X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka a ja juz myslalam ze otwierasz lipcowki ;)
    Dziewczyny wspolczuje wam tych wszystkich problemow z praca wasza i waszych lubych.. Ja wracam w grudniu do pracy choc zarzekalam sie ze juz tam nie wroce.
    Naditta a nie mozesz sie poradzic kogo innego? Wg mnie to nie powinna byc twoja decyzja i tylko twoja odpowiedzialnosc :/
    Agax gratuluje sprzedazy auta ;) niech nowe rzeczy Wam sluza jak najdluzej
    Maka wspolczuje tescia...
    Majeczka super ze u was wszystko ok :)
    Karolajjn tez mam ostatnio zwieche totalna.

Agaax, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita neurolog mega specjalista!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha moja mala wazy juz 3200 ;) i wszystko ok

kama005, jusella, Maka, nowatorka, mamuśka1, Kasiulina, stokrotka2013, renieczka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Aha moja mala wazy juz 3200 ;) i wszystko ok

Ale ładna waga :)

A mi sie przypomniało .bo dzis oglądałam w wiadomościach ze w jakimś miescie matka urodziła w 24 tyg CZWORACZKI które wazyly ok 1kg kazde.i dwoje majo operacje:2 dziewczynki i 2 chłopców.i dxis po 4 mies wyszyli do domu.
    Bliźniaki to sporo a od razu czworo to juz wogole ;-)
    A na pierwszym usg wyszly bliźniaki a na kolejnej podwoiły sie ;-)

Maka, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow szacun...

Zonti ładna waga chyba będzie łądna waga końcowa :)

Gagaga, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio mogę się poradzić kogoś innego, bo tutaj skierowali mnie do niej. Może wyślę mamę w Polsce po poradę do innego lekarza. Muszę się z tym przespać.

Agnes też to oglądałam. Czworaczki w mieszkaniu 47 m. Będzie im ciężko.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje wam problemów z praca wasza i waszych facetów. Ale może się okaże że zmiana wyjdzie na dobre.
    Ja policzylam ze wrócę do pracy dopiero w październiku za rok,mam bardzo dużo zaległego urlopu. Wczesniej się raczej nie wybieram:)
    Jutro jade na morfologię i siuski. I już 3 raz muszę toksoplazmoze robic, niby takie wytyczne ale w poprzedniej ciąży robilam tylko raz.

majeczka87, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja jak zwykle z zaległościami, a tych to już raczej nie uda mi się nadrobić :(
    Dzień za dniem ucieka, wieczorami padam i nawet nie mam siły czytać :/ Strach pomyśleć co będzie jak już Bartuś się urodzi - tak tak, w końcu zdecydowaliśmy się na imię i mam nadzieję że mojemu M już się nie odmieni :P
    Jeśli chodzi o mnie to znowu męczy mnie zgaga, ale staram się jakoś z nią żyć :P
    Zakupy "aptekowe" zrobione, komoda jutro powinna przyjść, więc za kilka dni zaczynam pranie (w końcu!) :D W przyszłym tygodniu mam porobić badania, bo 20go mam wizytę :)
    A tak poza tym to szara rzeczywistość i wykańczanie domu (i oczywiście siebie przy okazji) :P Będę starała się nadrobić zaległości w czytaniu, ale ciemno to widzę :P

Figaa ja też już dwa razy robiłam toxo (w I i II trymestrze), bo wyszło mi że nie chorowałam jeszcze. I pewnie na następnej wizycie znowu mi da skierowanie.

Aaaa jeszcze jedna nowina :P Postanowiłam że sama uszyję pościel i ochraniacz na szczebelki do łóżeczka :P Część materiałów już nawet zamówiłam :P To znaczy na początek i tak uszyję tylko poduszkę, bo kołderka i ochraniacz może poczekać :)

jusella, Gagaga, Zonti, renieczka, majeczka87, figaa, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie !!! :)
    Ja również jak zwykle z mega zaległościami, ale co chce z Wami popisac to mi cos wypada albo cos sie dzieje, ostatnio mi sie router podczas burzy spalił -.-.
    Ciesze się, że wszystko u Was jest wporzadku - to najważniejsze.
    My kończymy robic pokoj - umyslalam sobie szaro - biało - miętowy. Te ostatnie dodatki ciezko bylo zdobyc. Jutro kladziemy tapete w kropki szare i miętowe :)

W sobotę i niedzielę miałam skurcze co 10 min. Bolało. Podłączyli mnie na godzine do ktg, ale zrobiły się nie regularne. Rysowały sie do około 50. Porodowe są od 120..takze juz wyobrazam sobie jaki to musi byc bol. Koncem koncow kazali mi jechac do domu. A zaczelo sie od bolu krzyza, ktory wydawalo mi sie ze rozchodzilam. Pozniej doszedl bol brzucha, ud, posladkow. Dzis jest juz o niebo lepiej. Czuje tylko ze synek jest mega nisko (tak jak brzuszek) moze nawet w kanale. Czuje jak rusza glowką, po moim kroczu i tyłku..dziwne uczucie.. czasem tak zaboli jakby mi srubą wiercił. :) mam nadzieje, ze jeszcze chociaz tydzien wytrzymamy :)

i jeszcze taka mała ciekawostka (podchodze do niej pol na pol)przez 3 dni przed skurczami jadlam codziennie po 50-60 dkg czeresni. Polozna w szpitalu pytala co jadlam, robilam itp., i powiedziala ze czeresnie mogą (nie muszą, nie u kazdej kobiety) wywoływac skurcze lub powodowac spinanie sie macicy. Ja juz moje ukochane czeresnie omijam szerokim łukiem w razie w :D za 3 tygodnie mogę do nich powrócic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 23:24

LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. U mnie już dzisiaj lepiej ale kilka razy mnie lapalo.

Łożysko 3 stopnia to oznaka że czas najwyższy na poród czyli zaczyna się "psuć" ale spokojnie pod koniec ciąży to normalne.

Jezuuuuuuuu jaki ja mam problem z wózkiem....nawet nie mam wybranego modelu... Quinny,stokke czy x lander... Masakra przeraża mnie kubełkowe siedzenie... Mało miejsca ale za to lekki i mały a dla mnie to najważniejsze...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello z rana choć jeszcze w łóżku ale zaraz się zbieram do laboratorium bo dziś badania robię bo wizyta w poniedziałek.
    A miałam dziś plany na obrzarstwo czereśniami i chyba będzie trzeba z rozsądkiem zjeść tylko trochę i zobaczyć jak organizm zareaguje - a uwielbiam czersnie i kilogramami bym jadła :( zasmucila mnie ta wiadomość ze mogą powodować skurcze.
    Troskaweczki też mam zapas musi być codziennie uzupelniokny choć powoli już się nimi zaspokoilam ale trzeba korzystać do puki są takie rarytaski :)

Miłego dnia mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 06:20

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja rowniez zajadam sie truskawkami i czeresniami i do tego jeszcze pochlaniam arbuzy. Podobno dziecko po urodzeniu nie bedzie mialo na te rzeczy alergii jezeli mama je w ciazy. :)

Gagaga, jusella, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ
    nowatorka - arbuz jest świetny tez w razie obrzęków!
    Tez Wam Dziewczyny współczuję trudności pracowych, trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło.
    Ja dalej korzystam z urlopu i mi cudownie. Id dziś został równo miesiąc do mojego cc.
    A wczoraj przyszedł kosz na pieluchy -wszyscy znajomi z dziećmi bardzo sobie chwala.
    Nie mogę się doczekać piątku, jedziemy nad morze, pewnie po raz ostatni we 2 :)
    Miłego dnia Laski

jusella, ania181111, Zuzulka88, Agness27, stokrotka2013, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja jutro kolejne ktg :)dziś w nocy mnie tak skurcz złapał że myślałam ze będę krzyczeć :/ co do czereśni to też słyszałam że mogą wywoływać skurcze więc trzeba uważać :)
    Dziś rano będę zajadać na śniadanie ciasto drożdżowe z truskawkami :) mmm i biorę się za pranie cd :p

Zuzulka88, jusella, stokrotka2013, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wybraliśmy się na krótki spacer, a ja i tak już ledwo żyłam. Boli mnie to spojenie. No i brzuch mi się opuścił. Na szczęście szlafrok wczoraj dotarł i mam już wszystko do torby.

Zuzulka88, jusella, Agness27, Gagaga, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mi też brzuch już nisko poszedł :) to znaczy że to już bardzooo blisko :)
    Na jaka temperature wstawialyscie dziecięce ciuszki ?

Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja po nieprzespanej nocy. Jeszcze się wczoraj naczytalam w necie o tym lozysku i kompletna zalamka.
    Tak jak Basia mówisz, oznacza, że czas na poród blisko.
    Stare łożysko jest niewydolne, dziecko może być niedotlenione, może źle przybierać na wadze. Więc pewnie jak za 2 tyg przyrost będzie nieprawidłowy to dostanę skierowanie na rozwiązanie ciąży. Niestety, w tym wypadku, Mała będzie bezpieczniejsza po tej stronie brzucha.
    Ale jak ja przeżyję te 2 tygodnie? Osiwieję na bank!
    Dobrze, że jutro wypłata, już nie ma na co czekać. Musze skompletować to co mi jeszcze brakuje i czekać.

Dziewczyny udanych wizyt i miłego dnia.

Zuzulka88, jusella, Agness27, Gagaga, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka pochwal sie efektami;)
    Naditta myslalam ze mieszkasz w pl... a tak to faktycznie lipa :(
    Ania, alex porozmawiajcie z maluszkami zeby jeszcze poczekaly ;)
    Gagaga strasznie Ci zazdroszcze tego morza :)
    Figga to super ze az tyle z maluszkiem czasu spedzisz ;)

figaa, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nowa! Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,witam sie po nieprzespanej nocy. Raz ze męczyło mnie przeziebienie a dwa ze bolal mnie brzuch jak na okres i tak do tej pory. Dobrze ze dzis wizyta.teraz caly czas leze a i mam wrazenie ze maly sie jakos obrocil w nocy bo inaczej go czuje. Klucia w szyjce sa czasami tak intensywne ze mam wrazenie ze zzaraz cos wyleci ale trzeba to wszystko przetrwac.

Truskawki mam swoje z ogrodka wiec pochlaniam ich duze ilosci.
    Zycze nam udanego i pogodnego dnia

jusella, TheForfie, Zuzulka88, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jeszcze raz dziękuję za wsparcie, bardzo mi pomogło
    Dziś już jestem do życia, tylko ból głowy został, ale to nic czego nie rozwiązało by swieże powietrze i apap.

Wczoraj wracając z pracy poszłam na szmaty i kupiłam sobie koszulę do rodzenia. Nieco kusa, ale przynajmniej nie będzie przeszkadzać :)

Dziś wstawiłam ją i te nowe do karmienia do prania. Mężu obiecał, że jutro pomoże mi spakować torby.

Trzymajcie maluchy jeszcze w brzuchach, chyba, że rzeczywiście lepiej im będzie już poza nimi. :)

jusella, Zuzulka88, stokrotka2013, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ