X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Masz poszczegolne wymiary? Glowa, brzuch itd? Ja juz sie poryczalam. Jak powiedzialam mamie to zaczela mnie straszyc ze nie urodze ze cos sie stanie malej ze mam zadac cc a tutaj we wloszech to tak nie funkcjonuje. Tutaj nie robia cc bo dziecko jest duze. Lekarz powiedzial ze dam rade bo jestem wysoka itd ale ja juz mam dosc. Teraz to jestem totalnie zdolowana i nie wiem jak to bedzie...

Dała mi jakiś raport z usg ale nie za bardzo tam rozumiem te skróty co oznaczają. Wyczytałam z tego, że dokładna waga dziecka to 3559 g i że szacowany wiek płodu to prawie 40 tydzień.

kama005 lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Nowatorka i Panna Truskawka z tą wagą to może być różnie. U mnie w pierwszej ciąży synek w 37 tygodniu ważył 3500 według USG, a urodził się równe 3 tygodnie później w terminie z wagą 3180:)

Może i u nas tak będzie ... już sama nie wiem też co myśleć. Za dużo mam dziś atrakcji :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie upalnie, nadal w dwupaku ;)
    Mirels spóźnione sto latek :*

Co to belly wyprawiało??? Nosz kurde odswiezalam co chwile :D a najlepsze jest to, że jak już zaczeło chodzić to mi się z tego upału internet wyłączył, chyba antene przygrzało :D

dziekuje za basenowe porady lecz sama nie wiem co robic, boje sie ze sie wywróce, ze mi wody odejdą, ze moge miec rozwarcie i chlor zaszkodzi :D a z drugiej strony taki upał ze szok..mąz mówi wchodz nie pier** :D :D :D
    myslalam, ze ktoras z nas sie rozpakowala ale jednak nie :)

a tu focia, dziewczyny moje brzuch wg Was nisko czy normalnie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75e617386a80.jpg

LilouK, renieczka, jusella, Naditta, eve90, Pauli11, kama005, kot_bury, Agaax, julietta139, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tez jakoś dziwnie wyszło tydzień temu 2900 kg a teraz 3270 kg a ile wyjdzie to się okaze;d

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Jasiek o godz 17 wg usg miał 2300, a o godz 21 po porodzie okazało się, że 2030... CZeski błąd? czy błąd pomiaru? ;)

nowatorka, jusella, kot_bury, Gagaga lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxx wyglądasz swietnie a brzuszek powiedziałabym ze juz niżej

74di4z174lr410ce.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Matko, ale nam się kluski trafiły!
    Co teraz? Jak tu je urodzić? Ja mam stresa normalnie :)

Dziewczyny bierzcie pod uwagę że im większe dziecko tym błąd pomiaru będzie większy na USG bo ciężej jest zmierzyć dziecko. Mój i tak z tego co widzę to największy na razie bo już 3800 miał tydzień temu w 36t4d. Ale ja jakoś o dziwo spokojna jestem. Wiem że jeśli nie dam rady rady naturalnie go urodzić to zrobią CC. I puki co oczekuje w spokoju, kiedy mój syn poczuje się gotowy to wyjdzie, a jeśli się nie poczuje to mu pomogą, ale o tym będę myśleć po terminie porodu a do niego jeszcze ponad dwa tygodnie więc wszystko może się zdarzyć.

Poza tym w szpitalu jak się przyjedzie ze skurczami robią jeszcze USG i mierzą miednicę i oceniają czy da radę się urodzić naturalnie czy nie, ponatto u nas jest takie prawo że nikt nie może nas zmusić by rodzić naturalnie dziecko powżej 4kg.

nowatorka, jusella, alexxx, eve90, September, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatoka tak pierwsze dziecko. I też jestem wysoka. A mierząc wagę teraz mierzą obwód głowy, brzucha i kość udową i myślę że to też nam może wynik zawyżać bo dzieci długie będą.

September, kot_bury, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ejrene ale orientujesz sie czy te wszystkie 3 pomiary wskazuja razem na 1 wage czy moze jest osobna waga wyliczana z glowy, osobna z kosci udowej itd? Bo moj dr mi caly czas powtarza ze jest bbb dluga, moze to mi zawyza wage.

No właśnie trzy pomiary wyliczają wspólną wagę. Mi też ostatnio powiedział że długi mój będzie ale się nie dziwię bo ja wysoka mąż też. Myślę że łatwiej urodzić dziecko co ma 4kg a długi na 56 czy 58 niż 4 kg co ma np 53 cm. Bo u nas się tą waga rożłoży mam taką nadzieję :D

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene masz rację - u mnie Pierworodny ważył 4 kg i miał 57 cm i wcale grubaśny nie był - wręcz chudzielec się wydawał i poród też łatwo poszedł :-D.

nowatorka, Ejrene, kot_bury, aisa, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jizas mi dni przez palce uciekają, nawet nie zauważyłam niedzialajacego bb.

Alexxx wg mnie wysoko ale ja nigdy nie byłam w stanie określić u koleżanek czy nisko czy wysoko wiec moze nie patrz na moje zdanie ;)

My po USG. Marcel uparty po teściu - będzie ciekawie - ni hu hu nie współpracował z dr a o pokazaniu buzi zapomnijcie. Waga 2900 i celuje na koniec w 3500 wiec normalnie co mnie mega cieszy. Glowka do dołu wiec te super. GBS ujemny czyli ekstra. Ogólnie teraz ruchy czuje chyba najmocniej z całej ciąży tzn. jak przyfasoli to oczy z orbity wychodzą.

Sanna ja mam takie bóle non stop jakby mi mialo za przeproszeniem p.pe rozerwać. I faktycznie jak rozchodze jest lepiej. Tylko, że ja latam teraz jak poparzona tyle di ogarnięcia wiec wiem od czego to mam.

Upał doskwiera mega a ja muszę latać z budowy po kartony i tak w kółko ale byle do 1go lipca i będziemy na swoim, co tam, że bez kuchni, ważne, że pokoik Synusiowi urządze <3

No i w sobotę jedziemy po wózek, jupi.

Spokojnej nocki

Pauli11, aisa, jusella, kot_bury, stokrotka2013, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    No właśnie wydaje mi się, że nie mam aż tak strasznie złej- moja szwagierka nie będąc w ciąży ma o wiele gorszą :) Ale moja gin słynie z tego, że często lubi do szpitala kłaść :) Mam 9 a norma od 12.

Wiesz co, mi na ostatniej wizycie lekarz kazał suplementować żelazo, a mam 11.5, więc chyba jednak lepiej dmuchać na zimne :) powiedział, że w związku z porodem traci się dużo krwi i dlatego lepiej zaopatrzyć się w żelazo już teraz, niż potem nadrabiać podczas karmienia piersią (w sumie nie spytałam, czemu, ale podobno od żelaza są zaparcia - może przenika do mleka na tyle, że u dziecka też).
    alexxx wrote:
    a tu focia, dziewczyny moje brzuch wg Was nisko czy normalnie?
    Wydaje mi się, że już dość nisko :)

Trzymajcie za mnie jutro kciuki, idę na wizytę :) najbardziej stresuję się... badaniem na samolocie. W gabinecie jest jakiś taki wysoki, że już ostatnio trudno było mi się wgramolić, a teraz czuję się jak zupełna inwalidka :)

aisa, jusella, Agaax, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! W końcu belly działa, jedyny plus to to, że nie było dużo do nadrabiania :)

Kama brzuszek super, zmieniłaś kolor włosów?
    Sanna wrote:
    Ja mialam robić wszystko masować krocze pic napar potem przyjmować oeparol a teraz co jak sie przygotować do cc ?? Jedno wiem napewno po dzisiejszej akcji juz sie oszczędzam żadnych mega sprzątam i załatwiania innych sprawunków odpoczynek tylko moze mi pomoc
    -> Też mam ułożenie miednicowe, w poniedziałek ostatnia wizyta i dostaje skierowanie na CC 4.07. Powiem Ci, że ja się już nastawiłam na CC, przemyślałam i zaakceptowałam. Wcześniej nie chciałam dopuścić do siebie myśli innego porodu niż SN, no ale nie zawsze mamy na to wpływ. Jak się wcześniej nastawisz to też inaczej. Najgorsza opcja to chyba jechać ze skurczami, rozwarciem, a potem po takiej męczarni skończyczyć na CC :/ Na pewno wtedy dłużej się dochodzi do siebie, niż jak już wiesz, że masz mieć tą cesarke.

Moje stopy z dziś, kostki [*]
    13499512_10208758080343159_979721515_o.jpg

kama005, MirelS, Sanna, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zmieniłam koloru włosów :D taki mam naturalny :)

Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale mam problemy z internetem ostatnio i ciezko pisać, bo rozłącza często :/
    jeszcze raz dziękuję za życzenia :)
    Widzę, że dużo wizyt i wielu z Was szykują się niezłe kluseczki, ale pamiętajcie,ze USG często myli pomiary- to tak na pocieszenie ;) mój się raczej na średniaka szykuje a i tak jak macam brzuch to mam wrażenie, że jest taki duży już!
    Na bóle krocza dużo daje faktycznie chodzenie, bo mnie najbardziej boli właśnie w nocy jak wstaje do wc i rano. Później jest w miarę.
    Co do tej herbatki to to jest faktycznie z samych liści malin? Czy jakieś łodyżki?Pytam, bo u babci rosną krzewy więc chyba nie ma sensu kupować.
    Aha i dziś pierwszy raz w życiu poczułam co znaczy spuchnięte nogi, okropność :/
    Miłej nocki!

Agaax, jusella, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama myślałam, że miałaś ciemniejsze :D Chciałam być spostrzegawcza i mi nie wyszło :D
    Mirel, właśnie! Jeszcze ja Ci nie napisałam - najlepszego, czego tylko sobie wymarzysz :* A co do herbaty, to wydaje mi się, że same liście :>

jusella, kot_bury, MirelS, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

201607055580.png

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A nie zaznaczyla ci nic na siatkach centylowych? Mi powiedzial ze glowa nie jest taka wielka w porownaniu do brzucha i dlugosci nog...
    Nie :( Moja nigdy nic nie zaznacza na centylach. Ale może rzeczywiście te ich pomiary to trochę takie na wyrost. Może wcale te nasze panny nie są aż tak duże? mam nadzieję...

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w zielarskim nie zdążyłam dobrze odezwać a pani już wiedziała co chce :D

jusella, nowatorka, Agaax, TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka nie pocieszam - stwierdzam fakty :-D.

Oj mnie dziś też strasznie opuchły nogi - aż bolały jak je myłam :-(. Teraz w końcu leżę, giczołki w górze, Szymcio tańcuje i jest idealnie :-D.

Spokojnej nocki życzę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 23:33

nowatorka, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski, ja się już obudziłam, na 8 jadę na ktg.
    Zazdroszczę Wam tych usg, że jeszcze podglądacie bobasy-u mnie lekarz powiedział ostatnio ze wszystko ok i usg zrobimy jeszcze tylko przed cc. A zostało mi równo 2 tyg..
    A brzuch boli i boli, po nospie przechodzi na trochę...
    Miłego dnia, wytrdzymajcie te hiperupaly

jusella, TheForfie, kot_bury, Sanna, kama005, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ