X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Od wczoraj BB nie działało, dziwnie zaczynac dzien nie wiedząc co tam u was :)

Z tego co zdarzyłam sie zorientoac to wszytkie nadal w dwupaku :)

Lilouk w Belgii tez nie miałam robionego badania szyjki az do momentu komplikaji i skurczy. Wczesniej ciągle mi tylko mówili ze nie ma co tam gmerac bo samo gmeranie moze skracac szyjke. Teraz tez miałąm kontrol to tylko pytali o skurcze itd poczym powiedzieli ze jak nie ma bolesnych skurczy to oni sie tam nie beda dotykac co by nie przyspieszyc produ.
    A i piekna ta twoja kaczucha i literki :) Moje literki z imieniem tez czekaja na przyklejenie ale jakos chwilowo brakuje mi weny na to :)

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluchów :)

U mnie chyba tez powoli odchodzi czop, małe grudki galaretowatego czegos znajduje na wkłądce. Ale moze to tez od tego progesteronu, sama nie wiem. skurcze sie narazie ładnie uspokoiły :)

kama piekny brzuszek ;) taka urocza piłeczka :)

Ja krocza nie masuje i nie bede tego robić.

Basia u nas tez tylko 2 zastrzyki na płucka podawali.

U nas tez dzis bardzo gorąco, jako ze i tak mam odpoczywac to spedziłam dzen na kanapie popijajac lemoniade :) ogolnie czujemy sie dobrze skurcze ustapiły i mam mnostwo energii nie moge sie doczekac az dostane zielone swiatło i bede mogła ruszyc z myciem okien i pucowaniem wszystkiego na przyjsce mojej ksiezniczki :)

jusella, aisa, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, wywar z liści malin. Ma wywoływać skurcze i tym samym przyspieszać poród. Ale obawiam się, że nie kupisz go we Włoszech, chyba tylko w Polsce można to dostać.
    Ja sceptycznie podchodzę do przyspieszania porodu, tzn wiadomo można próbować, ale ostatnio przeczytałam mnóstwo artykułów i opracowań, które mówią, że dziecko i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie gotowe. I jedne dzieci są gotowe w 37 tygodniu, a inne dopiero 42. No ale próbuj, próbuj :D zaszkodzić nie zaszkodzisz.
    Dziewczyny, przecież usg ma dość dużą granicę błędu, nie sugerujcie się tym tak na poważnie, znam przypadki gdzie myliło się o blisko 1 kg.

A tak w ogóle to ja się cieszę, że nie wiem ile moje dziecko waży, bo bym już pewnie też panikowała, że sobie nie poradzę :P

Swoją drogą, ciekawe gdzie się podziała nasza Juselka, nic się nie odzywa.
    Czyżby przyszło jej do głowy się rozpakować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:43

jusella, aisa, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    hej truskawka mozemy sobie podac reke. ja po wizycie. moja tak samo 3.5 wazy, przy porodzie dojdzie do 4 kg :(

dziewczyny dawac mi tu sposoby na wczesniejsze urodzenie ! co to za wywar byl?

Matko, ale nam się kluski trafiły!
    Co teraz? Jak tu je urodzić? Ja mam stresa normalnie :)

Agness27 lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, przecież usg ma dość dużą granicę błędu, nie sugerujcie się tym tak na poważnie, znam przypadki gdzie myliło się o blisko 1 kg.

Też sobie tak to tłumacze, ale czuje po prostu że tam w tym brzuchu siedzą nieźle pozwijane kilogramy :)

Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAditta jeszcze się nie rozpakowuję :-D ale miło, że pytasz :-).
    Dziś wariacki dzień miałam od 10:30 do 19:30 raz siadłam na pół godziny i potem tyle co u lekarza w poczekalni. W sumie to nic takiego nie robiłam - rano poszłam na rynek po owoce - 60 zł na same owocki wydałam i kilo bobu :/. Pierworodny przyszedł odebrać ode mnie zakupy a ja po woli toczyłam się do domu - dotarłam dopiero po 13stej. Chwilka odpoczynku i musiałam się do lekarza zbierać. No a potem szybki obiad, pomyłam gary i siadłam do kompa :-D. Nadrobiłam Was i się melduję :-D.
    Szymon 3250 waży i wszystko w normie. Znów jajcami świecił :-D. Przepływy dobre i czekamy na decyzję Dziecia kiedy się zechce ewakuować. Za tydzień znów USG bo Szymo miał pełen pęcherz i trzeba sprawdzić czy opróżnia pęcherz. Doktorek cośtam tłumaczył, że u chłopców może być coś z pęcherzem ale byłam tak porażona widokiem wielgachnych jaj, że nie wiem dokładnie co mówił :/- w każdym razie mam się nie martwić. GBS ujemny :-D.

ania181111, kama005, Naditta, aisa, LilouK, Maka, alexxx, eve90, Pauli11, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak moja osiągnie 4 kg to chyba wolę cc.

Dzięki dziewczyny za komplementy :)

Posyłam cześć podłóg, wysprzatalam łazienkę, ogarnęłam papierologie i wysprzatalam kuchnie. Zrobiłam dwa prania i kolejne wstawione

ania181111, jusella, alexxx, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella :) ja mam nakaz pracy w domu żeby urodzić :)
    kurczę ... gin mnie badała i teraz w domu patrzę a tam taki hmmm jak by budyń w majtach baaardzo zabarwiony krwią :/ czy to może być czop ? Jak myślicie ? Czy po badaniu ? Czas mi coś podraznila i miałam delikatne plamienie Ale nie taki "budyń "

jusella, kama005, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie 2w1.

MirelS sto lat! :)

Jakos specjalnie porodu przyspieszac nie chce, ale robie chcac nie chcac wszystko w tym kierunku i zupelnie nic sie u mnie nie dzieje.

Jutro ostatni dzien przedszkola i moje dziecko rozpoczyna pierwsze w zyciu oficjalne wakacje :) o odpoczynku przed porodem bede mogla zapomniec ;)
    To co mialam zrobic- zrobilam i powiedzmy ze jestem gotowa, nawet torbe czesciowo spakowalam tak ze moze sie dziac ;)

Marzy mi sie gdzies pojechac na wakacje na kilka dni chociaz ale nie wiem jaka bedzie Natka, jesli bedzie ugodowym dzieckiem to moze nawet morze we wrzesniu bedzie wchodzic w gre :) jesli bedzie wymagajaca to gdzies bliziutko.

Mala ostatnio mniej aktwna, cos tam sie rusza ale juz nie szaleje, czasem kilka godzin potrafi spokojnie siedziec

jusella, kama005, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bolesny ucisk w dole brzucha. Przed chwilą sikalam. Musi mi ładnie już uciekać na coś tam w dole. Mogłaby się zacząć wstawiać w kanał. :)

Moja też mało aktywna coś tam czasami się ruszy ale nie aż tyle...

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a ten budyń oprócz krwi to jakiego koloru?

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w dwupaku :-)
    Wczoraj bylam na wizycie. Maly wazy okolo 3600g, przeplywy ok. Szyjka zgladzona,rozwarcie na jeden palec wiec mam czekac na skurcze. Ale to moze potrwac. Wczoraj zapomnialam zwolnienia i dzisiaj mi sie przypomnialo wiec musialam sie znowu organizowac.
    Napelniamy wlasnie basen ogrodowy i mama nadzieje ze jeszcze sie w nim wykapie bo dostalam pozwolnienie od swojego gina.
    U nas dzis upaly straszne ale mialam dzis energie i nawet sobie jakos radzilam.

jusella, alexxx, eve90, Pauli11, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że ja za każdym razem w toalecie wyglądam tego czopa... z nadzieją. Chciałabym jakiś oznak, że to już bliżej niż dalej.

Jak znam moję dziecię, to nie da mi żadnego znaku aż po prostu się zacznie.

jusella, stokrotka2013, alexxx, kama005, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ania a ten budyń oprócz krwi to jakiego koloru?

Brązowo - czekoladowo - czerwony :/

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka i Panna Truskawka z tą wagą to może być różnie. U mnie w pierwszej ciąży synek w 37 tygodniu ważył 3500 według USG, a urodził się równe 3 tygodnie później w terminie z wagą 3180:)

jusella, aisa, nowatorka, Naditta, kama005, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie mi gin dziś mówiła że jeśli pierwsza ciaza to to wszystko naprawdę może potrwać itd :/ natura sama wie co i kiedy ma robić :)

jusella, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja Cię bardzo przepraszam, że tylko raz polubiłam za zdjęcie brzuszka ale więcej się nie dało :/.

Ania my to łeb w łeb idziemy -z terminem i wagą dzieci :-D

Mnie dziś lekarz podwozia nie badał - mówił, że badanie może poród przyspieszyć (oczywiście nie zawsze) więc stwierdziłam, że nie chcę. Raczej swojego porodu nie przegapię :-D więc nie obchodzi mnie czy teraz szyjka miękka czy zamknięta. Jak z Dzieciem w porządeczku to po co ma mi tam gmerać.
    Za to właśnie takie glutośpiki ze mnie wychodzą białe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:41

ania181111, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella tak my razem łeb w łeb :) ja się chce pospieszyć z porodem bo mi porodowke w moim szpitalu zamykają A bardzooo chce tam rodzić :) więc mam jeszcze tydzień :D
    Ciekawe która pierwsza urodzi :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to ja Ci ustępuję - masz pierwszeństwo :-) w końcu dzień przede mną masz termin. A ja zaraz po Tobie :-D.

ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak zaliczyliśmy wizyte na IP usg pokazało ze szyjka zamknięta i mały nadal miednicowo marne szanse ze sie obróci wiec czeka nas cc kth wyszło prawidłowe dostałam zastrzyk rozkurczowy i juz w domku odpoczywam aktualna waga naszego chłopca to 2600
    Ja mialam robić wszystko masować krocze pic napar potem przyjmować oeparol a teraz co jak sie przygotować do cc ?? Jedno wiem napewno po dzisiejszej akcji juz sie oszczędzam żadnych mega sprzątam i załatwiania innych sprawunków odpoczynek tylko moze mi pomoc

74di4z174lr410ce.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzięki :) ja nawet dziś mogę urodzić :)
    kurczę nie wiem czy to był czop czy po tym badniu :/

Sanna odpoczywaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:57

Sanna, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ