X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana po ciężkiej nocy :-)

Latałam jak stary kocur z pęcherzem na sik 4 razy. Poćwiczyłam wczoraj pilatesa i chyba ruszyło mi kostury, bo wszystko mnie bolało w nocy. Poza tym tak mi było dobrze bez rudego lokatora w łóżku (psa, a nie B, żeby nie było), że jak w końcu powrócił w moje pierzyny, to się bałam, że go brzuchem przygniotę czy cuś, bo ostatnio jakieś niebezpieczne kombinacje poczyniam z pozycjami, kołdrą i wszystkim co mam w zasięgu łóżka ;-)

Agaax, masz bardzo twórczego mężysława, nie powiem :-D Grunt, że auto sprzedane, o!

Zazdroszczę Wam tych polskich, dobrych truskawek i czereśni. Tutejsze smakują z leksza kupowato i zalatują wszystkim, tylko nie truskawką :-(

Zojka, juz bliżej niz dalej ;-) Nie rozkraczamy sie, trzymamy nóżki razem, niech dzieć jeszcze chwilkę posiedzi w pokoiku bez klamek ;-)

Zonti, wow, ale masz kluchę w środku. Ja obstawiam, że mój będzie miał niewiele więcej przy porodzie. Chociaż, mogę się zdziwić... Lepiej żyć w nieświadomości.

Alexxx, cieszę się, że się uspokoiło, ale pamiętaj, jeszcze nie czas na rozładunek. A na czereśnie nawet nie patrz ;-)

Naditta, u mnie wczoraj pokropiło chwilkę, a potem susza. Mój B był w tym czasie w Londku na środku Tamizy, widziałam filmiki jak lało O.o Na moje zadupie nawet burze nie docierają :-D
    Co do komplementów, to mam podobnie tutaj, głównie Angielki są bardzo zdziwione i zaskoczone, że w ciąży nadal można wyglądać atrakcyjnie i mimo wszystko szczupło hahaha! A nie, że tłusty łeb, rozwleczone welurowe dresy, pępor na wierzchu i wiszący brzyń spod za małej bluzki, no i obowiązkowo rozlazłe uggsy na szłapetach :-D

Eithlinn, witamy witamy nową lipcówkę :-) rozgość się! Milenka- bardzo ładne imię. Pozdro dla Milci przy okazji :-D

Co do przekręcenia dziecia, polecam jogę z YT. Rozciaganie boków brzucha bardzo pomaga. Dowiedziałam się, że również to jak siedzimy ma wpływ na ułóżenie dziecka. Biodra wyżej niż kolana, do tego wyprostowana postawa pomagają. Wszelkie zaleganie na kanapie i fotelach niestety nie pomaga w przekręceniu się dziecka. Podobno można je również zachęcić do nurka w dół poprzez delikatne jednokierunkowe ruchy ręką np. od pupki w kierunku głowki, tak żeby kierować ją najkrótszą drogą w dół. Trza wpierw dobrze wymacać jego położenie.

U mnie póki co 9,5-10kg na plusie. Od pewnego czasu waga nie przyrasta tak gwałtownie, powiedziałabym, że nawet trochę spadła. Najpierw idzie mój pępek/brzuch, potem ja, a na końcu wystająca kacza dupa :-D Zawsze miałam wydatne pośladki, ćwiczenia zrobiły swoje, plus trochę tłuszczyku i ciążowe wygięcie kręgosłupa no i mam drugiego bunia z tyłu ;-)

Co do łożyska i innych spraw, to czasem lepiej nie wiedzieć co się w podwoziu dzieje. Lepiej mi się śpi, cieszę się ciążą na całego i w ogóle jest super :-)

Udanych wizyt laski i sorki za nadprodukcję tekstu :-D

Miłego. Cmoki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 11:10

jusella, Milcia, Zuzulka88, aisa, kot_bury, Agness27, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    4,3 kg :)
    WOW!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło 7, z czego3,5 w ciągu ostatniego miesiąca... ale objadałam sie slodyczami, teraz mi trochę przeszło. Chciałabym się zamknąć w 9-10, bo miałam dość wysoką wagę startową...

buzki, lecę na spacer do przyjaciółki!

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa 3 raz toksoplazmoze ??dziwne ja miałam w pierwszej ciązy tylko raz na początku i teraz tez raz.
    Co lekarz to inaczej widzę..
    Zuzulka na pewno Twoje rzeczy dla Bartusia wyjdą śliczne-podziwiam za zapał ze masz jeszcze chec Szyc :)
    Alexx dobrze wiedziec o czereśniach :).Tak samo herbatka z lisci malin przyspiesza skurcze .
    Basia moja siostra miała xlandera i była zadowolona. fajne spacerówki maja :)

Ja też czuje że brzuszek się zniżył bo coraz trudniej mi jest zakladać buty bądź się Golic ;-)

Ania Co do prania ciuszków dziecięcych ja prałam w temp 50-60 stopni :)
    Eithlinn witamy na grupie :)
    Znalazlam takie linki odnośnie obrócenia maluszka ,może się przydadza :)
    Masaże by dziecko się obróciło

http://www.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/obracanie-dziecka-w-brzuchu-sposobem-na-unikniecie-cesarskiego-ciecia,544_2469.html

Przemieszczenie sie malucha pomaga lezenie na lewym boku i oparcie na łokciach i kolanach i kołysanie sie na boki, do przodu do tyłu i koła.

jusella, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio taka temperatura prania może być ? Bo na ubrankach jest napisane max40

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Figa 3 raz toksoplazmoze ??dziwne ja miałam w pierwszej ciązy tylko raz na początku i teraz tez raz.

Myślę, że to zależy czy masz przeciwciała czy nie. Jak masz to raz badasz, jak nie, to mogłaś złapac podczas ciąży :)

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plus 13 :)
    ale wlasnie dorwalam.sie.do.kokosanek i ostatnio wiecej pieczywa jem

Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam już trzy razy badania na toxo ale nie wiem od czego to zależy.
    A jak tam u was rozstępy ? ja mam takie czerwone na boczkach a na brzuchu nic... i mimo smarowania wyszły.
    Ale coś dzisiaj od rana głodna jestem i chodzi coś dobrego za mną. W sobotę wybiorę się z mężem na jakąś dobrą kolację może ostatnią we dwójkę w najbliższym czasie :)

jusella, Dalile, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja głupia smarowalam brzuszek A boczkow nie i wyskoczyly takie blado czerwone :/
    teraz codziennie robię taki piling nawilżający na boczki i mam wrażenie ze nikna no i smarujeeee duzooo palmersem :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim a szczególnie Eithlinn - super, że dołączyłaś :-).

U mnie na plusie 13,5 kg i na szczęście nie "pobiję" swojego rekordu z czasów Pierworodnego (ponad 20+ - czytaj 27 :/).

Co rano budzę się opuchnięta - szczególnie buzia i dłonie, w ciągu dnia mi przechodzi. Znalazłam plus tej sytuacji - rano nie mam zmarszczek na ryjku - buzia gładka jak pupcia niemowlaka ;-).

Kociambry nie rozumieją o co chodzi z budzikiem - rozrabiają od 6tej (oczywiście Szymcio w Buniu też szaleje) a jak budzik o 7:15 się włącza to przyłażą do łóżka i idą spać :/ a mnie zazdrościć zżera bo muszę Pierworodnego z łóżka zwlec.

Miłego dnia Mamusiom życzę , wizytującym samych dobrych wieści a ja chyba zdrzemnę się z godzinkę - właśnie kociambry mnie obsiadły i tak słodko mruczą, że oczy same się zamykają...

Karolajjn:), Maka, LilouK, Zuzulka88, _cherryLady, kot_bury, majeczka87, Agness27, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! U mnie +5 kg.
    Rozstępów póki co brak.
    Łóżeczko dojdzie dopiero w przyszłym tygodniu - ale mnie babka wkurzyła z tą wiadomością- już dawno miało być.
    I też dzisiaj wyjątkowo głodna jestem. Zaraz idę robić kapusniak na obiad. Ale takie czereśnie - trzeba chłopa wysłać.
    Ania ja też pralam w 60 st. Nic się nie stało.

jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes z toxo jest tak , ze jeśli przechodziłaś kiedykolwiek to tylko raz w ciąży Ci badają , a jeśli nie miałaś w ogóle , to wtedy co morfologie i mocz tez toxo bynajmniej tak jest u mnie :)

Nowa , mam tak samo , mimo smarowania i w ogole wysykoczyły mi na boczkach i tak jak by na dole brzucha .. :/

Dalile, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Maka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella nie wiem czy Ci pisałam ale podziwiam Cie z tymi kotkami, że się teraz zdecydowalas je wziąć. I jeszcze takie maluszki <3 Ja do jednego nie mam siły.. Dzisiaj od 5 zapierdzielal po mieszkaniu jak perszing.. Przeleciał po mnie po lubym i dawaj dalej. Szafy otwiera, wywalil mi ubrania - myślałam że go udusze taki niedobruch. Wchodzi na parapet i skacze na łóżko... Tak o! No świr.

jusella, Karolajjn:), LilouK, Zuzulka88, Naditta, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka jak bym czytała o swoim psie :D tyle że mój otwiera szafę nosem i skarpetki kradnie zamiast wywalać ubrania :D o.O

jusella, Maka, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a to nie wiedziałam :( przekichane
    Eithlinn podpisuję się pod tym co dziewczyny podpowiadają ;) Moja odwróciła się w tamtym tygodniu bo też leżała sobie w poprzek ;) Myślałam że mi bebechy pourywa :p ćwiczyłam i chyba to jej (w sumie nam) pomogło. Chociaż teraz zastanawiam się czy to zaliczyć jako sukces biorąc pod uwagę wagę Natalki :P
    ania ja też prałam ciuszki w 60 oprócz sweterków, potem dopiero na metki patrzyłam :P
    LilouK też wychodzę z tego założenia że trzeba o siebie dbać, bez przesady ale w płócienny żałobny worek z okazji ciąży też nie wskoczyłam :P moja mama mowi że dawniej obcisła bluzeczka była niedopuszczalna im większy "worek" tym było bardziej elegancko :P
    smile fajny wózeczek, to masz tylko gondolę czy 3w1 ;) mój wózek się suszy ;)
    jusella dobre! zawsze trzeba szukać plusów :P

Hehe :) dziewczyny pozazdrościłam wam tych owoców, kupiłam sobie kilo truskawek- zasiadłam do konsumpcji.. i nie dotrwałam nawet do półmetka bo mnie taka sraczka złapała że myślałam że mi flaki potarga :p pokarało mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:16

LilouK, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka właśnie się zastanawiam, czy ich na noc nie eksmitować do kuchni. Dziś rano to jakby diabeł w nie wstąpił - gonitwę sobie zorganizowały trasa: pokój - przedpokój i tylko patataj było słychać :/ - a tak na marginesie- to nie przypuszczałam, że mogą tak szybko zapierdzielać :-).
    Też czasem mam na nie nerwy, na siebie nerwy, że je wzięłam, ale jak tak przyjdą, popatrzą na mnie tymi wielkimi oczętami i się wtulą, to momentalnie mi przechodzi i cieszę się, że są :-D. Nawet Tatusiek mówi, że odżyłam :-)

Maka, Zuzulka88, Naditta, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rozstępy wyszły przy pępku, ale w sumie nie wiem czy to czasem nie pozostałość po pierwszej ciąży, bo są jasne a nie czerwone. Jest może ze 4.

Wczoraj postanowiłam się golnąć i nawet całkiem całkiem mi to wyszło :)
    36 tydzień rozpoczęty, ale czuję, że to już tuż tuż. Biodra mnie bolą coraz bardziej.

Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :)
    U mnie + 6 kilo,ale ze spora nadwaga zaczynalam.. na poczatku spadlo 7,teraz z tego 6 wrocilo takze jestem prawie na zero :)
    Ja ubranka pralam w 60℃ - ubranka cale :)

Witam sie z Nowa Kolezanka - fajnie,ze jestes :)
    Wczoraj zlozylam zamowienie w aptece Gemini,ciekawe kiedy przyjdzie ? Na nogach jestem od 4.15 bo Mala tak mnie obudzila i sobie szalala do 6-w matke chyba taka 'ospala'..oby po porodzie jej sie zmienilo. Bylam z rana w labo,oddalam mocz do badania..wyniki po poludniu, a jutro przed wizyta musze odebrac Gbsa to mnie ciekawi najbardziej..
    Powodzenia na wizytach ! Ja mam jutro :-)
    A dzis wygladam tak :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d512e054cd2.jpg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:55

jusella, Zuzulka88, LilouK, aisa, Naditta, kot_bury, Agness27, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina jaka pupka fajniutka ;)
    Ja mam dodatni :/

Kasiulina lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti, jak tylko uda mi się coś stworzyć to na pewno pochwalę się efektem ;)
    Agnes, chęci jeszcze mam, zobaczymy co z tego wyjdzie jak już przyjdą materiały :D
    A ja stanęłam dziś na wagę i pokazała 54 kg, czyli jestem 9 kg na plusie. No się okaże jak to teraz będę rosła :P
    A jeśli chodzi o rozstępy to smaruję brzuch, boczki i zapobiegawczo nawet plecy :P Póki co nic się nie pojawiło, nie licząc rozstępów na pośladkach bo te to już mam ponad 10 lat :P

aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ