X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Edka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nowa :)
    Jak mi czas zapierdziela niesamowicie. To chyba przez te krótkie dni.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminka mi też wyszła opryszczka na ustach :/ ostatnią miałam w poprzedniej ciąży - równe 2 lata temu :/ i spokojnie jeśli to nie jest pierwszy raz to nic maleństwu nie będzie :) zejdzie i po sprawie ;)
    Mam wizytę w czwartek i już się doczekać nie mogę :D

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nowa :)

Jak dla mnie dni mogą lecieć tak szybko i tylko zwalniać trochę na wizyty, bo przebieram nogami i nie mogę się doczekać ;)

Robiłam dziś badania i martwi mnie trochę poziom cukru - mam 103, a norma jest do 99... wcześniej miałam OK. Boję się cukrzycy ciążowej, ale to chyba raczej za wcześnie? Ten podwyższony wynik może być w sumie przez to, że wieczorem byliśmy u znajomych i zjadłam kwadracik karpatki, zupełnie zapomniałam, że mam robić ten cukier. Byle tylko mnie nie wysłali na obciążenie, brrr :(

I też dołączam do klubu opryszczkowego, w sobotę obudziłam się, a tam bąble :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:43

Sanna lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja też pytałam gina na izbie przyjęć poprzednio, czy częste robienie usg ma jakiś negatywny wpływ, to mi powiedziała, że to nie jest nigdzie udowodnione. Natomiast co do słuchania serca, to już druga gin mi powiedziała, że nie powinno się puszczać echa serca dziecka, ponieważ wtedy sonda działa z większą mocą, żeby wychwycić echo tak małego zarodka i wydziela niepotrzebne ciepło, które na tym etapie szkodzi tkankom zarówno dziecka jak i macicy. Dlatego tez w pierwszej ciąży na żadnej wizycie nie miałam puszczonego bicia serca (tylko na IP raz) i teraz prowadząc ciążę u innej gin, to samo usłyszałam.

Ciekawe co piszesz Milcia. Gdzieś mi się to ciepło tez o uszy obiło, tylko że tam chodziło chyba o ciepło z USG, i że żeby był jakikolwiek wpływ, to z godzinę trzeba by było "nagrzewać", także USG jest jak najbardziej bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:51

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Witaj nowa :)

Jak dla mnie dni mogą lecieć tak szybko i tylko zwalniać trochę na wizyty, bo przebieram nogami i nie mogę się doczekać ;)

Robiłam dziś badania i martwi mnie trochę poziom cukru - mam 103, a norma jest do 99... wcześniej miałam OK. Boję się cukrzycy ciążowej, ale to chyba raczej za wcześnie? Ten podwyższony wynik może być w sumie przez to, że wieczorem byliśmy u znajomych i zjadłam kwadracik karpatki, zupełnie zapomniałam, że mam robić ten cukier. Byle tylko mnie nie wysłali na obciążenie, brrr :(

I też dołączam do klubu opryszczkowego, w sobotę obudziłam się, a tam bąble :(

Kurcze, ja też czekam na wynik, w środę będę miała, ale zgadzam się, że to dość wcześnie chyba na cukrzycę ciążową.

Co do pryszczki - dlaczego może być ona niebezpieczna dla płodu?

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na zdrowy rozum biorąc, to wydaje mi się, że ta na ustach nie ma za wiele do rzeczy, tylko z tą na genitaliach gorzej. Ale wiadomo - opryszczka wyskakuje zazwyczaj wtedy, kiedy organizm jest osłabiony albo walczy z inną chorobą, a bezpieczniej czułabym się będąc przez całą ciążę zdrowa jak rybka :)

Inska lubi tę wiadomość

• izulala Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na czczo 96 od razu gin skierowal mnie na test obciążenia glukoza 75g. Bylam wczoraj. Wyniki po 1h i po 2h w normie ale na czczo 96 i skierował mnie do diabetologa i powiedział ze mam cukrzyce ciążowa :( zalamka

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, no właśnie chodzi o sonde od usg. Żeby posłuchać serca, to większe fale muszą być wydzielane, a co za tym idzie ciepło i to ponoć jest właśnie szkodliwe. Ja tam na dźwięk serca się nie upierałam i nie upieram, bo wystarczyło mi, że widziałam pykający punkcik na ekranie. A po 12 tygodniu miałam w domu detektor tętna płodu zupełnie bezpieczny i to mnie też uspakajało :)

Inska lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to ja czczo mam glukoze 84

Nanatasza lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Kas Kochana nie myśl o najgorszym, odpoczywaj, myślami jestem z Tobą :* Wierzę że krwawienie ustanie i wszystko będzie dobrze :*
    Niestety przechodze spowrotem na różową stronę. Trzymam kciuki za Wasze fasolki:-) oby pięknie rosły:-)

Englein lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Inska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Inska, no właśnie chodzi o sonde od usg. Żeby posłuchać serca, to większe fale muszą być wydzielane, a co za tym idzie ciepło i to ponoć jest właśnie szkodliwe. Ja tam na dźwięk serca się nie upierałam i nie upieram, bo wystarczyło mi, że widziałam pykający punkcik na ekranie. A po 12 tygodniu miałam w domu detektor tętna płodu zupełnie bezpieczny i to mnie też uspakajało :)

Jasne,mnie też wystarczy pikające serduszko. A co to za detektor? Dostałas ze szpitala czy można kupić? Kolejna ciekawostka :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Niestety przechodze spowrotem na różową stronę. Trzymam kciuki za Wasze fasolki:-) oby pięknie rosły:-)

moje serducho placze...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Kas Kochana, polubilam za to, ze sie odezwalas...martwilysmy sie
    trzymam kciuki i mocno przytulqm

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

Nanatasza lubi tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwile teraz...

sluchajcie, a nie mozemy sie przeniesc same na jakiegos np polchata, forum gazeta.pl i swoje forum stworzyc ?
    Niestety ja nie z tych co maja FB, zlikwidowany z braku czasu i checi do niego

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 - bardzo mi przykro :( Trzymaj się dzielnie i jestem pewna, że wkrótce tu wrocisz!

Milcia,miał 3mm przy 5tyg i 6dn albo 6tyg - u mnie liczenie od ostatniej miesiączki nie sprawdzi się, bo miałam późną owulację (potwierdzoną testami) Ciekawa jestem jaki teraz jest. Super byłoby takie okienko, żeby podejrzeć czy u fasolki wszystko w porządku. ;)

Inska, generalnie też wszędzie widzę informacje o braku szkodliwości USG a gdzie niegdzie coś zupełnie innego.
    Milcia, czemu nie każdy gin o tym mówi? ;/ Komu tu wierzyć...
    Milcia, jak często używałaś tego detektora? Trudny jest w obsłudze?

Tak samo jak z nospą teraz też są dwuznaczne informacje... Wiem, że część z Was ma zaleconą, a ja spotkałam się ostatnio z informacjami, że czasem są poważne konsekwencje, ponoć nawet jest takie określenie 'ponospowe dzieci'.
    Mój gin, tez powiedział, żeby nospy nie brać.

Ta płynność w zaleceniach strasznie mnie wkurza...

Elfka, kot bury - smarujecie czymś opryszczki? Konsultowałyście z lekarzami, jesli tak to napiszcie proszę co Wam doradzili. Ja amolem wysuszylam tylko. Już mały strupem pozostał.
    A opryszczka (przy pierwotnej infekcji zwłaszcza) może niestety czasem nawet do poronienia doprowadzić... Oby te nasze nie były groźne.

Ja jeszcze nie badałam cukru, we wrześniu miałam ok 80-85 ale chyba warto teraz powtórzyć.

07.02.2014 Syn [*]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, ja kupiłam taki detektor. To jest takie urządzenie do użytku domowego. Ma normalnie słuchawki i słucha się przez brzuch. Na początku trudno było znaleźć serce dziecka, ale potem jak się znalazło już ta małą maszynownię, to niezapomniane uczucie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad2dd6c8c7b9.jpg

Inska lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein, a czemu chciałabyś przenieść wątek? Jeśli, z powodu zniknięcia założycielki naszego wątku, to może załóżmy po prostu drugi? ten zamknijmy linkiem do nowego i tam może jakaś chetna duszyczka będzie moderowała listę ;)

07.02.2014 Syn [*]
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, dzięki za info. Po którym tyg łatwo się go używa?

07.02.2014 Syn [*]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminka, no właśnie co lekarz to inna praktyka. Jak pytałam gina na NFZ co z luteiną, bo została mi z poprzedniej ciąży, to mi odpowiedział, że luteina to teraz już na wszystko jest, na oczy, na serce... i że widocznie koncern produkujący musiał nieźle kasy sypnąć, że jest taka rozpowszechniona. Ja osobiście wierzę w jej działanie.

Co do detektora, to jest bardzo prosty w obsłudze. Trzeba brzuch posmarować oliwką lub balsamem i wtedy zaczyna się szykanie :) Niby po 12 tygodniu słychać i to by się zgadzało. Na początku bardzo nisko trzeba szukać, bo na kości łonowej, ale jak już się znajdzie, to super uczucie. Ja słuchałam sobie co drugi dzień. Czasem codziennie, jak miałam jakieś niepokojące dolegliwości typu mocniejszy ból brzucha albo napinanie się macicy. To mnie uspakajało. I używałam do momentu aż ruchy dziecka się zaczęły. Wtedy to już wiedziałam, że jak kopie, to jest wszystko ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ