X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to w poniedziałek uderzam do Kauflanda, dobrze wiedzieć ;) Dzieki

hchygox1kst10j9v.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystko minęło jak na razie i niech tak zostanie mój gin oddzwonił powiedział że jesli znowu sie bedzie cos dziac to jutro mnie przyjmie czeka tylko na mój telefon a jeśli będzie w porządku to w poniedziałek na wizycie . Jutro też leże a mąż niech sie dzieckiem zajmie .

Co do poduszki ja byłam i jestem z niej zadowolona obecnie mój syn ja pokochał i z nią śpi ;-)

Karolina_karolina, Inska, Englein lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jakaś promocja jest na te poduszki? Czy to stała oferta? Żeby mnie nie ubiegli ;)

hchygox1kst10j9v.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poległam. Kanapa stała sie moja przyjaciółka. Muli mnie, głód czuje cały czas a nie czuję satysfakcji z jedzenia. Jutro mam dyżur cały dzień
    ciekawe jak ja dam rade :P

Englein lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze stała oferta , ale tylko jedna sztuka u mnie była

• Inska Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Ja poległam. Kanapa stała sie moja przyjaciółka. Muli mnie, głód czuje cały czas a nie czuję satysfakcji z jedzenia. Jutro mam dyżur cały dzień
    ciekawe jak ja dam rade :P

Ja bym mogla spac wszedzie i o kazdej porze, takze rozumiem Twoj bol Edka. No i sikam na potege, o matko boska z ktorego badz kosciola, chyba sie do lazienki przeprowadze ;-)

Nie mam jeszcze zadnych mdlosci, co czasami mnie martwi, ale tlumacze sobie, ze jeszcze za wczesnie, ale z apetytem u mnie tak sobie, nie bardzo chce mi sie jesc...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska lepiej nie dopominaj sie mdlosci bo zatesknisz za czasem jak ich nie bylo.ja dopiero od jakichs 4 dni je mam caly dzien, nie jakies straszne i nie rzygam ale tak jakby mi cos stalo na zoladku ciagle

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Inska lepiej nie dopominaj sie mdlosci bo zatesknisz za czasem jak ich nie bylo.ja dopiero od jakichs 4 dni je mam caly dzien, nie jakies straszne i nie rzygam ale tak jakby mi cos stalo na zoladku ciagle

Przypomnij mi, jak bede narzekac, ze mnie muli ;-)

nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości rano....i czasami robi mi się niedobrze po jedzeniu.

Ja uwielbiam spać na lewym boku.

Już po pracy. Mam mega wnerwa na mojego. Idę lulu nie chce się już bardziej wnerwiac

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

Od 1,5 tyg mam zgage, od 18 do nocy. Spokoj mialam ze 3 dni.,,i znowu.
    Nawet kiedy chorowalm 3 lata na helicobacter to nie wiedzialam co to zgaga.

Odrzuca mnie od slodkiego, kawe wypilam moze ze 2 razy (wypilam 1/3 ), mam momenty ze musze zmuszac sie do jedzenia...a mam takie,ze rzucam sie na jedzenie.

piersi niby mniej bolace ale za to sutki i brodawki bardziej wrazliwe, swedzace itp.

No i zaczynam miec problem ze spodniamu. W okolicy podbrzusza i pasy oponka i meeega wzdecie. W dwóch parach juz chyba nie wyjde bo za bardzo cisna. Ale co tam....:)

Co do spania, wyczytalam, ze najlepiej spac nalewym boku. Niewskazane jest na prawym (tetnica) i
    Na wznak (kręgosłup).

jutro moze jak dam raze to w hi duskim sklepie kupie wreszcie ten olej migdalowy....zeby sie smarowac wszedzie, gdzie sie da.

dobra...dlugi dzien pracy za mna. Kierunek lazienka:)

Spijcie dobrze...
    i milego wstawania :)

Inska lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja od wczoraj mecze się z bólem głowy, po sniadanku juz jesteśmy tradycyjnie jajeczniczka

Inska lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, ja w pracy :(

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mąż po śniadaniu ja po kawie. Od 10 mogę jeść bo wcześniej nie da rady :d

Dzisiaj do pracy na 16 dopiero.
    Wcześniej SO rodziców na obiad :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od niedawna zaczynam się zastanawiać nad usg genetycznym czy któraś z was była już na takim.badaniu może bądź się wybiera? Badanie nie należy do tanich

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    Ja również po śniadanku, ale nadal w piżamie i wcaaaale nie chce mi się ubierać :)

Jak się czujecie?
    Ja oprócz wrażliwych piersi w sumie nic

Miłej niedzieli

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo!

Inska ciesz się że nie masz mdłości :) ja też nie mam czasami mnie zmuli, ale to naprawdę sporadycznie :) nie wymiotuje w ogóle :) nie każda kobieta to przechodzi także może nas to całkowicie ominąć :D

Sanna mówisz jajecznica, ja ostatnio też zjadłam,ale już długo nie zjem :D tak mnie po niej zmuliło,że mało brakowało, a bym zwymiotowała :( a zawsze jadłam bezproblemowo.

Englein co do spodni mam tak samo,ale jak założę jakieś które mnie cisną to jest mi niedobrze i staram się chodzić w luźniejszych ciuchach typu tuniki,sukienki,spódnice :D

Inska lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra ja się czuję dzisiaj znakomicie :D tylko mnie piersi bolą,ale to standard :) noo i też mam lenia, leżałabym cały czas :D właśnie zbieram się powoli na śniadanie :)

Chyba mi humor dopisuje, bo jutro idę do lekarza :D szkoda,że nie z rana. Dopiero mam wizytę o 17.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 09:36

nowatorka, Jastra, Inska lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już tylko jedne spodnie używam, bo reszta ciasnawa. W brzuchu poszło już 1,5 cm do przodu, a jem normalnie. Pewnie druga ciąża szybciej się uwidacznia.

Co do genetycznego, to jest to tzw. usg I trymestru i każda kobieta powinna je mieć zrobione. Jak to mówią, jest to najważniejsze usg w całej ciąży, bo właśnie to usg określa najprawdopodobniejszy termin porodu i pozwala określić ewentualne wady u dziecka i sprawdza, czy wszystkie narządy są na swoim miejscu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Dzień dobry :) ja od wczoraj mecze się z bólem głowy, po sniadanku juz jesteśmy tradycyjnie jajeczniczka
    Sanna ja tez ostatnio jakos mam ochote na jajecznice. Nie wiem co ma w sobie jajko ale chyba maly tego potrzebuje ;)

Co do spania na lewym boku to tak ale dopiero w zaawansowanej ciazy ;)

Milcia to ja chyba robie to genetyczne 10.12. U nas to sie nazywa traslucenza nucale. To jest wlasnie cos z usg plus krew, u nas ma 3 etapy i kosztuje 250euro. No i daje prawdopodobienstwo roznych wad.

Edka biedactwo, ze tez ci przyszlo w niedz pracowac. Za to bedziesz miala jakies wolne w tygodniu nie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:07

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedziele mamy zazwyczaj pizamowe :)) jajecznica to moje ulubione danie jeszcze nie mam zachcianek ani odrzutowy jedyne to muszę częściej cos przekasic

Jastra lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ