Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
oldżi wrote:Izulala wynik po 2 h jest bardzo ważny i powinien byc poniżej 140, wiec u Ciebie jak najbardziej ok a co do glukozy na czczo to musisz zapytać lekarza
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Mona_M wrote:Cześć. Jakoś wcześnie macie tą glukozę. Jak była w pierwszej ciąży to robiłam ją około 22 tc. Może macie jakieś wskazania co?
Ja pamiętam, że zwymiotowałam calą glukoze po 30 minutach, ale się nie przyznałam.
Ja idę dzisiaj na wizytę skonsultowac wyniki badań, a jutro pierwsze usg. Kurczę ale sie boję.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Karolina_karolina wrote:Hej dziewczyny. Zastanawiam się co się stało z Marchewa? Bo w pierwszym poście jest tj. konto usunięte. Czy tylko u mnie na tel się tak pojawia? Bo u mnie wygląda to tak jakby konto było usunięte...?
Faktycznie u mnie też tak pokazuje hmm -
Hej
Witam nowe i "stare" licówki
Marchewa faktycznie usunęła konto. Wcześniej ogarniałam tabelkę razem z Ejrene. Proponuje by to Ona ją prowadziła. Chyba że niekoniecznie się zgadza albo któraś z Was chce ją prowadzić.
Z glukozą nie pomogę. U mnie w innych jednostkach jest mierzona. Picie jej wspominam całkiem miło.
Miłego dnia -
też sie zastanawiałam, dlaczego usunęła. Z tego, co pamietam, to na ovu dziewczyny czasem miały problem, bo konto samo zostało usunięte, być może błąd.. a być może coś się stało .. oby nie.
MartaT, namea lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
dziewczyny, mam pytanie, wykupujecie abonament premium? gratisowy okres już się kończy i zastanawiam się, czy warta skórka wyprawki.
Na ovu, jak dla mnie, różnica była taka, że premium kalendarz był kolorowy, a podstawowy szary.starania od 2007
Nanatasza wrote:dziewczyny, mam pytanie, wykupujecie abonament premium? gratisowy okres już się kończy i zastanawiam się, czy warta skórka wyprawki.
Na ovu, jak dla mnie, różnica była taka, że premium kalendarz był kolorowy, a podstawowy szary.
Właśnie też się nad tym zastanawiałam,ale chyba wykupię premium -
Nanatasza wrote:dziewczyny, mam pytanie, wykupujecie abonament premium? gratisowy okres już się kończy i zastanawiam się, czy warta skórka wyprawki.
Na ovu, jak dla mnie, różnica była taka, że premium kalendarz był kolorowy, a podstawowy szary.
A o co chodzi?a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Ja dzisiaj obudziłam się i po wstaniu pojawiły mi się straszne mdłości, wiedziałam że muszę coś zjeść ale jak zajrzałam do lodówki do zrobiło mi się jeszcze gorzej niedobrze. Praktycznie na nic nie miałam ochoty, nie wiedziałam co wziąć do buzi. Potem zjadłam małą kanapeczkę z dżemem i trochę się poprawiło.
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNanatasza wrote:dziewczyny, mam pytanie, wykupujecie abonament premium? gratisowy okres już się kończy i zastanawiam się, czy warta skórka wyprawki.
Na ovu, jak dla mnie, różnica była taka, że premium kalendarz był kolorowy, a podstawowy szary.Inska, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Cześć dzwieczyny! Nowy tydzień, nowe wyzwania
Mnie lekarz kazał brac zestwa witamin, w tym kwas foliowy i omega-3, przez całą ciążę. Ponadto cały czas biorę no-spę forte, żeby unikąć skurczów macicy.
Patutka, fajnie, że mamy wizytę w tym samym dniu, będzie nam raźniej
Co do objawów, to poza strasznym sikaniem i parciem na pęcherz (dziś w nocy dwa razy wstawałam, po 2 i po 4) i lekkim bólem piersi, nie mam żadnych innych. Co w sumie teraz mnie już cieszy, bo jak słyszę, jak się niektóre dziewczyny męczą, to faktycznie nie mam czego zazdrościć. choć niektórzy uważają, że nudności są oznaką dobrze rozwijającej się ciąży, tak wyczytałam w książe "Ciężarówką przez 9 miesięcy" - notabene, polecam, bo laska strasznie śmiesznie i bez owijania w bawęłnę pisze -
ona2012 wrote:Ja dzisiaj obudziłam się i po wstaniu pojawiły mi się straszne mdłości, wiedziałam że muszę coś zjeść ale jak zajrzałam do lodówki do zrobiło mi się jeszcze gorzej niedobrze. Praktycznie na nic nie miałam ochoty, nie wiedziałam co wziąć do buzi. Potem zjadłam małą kanapeczkę z dżemem i trochę się poprawiło.
Wyczytałam, że zanim wstanie się z łóżka, warto zjeść na przykład krakersa lub niesłodkiego herbatnika. Żeby po prostu nie podnosić się z łożka z kompletnie pustym żółądkiem.aisa, Mona_M lubią tę wiadomość
-
namea wrote:A o co chodzi?
namea lubi tę wiadomość
starania od 2007
Hej
Szkoda że marchewa tak po prostu konto usunęła Ja mogę prowadzić tabelkę ale tak naprawdę powinna być na 1 stronie, a tak to gdzie ją wkleić?
Później na pewni doszły by tez jakieś ciekawe linki tak jak jest to w innych wątkach.
Jakie macie pomysły na nasz wątek ?
-
Może można stworzyć listę na dysku googla. Zainteresowane osoby miałyby link. No szkoda, że na pierwszej stronie nie będzie listy. Chyba że moderatorzy mogliby jakoś to rozwiązać. Jeszcze mogłyby poprowadzić listę inne mamy z pierwszej strony, ale one są na drugim lipcowym wątku.
-
Inska wrote:Cześć dzwieczyny! Nowy tydzień, nowe wyzwania
Mnie lekarz kazał brac zestwa witamin, w tym kwas foliowy i omega-3, przez całą ciążę. Ponadto cały czas biorę no-spę forte, żeby unikąć skurczów macicy.
Patutka, fajnie, że mamy wizytę w tym samym dniu, będzie nam raźniej
Co do objawów, to poza strasznym sikaniem i parciem na pęcherz (dziś w nocy dwa razy wstawałam, po 2 i po 4) i lekkim bólem piersi, nie mam żadnych innych. Co w sumie teraz mnie już cieszy, bo jak słyszę, jak się niektóre dziewczyny męczą, to faktycznie nie mam czego zazdrościć. choć niektórzy uważają, że nudności są oznaką dobrze rozwijającej się ciąży, tak wyczytałam w książe "Ciężarówką przez 9 miesięcy" - notabene, polecam, bo laska strasznie śmiesznie i bez owijania w bawęłnę pisze
Też mam tą książkę siostra mi dała,ale szczerze powiedziawszy nie zaczęłam jeszcze jej czytać bo ostatnio kompletnie nie mam czasu może od dnia dzisiejszego się za nią wezmę