Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczka może nie pęknę - jeszcze truskawki przyjadą
- będę miała w nocy co jeść. Jak nie mogę spać to filmy albo seriale oglądam i prowiant się przyda
.
Maka - nie zazdroszczę teścia - powiedz, proszę, że mąż się nie zgodził.
Tatuśka mama mnie wkurza czasem jakimiś głupimi problemami - jakiś czas temu wymyśliła, żeby przyjeżdżał wieczorem prowadzić jej samochód do garażu a rano o 7mej wyprowadzać bo ona się boi, że porysujenosz kurde kobita od ponad 30 lat ma prawko! A teraz jak Tatuśka nie ma to doskonale sobie radzi ze wszystkim - cud!
Renieczka u mnie Szymcio przez 4 tyg tylko ok. 300 g przybrał ale lekarz mówił, żeby się nie martwić. A co do łożyska to położna mówiła, że są 4 stopnie więc źle nie jest.
Majeczka super, że Dzieć ładnie do wyjścia ułożony
Ostatnio mnie jakiś nazi-humorek dopadł - wszystko mnie drażni, dziś się poryczałam bo nie miałam lodów w zamrażalniku, wczoraj pożarłam się z Tatuśkiem przez telefon (oczywiście nie wiem o co mi poszło)... sama nie wiem co mi jest...eve90, majeczka87, Agaax, stokrotka2013, Agness27, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Kama , jak miło usłyszeć a w zasadzie przeczytać , ze nie tylko ja chodzę wkur..wiona na wszystkich
i żeby nie było , że bez powodu , bo zawsze jakiś powód jest , już mam po prostu doooooośść !!
Do tego bunio mi strasznie twardniejeswoją drogą malec się wypina ale dodatkowo mam za mało skóry na brzuchu
jak ja już chce lipiec matko kochana , popadam chyba w depresje jakąś , nie chce mi się wychodzić z domu najchętniej bym spała cały czas , nic mi się po prostu nie chce .. , przynajmniej te forum pobudza mnie trochę do życia ..
Nażarłam się i idę leżeć , swoją drogą dziś dużo pochłaniam :o obiad , kanapka , kawałek czekoladyi teraz myślę o lodach z bitą śmietaną , matko przenajświętsza jak tak dalej pójdzie to w ostatnim miesiącu przytyje więcej niż przez całą ciązę ..
Miłego wieczoru Kobietki ! :*
jusella, eve90, Agness27, figaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Powiedzial mi doktorek że twardnienia sa normalne, bo to sie organizm przygotowuje i ma tak byc. jak chce to moge cos na rozluznienie brac ale nie musze....
Drzenie dziecka to tez niby normlalne ale dlaczego to juz nie pofatygowal sie wyjasnic;p
eve90, jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Uff. Ja juz w domku! Szyjka zaczela sie skracac,ale zamknieta, jeszcze trzyma. Tak jak pisalam wczesniej, malutka zeszla w dol, napiera i dlatego tak boli krocze, miednica. Podobno wod jescze sporo i nie zapowiada rychlego porodu.
Mialam miec podane kroplowki rozkurczowe ale jednak odpuscili. Nie beda wstrzymywać.
Lekarz zalecil przytulanie i przyjechac jak juz mocniejsze skurcze beda dokuczac.
Powiem wam ze ciekawie bylo, pojechalam na zadanie polożnej bo martwila sie o kosci moje i spojenie czy sie nie rozchodza a tu gadka ze tu juz skurcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 18:29
Dalile, LilouK, Agness27, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Karolajjn:) wrote:
Nażarłam się i idę leżeć , swoją drogą dziś dużo pochłaniam :o obiad , kanapka , kawałek czekoladyi teraz myślę o lodach z bitą śmietaną , matko przenajświętsza jak tak dalej pójdzie to w ostatnim miesiącu przytyje więcej niż przez całą ciązę ..
dokladnie takie samo mam wrazenie
Karolajjn:) lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Nadrobiłam
Muszę się pochwalić, po burzy wychodzi słońce - sprzedaliśmy auto!
Mieliśmy nie ciekawą sytuacje finansową, wystawiliśmy auto na sprzedaż już jakiś czas temu bo i tak stało, nikt nim nie jezdził itp., a ubezpieczenie do lipca no i w końcu się ktoś odezwał, zadzwonił wczoraj Pan z innym akcentem i powiedział, że wpadnie ok 20:00 zobaczyć to auto. No i tu się zaczęło...
Mąż chciał skoczyć na myjnie i zatankować, najpierw ustawiając fotel pod siebie (jak wsiada do auta po mnie to ma kolana przy głowie haha) po prostu mu wypadł, nie wiem jakim cudem, potem akumulator padł... Jak już odpalił, umył i zatankował to wracając... zaczeła mu się palić lewa tylnia opona! Normalnie ogień leciał! Niby przez klocki. Jak pech to pech, akurat jak znalazł się potencjalny kupiec to auto zaczeło się sypać.
Przyjechało dwóch panów, narodowości ukraińskiej1 mówił po polsku i tłumaczył temu drugiemu, jaja jak berety. Pan był zdecydowany kupić to auto mimo jego wad, po czym jak przyszło do płacenia to wyciągnął... DOLARY AMERYKAŃSKIE.
Mąż nigdy nie widział dolara, ja tak samo, kantory pozamykane. Szybko na necie wyczytał jak odróżnić fałszywki od prawdziwych, podpisaliśmy umowę, a dziś jechał do kantoru wymienić pieniądze i pożegnał się ze mną jakby mieli go zamknąć za fałszowanie pieniędzyNa szczęście były prawdziwe.
A tu jego "genialne" ogłoszenie jak chce Wam się czytać co on wymyślił: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6183610673
No i dzięki temu mam w koszyku komode, łóżeczko, materac itp. UFF!kama005, jusella, eve90, renieczka, Ejrene, LilouK, Maka, kijanka_88, stokrotka2013, Kasiulina, Agness27, Naditta, figaa, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Agaxx chyba się nie nudzisz z mężem - ma chłop ułańską fantazję
.
Truskawki przyjechały, przede mną stoi micha owoców, mich truskawek a ja mam ochotę na kanapkę z kiełbasą krakowską podsuszaną.
I zgubiłam gdzieś kociambry - pół godziny na czworakach ich szukałam - nosz gdzieś se metę znalazły i nie mogę ich znaleźć
Po 3 godzinach kociambry wylazły z kryjówkijednak przegapiłam ten moment i nie wiem gdzie się podziewały
.
Pierworodny na ochotnika poszedł do sklepu i mam upragnioną krakowską podsuszaną, do tego jajko na twardo z kiełkami i majonezem
i zaraz będę szczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:15
Maka, Karolajjn:), Naditta, Agness27, Zonti, Agaax, figaa, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Kot bury bardzo fajne kolorki masz w pokoju do dziecka
Ja zrobię zdjęcie pokoiku jak rowery wyniesiemy do piwnicy bo pól pokoju Wojtka zajmują
A co do hamburgera to ostatnio tez za mna chodzi i chyba w weekend jak mąż wróci to zrobimy wypad
Dalie mój mąż miał umowę do konca lipca i tez jedna baba z kadr sie uwziela na niego bo nie chcial donosić i zaczal szukac pracy i moment znalazł i juz 3 mies jest w nowej pracy
Nie chcial czekać do lipca by nie zostac pod ścianą.
A Twój tez na pewno cos znajdzie bo ma 1,5 mies-będzie dobrze nie martw się zapas
Słoneczko śliczne rzeczy dla malucha masz
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Karolajn - przepraszam ale to dla Twojego dobra
"Truskawki to doskonałe źródło witaminy C (lepsze niż cytrusy) – w 100 g truskawek znajduje się 60 mg kwasu askorbinowego (dla porównania: ta sama ilość miąższu pomarańczy zawiera 50 mg tego związku). W truskawkach znajdziemy również witaminy B2, B3 (niacynę), A i E oraz szereg składników mineralnych, w tym fosfor i krzem (wzmacniają kości, korzystnie wpływają na skórę, włosy i paznokcie), magnez (odpowiada za prawidłowe działanie układu nerwowego), mangan (zapobiega zmęczeniu i poprawia pamięć), potas, wapń, żelazo i cynk.
W truskawkach znajdziemy również bromelinę (enzym, który ułatwia spalanie tłuszczu), fitocydy (mają działanie bakteriobójcze), antocyjany o właściwościach przeciwzapalnych (dzięki nim truskawki mają intensywną czerwoną barwę).
W 90 proc. truskawki składają się z wody, oprócz niej owoce te zawierają sporo błonnika (2,2 g na 100 g owoców), węglowodanów i białka. Truskawki to owoce niskokaloryczne – 100 g porcja to ok. 30–35 kcal."
Wartość odżywcza truskawek (100 g)
Porcja 100 g truskawek zawiera 60 mg witaminy C, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie. Jest w nich też sporo witamin z grupy B, a także niewielkie ilości witaminy A i E, oraz mikroelementy: chroniące przed anemią żelazo, wzmacniające kości wapń i fosfor.
kalorie - 28
węglowodany - 7,2 g
białko - 0,7 g
tłuszcze - 0,4 g
błonnik - 1,8 g
indeks glikemiczny (IG) truskawek - 40
Mikro- i makroelementy w truskawkach (100 g)
wapń - 16 mg
żelazo - 0,41 mg
magnez - 13 mg
fosfor - 24 mg
potas - 153 mg
sód - 1 mg
cynk - 0,14 mg
Witaminy w truskawkach (100 g)
witamina C - 60 mg
witamina A - 1 μg
witamina E - 0,29 μg
witamina B1 (tiamina) - 0,024 mg
witamina B2 (ryboflawina) - 0,022 mg
witamina B3 (PP) - 0,386 mg
witamina B6 - 0,047 mg
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/truskawki-dobre-dla-zdrowia-i-urody-jakie-witaminy-mineraly-zawieraja-_36662.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:35
kama005, Karolajjn:), eve90, Agness27, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Renieczka co to znaczy lozysko III stopnia ??
Majeczka to super ze z dzieckiem wszystko dobrze i dobrze leży:)
Kama to strach z Toba zadzierać
Ale cóż nie dziwie Ci się tez bym się wkurzyła na Twoim miejscu
Jusella wydaje mi się ze teraz hormony dają nam popalić..
Ja ostatnio tez nie mam chęci na nic i najchetniej siedzialabym caly czas w domu i tez szybko się denerwuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:02
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam się ponownie.
Dalile, bardzo mi przykro z powodu Twojego męża. Ale zmiany zwykle są dobre, choć na początku bywają przerażające. Ręce mi opadają jak słyszę takie historie, jak można pozbawić pracy kogoś kto spodziewa się dziecka?
Tak samo nie rozumiem tego co piszą niektóre z Was, że nie mają do czego wracać po odchowaniu dziecka. Czy to jest w ogóle legalne? Byłam pewna, że nie...
Agaax, ale masz twórczego męża !!!
Ja po dwóch wizytach. U położnej i neurologa.
Żeby nie było nudno, coś mi w siuśkach wyszło. Laboratorium ma zbadać i będą do mnie dzwonić. Ale już wiem skąd to moje ciągle parcie na pęcherz i siku składające się z 2 kropelek ostatnimi dniami.
Położna wymacała brzuch, mały siedzi jak siedział, głowa na dole a girki pod żebrami. Brzuch dobrych rozmiarów jak na ten tydzień, co świadczy o tym, że dziecko rośnie.
Powiedziała, że jak mnie coś niepokoi jeśli chodzi o ruchy dziecka (mniej lub więcej albo wcale) to od razu do szpitala. Oj, a ja się ciągle martwię bo te ruchy mojego małego są takie nieregularne, tzn każdy dzień inny. Będę tam jeździć raz w tygodniu chyba
Pokazałam też wyniki GBS z Polski i pozytywnie mnie zaskoczyła, bo od razu przykleiła żółtą naklejkę z napisem GBS positive do mojej książki i zaznaczyła to w kilku miejscach. Jak się zacznie poród, mam o tym powiedzieć dzwoniąc do szpitala. Dostanę antybiotyk w kilku dawkach, a dziecko będzie pod obserwacją conajmniej 12 godzin. Jestem spokojniejsza
A neurolog namieszał mi w głowie po godzinnej wizycie mam mega mętlik w głowie i chyba nawet nie chce mi się do tego wracać póki co. Generalnie mam 2 wyjścia: mogę zacząć znów brać leki albo...nie. I to jest lekarz?! Kurcze...chyba ona od tego jest, żeby decydować co dla mnie i dziecka lepsze. Eh.
eve90, LilouK, Agaax, stokrotka2013, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
O to widzę ze same pozytywy z jedzenia truskawek
Naditta wspolczuje wizyty z neurologiem -brak słów,zero kompetencji !!
Powinno sie degradowac takich lekarzy którzy nie potrafią udzieluc rady i pomocy !
Jusella mi dzis tez będę chomik uciekl pod regal bo nie zdążyłam go złapać jak go wypuściliśmy z córką ale po kilku minutach na szczęście wyszedł
Tydzień temu ten sam uciekl z klatki w przyszłym pokoju synka bo w drzwiach drucik z jednej strony odczepil się ale na szczęście jak go szukalam to go zbudzilam bo nie wiem gdzie sie wtedy schowal bo caly pokój przewertowalam i mąż szybko go zlapalWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:34
jusella lubi tę wiadomość