X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dziękuję, że pytacie :) Chodziło mi o to, że wieczorem dostałam skurczy, niby nie tak bolesnych jak ostatnie straszaki, ale za to regularnych i tak dobijających, że przy każdym wisiałam nad WC i myślałam, że haftnę :( nie pomogła kapiel, chodzenie, leżenie nic. Do 5 rano budziłam się z bólu co 30-40 minut i jęczałam bo brzuch miałam tak twardy, że ani się podnieść ani nic. A jak ból odpuszczał to mała zaczynała się rozpychać i miałam już ochotę jechać na IP. Strach przed balonikiem był silniejszy na szczęście ;)
    Ok 5 bóle minęły, zostały tylko skurcze, ale już nie tak intensywne i biodra mnie strasznie bolą. Ale zajęłam się sprzątaniem to nie myślę o tym i da się funkcjonować ;)

Mia, hahahahaha, skad ja znam ta funkcję drzemki :P mój tak zawsze, włącza drzemkę i dopóki nie wstanę albo nie wrzasnę na niego to tak będzie mi drzemał co 5 minut :p

Dziewczyny, udanych wizyt :)

Kate, ja się nie znam, ale boję się strasznie pieprzyków :( oby nic się z tym nie stało, obserwuj sobie, czy się nie robi zaczerwienienie i nie wystawiaj go teraz podrażnionego na słonko pod żadnym pozorem ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada i pada, zrobiłam sobie wyjście do apteki,ale tam nie było ani lisci malin ani olejku ani wiesiołka tego co chciałam, więc poszłam do zielarskiego i tam wszystko było:) Pan polecił mi olejek ze słodkich migdałów,że chwalą go sobie kobiety w ciąży i w sumie też o nim czytałam dobre opinie:) więc dziś zaczynamy masaż krocza, mężuś fizjoterapeuta,więc się no boję, bardziej bym się bała sama masować;p
    Czytałam o tym baloniku e-pino, Mia Ty go używasz?
    Rex oj współczuję,ale dobrze,że dałaś radę i że jakoś minęły, twarda babka z Ciebie:)
    Odnośnie pieprzyka to na słonce nie ma go jak wystawić, bo on schowany pod piersią, przykrywa go wręcz i trzeba podnieść pierś do góry i on tam schowany,dlatego stanik mi się tam wcina i go podrażnił;/ nie miał gdzie wyskoczyć;/ Ola uspokoiłaś mnie,że w ciąży to normalne,ale może dzis po południu przejdę się do rodzinnego i może mnie przyjmie, by zobaczyła i moze dała skierowanie do dermatologa,zawsze to spokojniejsza będę.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pospałam, oczywiście 2 godziny zamiast jednej, ale nawet słonko przez chwilę widziałam ;)

Kate, lepiej dmuchać na zimne, dobrze że idziesz do lekarza. mój wycisnąć się nie chciał dać, ale też mu się nic nie stało. a w sumie jest tam, gdzie powinien być fiszbin.

Karolla, dzięki za odpowiedź :) no właśnie ona miała podobnie, bo to było gdzieś na 2 roku studiów. a starają się ok. 2 lat i nic, a teraz jeszcze miała drugą operację. super, że Tobie się udało :) 5 miesięcy to nie dużo :) no mi się w głowie nie mieści, że może być tak źle, bo z większymi problemami dziewczyny zachodzą w ciążę, najwyżej przy pomocy leków. mi się wydaje, że u niej to może jeszcze stres/psychika. niektórzy np. przed ślubem nie moga zajść w ciążę, a po ślubie pyk i od razu, bo się odblokują. a wogole, to jesteśmy imienniczkami chyba :)

Verona i Karolla, właśnie pierwsze słyszę o tej witaminie C lewoskrętnej ;)

OlaW, w jakich sklepach masz te przeceny i śpiworki za 5e? ;) moze u mnie też są te sklepy ;) bo w h&m czy C&A faktycznie są przeceny, ale lipny wybór
    Dziękuję Ci za Twoją hostorię :) współczuję pierwszej ciąży i gratuluję mamo dwójki :) aż jej wyślę chyba to co napisałyście, dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:13

o1489vvjal2gnmht.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lipcóweczki, witamy się po małej przerwie. Ostatnie dni miałam mniej czasu i weny do pisania, za to na forum szał ciał. Rozpisałyście się. :)

Witam nowe koleżanki :
    Carmen.92
    Olisie
    Karolla26
    Martaa14
    Młoda Mama
    Daven
    OlaN
    Ciekawa jestem ile jeszcze lipcóweczek się nie ujawniło i podczytuje nas. Zachęcam do pisania. Wszystkie jesteście mile widziane ;)

Dziewczyny super zakupki. Piękne brzuszki i pokoiki.
    Ciężko mi się odnieść do wszystkich postów bo naprodukowałyście tego troszkę.

Pieprzyki też mi się pojawiły nowe. Zresztą i tak byłam nieźle "popieprzona", mam ich mnóstwo, teraz jeszcze więcej. Z niektórymi zbieram się żeby zrobić porządek i je powycinać ale to teraz nie wiem kiedy będzie możliwe.

Spać też nie moge, ostatnio budze się koło 5 lub 6. Często jem śniadanie i czekam aż mnie zmuli, więc zazwyczaj jeszcze udaje mi się godz zdrzemnąć koło 9. Sny też mam niesamowite, normalnie czasem jak film akcji, budząc się nie wiem co się dzieje. A ostatnio śniło mi się że mój synek miał już jakieś 2-3 latka i był pod opieką treściowej, która przyprowadziła mi go takiego rozpłakanego do pracy i uciekła. Mój M stwierdził że tak może się zdarzyć.

Pogoda u mnie dziś też do d... Najchętniej zaszyłabym się pod kołdrą i nie wychodziła do porodu. Pije kawe żeby postawić się na nogi, tylko czy na humor pomoże to wątpie. Czy jest coś takiego jak depresja przedporodowa? Bo tak się czuje. Do tego jutro przyjeżdżają goście na 2 dni i trzeba będzie nad nimi poskakać. A dziś ide z M na sr o 14.30- kąpiel noworodka i poród rodzinny, ciekawa jestem co nam powiedzą ciekawego. A wieczorem mamy zaproszenie na grilla, nie mam zupełnie na niego ochoty, pogoda średnio grilowa. Tylko poza nami nikogo nie będzie i teraz głupio się wycofać. Heh...

Dora, piałaś że brzuszek Ci już opadł. Była to bardzo zauważalna różnica? Bo moja mama wczoraj powiedziała ze mój jest jakoś niżej, a ja nie czuje różnicy. Nadal ciężko mi się oddycha i zgaga mączy.

Według belly do porodu zostało mi 30 dni. Ciekawe czy mój syn o tym wie?

I dołączam do wizytujących w poniedziałek, mam wtedy imieniny i lecze że mój Skarbek zrobi mamusi prezent i się ustawi główką ładnie w dół.

Miłego dnia i więcej słońca.
    Pozdrawiam

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Widzę, że nie tylko ja się paskudnie czuje. W nocy pobudki i skurcze, od rana mi tak jakoś słabo. Cukier mam dobry, więc to nie to. W dodatku nudności mnie złapały. Czop już cały wyszedł i zaczął się wodnisty śluz. Na bank to nie wody, bo w poprzedniej ciąży mi odeszły i wiem jaki zapach mają. Od rana leżę i odpoczywam.

Wizytującym życzę powodzenia :)
    Co do pieprzyków to mi tez sporo wyszło. Na szczęście w miejscach gdzie są przykryte ubraniami :)
    Idę wziąć NO-SPE i chwile poleżeć bo znów brzuch boli jak na @... Za trochę ponad godzinę muszę starszą córcie odprowadzić na zajęcia z mażoretek, więc mam nadzieję, że do tego czasu ból minie.
    Miłego i spokojnego dnia Wam życzę :)

• Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez macie taka ochote na slodkie?Mnie ostatnie strasznie ciagnie do slodyczy i codziennie musze cos slodkiego zjesc,a to lody a to zelki.Teraz mnie glod chwycil i zjadlam pare takich malutkich batonikow.Codziennie rano jak wstaje to mowie sobie ze dzisiaj nie zjem nic slodkiego no i konczy sie tylko nq obietnicach. Nie wiem co mam zrobic zeby przestac zrec te slodycze

katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

fb1af55ff0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rownież udało sie złapać jeszcze troche drzemki :-)
    Teraz pije kawusie, a potem juz wstaje ;-)

Co do ubranek to ja tez strasznie ubolewałam nad tym ze dla dziewczynek takie śliczne sa, sam fakt ze różowe to juz ładne ;-) a co dopiero te sukienusie i inne cuda :-)
    A dla chłopców to tak jak piszecie wszystko na jedno kopyto.... :-|
    Tutaj to juz wogole nie dość ze wszystko takie samo to jeszcze te najmniejsze tylko błękit, szary, lub biały czy kremowy...
    Niezłe sie musiałam naszukać żeby jakieś fajne kolorowe znalezc, lub z pl zamawiałam :-/

Kate pytałaś o Epi-no. Tak mam go, wczoraj kurier przywiózł, ale jeszcze nie używam bo troche za wcześnie, niby 3 tyg przed planowana data porodu powinno sie zacząć, ale myśle ze od 1-go zacznę tak w razie W gdyby mały zechciał troche wcześniej opuścić lokum...akurat będę jeszcze maiala wizytę u lekarza żeby upewnić sie ze wszystko jest w porządku, mały główka w dół i wogole i wtedy zaczynam... ;-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa co do pieprzyków to ja na szczęście nie mam nic więcej niż przed ciąża i bardzo dobrze, bo i tak na brak nie narzekam ;-)

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamajla ja pożeram codziennie słodycze, coś strasznego. Ale przed ciążą też tak miałam, jedynie w 1 trymestrze mnie odrzuciło a potem powróciło :D

ewela86 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAY z tym opadniętym brzuchem to ja zauważyłam pierwsza - po 1 minęła mi zgaga i mogłam normalnie zjeść a nie podziubać jak ptaszek i męczyć się bo się cofało, zaczęłam dużo częsciej korzystać z toalety - w nocy również i oddycha mi się dużo lepiej - nie dusi mnie na przeponie nic - a i Luśka dużo rzadziej mi wkłada głowę pod żebra...

KAMAJLA ja całą ciążę nie jadłam słodyczy a teraz drożdżóweczka albo pączuś musi być :)

pieprzyk mi się jeden dodatkowy zrobił na plecach, nei wiedziałam że go mam i myślała, że to jakaś krostka i naderwałam go - na szczęście już jakiś czas temu, zagoił się i wygląda normalnie jak przed bo też już się martwiłam... z takich niefajnych rzeczy to mocno ściemniały mi włosy na rękach i brzuchu, za to na nogach dużo wolniej rosły - bo juz jak jest ciepło i fajnie by było jakby wolniej rosły to rosną normalnie...

a co do snów to w skrócie Wam napiszę, że mi się dziś śniło, że miałam jakąś przeprowadzkę, kilka osób nam pomagało, ja zaczęłam rodzić i nie miał mnie kto do szpitala zawieźć bo część osób było po piwie, M akurat pojechał do drugiego mieszkania z rzeczami a znajoma z narzeczonym mający fioła na punkcie jedne marki samochodów powiedzieli, że do mojego nie wsiądą... i jechałam sama, co skurcze się zatrzymywałam a jak dojechałam w końcu to okazało się, że po wszystkim bo moja mama urodziła Luśkę za mnie bo była pierwsza w szpitalu :p a ja nie wiedziałam czy sie cieszyć że mam to za sobą czy być zła że znów zrobiła coś za mnie bez pytania :P

rex, amarranta, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamajla ja też swojego czasu miałam mega ochotę na słodycze, szczególnie jak padał deszcz, banan z nutellą pozerałam,aż się trzęsłam;p teraz mam taki sposób,że piję więcej wody, wypiję np. 2 szklanki i czuję się pełna;p jak to nie pomaga to jem jogurt, truskawki z maślanką lub suszoną żurawinę lub śliwki:)
    Mia ciekawe jak z tym balonikiem, bo czytałam super opinie o nim:) sprawdzę ile u nas to kosztuje:)
    U mnie dziś pierogi ruskie od mamci:) idę jeść:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora hehe co za sen:) ale w ciąży to raczej normalne, mi dziś się śnił eks;p koszmar no:)
    Uspokoiłaś mnie z tym pieprzykiem,ale ja mam w takim miejscu niewygodnym akurat gdzie stanik ociera, przejdę się po obiedzie do rodzinnego, moze mnie przyjmie:)

• rex Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, no Ty ze swoim snem wymiatasz :P
    mi narazie skurcze minęły całkiem teraz brzuch twardy tylko w dotyku, a co do czopa, to też ostatnio myślałam, ze wypadł cały, ale po kilku dniach znów wypadł kawałek, wiec mi chyba z 3 tygodnie wypadał będzie :P
    No nic, idę obiadek gotować.
    Ja czasem mam smaka na słodkie, ale nie jakoś obsesyjnie, przed ciążą to praktycznie nigdy nie miałam na słodkie ochoty, zjeść zjadłam, ale nie żeby mnie ssało.
    Jedynie czasem jak mi cukier zleciał to zjadłabym wszystkie słodycze na jakie patrzyłam a i tak tylko coca cola dawała radę ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w dniu dzisiejszym ;)

Zania1313 najprawdopodobniej maleńka uciska na jakieś nerwy albo więzadła, także się nie martw :* Ja skurcze odczuwam tak że nagle zaczyna boleć jak na @ chwile narasta i puszcza ;) Udanych zakupów ;)

radiszka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ;)

kate851 tak jak dziewczyny mówią zaklej to miejsce plastrem i jak masz możliwość to zajrzyj do rodzinnego, lepiej chuchać na zimne :*

dora8201 ja ostatnio też non stop bym spała, także nie jesteś sama :( odżywam dopiero koło godziny 20-21, a tak to cały ranek i południe chodzę przybita.

katepr też jestem załamana tym że dla dziewczynek robią tyle wspaniałych ciuszków, a dla chłopaków nic, dopiero na te większe rozmiary :( no ale trudno będzie chodził w bodziakach dresach … Jak złożysz przewijak to pochwal się zdjęciami ;)

rex dawaj znać na bieżąco jak się czujesz ;)

Pay mnie też ta pogoda dobija i też mam wrażenie że to depresja przedporodowa, z niczego ostatnio nie umiem się cieszyć, chodzę tylko i marudzę :( a na grilla bym poszła na Twoim miejscu, a może Ci się humorek poprawi :) Mi brzuchol powoli zaczyna opadać, wszyscy wkoło mi to mówią no i czuje się znacznie lepiej, zgaga towarzyszy mi tylko wieczorem i nie bolą mnie już tak bardzo żebra :)

kamajla89 ja ostatnio pochłaniam słodkie, wczoraj na śniadanie kanapki z nutellą, a na noc dwa batoniki i szklanka coli, dzisiaj rano pierwsze co sięgnęłam to po Snickersa, muszę się opanować bo już mam 13kg na plusie od początku :(

Kochane powiedźcie mi jak czop wygląda bo ja nie mam zielonego pojęcia jak ja go wychwycę, ostatnio mam zwiększoną ilość śluzu, ale to chyba nie to :(

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Epi-no w Pl coś koło 400zl kosztuje o ile dobrze pamietam...
    Ale kojarzę coś, ze jest tez jakas tańsza wersja innego producenta, tylko musiała byś poszukać bo nie pamietam nazwy...

Widzę ze nasze sny coraz ciekawsze heheh :-D

Rex dobrze ze juz lepiej, ale jakby co to my czekamy w gotowości ;-)

A jesli o słodyczach mowa to ja jakoś w ciazy dużo mńiej jem niz przed...
    Wcześniej codziennie musiałam zjeść coś słodkiego,
    W I trym odrzuciło mnie od nich całkowicie, a teraz to od czasu do czasu coś mi sie zachce ale rzadko ;-)

1usah371io4htfas.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do rodzinnego, pogoda akurat do spania,ale całe szczęście,że lubię się włóczyć, to wyjdę na spacer od razu,pół godziny mam w 1 stronę. Dam znać jak wrócę, mam nadzieję,że mnie przyjmie:) jak nie, to zapisałam się na pn rano, bo wtedy już są miejsca. Miłego popołudnia:)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, niezły sen :)

też przed ciążą nie miałam ochoty na słodycze, a teraz mega!! w 2 trymestrze nie mogłam się powstrzymać po prostu i zima upłynęła mi pod znakiem lodów. teraz staram się jogurtami, owocami zastępować, ale nie zawsze mnie to zaspokaja.

ten balonik używała chyba Nieukowa z czerwcówek i nie wiem czy dobrze widziałam, ale wydaje mi się, że i tak ją szyli..

o1489vvjal2gnmht.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

mnie jakoś ostatnio nic się nie śni, ale był taki czas w ciąży, że miałam cały czas jakieś erotyczne sny - oczywiście z mężem :)

ewela86 kciukam, żeby niuńka się odwróciła i pływała pupą do góry :)

Rex podziwiam, ja to bym już paniki w domu narobiła. Mam nadzieję, że już wszystko OK.

Kate851 ja jestem z tych "popieprzonych" co Pay. Miałam dwa pieprzyki usuwane, bo jeden zawadzał o spodnie a drugi o bluzki. Jak będziesz miała możliwość, to radzę skontrolować Ci go u dermatologa i ewentualnie usunąć. Takie znamiona drażnione mogą przerodzić się w coś poważniejszego. Usunięcie ja miałam laserowo - nic nie boli, goi się jak zwykła rana.

Kurcze ja nie mam za dużo ubranek, ale to najwyżej będę na bieżąco prać. Już mam wszystko poprane i poprasowane...

karolla26 wiem o czym piszesz. U nas wszystko OK a staraliśmy się o dzidziusia prawie 3 lata.

Co do brzucha, to mi już opadł zdaniem położnej i mojej mamy, ale ja nie widzę żadnej różnicy. Nigdy nie miałam zgagi ;)

Kamajla89 ja przed ciążą i w trakcie ciąży zawsze miałam ochotę na słodkie. Potrafię zjeść całą tabliczkę czekolady na raz. Teraz trochę się ograniczam, bo niestety ma to zły wpływ na trawienie.

Carmen.92 ja też nie wiedziałam jak wygląda czop. Dziewczyny go dobrze opisują. Jak masz ochotę i nie przerażają Ciebie takie zdjęcia, to zajrzyj sobie:
    http://misjamacierzynstwo.blogspot.com/2013/08/objawy-porodu-cz-1.html

Czytam te czerwcówki i jako pierwiastka mam pytania do bardziej doświadczonych mam. Co to znaczy mm? Jakie mleko polecacie w razie, gdy nie będzie laktacji, albo na początku będzie za mało mleka?

Jak dziewczyny u Was z bluzkami do karmienia? Ja mam jedną dedykowaną do tego i chyba dokupię sobie jeszcze. Wy kupujecie czy będziecie karmić w "normalnych" bluzkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:17

Pay, ewela86 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedziła mnie dzisiaj moja mama i ogarnęła cały pokoik Lilki. Oto efekt końcowy.

http://wrzucaj.net/images/2015/06/19/lozeczko.th.jpg

http://wrzucaj.net/images/2015/06/19/komoda.th.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:24

kate851, Mia1988, radiszka, katepr, niecierpliwa, dora8201, Pay, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ