Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Patutka wrote:No chyba skoro samolot jest dozwolony to chyba w autobusie nic sie nie stanie, nie?
NUTKA- plamienia ustaly?
Inska- na 1000% zobaczysz Juz Serduszko;)
A w ogole to wizytujesz w tym dniu co ja:p
Tak
Kama ja też jutro wizytę mam też sie stresuje ale bedzię dobrze trzymam za Ciebie kciuki i nie denerwujemy sie
MartaT lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki! Dlugo mnie nie bylo, ale praca pochlonela mnie calkowicie, a w weekend bylam poza domem. Ale juz jestem!
Witam wszystkie nowe przyszle Mamy
Bylam wczoraj u lekarza i slyszalam serduszko, jest zarodek, ma 9.8 mm, wszytko w porzadku. Powiem Wam, ze kamien z serca po tym jak poprzednia lekarka wspmniala, ze pecherzyk ma nietypowy ksztalt!
Troche odetchnelam!
Postaram sie byc dzisiaj na biezaco, bo mam dzisiaj biurowy dzien!
Steknislam sie za Wami, zabieram sie za nadrobienie chociaz kilku ostatnich stron!Nanatasza, Inska, nowatorka, Edka lubią tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
tana wrote:Od niedawna zaczynam się zastanawiać nad usg genetycznym czy któraś z was była już na takim.badaniu może bądź się wybiera? Badanie nie należy do tanich
Ja sie wybieram w 12tym tygodniu jak bede w Polsce, tutaj gdzie mieszkam normalnie lekarka na to kieruje i mam to pokryte ubezpieczeniem, ale w Polsce bede placic, bo ide prywatnie. Usg genetyczne 240zl plus wizyta 130zl. Ale lekarz rewelacyjny i bardzo skrupulatny, takze, ze nie bede zalowala.a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Hej Dziołchy
wczoraj z samego rana poleciałam zrobić test obciążenia glukozy 75g.... myślałam, że w niedzielę z samego rana nie będzie tłoku.... MASAKRA>.... mln ludzi, tragedia... kolejka jak cholera, ale nieważne i tak miałam pierwszeństwo...
pobrali mi na czczo krew (przy okazji oprócz glukozy zrobiłam całą morfologię, mocz, tsh, wirus różyczki, cytomegalowirus...
najpierw pobierają na czczo i nie można od razu wypić tego obrzydlistwa (75g glukozy = 15 łyżeczek cukru rozpuszczonego w szklance wody ...fuuuujjjj.. ) tylko trzeba poczekac ok 40min aż sprawdzą ten wynik na czczo - bo jak będzie za wysoki powyzej 120 to nie można wypić glukozy. Ja miałam na czczo glukoze 96 znów podwyższoną..... potem wypija się to obrzydlistwo i godzinę się siedzi.... ja na szczęscię byłam z mężem autem więc ja sobie w aucie czytałam gazety a on spał po godzinie znów pobranie, po kolejnej znów pobranie heheh - byłam tam łącznie ponad 3h taki wypadził niedzielny hehehe
moje wyniki to (może któraś coś się orientuje):
Test obciążenia glukozą 75g:
na czczo - 96
po 1g - 172
po 2h - 119
wirus różyczki - IGG 169,90(+)
Cytomegaworius - IGG 210,4 (+), IGM 0,29 (-)
i o dziwo tsh mi spadło o 1,6 (mam niedoczynność tarczycy Hashimoto...)namea lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
izulala, to miałaś niedzielny poranek
co do wyników za dużo nie podpowiem, na różyczkę byłaś szczepiona, albo przechodziłaś, super tsh a glukoza nic mi nie mówistarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
jutro mam wizytę, pewnie założy kartę ciąży i zleci badania, m. in . tę glukozę, też się tego obawiam, na samą myśl o słodkim mi niedobrzestarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualnyCześć. Jakoś wcześnie macie tą glukozę. Jak była w pierwszej ciąży to robiłam ją około 22 tc. Może macie jakieś wskazania co?
Ja pamiętam, że zwymiotowałam calą glukoze po 30 minutach, ale się nie przyznałam.
Ja idę dzisiaj na wizytę skonsultowac wyniki badań, a jutro pierwsze usg. Kurczę ale sie boję.