X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za powitanie :)

Dziękuję również za info o ćwiczeniach na obrót, może moja Upraciucha w końcu posłucha :D
    U mnie z goleniem jeszcze jako tako, ale pedicure... moje stopy straszą, czekam z utęsknieniem na piątek bo idę na pedi, Mąż mnie wyklnie jak go podrapię stopami przypadkiem :D
    Kasiulina, śliczne bunio :) moje zamówienie z Gemini przyszło bardzo szybko, co prawda zamawiałam w piątek, przed weekendem, ale we wtorek z rana już było :)

Melduję, że rozstępów brak.

Kurcze. Chyba czas zacząć pakować torby...

Kasiulina, kot_bury, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno spanie na lewym boku też pomaga się dziecku przekręcić jak trzeba. Próbuj wszystkiego ;)

Dziewczyny, ja jak zwykle zagubiona owieczka, nie wiem co do czego więc do Was przychodzę po radę :D
    1. Czy niezbędne są jakieś wkładki do wózka, prześcieradła i inne pierdoły? Macie coś takiego? Bo się zastanawiam czy się nie upierdzieli na dobre po krótkim czasie wózek niczym nie chroniony.
    2. Fotelik samochodowy - potrzebne są jakieś wkładki dla niemowlaka, czy to bardziej kwestia ochrony przed zniszczeniem?
    3. Torby do wózka - macie oryginalne w sensie te od-wózkowe, czy kupujecie coś z innej bajki? Mi się nic a nic nie podoba :(

A u mnie póki co nie ma rozstępów, ale smaruje się 4 balsamami i olejkami na zmianę, po 2 razy dziennie. Bardzo ważne jest, żeby nie przestawać się smarować, już dostałam ostrzeżenie od koleżanek, które machnęły ręką na balsamy nawet 2 tygodnie przed porodem i nagle wyszły rozstępy. Czytałam ostatnio też o tym, żeby zabrać do szpitala te balsamy którymi się smarujemy w ciąży, bo po porodzie jak skóra się kurczy to jesteśmy narażone na rozstępy, choć każdemu się wydaje się, że nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:00

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie troche się wkrzuczyłam bo tylko usg zrobił nawet nie zważył dziecka i nie sprawdził mi szyjki a ciekawa byłam czy cos ruszyło :/ mam sie pojawić za tydzien bo mojego wyniku z gbs też nie było

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytałam ostatnio doświadczonych mam, są niby prześcieradła do wózka, i niby fajnie się sprawdzają, ale w zupełności wystarczy jak wyścielisz Maluszkowi flanelkę pod spód.
    Torbę do wózka mam na razie oryginalną, z tym jeszcze zdążę :D
    A z fotelikiem to nie wiem :(

Naditta, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Podobno spanie na lewym boku też pomaga się dziecku przekręcić jak trzeba. Próbuj wszystkiego ;)

Dziewczyny, ja jak zwykle zagubiona owieczka, nie wiem co do czego więc do Was przychodzę po radę :D
    1. Czy niezbędne są jakieś wkładki do wózka, prześcieradła i inne pierdoły? Macie coś takiego? Bo się zastanawiam czy się nie upierdzieli na dobre po krótkim czasie wózek niczym nie chroniony.
    2. Fotelik samochodowy - potrzebne są jakieś wkładki dla niemowlaka, czy to bardziej kwestia ochrony przed zniszczeniem?
    3. Torby do wózka - macie oryginalne w sensie te od-wózkowe, czy kupujecie coś z innej bajki? Mi się nic a nic nie podoba :(

A u mnie póki co nie ma rozstępów, ale smaruje się 4 balsamami i olejkami na zmianę, po 2 razy dziennie. Bardzo ważne jest, żeby nie przestawać się smarować, już dostałam ostrzeżenie od koleżanek, które machnęły ręką na balsamy nawet 2 tygodnie przed porodem i nagle wyszły rozstępy. Czytałam ostatnio też o tym, żeby zabrać do szpitala te balsamy którymi się smarujemy w ciąży, bo po porodzie jak skóra się kurczy to jesteśmy narażone na rozstępy, choć każdemu się wydaje się, że nie ;)
    1. Ja kupilam przescieradelko do wozka bo mam biala wysciolke i balam sie,ze moment bd brudna. :)
    2. W foteliku mamy wkladke dla niemowlaka i tu chyba chodzi o prawidlowe ulozenie dziecka.
    3. Torbe msm oryginalna i wydaje sie pojemna :)

Naditta, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam takie prześcieradła do wózka chroniące też boki gondolki, ale nigdzie nie mogę znaleźć :(
    Kasiulina a tą wkładkę w foteliku, którą macie to już byla w zestawie? Czy kupiona osobno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:08

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje sie 2x dziennie i poki co tez rozstepow nie mam a brziszek rosnieni to sporo wg pomiarow- 27 tc 100 cm ), 33 tc 106 o.O
    Waga tez spora bo +13 kg o.O startowalam z normalna waga, fakt, ze troche chyba puchnie widze po paluchach a stopy... raaaju, ostatnio wieszam pranie mowie kuzwa co mi tak ciezko w nogi a tam... (!!!!!!!) Jakbym ze 160 kg wazyla, patrzcie :D
    848a180c29d7f7ccmed.jpg
    Po niedlugim lezeniu tez np na rekach robia sie takie malowanki :)
    f3fc05060ebcc18emed.jpg

Bylysmy dzis z Marcelina na wizycie, wazy 2100, wszystko ok, tylko moje cisnienie ciut za wysokie 130/90 ( w domu) u poloznej 100/70 o.O ja mierze tym elektronicznym a polozna tym pompujacym. Tak czy siak mam mierzyc i dac znac gince bo o ile 130 jest ok tak to 90 nie koniecznie. I albo Wdrozymy leki albo szpital.

Wybrany mialam wozek baby design dotty i mial z poczatkiem czerwca byc... teraz sie okazuje ze jakichs czesci nie maja i pieresze szt wyjda z koncem zerwca ale tez nie wiadomo jakie kolory... wiec padlo na tako omege plus bezowa i koniec. Dzis tylko spakuje torby i w sumie mam wszystko dla malej :)

A to my dzisiaj :)

004452ab6dd996ebmed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:21

kot_bury, LilouK, majeczka87, jusella, Kasiulina, Maka, kama005, Naditta, eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Ja dzisiaj do gina idę na sprawdzenie szyjki czy ok. Sama chodzę do niego co dwa tygodnie bo mówię że wolę sprawdzić czy ok.

Dzisiaj brzuszek mi się stawia... Niestety rano sadzilam kwiaty i chyba już nie.mogeb...Bo od razu spojenie lonowe boli i czuje młodego jak mnie w kanał uderza.... A mam jeszcze do obsadzenia 35 kwiatków.... Mąż się zgodził że posadzi...Ale nie powiedziałam ile ich jest ;-)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, na amazonie można kupić takie ochraniacze i prześcieradła do wózków. Hmmm, dobrze myślisz, polać Ci, rzeczywiście szkoda żeby się wózek zapaprał :-)

Co do fotelika, nie mam żadnych specjalnych ochraniaczy. Mam wmontowaną wkładkę dla noworodka, więc to chyba tylko tyle. Zawsze można ją uprać. A na wszelkiego rodzaje ulane płyny- niezawodne tetry ;-)

Torbę do wózka dostałam z Yummy Mummy. Fajna i pojemna, podoba mi się. Zerknij w Johnie Lewisie na dziecięcym, bo ostatnio w Bluewater była cała masa różnych toreb, bardziej wyglądających jak damskie torby niż takie typowe "listonoszki".
    Od poczatku nie miałam w planach wieszania żadnych wynalazków na ramie, więc tak czy siak torba będzie jeżdzić w koszu na dole :-)

Cherry Lady, rzeczywiście stópki niczym u Hobbita- grunt, że nie kudłate ;-) Aż niemożliwe, że tak puchniesz przy Towjej szczupłej figurce :-) A brzuszek piękny!

_cherryLady, jusella, Agness27, Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Serio taka temperatura prania może być ? Bo na ubrankach jest napisane max40

Nowe na 40 prałam z kocykami .a te co dostałam to na wyzszych prałam i nic sie nie dziekje :)
    zobaczysz jak beda kupy na ubrankch to ja szybko zapierałam i wstawiałam na 50-60 stopni bo przy niskich nie chciały schodzic.Nieraz kupka tak mocno wsiakła ze musiałam w odplamiaczach moczyc i 2 razy pranie wtedy..
    Niby niepozorna mała kupka a jak ciężko sprać ;-)

jusella, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta
    1. Prześcieradełko to fajna sprawa bo łatwo go wyprać, ale tak jak Eithlinn proponuje flanelowa pieluszka też daje radę ;)
    2. Myślę że każdy fotelik samochodowy jest już kompletny i nic dodatkowo nie trzeba wkładać, jak boisz się że się pobrudzi to pieluszkę podkładaj i z głowy.
    3. Torbę mam oryginalną z kompletu ale rozglądam się za czymś bardziej bajeranckim- w mojej jest tylko jedna przegródka i jest to bardzo nie praktyczne. Będę się rozglądać za taką co ma sporo "zakamarków". U mnie będzie pełnić rolę bagażnika bo ten pod wózkiem sobie "poszedł" :)
    angella no to nie fajnie :( też byłabym wkurzona.

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik powinien mieć w komplecie wkładkę dla noworodka.
    Torbę miałam oryginalną od wózka, prześcieradło dostałam od koleżanki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Widziałam takie prześcieradła do wózka chroniące też boki gondolki, ale nigdzie nie mogę znaleźć :(
    Kasiulina a tą wkładkę w foteliku, którą macie to już byla w zestawie? Czy kupiona osobno?
    Byla w zestawie :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie iście z D wzięte... Czy macie może parcie na odbyt?

Nie wiem czy to jakiś objaw zaparcia, hemoroidów czy dzieć schodzi niżej, bo mam wrażenie, że mi brzuch trochę opadł.
    Momentami wydaje mi się, że młody jednak dziury pomylił i ciśnie główką nie tam gdzie trzeba :-D

Nadciaga pierwsza burza w tym roku, jednocześnie pierwsza w życiu mojego psa. Borok nie wie o co chodzi, łazi i burczy pod nosem!

Maka, Agness27, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja kupiłam prześcieradło do wózka, właśnie żeby się nie pobrudzil ten materac.
    Torbę do wózka mam oryginalną - w sumie taki kuferek. Między innymi dlatego zdecydowałam się na ten wózek ;-)
    Do fotelika chyba pieluszke położę, nawet nie wiem czy są jakieś inne wkładki - prócz tej dla noworodka.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK tez tak mam ;) raczej normalne

LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK nie wiem, czy mi brzuch opadł, ale na pewno czuję ciśnienie na pęcherz (w nocy wstaję juz dwa razy) w ciągu dnia to już nawet nie liczę. Na odbyt nie.
    W sumie to wręcz przeciwnie mam wrazenie, że brzuch mam coraz wyżej - już nie wiem jak się układać, żeby usiąść i nie mieć duszności i nie czuć ucisku.

LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja smaruje brzuszek jak nie zapomnę :). Jak na razie nie widze nowych rozstępów ,bo troche po córce na brzuszku mam .

Naditta ja do wózka czasami kładłam tetre zwyklą albo cieniutki kocyk a czasami nic :)
    Do fotelika nie uzywałam żadnych wkładek bo już była w komplecie i jak dziecko roznie to można ja wypiać.starałam się zawsze pod brudke wkładac pieluszke tetre by się szyjka nie pociła np. podczas dłuższej jazdy.
    Torbę ja miałam akurat w komplecie sredniej wielkości.najwazniejsze się zmiesci na spacer ;-)
    Mi rozstępy własnie na brzuchu wyszły pod koniec ciazy z córa ale niczym się nie smarowałam wtedy..

CherryLLady ja tak wyglądałam jak z córka chodziłam-masakra ale szybko po porodzie zeszło ;-)

_cherryLady, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też w ciąży stwierdziła że brzuch mi się opuścił. Czyżby było już coraz bliżej?

Co do parcia na pęcherz w ciągu dnia latam często a w nocy od początku ciąży sporadycznie.

Cherry lady ładnie Ci popuchło wszystko. To ja już chyba przestaje narzekać. :D

Ja nie mam ochraniacza na fotelik. Wiem że na stronie producenta można coś zamówić ale nie czuje takiej potrzeby.

Nie mam też prześcieradła do wózka. Gondolę mam 90 cm a takich prześcieradeł nawet nie widziałam. Położę najwyżej tetrę albo flanelę i tyle.

_cherryLady, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, to ja też już zaczęłam sikać w nocy po 2 razy, jak z zegarkiem w ręku- 2 i 5 godzina. Wcześniej w ogóle nie wstawałam. O dziwo leżąc nie czuję parcia na pęcherz, jedynie mnie brzuch boli, ale wiem, że jak wstanę, to pół wiadra ze mnie wyleci.

Zonti, zatem to norma, dobrze wiedzieć ;-) Może mój młody też się szykuje do wcześniejszej ewakuacji. O zgrozo, już widzę moje hemoroidy pod koniec ciąży O.o

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ