Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja juz sie umówiłam na grudzień na prenatalne w mojej klinice mimo, że na wizyty chodzę prywatnie, to te badania są za darmo i z tego co wiem składają sie z USG i testu PAPPA. Juz sobie wyobrażam ten stres, poki co nie chce o tym myslec ...
Patutka- myśle, ze narazie groszek bardzo tego nie odczuwa a potem bedzie miał super atrakcje w brzuszku -
Ja na początku stycznia jadę do Warszawy na USG prenatalne, a ten test Pappa to jeszcze nie wiem kiedy bo muszę się dowiedzieć gdzie najbliżej robią i przede wszystkim poprosić o skierowanie lekarza. Niby jeszcze sporo czasu ale ja też strasznie się tego boję i wyobrażam jak się będę stresowała
-
Ja tez mam pytanko, co myślicieli o tym ze nie powinno się we wczesnej ciszy glaskac brzucha czy to zabobon?? O cok chodzi?? Odkąd wiem ze mam fasolke to mowie do niej trzymam czasami rękę na brzuchu czy podrapie taki może głupi ale naturalny odruch
Inska lubi tę wiadomość
-
W Polsce badania prenatalne robi się między 11 tygodniem a najpóźniej do 13+6. I podstawa to jest takie dłuższe usg, bardzo dokładne. Test Pappa nie jest obowiązkowy, podnosi jedynie prawdopodobieństwo że jest wszystko ok do 85% o ile dobrze pamiętam. Usg to 75%. No i test z krwi trzeba najpóźniej zrobić do trzech dni od usg, wtedy lekarz z jednym i drugim wynikiem oblicza prawdopodobieństwo wystąpienia wad.
-
My byśmy chcieli zrobić rodzicom prezent na Mikołajki We czwartek moja pierwsza wizyta i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo dolegliwości brak... Zapominam o tym, że jestem w ciąży i to mnie trochę martwi, bo wymieniacie tu tyle dolegliwości...
Ale stres. Oby do czwartku!Inska lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Ale super Ja ide na pierwsza wizyte 4 grudnia, to bedzie nasz 6 tydzien i 6 dzien, mam nadzieje zobaczyc serduszko, albo dwa Boze, jaki to jest cudowny czas!
Oj tak to są najpiękniejsze chwile w życiukama005 lubi tę wiadomość