X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa to daj znac po wizycie, co tam slychac u maluszka.

Dziewczyny jesli moge to zapytam... ile do tej pory przybralyscie na wadze? Ja mam 12 na plusie

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,3 kg :)

Agness27, Gagaga, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu widze ze nie jestem sama i wózek mam nie ogarniety.. jak juz wstepnie znalezlismy to maz sie zastanawia ze kolor moglby byc ladniejszy.. ja sie zastrzele...

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :) to ja w takim razie sie spaslam ;p

kama005, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Wow :) to ja w takim razie sie spaslam ;p

Spokojnie :) Większość dziewczyn tu wie, że zaczynałam z nadwagą, miałam już +7kg i przeszłam na dietę cukrzycową, na której chudnę (bo spadłam do +4 i się trzyma), więc ogólnie waga rośnie tyle co dzidzia, plus trochę dalej z zapasów zrzucam :)

Mój ślubny składa zażalenie, że nie może mojego tyłeczka znaleźć (płaskodupie), dobrze, że cycki duże, to jako tako to znosi, a bezcyckowie mi nie grozi. :)

jusella, Zonti, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie mamusie :)
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)
    Widzę ze coraz bliżej rozwiązania.
    Przed nami jeszcze ostatni egzamin i wreszcie będę mogła trochę odsapnąć :)
    W sobotę mam baby showr :) wpadną koleżanki na popołudniowe ciacho :)

Zonti ja mam 13 kg plusie a jestem dopiero w 34 tygodniu :/ jeszcze przed ciąża złapałam 5 na plusie wiec jestem załamana tym jak wyglądam. Co gorsze staram sie jeść zdrowo codziennie ćwiczę na orbitreku i staram sie nie objadać :/ owszem walkę z owocami zazwyczaj przegrywam :P wczoraj 1 kg czereśni wciągnęłam bez wyrzutów sumienia.
    Czuje sie jak hipopotam. Albo gorzej ale najważniejsze ze mała dobrze i zdrowo sie rozwija. Za odchudzanie wezmę sie po ciąży.

jusella, aisa, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Czy można dołączyć? Podczytuję was już od jakiegoś czasu, postanowiłam odważyć się i trochę z wami pogadać :)

jestem w 35 tc, będzie u nas dziewuszka, najprawdopodobniej Milena :)

Mam niestety ten problem, że moje kochanie dziecię nadal leży w poprzek ;/ wszelkie perswazje słowne nie działają, muszę pomyśleć co zrobić z tym fantem, bo natawiłam się na poród naturalny...

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące :)

LilouK, figaa, jusella, TheForfie, Naditta, Zonti, aisa, Agness27, Zuzulka88, nowatorka, kot_bury, Telashe, stokrotka2013, eve90, Ejrene, Agaax lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, u mnie tyłek też się płaski zrobił :/ Kiedyś był zaokrąglony, a teraz poszło w boczki i wszystko się zlało w kwadrat, ale to minie :)

U mnie dzisiaj nowy tydzień, więc ważenie i mam 11,6 kg na plus.
    Dzisiaj w nocy tak spałam, że nawet nie słyszałam jak mała się obudziła. Mąż musiał ją sam obsłużyć :) Na szczęście on z tych, co to solidarnie codziennie ze mną wstaje od samego początku. Bo jak czytam czasem o tatusiach co to tylko by spali w nocy, to mi się gotuje w środku. Przecież to wspólne dziecko, a nie tylko matki.

figaa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti u mnie 7 kg póki co na plusie , ale nadrabiam :)

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn witamy. Rozgosc się.

Ja jak patrzę na wagę to chyba niedługo dojdę do +20 i to mnie załamuje!!!! Będzie dużo pracy przede mną by to zrzucić. Masakra jakaś.

Ja się dzisiaj jakoś kiepsko czuje. Rano po śniadaniu robiło mi się słabo. Aż musiałam wypić dużo wody i potwierdź wszystkie okna. Głowa mnie rozbolala a co dziwne boli mnie zazwyczaj na wieczór. Do boli okresowych się już przyzwyczaiłem. Brzuch delikatnie moim zdaniem się opuścił.

Dzisiaj idę na kawkę z koleżankami co zaraz mają terminy porodów bo pod koniec czerwca :) Jedna SN a druga cc (ułożenie pośladkowe)

Ja jem truskawki, jem czereśnie ale nie dużo. Ogólnie czasami mam apetyt a czasami w ogóle. Ale po arbuza może wyślę moje M :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti ja tez juz 12, wiec nie tylko ty się spaslas:p mam nadzieje ze 15 to będzie max

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn wrote:
    Dzień dobry :)
    Czy można dołączyć? Podczytuję was już od jakiegoś czasu, postanowiłam odważyć się i trochę z wami pogadać :)

jestem w 35 tc, będzie u nas dziewuszka, najprawdopodobniej Milena :)

Mam niestety ten problem, że moje kochanie dziecię nadal leży w poprzek ;/ wszelkie perswazje słowne nie działają, muszę pomyśleć co zrobić z tym fantem, bo natawiłam się na poród naturalny...

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące :)

To będziesz miała córkę moją imienniczkę :)

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Eithlinn!
    Ktoś tu wrzucał ćwiczenia na przekręcenie się dziecia....

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na plusie +9,5, i tak jestem zdziwiona że tak mało, bo jem zatrważające ilości jedzenia..

kama, po porodzie, większość, a bardzo często wszystkie kg spadają w mgnieniu oka :) Szczególnie jak chce się karmić piersią to już w ogóle.
    Także cyc do góry i włączamy myślenie pozytywne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:26

jusella, kama005, Zuzulka88, kot_bury, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama przebiłam Cię :) u mnie +19 :( będzie co robić po porodzie

TheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12 do przodu. Najwięcej poszło przez ostatnie dwa miesiące, bo ciągle mi się chce słodkiego, wcześniej mogło dla mnie nie istnieć. Najgorsze, że mężu też się razem ze mną zaokrąglił, a on i tak do tych misiowatych należy. :P
    Mam nadzieję, że 15 kg nie przekroczę, koniec już blisko.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

jusella, Zuzulka88, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Smile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)

Jeśli któraś się jeszcze zastanawia nad wózkiem to my wczoraj odebraliśmy wózek coletto florino carbon i jesteśmy zadowoleni:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, sama też idę:)

I jeszcze zdjęcie bryki 96ea76240e8dc207med.jpg

Naditta, aisa, jusella, LilouK, kama005, Zonti, Agness27, Gagaga, Zuzulka88, nowatorka, Telashe, kot_bury, stokrotka2013, eve90, Ejrene, September lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jakby ktoś się pytał to spokojnie, nie zalało nas, burza nie zabiła, żyjemy :D poszło bokiem. Mam nadzieję, że LilouK też cała i zdrowa.
    Tak piszę w razie wu, bo dzisiaj rano pierwszy artykuł jaki przeczytałam, to było na tvn meteo, że okropne burze i nawałnice, pól Londynu i okolice podtopione itp itd. A u nas tylko postraszyło i pokropiło. A teraz nareszcie jest czym oddychać!

Eithlinn, witamy! Czuj się jak u siebie :D Swoją drogą masz okropnie ciężki do zapamiętania nick ;)

Wczoraj zrobiłam sobie po wizytach eskapady po sklepach, wieczorem to byłam jak pijana ze zmęczenia, a dzisiaj dalej ceirpię. Ledwo się z łóżka zwklekłam. Matko, kiedy ten mój głupi łeb zrozumie, że to już nie te same siły co przed ciążą czy choćby na początku...
    Tyle komplementów wczoraj dostałam od pani u Primaniego, że w głowie aż zaszumiało :D. Że pięknie cudnie oh ah wyglądam i na pewno to nie jest połowa 8 mca, co najwyzęj 5 bo brzuszek taki mały i takie tam... Miło się zrobiło :)

Co do wagi to ja mam 6-7 kg na plusie. Sama nie wiem ile, bo raz pokazuje 7 a za kilka dni 6,5 a potem 6, znów 7 i tak ciągle.

Renieczka, nie martw się łożyskiem. Podobno jest jeszcze IV stopień. Lekarz będzie wiedział co robić. Ja w 28 tygodniu już miałam II stopień i też się zastanawiam jak to teraz wygląda...

jusella, kama005, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam śniadanko, trochę się rozchodziłam i już czuję się lepiej. Brzuszek już mam bardzo nisko ale też gdzieś ostatnio czytałam, że to nie oznacza że za chwilę się zacznie.
    Strasznie chodzą za mną czereśnie na samą myśl ślinka mi cieknie po brodzie może dzisiaj po wizycie gdzieś je dorwę. Wizytę mam na 17.
    Śmiać mi się chcę bo w nocy jak się przekręcam to strasznie stękam aż mój chłop się budzi więc on już też jest przeze mnie przygotowywany do nocnych pobudek. Nie wyobrażam sobie teraz spania bez mojej poduszki fikuszki :)

co do kg to ja mam 16 na + i pewnie to nie koniec.
    Witam nową koleżankę.
    Smile śliczny wózeczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:53

jusella, Zuzulka88, Kasiulina, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nikt stopnia łożyska nie mówi. Nam opisuje dokładnie dziecię i tyle. Hmmm...

A tak w ogóle muszę się umówić na USG tarczycy bo zapomniałam w końcu... Wrrr a 17 mam wizytę u endokrynolog

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ