Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Działa!! Jupi!!
Ależ mnie ciekawość zzerala czy któraś już, coś...
Mnie znowu bóle malpowe męcząDlatego włączyłam klimatyzator i leżę taka rozlazla.. Zresztą dzisiaj to tylko udało mi się łóżka zascielic i obiad zrobić..
Na 18 jedziemy odwiedzić dzidziola kuzyna, mam zamiar szybko to załatwić (u nas taki zwyczaj że po porodzie cała rodzina, po kolei, przyjeżdża przywitać nowego członka).jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w dwupaku- na szczęście
Mirels- w poniedziałek mały ważył 2kg. A wczoraj na usg inna pani doktor nie wiem jak sprawdzała, ale wyszło jej że jest mniejszy.
Majeczka- szału tu nie ma, ale da się wytrzymaćKolacja przed 17 więc bez bez dodatkowej wyżerki się nie obędzie
Mały dostał już 4 sterydy na płucka, więc w razie W powinien dać sobie radęTrochę się uspokoiłam
A jeśli chodzi o badanie szyjki- do tej pory nie miałam złych wspomnień jeśli chodzi o badanie u mojej gine. Ale we wtorek doktor tak mnie potraktował że zaczęłam plamić i już trochę się wystraszyłam. Na szczęście po kilku godzinach minęło.
A tak poza tym to leżę i się topię- te upały są okropne!majeczka87, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kama pięknie wyglądasz
Piłeczka boska
Dziewczyny zauwazylyscie że LilouK to lubi takie tortury na "peknietym jeżu"...? Tu go woskiem potraktuje, tu wymeczy masażem..Aż strach myśleć co tam jeszcze wyprawia.
Naditta, kot_bury, LilouK, niezapominajka, jusella, Kasiulina, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość
-
Nova jesli bedziesz przeziebiona przy porodzie to ja bym zapytala lekarza.. bo niewiem jak jest wtedy ze znieczuleniem i opieka nad bobasem. Powinnas raczej maske nakladac albo nie szczepic w pierwszej dobie bo faktycznie ryzyko
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnykama005 wrote:Rozpoczynamy 38 tydzień więc jest i fotka
Ale ślicznie wyglądasz
Eithlinn wrote:I drugie pytanko - dziewczyny, masujecie krocze? Dziś zaczęłam o tym czytać i przygotowywać się psychicznie, zastanawia mnie tylko czy faktycznie pozwala to uniknąć nacięcia, może któraś coś wie?
Ja próbuję, ale mam problemy technicznemianowicie nie dosięgam do rzeczonego miejsca obiema rękami na raz... krótkie mam, a brzuch wielki, trudno, jadę na zmianę
Herbatkę też już popijam, ale mam mieszankę (oprócz liści malin ma jeszcze owies i rumianek), na puszce radzili zacząć 6 tygodni przed porodem, położna z SR potwierdziła, ale i tak mam cykora i piję na razie co drugi dzień. Na 3 tygodnie przed radziła zresztą zmienić mieszankę: 3 łyżki liści malin, torebka melisy.LilouK, jusella lubią tę wiadomość
-
Kama, pięknie!
ale masz ładny kolor włosów!
LilouK, ja jeszcze nie mam zamiaru rodzić, gadałam z młodym, że jeszcze nie jest wszystko gotowe, musi wytrzymać jeszcze ze 2 tygodnie.
Ty to masz sen kobito, ja nie spałam pół nocy przez te burze. A tak trzaskało, że o matko! Aż podskakiwałam. Usnęłam gdzieś po 3 (burzy i godzinie), a rano się obudziłam o 6 już wyspana :o jakieś zombi się ze mnie robi, albo co...
Masaż krocza ja dopiero zaczynam bo niestety miałam tą infekcję, dzisiaj ostatni dzień na antybiotyku więc już sobie pozwoliłam. Lepiej późno niż wcale jak to mówią
Jak czytam o tych badaniach szyjki, to uff Bogu dzięki, że tu tego nie praktykująLilouK, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
majeczka87 wrote:Nova jesli bedziesz przeziebiona przy porodzie to ja bym zapytala lekarza.. bo niewiem jak jest wtedy ze znieczuleniem i opieka nad bobasem. Powinnas raczej maske nakladac albo nie szczepic w pierwszej dobie bo faktycznie ryzyko
Dlatego zaciskam jeszcze nogi i pakuję w siebie co tylko mogę żeby się wykurować, a że mogę niewiele to tylko naturalne sposoby wchodzą w grę i nie wiem jak szybko uda się opanować sytuacjęLwica -
majeczka ja mam jutro gin więc luknie na wyniki i pewnie znowu da ten monural i każe powtórzyć i się zgłosić za niedługo
A jeszcze mam pytanie jak robicie tą herbatkę z liści malin. Mi pani w zielarskim powiedziała łyżeczka na szklankę i chwilę odczekać. Prawda czy inaczej?
NovaM pogadaj jak coś z lekarzem jaka jest w razie czego procedura.majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:
truskawka a jaka masz ta hemoglobine ze az do szpitala? ja tez mam anemie, dzisiaj odbieram wyniki krwi i ide na wizyte. powiedzieli ci szacowana wage malej przy porodzie? moja tez pewnie tyle wazy teraz co twoja mniej wiecej (oby nie wiecej )...
No właśnie wydaje mi się, że nie mam aż tak strasznie złej- moja szwagierka nie będąc w ciąży ma o wiele gorsząAle moja gin słynie z tego, że często lubi do szpitala kłaść
Mam 9 a norma od 12.
Co do wagi dziecka: powiedziała, że nie będzie to raczej malutki szkrabek i że trudno jej określić ile będzie miała przy porodzie ale jeśli odbędzie się on w terminie lub po to może być koło 4 kgkama005, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Eithlinn wrote:Jak znosicie upał?
I drugie pytanko - dziewczyny, masujecie krocze? Dziś zaczęłam o tym czytać i przygotowywać się psychicznie, zastanawia mnie tylko czy faktycznie pozwala to uniknąć nacięcia, może któraś coś wie?
1. Upał znoszę tak, że leżę jak orka przy zasłoniętych roletach.
2. Nie masujęjusella lubi tę wiadomość
-
Niech mnie ktos dobije... Takie dzisiaj mam odczucia...
Dziwnie tak bez forum dobrze ze juz dziala...
Ja mam w domu 30 st sprzatam bo musze... Rano ogarnialam budowe ale o 12:00 myslalam ze umre... Jeszcze dzisiaj stajnia wwieczorem... Do tego jestem sama jak zwykle i kryzys na maksa... No to sie wyrzalilam ...Kijanka
-
A ja te upały dobrze znoszę.
ciężko mi się chodzi co nakwyzej ale samopoczucie bardzo dobre mam nawet jak jest tka mega gorąco
Zaraz wstawię pranie, zrobię sobie herbatę z pokrzywyogarnę dokumenty i skończę sprzątać łazienkę.
jusella lubi tę wiadomość
-
Ból krocza i pachwin mam czasem masakryczny! Szczególnie wtedy gdy dzień wcześniej coś cięższego robię. Musisz dużo chodzić wtedy ci się to uspokoi.
Ja jestem marudna! Nie umie się ułożyć do spania!!! Chyba już mnie zlapalo.... Może jak bym mogła Chodzić więcej itp to było by inaczej....
Leżę w basenie na super materacu który ma wysokie oparcie. Lepiej niż w łóżku:-) do tego mi fontanna leci i mam na prawdę luzik.
Nie ukrywam byłam dzisiaj 30 km od domu obejrzeć wózek....trochę brzuch się spinal na nierównej drodze ale ogólnie ok.
Jutro też 50 km po drugi wózek ale już lepsza droga więc dam.rade. W sumie w aucie prawie leżę więc powinno być ok.
W basenie czuję się jakbym brzucha nie miała
Powodzenia w szpitalu! Ciekawe czemu miałaś 3 dawki sterydu na płuca... U nas się podaje dwie...jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Mirels sto lat! I wszystkiego najlepszego spóźnione ale szczere to wszystko przez bb.
Kama śliczny brzusio zgrabniutki
Ja krocza nie masuję odpuscilam jak będzie trzeba ciąć to trudno.
Upał jest nie do zniesienia. I może przez to popołudnie jakieś dokująceWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 18:27
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Melduję się po wizycie
mała 3200
wszystko okszyjka mieka i już się szykujemy do porodu
Nie wieadono Ale może w tym tyg coś się zadzieje
Mam chodzić po schodachseksic się i masować brzuch jak chce wcześniej urodzić ,)
Naditta, Dalile, kama005, Pauli11, jusella, renieczka, LilouK, Sanna, Maka, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]