Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za powitanie
Dziękuję również za info o ćwiczeniach na obrót, może moja Upraciucha w końcu posłucha
U mnie z goleniem jeszcze jako tako, ale pedicure... moje stopy straszą, czekam z utęsknieniem na piątek bo idę na pedi, Mąż mnie wyklnie jak go podrapię stopami przypadkiem
Kasiulina, śliczne buniomoje zamówienie z Gemini przyszło bardzo szybko, co prawda zamawiałam w piątek, przed weekendem, ale we wtorek z rana już było
Melduję, że rozstępów brak.
Kurcze. Chyba czas zacząć pakować torby...Kasiulina, kot_bury, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Podobno spanie na lewym boku też pomaga się dziecku przekręcić jak trzeba. Próbuj wszystkiego
Dziewczyny, ja jak zwykle zagubiona owieczka, nie wiem co do czego więc do Was przychodzę po radę
1. Czy niezbędne są jakieś wkładki do wózka, prześcieradła i inne pierdoły? Macie coś takiego? Bo się zastanawiam czy się nie upierdzieli na dobre po krótkim czasie wózek niczym nie chroniony.
2. Fotelik samochodowy - potrzebne są jakieś wkładki dla niemowlaka, czy to bardziej kwestia ochrony przed zniszczeniem?
3. Torby do wózka - macie oryginalne w sensie te od-wózkowe, czy kupujecie coś z innej bajki? Mi się nic a nic nie podoba
A u mnie póki co nie ma rozstępów, ale smaruje się 4 balsamami i olejkami na zmianę, po 2 razy dziennie. Bardzo ważne jest, żeby nie przestawać się smarować, już dostałam ostrzeżenie od koleżanek, które machnęły ręką na balsamy nawet 2 tygodnie przed porodem i nagle wyszły rozstępy. Czytałam ostatnio też o tym, żeby zabrać do szpitala te balsamy którymi się smarujemy w ciąży, bo po porodzie jak skóra się kurczy to jesteśmy narażone na rozstępy, choć każdemu się wydaje się, że nieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:00
Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Właśnie pytałam ostatnio doświadczonych mam, są niby prześcieradła do wózka, i niby fajnie się sprawdzają, ale w zupełności wystarczy jak wyścielisz Maluszkowi flanelkę pod spód.
Torbę do wózka mam na razie oryginalną, z tym jeszcze zdążę
A z fotelikiem to nie wiemNaditta, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Podobno spanie na lewym boku też pomaga się dziecku przekręcić jak trzeba. Próbuj wszystkiego
Dziewczyny, ja jak zwykle zagubiona owieczka, nie wiem co do czego więc do Was przychodzę po radę
1. Czy niezbędne są jakieś wkładki do wózka, prześcieradła i inne pierdoły? Macie coś takiego? Bo się zastanawiam czy się nie upierdzieli na dobre po krótkim czasie wózek niczym nie chroniony.
2. Fotelik samochodowy - potrzebne są jakieś wkładki dla niemowlaka, czy to bardziej kwestia ochrony przed zniszczeniem?
3. Torby do wózka - macie oryginalne w sensie te od-wózkowe, czy kupujecie coś z innej bajki? Mi się nic a nic nie podoba
A u mnie póki co nie ma rozstępów, ale smaruje się 4 balsamami i olejkami na zmianę, po 2 razy dziennie. Bardzo ważne jest, żeby nie przestawać się smarować, już dostałam ostrzeżenie od koleżanek, które machnęły ręką na balsamy nawet 2 tygodnie przed porodem i nagle wyszły rozstępy. Czytałam ostatnio też o tym, żeby zabrać do szpitala te balsamy którymi się smarujemy w ciąży, bo po porodzie jak skóra się kurczy to jesteśmy narażone na rozstępy, choć każdemu się wydaje się, że nie
2. W foteliku mamy wkladke dla niemowlaka i tu chyba chodzi o prawidlowe ulozenie dziecka.
3. Torbe msm oryginalna i wydaje sie pojemnaNaditta, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Widziałam takie prześcieradła do wózka chroniące też boki gondolki, ale nigdzie nie mogę znaleźć
Kasiulina a tą wkładkę w foteliku, którą macie to już byla w zestawie? Czy kupiona osobno?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:08
17.07.2016
-
Ja smaruje sie 2x dziennie i poki co tez rozstepow nie mam a brziszek rosnieni to sporo wg pomiarow- 27 tc 100 cm ), 33 tc 106
Waga tez spora bo +13 kgstartowalam z normalna waga, fakt, ze troche chyba puchnie widze po paluchach a stopy... raaaju, ostatnio wieszam pranie mowie kuzwa co mi tak ciezko w nogi a tam... (!!!!!!!) Jakbym ze 160 kg wazyla, patrzcie
Po niedlugim lezeniu tez np na rekach robia sie takie malowanki
Bylysmy dzis z Marcelina na wizycie, wazy 2100, wszystko ok, tylko moje cisnienie ciut za wysokie 130/90 ( w domu) u poloznej 100/70ja mierze tym elektronicznym a polozna tym pompujacym. Tak czy siak mam mierzyc i dac znac gince bo o ile 130 jest ok tak to 90 nie koniecznie. I albo Wdrozymy leki albo szpital.
Wybrany mialam wozek baby design dotty i mial z poczatkiem czerwca byc... teraz sie okazuje ze jakichs czesci nie maja i pieresze szt wyjda z koncem zerwca ale tez nie wiadomo jakie kolory... wiec padlo na tako omege plus bezowa i koniec. Dzis tylko spakuje torby i w sumie mam wszystko dla malej
A to my dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:21
kot_bury, LilouK, majeczka87, jusella, Kasiulina, Maka, kama005, Naditta, eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Hello. Ja dzisiaj do gina idę na sprawdzenie szyjki czy ok. Sama chodzę do niego co dwa tygodnie bo mówię że wolę sprawdzić czy ok.
Dzisiaj brzuszek mi się stawia... Niestety rano sadzilam kwiaty i chyba już nie.mogeb...Bo od razu spojenie lonowe boli i czuje młodego jak mnie w kanał uderza.... A mam jeszcze do obsadzenia 35 kwiatków.... Mąż się zgodził że posadzi...Ale nie powiedziałam ile ich jestjusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Naditta, na amazonie można kupić takie ochraniacze i prześcieradła do wózków. Hmmm, dobrze myślisz, polać Ci, rzeczywiście szkoda żeby się wózek zapaprał
Co do fotelika, nie mam żadnych specjalnych ochraniaczy. Mam wmontowaną wkładkę dla noworodka, więc to chyba tylko tyle. Zawsze można ją uprać. A na wszelkiego rodzaje ulane płyny- niezawodne tetry
Torbę do wózka dostałam z Yummy Mummy. Fajna i pojemna, podoba mi się. Zerknij w Johnie Lewisie na dziecięcym, bo ostatnio w Bluewater była cała masa różnych toreb, bardziej wyglądających jak damskie torby niż takie typowe "listonoszki".
Od poczatku nie miałam w planach wieszania żadnych wynalazków na ramie, więc tak czy siak torba będzie jeżdzić w koszu na dole
Cherry Lady, rzeczywiście stópki niczym u Hobbita- grunt, że nie kudłateAż niemożliwe, że tak puchniesz przy Towjej szczupłej figurce
A brzuszek piękny!
_cherryLady, jusella, Agness27, Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ania181111 wrote:Serio taka temperatura prania może być ? Bo na ubrankach jest napisane max40
Nowe na 40 prałam z kocykami .a te co dostałam to na wyzszych prałam i nic sie nie dziekje
zobaczysz jak beda kupy na ubrankch to ja szybko zapierałam i wstawiałam na 50-60 stopni bo przy niskich nie chciały schodzic.Nieraz kupka tak mocno wsiakła ze musiałam w odplamiaczach moczyc i 2 razy pranie wtedy..
Niby niepozorna mała kupka a jak ciężko spraćjusella, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta
1. Prześcieradełko to fajna sprawa bo łatwo go wyprać, ale tak jak Eithlinn proponuje flanelowa pieluszka też daje radę
2. Myślę że każdy fotelik samochodowy jest już kompletny i nic dodatkowo nie trzeba wkładać, jak boisz się że się pobrudzi to pieluszkę podkładaj i z głowy.
3. Torbę mam oryginalną z kompletu ale rozglądam się za czymś bardziej bajeranckim- w mojej jest tylko jedna przegródka i jest to bardzo nie praktyczne. Będę się rozglądać za taką co ma sporo "zakamarków". U mnie będzie pełnić rolę bagażnika bo ten pod wózkiem sobie "poszedł"
angella no to nie fajnieteż byłabym wkurzona.
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pytanie iście z D wzięte... Czy macie może parcie na odbyt?
Nie wiem czy to jakiś objaw zaparcia, hemoroidów czy dzieć schodzi niżej, bo mam wrażenie, że mi brzuch trochę opadł.
Momentami wydaje mi się, że młody jednak dziury pomylił i ciśnie główką nie tam gdzie trzeba
Nadciaga pierwsza burza w tym roku, jednocześnie pierwsza w życiu mojego psa. Borok nie wie o co chodzi, łazi i burczy pod nosem!Maka, Agness27, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta ja kupiłam prześcieradło do wózka, właśnie żeby się nie pobrudzil ten materac.
Torbę do wózka mam oryginalną - w sumie taki kuferek. Między innymi dlatego zdecydowałam się na ten wózek
Do fotelika chyba pieluszke położę, nawet nie wiem czy są jakieś inne wkładki - prócz tej dla noworodka.Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
LilouK nie wiem, czy mi brzuch opadł, ale na pewno czuję ciśnienie na pęcherz (w nocy wstaję juz dwa razy) w ciągu dnia to już nawet nie liczę. Na odbyt nie.
W sumie to wręcz przeciwnie mam wrazenie, że brzuch mam coraz wyżej - już nie wiem jak się układać, żeby usiąść i nie mieć duszności i nie czuć ucisku.LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Nowa ja smaruje brzuszek jak nie zapomnę
. Jak na razie nie widze nowych rozstępów ,bo troche po córce na brzuszku mam .
Naditta ja do wózka czasami kładłam tetre zwyklą albo cieniutki kocyk a czasami nic
Do fotelika nie uzywałam żadnych wkładek bo już była w komplecie i jak dziecko roznie to można ja wypiać.starałam się zawsze pod brudke wkładac pieluszke tetre by się szyjka nie pociła np. podczas dłuższej jazdy.
Torbę ja miałam akurat w komplecie sredniej wielkości.najwazniejsze się zmiesci na spacer
Mi rozstępy własnie na brzuchu wyszły pod koniec ciazy z córa ale niczym się nie smarowałam wtedy..
CherryLLady ja tak wyglądałam jak z córka chodziłam-masakra ale szybko po porodzie zeszło
_cherryLady, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka też w ciąży stwierdziła że brzuch mi się opuścił. Czyżby było już coraz bliżej?
Co do parcia na pęcherz w ciągu dnia latam często a w nocy od początku ciąży sporadycznie.
Cherry lady ładnie Ci popuchło wszystko. To ja już chyba przestaje narzekać.
Ja nie mam ochraniacza na fotelik. Wiem że na stronie producenta można coś zamówić ale nie czuje takiej potrzeby.
Nie mam też prześcieradła do wózka. Gondolę mam 90 cm a takich prześcieradeł nawet nie widziałam. Położę najwyżej tetrę albo flanelę i tyle._cherryLady, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dalile, to ja też już zaczęłam sikać w nocy po 2 razy, jak z zegarkiem w ręku- 2 i 5 godzina. Wcześniej w ogóle nie wstawałam. O dziwo leżąc nie czuję parcia na pęcherz, jedynie mnie brzuch boli, ale wiem, że jak wstanę, to pół wiadra ze mnie wyleci.
Zonti, zatem to norma, dobrze wiedziećMoże mój młody też się szykuje do wcześniejszej ewakuacji. O zgrozo, już widzę moje hemoroidy pod koniec ciąży
jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość