Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Od wczoraj BB nie działało, dziwnie zaczynac dzien nie wiedząc co tam u was
Z tego co zdarzyłam sie zorientoac to wszytkie nadal w dwupaku
Lilouk w Belgii tez nie miałam robionego badania szyjki az do momentu komplikaji i skurczy. Wczesniej ciągle mi tylko mówili ze nie ma co tam gmerac bo samo gmeranie moze skracac szyjke. Teraz tez miałąm kontrol to tylko pytali o skurcze itd poczym powiedzieli ze jak nie ma bolesnych skurczy to oni sie tam nie beda dotykac co by nie przyspieszyc produ.
A i piekna ta twoja kaczucha i literkiMoje literki z imieniem tez czekaja na przyklejenie ale jakos chwilowo brakuje mi weny na to
Gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluchów
U mnie chyba tez powoli odchodzi czop, małe grudki galaretowatego czegos znajduje na wkłądce. Ale moze to tez od tego progesteronu, sama nie wiem. skurcze sie narazie ładnie uspokoiły
kama piekny brzuszektaka urocza piłeczka
Ja krocza nie masuje i nie bede tego robić.
Basia u nas tez tylko 2 zastrzyki na płucka podawali.
U nas tez dzis bardzo gorąco, jako ze i tak mam odpoczywac to spedziłam dzen na kanapie popijajac lemoniadeogolnie czujemy sie dobrze skurcze ustapiły i mam mnostwo energii nie moge sie doczekac az dostane zielone swiatło i bede mogła ruszyc z myciem okien i pucowaniem wszystkiego na przyjsce mojej ksiezniczki
jusella, aisa, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Nowatorka, wywar z liści malin. Ma wywoływać skurcze i tym samym przyspieszać poród. Ale obawiam się, że nie kupisz go we Włoszech, chyba tylko w Polsce można to dostać.
Ja sceptycznie podchodzę do przyspieszania porodu, tzn wiadomo można próbować, ale ostatnio przeczytałam mnóstwo artykułów i opracowań, które mówią, że dziecko i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie gotowe. I jedne dzieci są gotowe w 37 tygodniu, a inne dopiero 42. No ale próbuj, próbujzaszkodzić nie zaszkodzisz.
Dziewczyny, przecież usg ma dość dużą granicę błędu, nie sugerujcie się tym tak na poważnie, znam przypadki gdzie myliło się o blisko 1 kg.
A tak w ogóle to ja się cieszę, że nie wiem ile moje dziecko waży, bo bym już pewnie też panikowała, że sobie nie poradzę
Swoją drogą, ciekawe gdzie się podziała nasza Juselka, nic się nie odzywa.
Czyżby przyszło jej do głowy się rozpakować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:43
jusella, aisa, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nowatorka wrote:hej truskawka mozemy sobie podac reke. ja po wizycie. moja tak samo 3.5 wazy, przy porodzie dojdzie do 4 kg
dziewczyny dawac mi tu sposoby na wczesniejsze urodzenie ! co to za wywar byl?
Matko, ale nam się kluski trafiły!
Co teraz? Jak tu je urodzić? Ja mam stresa normalnieAgness27 lubi tę wiadomość
-
Naditta wrote:Dziewczyny, przecież usg ma dość dużą granicę błędu, nie sugerujcie się tym tak na poważnie, znam przypadki gdzie myliło się o blisko 1 kg.
Też sobie tak to tłumacze, ale czuje po prostu że tam w tym brzuchu siedzą nieźle pozwijane kilogramy
Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
NAditta jeszcze się nie rozpakowuję
ale miło, że pytasz
.
Dziś wariacki dzień miałam od 10:30 do 19:30 raz siadłam na pół godziny i potem tyle co u lekarza w poczekalni. W sumie to nic takiego nie robiłam - rano poszłam na rynek po owoce - 60 zł na same owocki wydałam i kilo bobu. Pierworodny przyszedł odebrać ode mnie zakupy a ja po woli toczyłam się do domu - dotarłam dopiero po 13stej. Chwilka odpoczynku i musiałam się do lekarza zbierać. No a potem szybki obiad, pomyłam gary i siadłam do kompa
. Nadrobiłam Was i się melduję
.
Szymon 3250 waży i wszystko w normie. Znów jajcami świecił. Przepływy dobre i czekamy na decyzję Dziecia kiedy się zechce ewakuować. Za tydzień znów USG bo Szymo miał pełen pęcherz i trzeba sprawdzić czy opróżnia pęcherz. Doktorek cośtam tłumaczył, że u chłopców może być coś z pęcherzem ale byłam tak porażona widokiem wielgachnych jaj, że nie wiem dokładnie co mówił
- w każdym razie mam się nie martwić. GBS ujemny
.
ania181111, kama005, Naditta, aisa, LilouK, Maka, alexxx, eve90, Pauli11, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja jak moja osiągnie 4 kg to chyba wolę cc.
Dzięki dziewczyny za komplementy
Posyłam cześć podłóg, wysprzatalam łazienkę, ogarnęłam papierologie i wysprzatalam kuchnie. Zrobiłam dwa prania i kolejne wstawioneania181111, jusella, alexxx, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella
ja mam nakaz pracy w domu żeby urodzić
kurczę ... gin mnie badała i teraz w domu patrzę a tam taki hmmm jak by budyń w majtach baaardzo zabarwiony krwiączy to może być czop ? Jak myślicie ? Czy po badaniu ? Czas mi coś podraznila i miałam delikatne plamienie Ale nie taki "budyń "
jusella, kama005, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witam sie 2w1.
MirelS sto lat!
Jakos specjalnie porodu przyspieszac nie chce, ale robie chcac nie chcac wszystko w tym kierunku i zupelnie nic sie u mnie nie dzieje.
Jutro ostatni dzien przedszkola i moje dziecko rozpoczyna pierwsze w zyciu oficjalne wakacjeo odpoczynku przed porodem bede mogla zapomniec
To co mialam zrobic- zrobilam i powiedzmy ze jestem gotowa, nawet torbe czesciowo spakowalam tak ze moze sie dziac
Marzy mi sie gdzies pojechac na wakacje na kilka dni chociaz ale nie wiem jaka bedzie Natka, jesli bedzie ugodowym dzieckiem to moze nawet morze we wrzesniu bedzie wchodzic w grejesli bedzie wymagajaca to gdzies bliziutko.
Mala ostatnio mniej aktwna, cos tam sie rusza ale juz nie szaleje, czasem kilka godzin potrafi spokojnie siedziec
jusella, kama005, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja mam bolesny ucisk w dole brzucha. Przed chwilą sikalam. Musi mi ładnie już uciekać na coś tam w dole. Mogłaby się zacząć wstawiać w kanał.
Moja też mało aktywna coś tam czasami się ruszy ale nie aż tyle...jusella lubi tę wiadomość
-
Witam sie w dwupaku
Wczoraj bylam na wizycie. Maly wazy okolo 3600g, przeplywy ok. Szyjka zgladzona,rozwarcie na jeden palec wiec mam czekac na skurcze. Ale to moze potrwac. Wczoraj zapomnialam zwolnienia i dzisiaj mi sie przypomnialo wiec musialam sie znowu organizowac.
Napelniamy wlasnie basen ogrodowy i mama nadzieje ze jeszcze sie w nim wykapie bo dostalam pozwolnienie od swojego gina.
U nas dzis upaly straszne ale mialam dzis energie i nawet sobie jakos radzilam.jusella, alexxx, eve90, Pauli11, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Powiem wam, że ja za każdym razem w toalecie wyglądam tego czopa... z nadzieją. Chciałabym jakiś oznak, że to już bliżej niż dalej.
Jak znam moję dziecię, to nie da mi żadnego znaku aż po prostu się zacznie.jusella, stokrotka2013, alexxx, kama005, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Nowatorka i Panna Truskawka z tą wagą to może być różnie. U mnie w pierwszej ciąży synek w 37 tygodniu ważył 3500 według USG, a urodził się równe 3 tygodnie później w terminie z wagą 3180:)
jusella, aisa, nowatorka, Naditta, kama005, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kama ja Cię bardzo przepraszam, że tylko raz polubiłam za zdjęcie brzuszka ale więcej się nie dało
.
Ania my to łeb w łeb idziemy -z terminem i wagą dzieci
Mnie dziś lekarz podwozia nie badał - mówił, że badanie może poród przyspieszyć (oczywiście nie zawsze) więc stwierdziłam, że nie chcę. Raczej swojego porodu nie przegapięwięc nie obchodzi mnie czy teraz szyjka miękka czy zamknięta. Jak z Dzieciem w porządeczku to po co ma mi tam gmerać.
Za to właśnie takie glutośpiki ze mnie wychodzą białe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:41
ania181111, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella tak my razem łeb w łeb
ja się chce pospieszyć z porodem bo mi porodowke w moim szpitalu zamykają A bardzooo chce tam rodzić
więc mam jeszcze tydzień
Ciekawe która pierwsza urodzijusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
My jednak zaliczyliśmy wizyte na IP usg pokazało ze szyjka zamknięta i mały nadal miednicowo marne szanse ze sie obróci wiec czeka nas cc kth wyszło prawidłowe dostałam zastrzyk rozkurczowy i juz w domku odpoczywam aktualna waga naszego chłopca to 2600
Ja mialam robić wszystko masować krocze pic napar potem przyjmować oeparol a teraz co jak sie przygotować do cc ?? Jedno wiem napewno po dzisiejszej akcji juz sie oszczędzam żadnych mega sprzątam i załatwiania innych sprawunków odpoczynek tylko moze mi pomoc -
Haha dzięki
ja nawet dziś mogę urodzić
kurczę nie wiem czy to był czop czy po tym badniu
Sanna odpoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:57
Sanna, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość