Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejciu ale Wam fajnie, ja wizytę mam dopiero w piątek a w środę idę na badania. Ja mam wrażenie że mi wszystko stoi w gardle...na wymioty mi sie nie zbiera ale to dziwne uczucie,z jednej strony czuję głód jak wstanę z łóżka a z drugiej wszystko mi stoi w gardle.Brzuch mam dzisiaj wzdęty, aż założyłam spódnicę do pracy żeby się nie ściskać...Poza tym piersi trochę pobolewają i włosy wypadają.Wczoraj o te włosy aż się poryczałam, coś chyba pękło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:56
-
Smile to hormony. Ja tez dzis ryczałam.. A teraz leze z bólem brzucha.
Z tym jedzeniem to nieciekawie.. Jakoś sobie skutków ubocznych ciąży nie wyobrażałam
A na włosy dobra witamina a+e ale zapytaj gina czy możeszstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
MartaT wrote:Nutka-koloru my to w ogóle widzę we dwie jedziemy równo jeden dzień starszą masz fasolkę ajjjj. Jeszcze razem będziemy na porodówce
Tak i będziemy składać dziewczyną relacje
A ja wizyte mam dopiero o 19. ale dobrze sie czuje nic się nie dziej i jestem spokojna przede wszystkim Pewnie od 18 będę już panikować ale to normaMartaT lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny jestem nowa na forum. Termin porodu mam na 2 lipca. Z mężem staraliśmy się równo rok o dziecko. Problem był po stronie mojego męża jak i po mojej ale się udało. O ciąży dowiedziałam się 31.10. kilka dni później zaczełam plamić, wylądowałam u lekarza, nie widział zarodka i powiedział, że jest słaby pęcherzyk. Gin dał mi luteinę i znając moją historię kazał przyjść za 2 tygodnie na kontrolę i dużo leżeć, z dnia na dzień musiałam zrezygnować z pracy.Byłam teraz w sobotę na kontroli i była już dzidzia ma 8,2mm i słychać było echo serca. niestety widać również było krwiaczka oraz odklejającą się kosmówkę i przez najbliższy miesiąc mam tylko leżeć. Na dodatek wyszło mi zimno na ustach. Mam doła bo co chwilę coś.
nowatorka, Inska, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
witaj nowa! Nie miej doła Skarbie. Wiem, że nie jest ci na pewno łatwo, ale pomyśl, kogo nosisz pod serduszkiem - warto teraz poleżeć a w wakacje już na popłudniowe spacerki z Niuńkiem chodzić Trzymaj się ciepło i pisz do nas, jak chcesz pogadać - to forum nie z jednego doła mnie wyciągnęło, jesteś w dobrym miejscu
-
Cieszę się, że tak ciepło mnie przyjełyście to dziecko jest dla mnie bardzo ważne. Mam typowe objawy ciąży nawet schudłam 2 kg kiedyś bym się ucieszyłam:-) apetyt mam na wiele potraw ale co chwilę mi nie dobrze. mam nadzieję że za miesiąc już na święta odetchnę i będę się cieszyć, że zagrożenie minęło. A w skrócie jak wy przechodzicie ciąże ?
-
Nowa, ja w pierwszej ciąży musiałam leżeć bite 5 tygodni, bo też mi się kosmówka odklejała i ciążą była zagrożona, a potem urodziłam klopsika 4120 g i 56 cm, dokładnie w termin także głowa do góry, leżenie pomaga i to bardzo.
Inska, Edka lubią tę wiadomość
-
Witam się
Dawno mnie nie było, ale weekend z mężem przeznaczyliśmy na wspólny odpoczynek.
Co do wzdęć pytałam gina i powiedział że można brać espumisan, biorę jedna pastylkę na wieczor i jest ok.
Dziś byłam na paznokciach i czekając musiałam wyjść na chwilę na dwór, bo osoba przed mną miała robiony akryl i tak mega śmierdziało, że myślałam że nie wytrzymam. Dziewczyny od razu się zorientowały, że jesten w ciąży i przeniosły mnie do innego pomieszczenia gdzie było wywietrzone .
A po drodze kupiłam sobie w pierogarni pierogi ruskie i rosołek i sobie wcinam .Inska, aisa, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
rosołkowe Dziewczyny robicie mi niesamowitego smaka! Mogłabym na okrągło jeść rosół, galaretki z kurczaka i śledzie korzenne
Nowa! Witamy dzidziusie warte są każdych niedogodności, ważne zeby myslec pozytywnie i za bardzo się nie denerwowaćInska lubi tę wiadomość
-
mi tez smaka na ten rosol narobilyscie ! ale nie chce mi sie go robic i nie bardzo mam czas w tygodniu. narazie zrobilam sobie kompot z jablek i gruszek i pije. ja juz sie ni emoge doczekac swiat gdy wreszcie po swietach powiem w pracy i bedzie mi latwiej bo narazie to musze udawac ze wszystko ok, nawet jak mi niedobrze albo jak nie chce czegos robic to nie mam wytlumaczenia
-
cześć dziewczyny, podczytuję Was, ale póki co cicha jestem jak mysz...
W tam tyg miałam pierwsze usg. Teoretycznie wszystko ok - tylko maleństwo, porównując z waszymi szczęściami. Ginekolog powiedział jednak, że mieści się w normie i nie widzi nic niepokojącego. Serducho widzieliśmy, nawet usłyszeliśmy.. A ja i tak martwię sie, że mniejsze od forumowych zdjęć z galerii. A ile strachu się najadłam przez tą wizytą... Chyba cała ciąża taka będzie już.
Niestety dzień przed wizytą miałam kontakt z osobą z opryszczką na ustach i poczęstowałam się, tak, że po kilku godzinach była mała rozwinięta oprycha I tym martwię się bardzo. Gin mówił, ze jeśli to nie jest pierwszy raz to nie powinno mieć wpływ na fasolkę, ale wiadomo - pewności nigdy nie ma. Oczywiscie naczytałam się w internecie smutnych scenariuszy...
Najbliższa wizyta za 2-3 tyg, jesli nie będzie nic niepokojącego.
Czuję się nadal mega senna i od kilku dni pojawiły się mdłości -całodzienne. Chociaż jak wmuszam w siebie regularnie co 2-3h małe co nieco to jest lepiej.
Jak często planujecie chodzić na usg? Gdzieś czytałam, że częste usg może szkodzić. Spotkałyście się z tym?
Nowa- witaj i odpoczywaj!
Też mam ochotę na rosół.. może jutro zrobię
MartaT, nutka koloru - powodzenia na wizycie!
Nowatorka, Twój kompot przypomniał mi się przepis na domowego kubusia. Tylko gruszek w domu nie mam! jutro... znasz ten przepis?
Pozdrawiam Was wszystkie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:50
07.02.2014 Syn [*] -
jasminka, co do częstego USG, to jeden z największych mitów ciążowych. Nie ma absolutnie żadnych negatywnych skutków dla Ciebie bądź dzidziusia. Mnie też chrzestna nastraszyła, więc przeczytałam z tuzin artykułów i każdy obalił ten mit. Także spokojnie, jak pójdziesz za 3 tygodnie i będą robić USG, jesteście bezpieczni. To nie są fale rentgenowskie ale ultrasound niesłyszalne (niewyczuwalne) dla człowieka, też tego malutkiego.
A czemu mówisz, że Niuniek malutki? Może potrzebuje więcej czasuSanna lubi tę wiadomość
-
Ja też pytałam gina na izbie przyjęć poprzednio, czy częste robienie usg ma jakiś negatywny wpływ, to mi powiedziała, że to nie jest nigdzie udowodnione. Natomiast co do słuchania serca, to już druga gin mi powiedziała, że nie powinno się puszczać echa serca dziecka, ponieważ wtedy sonda działa z większą mocą, żeby wychwycić echo tak małego zarodka i wydziela niepotrzebne ciepło, które na tym etapie szkodzi tkankom zarówno dziecka jak i macicy. Dlatego tez w pierwszej ciąży na żadnej wizycie nie miałam puszczonego bicia serca (tylko na IP raz) i teraz prowadząc ciążę u innej gin, to samo usłyszałam.