale u mnie okazało się, że niunia fiknęla grzecznie... Niby co za różnica jak dzidzia przyjdzie na świat, byle szczęśliwie, prawda?, ale ja po dwóch porodach sn jakoś nie wyobrażałam sobie cc.... No ale gdyby było - to by było i ok.
Rex jak się czujesz dzisiaj ? Mam nadzieje, że już mniej fatalnie...
Idę pod prysznic. Do potem...
Zania tak jak dziewczyny pisały na tym etapie ciąży wszystko juz boli.. Masz 2 wyjścia - spróbować przeczekać z nospą albo skontrolować, jeśli ból się nasila lub jest niepokojący....
Mnie dla odmiany wczoraj bolało jak na okres... Znowu... To niemożliwe, żebym mogła urodzić przed terminem ...
Niunia siedź grzecznie, bo mamusia ma inne plany !Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 06:00
rex, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Wikaa ja właśnie podczas okresu to czulam bardziej bóle jakby jajnikow niż całego podbrzusza... kurde nie wiem. przeczekam,mój gin jutro przymuje w razie czego. Troche dziwny ten bol,wstalam siusiu i przestalo-położyłam się i znow. może to jednak ulozenie malej? A ty jak odczuwalas ten ból "miesiaczkowy" takie chwilowe,czy staly?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 06:11
-
karolla26 wrote:Radiszka, jestem dokładnie z Łańcuta a Ty?
pani doktor, która prowadzi moją ciążę pracuje w szpitalu na Lwowskiej i chyba tam pojadę rodzić choć przyznam, że cały czas się waham między Lwowską a właśnie Łańcutem.... do szpitala w Łańcucie mam 5 minut spacerkiem ale bardzo dużo osób odradza wizje porodu właśnie tu.... poza tym kilka lat temu miałam przyjemność leżeć na oddziale ginekologicznym i nie wspominam tego zbyt dobrze... w każdym razie zamiast opuścić szpital tylko bez torbieli opuściłam go bez torbieli, jajnika i jajowodu... moja koleżanka będąc w podobnej sytuacji udała się do szpitala na Szopena i tym samym ocaliła swój jajnik...
Największym plusem porodu w Łańcucie jest na pewno intymność i to że nie ma takiego obłożenia i przemiału rodzących jak w Rzeszowie.
Dora a czy mogłabyś dopisać do listy też i mnie??Syn Jan a termin to 4 lipiec:)
Ja chodzę do Mitery w Łańcucie w przychodni, ale on ma akurat iść końcem lipca na urlop. Niby też w profamilii pracuje ale ona jest chyba troche przereklamowana. Ja też leżałam chwilę na patologii w Łańcucie, szału nie było ale dla mnie pobyty w szpitalach nigdy nie są fajne. Poznałam tam już trochę ludzi i w sumie nie wiem czy chciałabym iść gdzieś gdzie nigdy nie byłam. Wiadomo - jak wszędzie jedni milsi inni gorsi. No i ordynator też u mnie podpadł więc średnio to wyglądało. On kazał mi brać hydroksyzynę, po czym przychodził drugi i mówił ze to lek absolutnie w ciąży zabroniony i weź bądz tu mądra... Ale z kolei mój prowadzący pomimo tak wielu mega pozytywnych opinii na znanymlekarzu średnio się mną zajmował, no ale ja chodziłam na nfz a to może chodzi że taki cudowny na prywatnych wizytach hehe
Zbieram sie właśnie na wizytę, mam za godzinkę, 3mać kciukasy!ewela86 lubi tę wiadomość
-
Mia, jakie zakupy
Kurcze, to ja nawet połowy tego nie mam. Po córce większość rzeczy była różowa, więc oddałam do domu dziecka, a to co w odpowiednich kolorach, to ledwie kilka sztuk. Dokupiłam tylko 4 szt. bodziaków z krótkim i może jeszcze kupię półśpiochy, bo nie mam ani jednej pary, więc przy większym chłodzie będzie problem, żeby coś na nóżki założyć. Kurcze, dziewczynki łatwiej ubrać- sukieneczka i na dwór
Zania nie wiem co Ci powiedzieć. Ja też miewam takie bóle z jednej strony, ale one ewidentnie zależą od ułożenia małego, bo jak się przesunie, to czuję ulgę i przez jakiś czas nie boli. Ale też przed wizytą w łazience jest tragedia, idę zgięta w pół i ledwo nogami powłóczę, tak mi tam gdzieś naciska, a po siku jest już lepiej i jak się położę, to nie zawsze czuję ten ból.
Radiszka udanej wizyty.
Ja już myślałam, że bez sensu dołączyłam. Wieczorem dostałam takich bóli, że byłam pewna że rodzę. Na szczęście po nospie i apapie po jakimś czasie przeszło. A potem usnęłam jak dziecko, i gdyby nie to, że córka zaczęła płakać o 6, to pewnie m. znów miałby problem, żeby mnie dobudzić
No nic, wczoraj się trochę obijałam, więc dziś mam dzień pracy, także miłego dnia.
radiszka, amarranta lubią tę wiadomość
-
No u mnie też to chyba będą bóle związane z ulożeniem małej, bo nie sądze zeby jednostronny teraz już ból jajnika (lewa strona) sugerował skurcze
a i przez ostatnie dwa dni jak mi tak puchly te kostki to wlasnie lewa była zawsze bardziej opuchnięta...
No nic gdyby co, to bede działać, narazie wszystko jest do wytrzymania
Radiszka - udanej wizyty!
Dziś przyjeżdza do mnie moja młodsza siostrzyczka - mama chrzestna mojej córci, więc lecimy na "baby shopping"Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:53
amarranta lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Wikaa współczuję problemów ze snem;/ pewnie zmęczona jesteś, spróbuj w dzień się przespać.
Rex jak się czujesz?
Zania ja wczoraj poczułam pierwszy raz lekkie takie zakłucie w dole jakby na okres lekko,ale zaraz minęło, pewnie wszystko się już rozciąga.Obserwuj jakie masz bóle, jeżeli często bardzo i nie przestaje to wtedy dopiero do gina, mi mówił,że teraz wszystko ma prawo boleć,ale wiadomo w granicach normy.Jak coś bardziej zaboli to nospa, jak nie ma poprawy to wtedy dzwonić. Trzymam kciuki,żeby się poprawiło.
Ja się wczoraj zmartwiłam, bo zobaczyłam,że pod samą piersią, zrobił mi się pieprzyk a nigdy tam go nie miałam i od ocierania stanikiem podrażnił mi się i lekko naderwał i teraz nie wiem co robić, w ciąży więcej tego wyskakuje,ale on się podrażnił;/ jak założę stanik, to znów będę o niego ocierać eh. Miałyście coś podobnego?rex, wikaa lubią tę wiadomość
-
dzień dobry!
Wikaa ja mam Twoje spanie chyba! ostatnio mogłabym tylko spać, sikać i jeśćzasypiam o 20!! śpię do 7 (ale tylko dlatego się budzę bo chłopaki szykują się do przedszkola i pracy) i potem od 10 znów śpię do jakiejś i 14.... po południu staram się wytrwać ale o 20 padam jak mucha....
Zania - mi kilka dni temu puchła i drętwiała lewa strona ciała - ręka, noga, biodro itp... i lewa noga puchła bardziej i dłużej schodziło z niej - ogólnie obolała była ta lewa strona - położna powiedziała, że to ucisk na jakiś nerw i żyłę główną albo macicy albo małej - u mnie raczej Luśki bo przeszło 2 dni temu....
Olisie hehehe a mi się zawsze wydawało że ubrać chłopca łatwiejbodziak i porteczki i już.... a dziewczynki body takie, inne, sukieneczki, spodenki, spódniczki itp...
natomiats jeśli chodzi o to co mam dla niej to nie mam ani jednych śpiochów, ze 2 pary półśpiochów, 3 pajacykireszta to bodziaki na krótki i długi rękaw, legginsy i spodenki różnego typu i sukieneczki... natomiast wszystko na 62-68, bardzo mało mam na 56... ale to postanowiłam, że jak się Lusinda urodzi i będzie mała top się dokupi
amarranta, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Jejku, ale produkujecie!
Dzień dobry!
Tigana, dziękii za olejek, i za komplement dla męża
nie wiem może też sobie kupię, i tak muszę zamówić rzeczy z apteki. tylko trochę mnie ten masaż krocza przeraża:P
witaj, Marta!
Karolla, przepraszam, że pytam o torbiel, bo to pewnie nie są miłe wspomnienia dla Ciebie:/ moja przyjaciółka ma podobny problem jak Ty, tzn. parę lat temu usunęli jej torbiel razem z jajnikiem, a teraz torbiele z drugiego jajnika no i ma problem z zajściem w ciążę. a Ty długo się starałaś o dziecko? chętnie bym jej opowiedziala jakąś pozytywnie zakończoną historię, bo ona jest teraz miesiąc po tej drugiej operacji, ale póki co jej powiedzieli, ze może się skończyć ciążą z in vitro. oczywiście, jak nie chcesz odpowiadać, to nie rób tego.
Mia, ładnie zaszalałaś z zakupamiśliczne ciuszki! mi się wczoraj nie udało wrzucić zdjęcia tak jak Rex podawała. ale pisała też, że na stonce, z której wrzucasz powinny być gotowe linki np. do umieszczenia na forum i udało mi się to znaleźć - na tej stronie fotosik (z tego wrzucałam), jak wyświetlasz swoje zdjęcie to jest opcja "pobierz pozostałe kody". a teraz widzę, ze już Ci dziewczyny odpisały
Rex, mam nadzieję, że dziś Ci lepiej!
Radiszka, kciuki za wizytę!
Olisie, ja też nie mam bardzo dużo ubranek - jeszcze dostanę, mama i teściowa nam przywiozą, więc się powstrzymuję z kupowaniem. w sumie to musze się douczyć, które ubranka jak się nazywają i wyglądają, bo nie jestem pewna, czy mam wszystkie potrzebne "rodzaje"
Zania, Twoje bóle chyba faktycznie związane z ułożeniem małej - chyba jakby to było "jak na okres", to nie byłby to stały ból? ale ja się nie znam. już chyba pisałam, że nie jestem zbyt biegła w obserwowaniu swojego ciała;)
Kate, może zaklej plasterkiem? mi się zrobił taki 'pypeć' pod piersią, najpierw myślałam, że to pryszczyk i próbowałam się go pozbyć, ale to taki jakby bezbarwny pieprzyk. to już go nie ruszam.
Dora, to ładnie śpiszsuper, zbierasz siły na nieprzespane noce:) ja mam 56 wymieszane z 62
Wika, może w dzień Ci się uda odespać?
No nie mogę, tyle nadrabiałam, a przecież wieczorem tu byłam, szalejecieto jest sztuka być tu na bieżąco
u mnie dzisiaj tak ponuro i zimno, jakby była jesień. aż muszę światło zapalićprzesada. ja nie śpię jakoś megadużo, ale raczej się budzę wypoczęta, mimo wstawania na siku. byłam wczoraj znowu na sporcie dla ciężarnych. ale to jest super
a najlepsze, że większość dziewczyn jest 35 tc wzwyż (tylko jedna w 18 i jedna w 29 była).
w sumie to zastanawiam się czy się jeszcze nie zdrzemnąć, ta pogodaaa.. ubranka już poprasowałam, mam co robić, ale zaczyna mnie mulić. taka się budzę wypoczętaale to chyba ta pogoda...
wikaa lubi tę wiadomość
-
Hey Hey
witam sie i ja
Juz od jakiejś godziny nie śpię, bo moj Kotecek jak zwykle ma problem żeby wstać jak budzik dzwoni, i tak co 5min wyłącza, az w końcu ja sie rozbudzammjuz na dobre, pilnuje żeby nie zaspał i tak co ranek...
Czekam tylko jak wyjdzie do pracy i mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze pospać....
Kate co do pieprzyka to ja mam pod piersiami jeden ale na szczęście mi nie przeszkadza...
Może spróbuj zakleić go plasterkiem skoro stanik ci go tak podrażnia?
Radiszka kciukam zą wizytę, i czekamy na wieści
Ja tez dzis wizytuje ale po południu
Zania w takim razie udanego shoppingu życzę -
Radiszka, Mia trzymam kciuki za wizyty:)
Mia, Amarranta dzięki za rady, nie zakładam dziś stanika i spróbuję pójść do rodzinnego, nie ma dziś miejsc,ale widzę,że jest do 19 i może mnie przyjmie, to bym pokazała i wzięła skierowanie do dermatologa, bo zmartwiłam się;/ moze panikara ze mnie,ale nie miał gdzie wyskoczyć no;/
Zania udanych zakupów:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 09:40
-
Amarranta to u mnie też jakby taki odstający "pypeć", nie płaski typowo brązowy pieprzyk, tylko taki chropowaty pypeć i od podrażniania naderwała się górna warstwa i jest podrażniony i lekko czerwony,jak dziś się do swojego rodzinnego nie dostanę to pójdę w pn rano i pokażę, oby się ładnie zagoiło:)
-
No wlasnie czytalam o tych bólach jak na okres Ale że trwaja chwile,jak skurcz. Ja mam bol staly i ewidentnie jakby mi się coś naciagalo moze moje wiezadlo nie daje rady... kiedyś mi lekarz mój powiedzial że w ogóle się nie dziwi że pobolewa mnie brzuch bo ona nie lezy fizjologicznie jak inne dzieci,tylko w poprzek. No lykne no spe i zobacze;-)
Dora - więc mamy podobnie,mnie z prawej nogi ładnie schodza obrzęki a coś ta lewa szwankuje... -
Witam sie w nowym dniu,
U mnie pogoda nadal do d...cala noc lalo i nadal pada,raczej dzisiaj nigdzie nie wyjde.Ja te bole jak na okres mam od dwoch dni znowu,ale lekarz mowil zeby sie nie przejmowac bo ma juz teraz prawo pobolewa i macica powoli przygotowuje sie do porodu.
Wikaa ja dzisiaj tez fatalnie spalam,obudzilam sie o 1 i nie moglam spac do 2,30. Pozniej znowu pobudka o 5 i brak snu do 6,30. Jakos zasnelam,ale przed 9 sie obudzilam i koniec. Chce mi sie strasznie spac,ale jakos zasnac nie moge.
Czytalam wlasnie czerwcowki i dzisiaj maja wysyp porodow. Trzy dziewczyny zaczely rodzic w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:01
wikaa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Troszkę Mnie nie było a tu produkcja postów na całego jest!
Witam Nowe Lipcóweczki
Pokoiki, Brzuszki, Ciuszki są piękne
Pogoda zrobiła się okropna, pada deszcz
W przyszłym tygodniu przyślą furę Filipka
Edit: Zapomniałam o Najważniejszym to już 9ty miesiąc !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:04
kate851, katepr, Mia1988, Ivettka, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVerona witaminę C lewoskrętną pije już od dwóch lat i potwierdzam z czystym sumieniem jej skuteczność
niestety mało osób wie w ogóle o jej istnieniu, cóż według największych koncernów farmaceutycznych najlepsze suplementy z witaminą c to te które mają mnóstwo innych dodatków, barwników i aspartamu....
Carmen mój m jest zakochany w tym imieniu- układ był taki że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca dlatego pozostaje mi się tylko przyzwyczaić
Dziewczynom wizytującym życzę powodzenia i 3mam kciuki:)
Zania też przez jakiś czas odczuwałam taki przeszywający ból jajnika po kilku dniach przeszedł i zastąpił go ból miesiączkowy, który głównie dokucza mi w nocy....
Radiszka miałam z tym i z tym do czynienia.... do Mitery poszłam jakieś 6 lat temu na pierwszą wizytę ginekologiczną i wtedy okazało się że mam tą nieszczęsną torbiel... zamiast mnie uspokoić to na mnie nakrzyczał i nastraszył, a obecny ordynator mnie operował. Do doktora M się zraziłam ale głównie opinie pacjentek są bardzo dobre i jest uważany za dobrego specjalistę a Kasperkiewicz ma różne opinie głównie przez swoje specyficzne poczucie humoru.
Za Łańcutem głównie przemawiają cudowne pielęgniarki i położne a w Rzeszowie rodzące to produkcja taśmowa....
Amarranta, operacje miałam ponad 6 lat temu z przykazaniem, że w ciągu roku mam zajść w ciąże bo potem mogę nie mieć dzieci- łatwo powiedzieć 20dziestolatce, które nie skończyła studiów i była bez stałej pracy;P dopiero teraz zdecydowałam się na macierzyństwo bo po prostu dopiero teraz mam warunki. A staraliśmy się 5 miesięcy bez żadnego wspomagania lekarzy.
Z mojego doświadczenia i obserwacji wynika, że nie ma reguły i pary, które potencjalnie moją mieć problemy z zajściem maja dzieci a te teoretycznie całkiem zdrowe się bardzo długo starają. Powiedz przyjaciółce, żeby się nie martwiła(torbiele mają to do siebie, że lubią się odnawiać a lekarze, którzy zamiast pomóc straszą a nic innego jak cymbały) a starania przeszli na luzie bo zbyt duże myślenie i martwienie się nie wpływa dobrze na płodność. Nam pomógł weekendowy wyjazd na spontanie:) Pozdrów koleżankę i życz jej powodzenia ode mnie:)
ależ się rozpisałam, uciekam już bo mam masę spraw do załatwienia- życzę wszystkim udanego dnia:)amarranta lubi tę wiadomość
-
Mia ale poszalalas:) jak wchodzilam na zdjęcie to się spodziewałam może dwóch zestawów a tu taka ilość
ja niestety też nie umiem się powstrzymać... Jeszcze kurczę tu są przeceny zimowe i np śpiworki są za 5 euro...I jak tu nie kupować?
Zania współczuję ze dolaczylas do starych reumatyczek z bólami...
Ewela u mnie podobnie jest z tym usg. Mój mąż chodził ze mną na każdą wizytę ale ostatnio powiedział że już chyba nie ma sensu żeby się zrywal z pracy bo dla niego i tak już tu nic nie ma i nic nie widać. I w sumie to prawda.
Radiszka wszystkie dwa kciuki zacisniete!
Olisie trzymaj się dzielnie w dwupaku chociaż jeszcze tydzień!
Kate mi wyskoczyly takie dwa pieprzyki ale nad posladkami i je podrazniam majtkami...Nawet poszłam do dermatologa sprawdzić skąd one ale Pani dr powiedziała ze w ciąży to się często zdarza.
Dora mi się też wydawało ze łatwiej chłopca bo jak widzę te wszystkie sukieneczki spodbiczki i leginsy to aż mi się dwoi w oczach.jedynie ze większość mam na 56-62.68nawet nie pralam tylko schowalam do szafy.
Amarranta zazdroszczę Ci bardzo tego sportu dla ciężarnych...gdybym tylko miała czas. I może ja opowiem Ci moja historię. Jestem po operacji usunięcia torbieli i szycia jajnika prawego. Zawsze z tego powodu miałam mnóstwo problemów z okresem. Właściwie to gdyby nie leki to mogłam go nie mieć przez 6-7 miesięcy. Bo drugi jajnik za to był policystyczny. Jak zaszlam w pierwszą ciążę to ja poronilam w 6tyg. Druga która była zaraz po to Staś. Podobno po ułożeniu pęcherzyka w macicy można określic z którego jajnika poszło bajeczko...okazało się że z prawego! Czyli z tego co to niby nieczynny był z powodu torbieli...
Wikaa Rex jak samopoczucie? Może trochę lepiej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:03
rex, amarranta, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Ja pierdziut to forum czy drukarnia?
piszecie jak szalone
Mia zaszalałaś z ciuszkami, super
Zania nie martw się tymi bólami, na pewno są denerwujące ale teraz wszystko Ci się rozciąga co może więc jak ma nie boleć?
A mi właśnie smutno że dla dziewczynek są te wszystkie sukieniusie i tak dalej a dla chłopców to dopiero jakieś większe rozmiary jakieś koszule i tak dalej. Cóż bedzie nosił spodnie i body. Nawet jak do hm weszłam ostatnio po bluzę to była jedna fajna na mały rozmiar i tyle, dziękuje ;/ lipa trochę
Czekam właśnie na kuriera ma przynieść przewijak, i zastanawiam się czy może sama go nie złożyć, chociaż wątpie w me umiejętności ;p
Reszty nie pamiętam jak zwykle co chciałam napisać sorki ;pLillaMy, Konwalia, Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość