Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry:)
Nie było mnie tylko noc a już 2 stronki do czytania:) kobitki pobudzone w ostatnim trymestrze hihi i dobrze:)
Wikaa, Dora współczuję bezsenności;/ ja śpię jak suseł, aż budzik nastawiam bo długo pewnie bym spała:) ale dziś wyjątkowo 2 razy wstawałam w nocy, bo zwykle raz a czasami wcale.
Odnośnie masażu to spodziewałam się,że będzie boleć,zobaczymy jak będzie po kilku razach,ja się tak łatwo nie poddaję M zna się na rzeczy i wie jak ma robić, ja bym sobie pewnie tak robiła,że by nic nie dało;p
Mia uhuhu to pewnie u Was teraz codziennie gorąco;DDD ja się moze jakoś zmotywuję, bo mój M zapomniał co to sex;p
Zmykam na zakupki:) miłej soboty:)
Aaa i witaj Beata:) trzymam kciuki:) imiona naszych córeczek podobne:) u Was Kornelka a u Nas Nelka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:19
Mia1988, beata1313 lubią tę wiadomość
-
mon!ta^ wrote:mam podobnie jak Ty uridziny w lipcu duuuzo tego jest terqz jeszcze moj robercik w lipcu xd
a pielgrzymki do wc to ja mam jedna w ciazu nocy.
Lilly Na allegro kupowalas staniki? od kogo? jezsli tam
w Lipcu praktycznie co weekend jakieś urodziny, a co najgorsze każdy odprawia
Mam obok siebie " hurtownie " z butami i bielizną -
Beatka, witaj tutaj
Kate, to u mnie tak samo z seksem - pan mąż woli poczekać aż lokatorka z brzucha się wyprowadzi... ehhh...
Lilamy, też chyba wolę nacięcie niż rozerwanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:23
beata1313, LillaMy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja też co chwile chodzę do WC w nocy i ciagle pić mi się chce
Zania ja też nie robię masażu krocza bo u mnie też póki co cesarka będzie.
Idę coś robić bo troszkę nam jeszcze zostało z tym malowaniem całego domku... Ja jeszcze czekam na jednego kuriera w przyszłym tygodniu z paczkami od moich rodziców i chrzestnej i znowu będę prac i prasowować ale już doczekać się nie mogę
-
Mikolay gratulacje! Śliczna córa.
Ale wy produkujecie. U nas w weekend trudno dorwać się do forum, bo córa w domu i jest mnóstwo roboty. Także tylko jak zaśnie.
Radiszka kurcze koszmarny lekarz, współczuję
Mia dobrze, że wszystko ok. Z tym lozyskiem jeszcze może nie jest tak źle i tylko tak nastraszyla. Bo rzeczywiście jeszcze wcześnie na poród. ..
Beata witaj!
Też przy poprzedniej ciąży myślałam o tym masażu, ale m. Mnie nawet nie chciał tknac, żeby dziecku nie zrobic krzywdy, a sama bym sobie nie dala rady. I jak widać dobrze, że nie próbowałam skoro to tak boli teraz z góry wiem, że mają mnie naciac, bo poprzednio szwy się rozeszły i chcą to naprawić, tak przynajmniej doktorka mówiła, ale nie wiem czy rzeczywiście mają tam co naprawiać. W kazdym razie nacinanie było chyba najgorsze w porodzie, bo miałam nieregularne skurcze i położna nie trafiła w skurcz. Oby tym razem bylo lepiej...
no nic milego weekendu dziewczyny!beata1313 lubi tę wiadomość
-
Witamy sie Lipcoweczki w sobotę!
Radiszka co za gbur! Ja jak ostatnio byłam w szpitalu i mieli mi robić usg, to zapytałam czy dopochwowo czy przez brzuszek, bo chciałam sie przygotować do badania, to lekarz stażysta mi odp, ze najwyżej przez brzuch a nie brzuszek. Zatkało mnie. Potem podczas robienia pomiarów gadał z 10 min przez tel o swoim wyjezdzie służbowym. Po zakończeniu nic nawet nie przeprosił. Stwierdziłam, ze nie ma co na takiego siły tracić i sie stresować. Wyszłam i nic nie powiedziałam.
Ja tez nie robię masażu krocza.
Dziewczyny czy Wy tez macie dużo śluzu wodnistego? -
Amarranta mój M nie boi się o dzidzię, bo wie,że Jej nic nie zrobi i ma wielką ochotę na sex, w ogóle przed ciążą to mega często mieliśmy swoje wieczorki heh a teraz mi kompletnie minęła ochota w ciąży,aż mi Go szkoda, to się zmuszam:) ale słyszałam,że niektórzy faceci boją się właśnie o dziecko,ze coś zrobią dla mnie to śmieszne,ale każdy jest inny:)
Odnośnie masażu, to wiem,że pierworódkom z reguły nacinają krocze,ale masaż może spowodować,że szwów będzie dużo mniej:) na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc, najgorzej jest na początku,spodziewałam się bólu,ale nie sądziłam,że az taki;p wczoraj mówiłam M,że jak ja urodzę naturalnie, jak mnie taki masaż tak boli,ale wolę póki co o tym nie myśleć
Dziewczyny trzymam kciuki za obrócenie maleństw, może akurat zrobią prezent:) nam położna mówiła,że zna wiele przypadków,że dziecko odwróciło się w 36-37tc. Tylko dziewczyny robiły ćwiczenia na odwrócenie dziecka.
Ewela mi położna mówiła,że nie trzeba nic prasować ja ubranka wszystkie wyprasowałam te co uprałam,ale mam jeszcze jedną pralkę ubranek, to juz nie będę prasować.ewela86 lubi tę wiadomość
-
Witam
Ja juz planowałam rozłożyć sobie śpiwór pod kiblem bo juz mnie meczy to wstawanie a zdarza się ze idę nawet 6 razy
Ale mam dzisiaj podły humor, zaczęłam się zamartwiać czy dam rade z drugim dzieckiem bo właściwie będę sama(maz przyjedzie może na 2 tyg.)będą wakacje,starsza córka będzie zaniedbana a też trzeba z nią gdzieś wyjść,plus cały dom na głowie i pies. Mdli mnie od rana i boli brzuch chyba z nerwów.
Przepraszam ale musiałam się pożalić
-
Dzień dobry dziewczyny
Donoszę, ze chyba zaczyna odchodzić mi czop...!!!
Juz dwa kawałki takiej właśnie galaretki znalazłam dzis na papierze...
Co prawda małe, ale napewno wcześniej nic takiego sie nie pojawiało no i wyglada to dokładnie tak jak na zdjęciu które niedawno któraś z was wrzucała.. Taka galaretka, przezroczysta, taka żółtawa...
Nie panikuje, ani nic bo z tego co nie raz dziewczyny mówiły, to nawet miesiąc przed może zacząć odchodzi, ale przynajmniej wiem ze coś sie dzieje...
Wiec może mały faktycznie do tego 38 tyg opuści swoje lokum...
amarranta, OlaW84 lubią tę wiadomość
-
Konwalia co za lekarz pajac!!!
Kate, mojemu nie przetłumaczysz on też wie, że nic nie zrobi, ale to podświadomość działa:/
ja planuję rodzić ze znieczuleniem, to ból miejmy nadzieję mniejszy będzie..
a mi zawsze wszyscy mówili, że na początku lepiej prasować, a później już nie. mówila Twoja położna, czemu nie trzeba?
Verona, dasz radę napewno, mąż też pomoże, mam nadzieję, że to tylko gorszy humor i minie! ile lat ma starsza córka?
-
Amarranta oby wytrzymał, ale myśle ze da radę, to dopiero 2 takie małe kawałki były, a nic pozatym sie nie działo ani wcześniej ani teraz w sumie, skurczy nie mam i wogole... No zobaczymy ale jestem dobrej myśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:46
amarranta, LillaMy lubią tę wiadomość
-
Rex zycze aby corcia posiedziala jeszcze z tydzien , ja tez bym chciala dotrwac do skonczobego 39tc, a potem moze wychodzic
Kate my zdrobniale tez mowimy do malej Nelka
Amarranta :-*
Konwalia szkoda nerwow na "takich" lekarzy , u mnie posucha przez cal ciaze
Verona na pewno sobie poradzisz, my kobiety jestesmy silny gatunek , najwiekszy jest strach przed nieznanym, ale wierze ze bedzie dobrze
Mia kciuki zeby syncio posiedzial w brzuszku do bezpiecznego terminu
Co do masazu krocza ja nigdy nie mialam (teraz bede miec trzecie dziecie) wiec i tym razem sobie daruje. Ale w razie "w" tez wolalabym byc nacieta, przy pierwszej corce mnie nacieli, przy drugiej popekalam, wiec wole rowne ciecie . Ja ost to dobudzic sie nie moge, nawet do wc ciezko mi wstacMia1988, LillaMy lubią tę wiadomość
-
Czołem wszystkim;) Witam się w 37 tygodniu ciąży nie mam weny co by tu dziś ze sobą zrobić więc póki co odpoczywam i udało mi się was nadrobić :
Dziewczyny śliczne ubranka pokupowałyście
Pay - witaj w gronie wizytujących w poniedziałek
Konwalia - fajną stronkę poleciłaś Carmen odnośnie objawów porodu i wyglądu czopu sama z ciekawością przeczytałam ten artykuł A pokoik Lilki cudny
ewela ja też zaciskam kciuki za twoją małą żeby się ładnie odwróciła
radiszka - współczucia takiej wizytacji, każda z nas miałaby nerwa ale z lekarzami tak to już chyba bywa że raz jest super a innym razem do bani...
Mia - fajnie że twoja wizytacja przebiegła ok
joka789 - podobnie jak ty ja też termin porodu mam wyznaczony na 11 lipca w poniedziałek wizytuję więc jestem bardzo ciekawa co mi gin powie i czy i mój termin się nie skróci
wikaa - gratulacje dla syna za zdobycie medalu zuch chłopak
tasha i beata - witajcie w naszym stale powiększającym się gronie
MIKOLAY - CUUUUUDDNNAAAA TWOJA MALUTKA NIECH SIĘ ZDROWIUTKO CHOWA I ROŚNIEamarranta, ewela86, LillaMy, beata1313, katepr, joka789, wikaa lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Witamy sie Lipcoweczki w sobotę!
Radiszka co za gbur! Ja jak ostatnio byłam w szpitalu i mieli mi robić usg, to zapytałam czy dopochwowo czy przez brzuszek, bo chciałam sie przygotować do badania, to lekarz stażysta mi odp, ze najwyżej przez brzuch a nie brzuszek. Zatkało mnie. Potem podczas robienia pomiarów gadał z 10 min przez tel o swoim wyjezdzie służbowym. Po zakończeniu nic nawet nie przeprosił. Stwierdziłam, ze nie ma co na takiego siły tracić i sie stresować. Wyszłam i nic nie powiedziałam.
Ja tez nie robię masażu krocza.
Dziewczyny czy Wy tez macie dużo śluzu wodnistego?
No niestety polska "służba" zdrowia Aż słów brakuje... -
Mia trzymaj się jeszcze troszkę
wiem ze my baby zawsze damy rade, ale szlag mnie trafia jak pomyśle ze nie zdąży mój maz przylecieć i pomoc mi w załatwieniu aktu urodzenia itp. a sama nie mogę tego załatwić. I jeszcze do pracy muszę podjechać gdzie mam 30km w jedna stronę a po ostatniej kolizji mam strach jeździć. córa ma 8 lat i ciągle gdzieś chce jeździć,to na basen to zoo, ja juz nie mam siły tyle łazić. Eh muszę się chyba wyspać to może przejdzie.Zgredek lubi tę wiadomość