X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no i dziekuje wszystkim dziewczynom, które trzymały za mnie kciuki! :*

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka to szkoda że takie masz wrażenia z wizyty. Może za 2 tyg coś więcej się postara?

A czop może mieć różne barwy od białej przez żółtą, zieloną przez czerwoną aż po ciemny brąz ;p

Z kp dużo też zależy od myślenia, od stresu i nastawienia. Jak mama na oddziale zestresowana, czy męczona przez personel i się boi to też nie idzie,laktacja kiepsko rusza i dziecko też odczuwa stres gorzej się przystawia. No a potem już w domu często mamy 'sprawdzają' laktatorem ile mają mleka w piersiach bo może się nie najada maluch, okazuje się że jest mało, ale laktator nie wyciągnie tyle ile noworodek, taka prawda. A mm każdemu maluchowi pasuje inne :)

No ja gdzie do sklepu nie wejdę to większy wybór ciuszków jest w tych dziewczęcych jednak ..

Konwalia pokoik, szafki i łóżeczko i ogólnie wystrój przepiękne!

Mia super :) tylko do 37 tygodnia wytrwaj ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:04

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja bym mu chyba zwróciła uwagę ze może sobie takie rozmowy prowadzić poza godzinami pracy skoro tak Cię olewa.

Konwalia zapomniałam napisać ze super łóżeczko!

Mia super ze wszystko w porządku...to teraz zagon męża do roboty;)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, przyznaje sie ze czytam was regularnie ;) na początku pisałam kilka postów tutaj ale jakoś brakuje mi czasu- lepiej mi wychodzi czytanie :D mam termin na 11 lipca ale lekarz w środę powtórzył, ze urodzę pewnie wcześniej, bo dzidzia nisko już i żebym wytrzymała do jutra (od jutra ciąża donoszona) :) poza tym wydaje mi sie, ze po wizycie zaczął odchodzić mi czop sluzowy- chyba ze to po badaniu szyjki, bo było dosyć bolesne :( W poniedziałek miałam usg i Helenka ważyła 2888 g, przepływy wporzadku i reszta tez.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie abyśmy miały lekkie porody i niech nasze dzieciaczki bedą wszystkie zdrowe :) Pozdrawiam was cieplutko ;)

radiszka, amarranta, Ivettka, rex, ewela86, LillaMy, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny zostawić Was na cały dzień to potem godzina czytania jak nic ! :-D
    Ja miałam dziś dzień zalatany. M. miał wolne i nagromadziło nam się trochę spraw. Rano byłam na wizycie u rodzinnego, bo gina boi się trochę o ta moją niedokrwistość. Potem wydział komunikacji, m.kkupił samochód (jednak WV) a ze jest umowa na mnie to musiałam być osobiście. W urzędzie nikt się nie poderwał zeby ustąpić miejsca ciężarnej ale za to dostałam od miłego pana, który też rejestrował samochód numerek niższy o 19 oczekujących osób ;-) Także w ciągu godziny udało nam się załatwić dowód ;-) Potem ubezpieczenie. Pani widząc mój brzuch była meeegaaaaaa miła ;-) Krzesełko, coś do picia skakała przy mnie jakbym miała tam za chwilę urodzić. Potem obiad na mieście, bo moja niunia zgłodniała ;-) Odebraliśmy starszego ze szkoły. Miał dziś zawody miedzyszkolne i udało mu się zdobyć brązowy medal. Potem tesciowa i jej cieknący kran i na koniec juz rozdzieliliśmy się z m. bo on wysiadł po drodze u mechanika - trzeba było doprowadzić samochód do ładu (jedyne 700 zł. ) a ja po mlodszego pojechałam do przedszkola. Po powrocie do domu padłam i usnęłam. Chociaż nie czytałam forum - zastosowałam się do Waszych rad i przespalam się w dzień. Spałam 2 h i od razu lepiej. ;-)
    No Dora - Ty niedobra. .... ! ;-) Podziel się trochę tym Twoim snem.... Pewnie już śpisz, bo po 20.00 , hi, hi.....

Co do mm ja podawałam jednemu i drugiemu nan Active. Jak będzie tym razem - zobaczymy.

Gratki z udanych wizyt.

Radiszka jak czytałam relację z Twojej wizyty to przypomniało mi się moje usg III trym. Pan doktor w trakcie badania odebrał ze 4 tel. Od córki, potem chyba żony, od jakiejś pani profesor - gadali o inseminacji i na końcu od pacjentki.... także wiem jak się czulas. ... Na szczęście to w prywatnej przychodni wiec był miły i przepraszał no i miał też czas żeby ze mną porozmawiać i po żartować. .. ale mimo to niesmak został.

Rex nie szalej ze skurczami, lipiec juz niedługo. ....

Ależ Wam pościk zafundowałam !!! :-) :-) :-)

radiszka, amarranta, ewela86, dora8201 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z M. z małego spaceru, zaraz herbatka, może jakiś film i do spania :)

Dziękuje wszystkim za informację dotyczące czopa, będę musiała się trochę poobserwować :)

Konwalia śliczne to łóżeczko <3 gdzie kupowałaś ?

Mia1988 zazdroszczę że mały wyjdzie u Ciebie wcześniej :)

Radiszka nie przejmuj się, najważniejsze że z dzieciątkiem wszystko okey ;)

Jeśli chodzi o MM to dużo pozytywnych opinii słyszałam o Bebiko ;)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Codziennie czytam co piszecie ale nie mam jakoś weny do pisania... U mnie aczynam odczuwać trudy koncowki ciąży. Jedneģo dnia bolą mnie kolana, innego żebra, ze nie mogę zaczerpnąć powietrza. Dużo też myślę o porodzie: czy będzie podobnie jak z córką, czy to, że synek jest większy będzie miało wpływ na przebieg porodu...Kupa rzeczy do przemyślenia.
    U mnie apetyt na słodycze jest zawsze i stąd mam już 13 kg na plusie. Truskawki i arbuz to nie to samo co krówka

ewela86, dora8201, 1kasiulka1, sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja słodkie też wpierdzielam,gdzieś tak od II trymestru,a jeszcze mam to szczęście że mąż piekarz to i po 2 pączki codziennie przynosi :D
    Dziś też dostąpiłam życzliwości, byłam na poczcie odebrać awizo,kolejka okropna, no i bardzo miły starszy Pan mnie przepuścił i byłam druga zaraz,jak miło :) nawet w biedronce kasjerki same mnie wołają na początek :)

OlaW84, wikaa, katepr, ewela86, Tigana lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    wikaa trzeba bylo sie umówic internetowo na konkretny dzien i godzine ja tak zrobilam z dowodem i prawkiem :) odrazu bylam przyjeta bez zadnych czekac i numerkow :)
    Wow. Nie wiedziałam, że tak się da.... :-/

Tasha a ja wczoraj zjadłam pół arbuza..... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 22:23

• amarranta Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivetka, jakby mi mąż przynosił dwa pączki dziennie, to łatwiej byłoby mnie przeskoczyć niż obejść chyba ;)

nasz zaginiony kot przemknął nam dzisiaj po podwórku, ale do domu nie zawitał... choć miło wiedzieć, że jest cała ;)

Wika, super dużo załatwiliście, miło że dobrze traktują ciężarne :) mi wczoraj koleś w metrze ustąpił, ale stwierdziłam, że nie dziękuję, tylko jeden przystanek - i to był mój błąd, bo nagle tyle ludzi się jeszcze zwaliło do tego wejścia, że nie wiedziałam, gdzie chować brzuch:/ następnym razem nawet na krótko skorzystam..

wikaa, Ivettka, ewela86, Tigana lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, Radiszka super,że wszystko ok na wizytach:) Radiszka co za podejście lekarza;/ ale bez sensu zmieniać teraz gina. Mia o kurcze to nieźle,że może być wcześniej poród, mamy ten sam termin:) ciekawe która pierwsza hihi:)
    Wikaa to dużo załatwiliście, aktywny dzień i to mi się podoba:) dziś miałaś więcej energii?:P
    Dziewczyny jestem po pierwszym masażu krocza, M starał się to robić wg instrukcji,ale te które robią, Was też tak bolało za 1 razem?;/ kurna, az się zaczęłam bać sn, bo zaciskałam zęby i 2 razy kazałam przestać M, bo az mnie kłuło w sercu. Wiem,że mało eleastyczne wszystko jest, bardzo mało sexu,ale żeby tak nie było rozciągnięte,oby za każdym razem już było lepiej.

wikaa, Mia1988 lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i gratuluję udanych wizyt, dziewczyny!

Mia, wytrzymaj jeszcze 3 tygodnie :)

Kate, nie strasz z tym masażem..

o1489vvjal2gnmht.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Dawnomnie nie było ;)Tydzień temu urodziłam sn moją księżniczkę 50 cm 3020 kg 10 pkt

292ae50fobpi_t.jpg

Jeszcze leżymy w szpitalu bo mała ma żółtaczkę, ale może jutro nas puszczą do domku ;)

kate851, wikaa, Ivettka, katepr, Pay, rex, Mia1988, Carmen.92, ewela86, amarranta, dora8201, joka789, Kamyk1989, LillaMy, Konwalia, bommbelek89, 1kasiulka1, Tigana lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołay śliczna malutka:) jak poród? rodziłaś naturalnie? jak się czujesz? Obyście jutro wyszły do domku:)
    Amarranta pewnie najgorzej jest za pierwszym, drugim i trzecim razem:) liczę,że później będzie mniej boleśnie, po prostu widzę jaka jestem nie rozciągnięta;p
    Uciekam spać:) dobrej nocki:)

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Mikołay śliczna malutka:) jak poród? rodziłaś naturalnie? jak się czujesz? Obyście jutro wyszły do domku:)
    Amarranta pewnie najgorzej jest za pierwszym, drugim i trzecim razem:) liczę,że później będzie mniej boleśnie, po prostu widzę jaka jestem nie rozciągnięta;p
    Uciekam spać:) dobrej nocki:)

Tak,rodziłam sn i powiem szczerze - nie myśl o porodzie przed nim ;)
    Ja pękłam na 3 szwy, bo głupia położna myślała, że obędzie się bez nacinania. Myślenie nie było jej mocną stroną :)

b4ipuen.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay-gratulacje jest sliczna;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay - śliczności. ... Gratuluję. Niech się zdrowo chowa. Fajnie, że napisałaś. Wracaj do sił. A jak się w ogóle czujesz ?

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay super że się odezwałaś. Mała oczywiście śliczna. Jak się czujesz? :) Szybkiego powrotu do domku życzę :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amaranta no na szczescie ze mną nie jest tak źle jeszcze :)

amarranta lubi tę wiadomość

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ