Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Też myślę, że nikogo z dnia na dzień nie wypędzą przecież. Jakoś to będzie. Tusk się pewnie trzęsie, że posypie się zaraz Unia i jego ciepła posadka
Dalile też tak słyszałam, że niby przed porodem organizm się oczyszcza. Mam jednak nadzieję, że jeszcze trochę dzidzia posiedzi. Ehh czemu ja nie mam romantycznego mężatakie drewno w tej kwestii
Agaax nie martw się, po ciąży uruchomimy tu motywacyjny program odchudzający, hihiAgaax, Pauli11, jusella, aisa, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj ważenie. Aż nie chce nawet wiedzieć. Ale obstawiam też że woda bardzo się zatrzymuje i stąd ta waga i w okresie żyć w takim przeswiadczeniu
Mnie czyści prawie codziennie. No wczoraj nawet nie musiałam jeść czereśni. Normalnie po obiedzie i deserze poleciałam do kibelka.
Mój M właśnie okupuje łazienkę a ja muszę się ogarniać bo mam wizytę o 10:20 i zaraz przez niego się nie wyrobię!
Ja w ciąży też zaczęłam od swojego o wiele więcej wymagać ale też chyba dlatego że jest strasznie leniwy a ja bym chciała żeby był bardziej pomocny i wiele rzeczy robił sam z siebie a nie czekał na gotowe ale się chyba nie doczekam.
Dzisiaj muszę zawieźć zwolnienie na zakład aż mi się kurde nie chce! No jak słowo daje. Ale może potem pojadę sobie na mrożona kawkę do centrum handlowego. A co mi tamAgaax, jusella, Dalile, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość
-
https://www.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A
dziewczyny poogladajcie sobie filmiki tego zawitkowskiego, Fizjoterapeutka polecala jego sposoby podnoszenia itd.renieczka, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Czesc dziewczyny tez mnie dziś lekkie zdziwienie ogarnelo byłam pewna ze zostaną w Unii
dziś lepiej się czuje i już kombinuje co tu robic
ale rozsadek podpowiada mie stój przypomnij sobie dzień wczorajszy:)
nastawie tylko pranie i powoli bardzo powoli zaczne prasowac
no i mysle co tu na obiad lodowka pusta
kuilabym kawalek jakiegoś dobrego ciasta hmmm korzystać jeszcze bo potem zakaz tylko w weekendy do kawy taki bal
ja ostatnio 17kg na plusie wiec spokojnie do porodu tez będę miała 20
ale uważam ze to normalnie
Jak urodzimy to tak jak Mirel pisze będziemy się nawzajem wspierać i dopingować
buziaki miłego dniajusella, MirelS, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym Brexitem to kosmos - kto by pomyślał. Ale jeszcze długa droga do faktycznego wyjścia - teraz będą 2 lata negocjacji "rozwodowych".
Na ktg długo mnie trzymali-bo moje ciśnienie najpierw za wysokie, młodej tetno skakało i się dużo ruszał ale finalnie ok.
Ja zaczęłam zatrzymywać wodę jakoś w tym tygodniu, wczoraj się ważyłam i mam +7. Może już za dużo nie urośnie.
Goraaaaaaco!jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziewczyny +14 z czego ostatnie 2 kg to mam wrazenie ze przybyly z minuty na minute. Ale tez puchna mi nogi i dlonie okrpnie. Jak nacisne to zostaje na kilka minut wglebienie
A jak wasze brzuszki? Macie rozstepy? U mnie mama wypatrzyla jednego pare dni temu dosc nisko ale o dziwo jest blady. Dopiero jak ta skore tak zlapie zeby nie byla naciagnieta to faktycznie widac go bardziej pod swoatlo lekko fioletowy tak na 1,5 cm wiec pewnie jak brzuchol sie opusci to pojda nastepne.Nasza Marcysia jest już z nami
-
W ostatnim mcu podobno waga już powinna stanąć w miejscu albo nawet spadać.
Ja jestem szczęściarą, bo nie puchnę nic a nic! Moja mama się ostatnio mocno zdziwiła, mówi, że jestem jakiś ewenementem z tą ciążą, nic mi nie jest. Żadnych typowych ciążowych dolegliwości.
Co do wagi to u mnie się zatrzymało na 7 kg.
Ale jak puchniecie i zatrzymujecie wodę, to nawet nie ma sensu na wagę stawać, mało miarodajne, a po co się dołowaćjusella, Agaax, MirelS, TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja zaraz drugie pranie będę wieszać. Dziś w planach miałam znów ciuchland ale nie wiem czy dam radę. W ogóle to nie wiem co robić dzisiaj
. Ten upał we wszystkim przeszkadza.
Jutro znajomi chcą mnie zabrać nad wodę - napaliłam się jak szczerbaty na suchary, bo wizja taplania nóżek jest kusząca, ale... co jak mnie nad wodą złapie? wiem, że poród nie trwa 5 minut ale... jak taki mi się trafi? przed zaliczeniem porodówki chciałabym na spokojnie się wykąpać, ogarnąć jakoś a nie tak na łapu-capu... no i mam zagwostkę... -
A, dziewczyny jeszcze coś
Ostatnio położna poleciła mi Alugatrin mleczko na zgagę. I wczoraj jak wzięłam łyżkę przed snem, to po raz pierwszy od dawna zgaga mnie nie męczyła w nocy!
Polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:46
majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana
Mój dzieć całą noc rączkami majstrował mi coś między nogami. No myślałam, że wścieku dostanę. W ogóle siedzi mi tak wysoko w brzuchu, że aż wychodzi ponad linię żeber.
Co do brexitu, to mam nadzieję, że angolom będzie się szpetnie hepać przez bardzo długi czas i im miny zrzedną jak cała kasa wyjdzie z londynu-jako najwiekszego centrum biznesu ue, do innych stolic europejskich. Wg mnie kampania wyjścia w tv ewidentnie skierowana przeciwko europie wschodniej i tego się najbardziej obawiam jako skutku brexitu dla polaków pracujących tutaj. Mentalność trochę pisowska- współczynnik samozajebistości +100, wina wszystkich, ale że burdel na własnym podwórku po uszy to już nie problem. Łatwiej być rasistą dla białego, który podejmuje się pracy, do której brytol dupy z łóżka nie podniesie, niż dla nierobów z afryki i azji, albo co gorsza swoich. I najlepsze jest to, że ci, którzy najmniej dają, najgłośniej ujadają ile to kasy uk na ue daje (szczególnie takie kraje jak polska), a w zamian nic... W dodatku oni są tak ograniczeni, że myślą, że brexit wiąże się tylko z ograniczniem migracji i czerpaniem benefitów przez ludzi ze wschodniej europy. Eh, nerwa mam!
Nie wiem co mam dziś ze sobą zrobić, jakiś taki dzień z dupy się zapowiada u mnie!Naditta, renieczka, Agaax, MirelS, jusella, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
To ja się podpisuje obiema rękami i nogami pod tym co napisałaś.
Mam nadzieję, że Tobie LilouK trafił się ten lepszy model Anglika i nie łyka wszystkiego co mówią media
Jeszcze wczoraj rozmawiałam z moim na ten temat, że jak się słyszy w tv czy radio to oni tylko non stop o tych imigrantach i tak Anglicy argumentują swój głos za wyjściem z UE.
Kilku moich angielskich znajomych zamieszczało wpisy na fb odnośnie tego, jak zagłosowali. Wszyscy głosowali za wyjściem, ich argumentacja: imigranci zabierają im pracę. Taaa...I to pisali akurat ludzie, z którymi pracowałam i którzy non stop byli spóźnieni, albo "chorzy", albo na kacu...
Korzystaj z pięknej pogody, nie wiadomo kiedy znowu będzie świecić słońceLilouK, jusella, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja przytyłam ostatecznie 12.4 kg. W pierwszej ciąży 15 kg i w ostatnim miesiącu to już szło kilo na tydzień.
Co do rozstępów to wyszły mi dwa przy pępku tak jak za pierwszym razem, ale tamte mam białe i są akurat w tym wgłębieniu i ich nie widać. Z tymi będzie chyba tak samo. Czyli dwie ciążę dały mi 4 małe rozstępy.majeczka87, TheForfie, Sanna, jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A ja schudłam kilogram
Mam za tydzień wizytę kontrolna i mam przynieść wynik badania moczu.
Moja Gin sprawdziła tętno małej. Jak ja to usłyszałam to się przerazilam. Musiałysmy poczekać aż się mała uspokoi. W końcu zeszło do 164 ud/min. Masakra. Ciekawe co ja tak zdenerwowalo.
Podobno nadal jest wysoko. Szyjka ładnie trzyma.
Dostałam 2 opakowania monuralu a drogi moczowe.
Ciśnienie mam ładne także ogólnie ok
Zwolnienie dostałam do terminu porodu.alexxx, renieczka, Dalile, Agaax, jusella, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
jeddnak zasnelam jeszcze na 2 godzinki
Ja tez nigdy nie mialam zgagi
Co do rozstepow to mi sie pojawily w ok. 3 miesiacu na tylku, udach i.. lydkach? Od poczatku ciazy smarowalam tylko brzuch, uwazalam ze na razie nie potrzebne uda, a o lydkach to w ogole nie myslalam nawet... No i na piersiach tez na poczatku, smarowalam ale one wyskoczyly z dnia na dzien tak mi szybko wszystko na raz uroslo i sie zatrzymalo.. teraz mam 2 male nad pepkiem i z boku brzucha i kila malo widocznych na dole brzucha..Ale moja kolezanka 2 lata temu rodzila, straszne miala na brzuchu, a teraz prraktyczznie ego nie widac
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja mam kilka rozstępów na udach i na brzuchu na dole z boku. Ale traktuje to głównie peelingiem i jakoś jest ok. W te upały nawet nie chce mi się smarować kremami.
Zgage może miałam z kilka razy dosłowniejusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość