Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
eve90 wrote:Dalile ja też swego czasu podlamalam sie jak usłyszałam od szefowej między wierszami, że po ciąży nie będzie już dla mnie tam miejsca, naprawdę liczyłam ze po macierzyńskim będę miała do czego wrocic.. bardzo mnie to zabolało bo na początku nie było żadnego problemu z tym
-
nick nieaktualnyHej
My po wizycie. Ostatnie wyniki dobre. Lekarz pobrał próbki na posiewy. I wszystko byłoby super, gdyby nie usg. Okazuje się, że moje łożysko juz jest III stopnia dojrzałości. Mała ma 2340g i od ostatniej wizyty przybrała tylko 200g.
Za dwa tygodnie usg kontrolne, zobaczymy jak malutka przybiera. Kurcze martwię się
Mam te 2 tygodnie na dopięcie przygotowań, torby itp. Coś czuję, że jeszcze w czerwcu się wypakuje.
Dalile, przykro mi z powodu dodatkowych stresów z praca męża. Ale napewno wszystko się dobrze ułoży.
A co do powrotów do pracy po macierzyńskim, to uważam, że to powinno być usankcjonowane prawnie. Żeby w XXI wieku kobieta bała się czy ma do czego wracać po odchowaniu malucha. To poprostu uwłacza godności.
eve90 lubi tę wiadomość
-
Renieczka postaraj się pozytywnie nastawić i przygotuj się, że wcześniej pewnie urodzisz. Jeśli Marysia mało przybiera to na zewnątrz z Tobą będzie jej lepiej a za dwa tygodnie będziesz już na ładnym etapie ciąży. Lekarze wiedzą co robią i musimy im zaufać, bo komu jak nie im.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDalie bardzo mi przykro, ale tak jak piszą dziewczyny - na pewno znajdzie coś nowego, a nawet lepszego!
głowa do góry
renieczka, trzymam kciuki żeby malutka jeszcze sobie w brzuszku posiedziała i ładnie przybrała na wadze do następnej wizyty
Ja dziś z koleżanką miałam zrobić duże zakupy na necie w aptece itd ale w efekcie odwiedziłyśmy tylko lumpy i czasu zabrakłoza to kupiłam trzy rzeczy malutkiej:) Wczoraj też skończyłam szyć literki więc z tym mało ważnych rzeczy- wystrój pokoju - mam już prawie wszystko
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A ja się właśnie wkur**lam.. Teść chce odstawić samochód do mechanika i zadzwonił do męża żeby ten z nim pojechał i zawiódł pozniej spowrotem do domu. To nic że mieszkamy 25 km od nich a mechanik jest 5 km od teściów mieszkania. Przecież nie będzie się tluk autobusem skoro ma darmowe taxi.
-
o luudy Maka moj tesc ma takie samo zachowanie.... masakra...
Jestesmy po wizycie. Pan doktor usg nie zrobil wiec juz 2 miesiące malca nie widziałam i nie bede go widziala nastepne 2 tygodnie. chyba ze w poniedzialek w nastepnej klinice w której przymierzam się rodzic... Przylozyl tylko na chwile posluchac serduszka to jak zapytalam jak lezy to powiedzial ze glowka do dołu.. ufffff;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:44
Maka, kama005, eve90, jusella, renieczka, kot_bury, Agaax, Agness27, stokrotka2013, figaa, TheForfie lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Może jestem zolza ale strasznie drażni mnie takie ich zachowanie.. Wielkie państwo jak robimy jakaś imprezę to tak samo trzeba po nich jechać- żeby oni oby dwoje mogli się napić- i ich odwiez..
I jeszcze ta mina teściowej jakby się wszystko należało..TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Majeczka ja wytrzymałam na tym weselu od 15 do 1 w nocy także nie ma się co dziwić dla mego kręgosłupa, apropo czekam niecierpliwie na relacje od lekarza!
Renieczka napewno będzie dobrze, dzidzia jeszcze podrośnie a Ty już niedługo ją będziesz tulic -
Ja też mogę tylko na owocach jechać
właśnie siadłam do podwieczorku
http://static.pokazywarka.pl/i/6662065/666852/0-02-01-e9bf9cbabb31f08eb3541928dd8cf1b14f3d8222286b560c6b086e4e2d5ffd49-full.jpg
eve90, nowatorka, kot_bury, Agness27, stokrotka2013, figaa, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Niooo kamień z serca;) E to powiem Ci ze i tak wytrzymala jestes. Zuch dziewczyna;) a potańcowałaś co nie co?
jusella smacznego - jak to zjesz to pękniesz;)jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Renieczka nie martw sie ze malo przybral na wadze, roznie te dzieciaki teraz rosna, u nas tez na szkole rodzenia byla dziewczyna ktorej maly nic nie przybieral i polozna ja uspokoila. na pewno jeszcze kilka tyg posiedzi w brzuniu no a potem to juz moze wychodzic
Dr mi odpisal w sprawie tej dysplazji bioder mojej ze nie ma problemu przy porodzie
kama005, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
A ja stwierdzam że robię się nerwowa strasznie ale jak ktoś mi odpisuje na smsa po 4 dniach a potem olewa i odpisuje komu innemu a mój sms zostaje bez odpowiedzi to mnie szlag trafia więc nie omieszkalam koleżanki opierdolic za to. Trudno obrazi się najwyżej. Ale jakiś szacunek do innych trzeba mieć to raz a po drugie jak ma tak odpisywać to niech wyrzuci telefon za okno będzie taki sam efekt. Nie kupuje. Ja mam tel jon stop przy sobie i odpisuje w miarę na bieżąco.