X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś bardzo miłą niespodziwaną wizyte ucznia;) Jak miło ze ktos o mnie pamieta;)

ff81b2b62d6b71abmed.jpg

renieczka, kot_bury, nowatorka, kama005, Agaax, Marta22, NovaM, Kasiulina, Naditta, jusella, Maka, LilouK, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forfie, a może wieczorem jak wróci powiedz mu, że przemyślałaś sprawę, strasznie źle się czujesz i jednak nie chcesz jechać? I wolisz, żeby został z tobą, bo brzuch cię strasznie boli i zwyczajnie się boisz zostać sama.

Renieczka, e tam leń :) u mnie sytuacja jest o tyle specyficzna, że prowadzę własną działalność i pracuję dla faceta z Niemiec, któremu jest szczerze obojętne, w jakich godzinach i gdzie programuję, byle efekt był, więc dostosowywałam wszystko pod swoje możliwości i tylko dlatego się udało :) mamy teoretycznie biuro (była nas kiedyś trójka, teraz zostałam z kolegą, podobno "szukają" kogoś na zastępstwo za mnie... od pół roku), ale od kwietnia byłam w nim może z 10 razy. I tak umówiliśmy się, że od lipca idę na urlop, a że udało mi się wszystko pozamykać wcześniej i czuję się jak placek, to czemu by w końcu nie wziąć zwolnienia :)

*Słoneczko - też myślę, że ten cellulit to od wody :) u mnie pojawił się... na łydkach.

Ciekawe, czy po ciąży wróci mi stary rozmiar buta - kupiłam dziś sandały 39, normalnie nosiłam 37, czasem 38 z węższych modeli. Nie dość mam te stopy opuchnięte, to jeszcze jakby z platfusem, jakby normalnie nie były wystarczająco szerokie, grr.

jusella, jusella, Maka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam mu że nie wysiedze tam, odpisał po dłuższym czasie tylko ok. Pewnie wróci obrażony, ciekawe czy wymyśli coś w stylu że on pojedzie z nią sam... Nie zdziwiła bym się..
    Ją normalnie mam 38,5 a miesiąc temu kupiłam balerinki 40 ;) moje adidasy 38,5 tak mnie Cisna.. Ale wydaje mi się że stopa mi nie urosła tylko taka opuchnięta jest, że Masakra.. Miałam zacząć się pakować dzisiaj, zapomnialam...;p może wezme dzisiaj torbę a jak nie to jutro.. :)
    Ehh pisze na telefonie i mi przekręca i z błędami ort. Wyskakuje... :P
    Zrobiłam spaghetti na obiad i ledwo doszłam z kuchni do salonu..

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    majeczka to b mile ze strony twojego ucznia. ja bym chciala taki bukiet ale zeby w srodku byly torebeczki z ziolami na przyspieszenie porodu. chociaz dzisiaj gadalam z kolezanka ktora wszytskiego probowala a i tak urodzila dlugo po terminie

Bo to nigdy nie wiadomo, może gdyby nie piła to by musieli wywoływać bo jeszcze nie chciałoby wyjść albo na jednych działa na innych nie albo wgl nie działa tylko nadzieję robi hehe nie udowodnimy niestety tego.. :P

jusella lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo ze uczeń pamięta :)

Co do butów ja chciałam wczoraj założyć trampki. Nawet założyłam. Ale jakieś takie mega ciasne się zrobiły. :D wróciłam do swoich sportowych butów bo one wciąż są ok. :)

To ja mam +16 na wadze. Wolałabym dalej chudnac niż przybierać :D

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super bukiet :) z czego się składa bo nie wiem co to jest to białe? :D

Ja mam plus 11 ale ponoć nie widać, w sumie póki co to tylko brzuch mam i policzków dostałam, na szczęście puchnięcie mnie omija :)

miałam dziś jechać zamówić wózek ale w taką pogodę... Leżę pół dnia przed takim klimatorem na wodę i już nie mam pomysłu co ze sobą robić w taką pogodę :D ale wstawiłam pranie żeby nie było że nic nie robię he he

Edit: w pierwszej chwili myślałam że to białe to jakoś ser, a ferrero to bułki ale wydało mi się to dziwne i trochę nie na miejscu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 15:40

kama005, TheForfie, jusella, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży nogi puchły od 6 miesiąca i niestety po ciąży musiałam wymienić wszystkie buty na rozmiar większy. Teraz dopiero puchną od 3 dni, do tej pory zakładałam wszystkie buty i wchodziły. Mam tylko nadzieję, że teraz zostanie ten sam rozmiar.

Co do wagi to niestety 18 kg na plusie. Przyrost wagi mam taki sam jak w pierwszej ciąży. Może tak samo szybko też zrzucę:P

Nie wiem czy zaglądałyście ale stronie smyk, H&M, C&A są wyprzedaże ubranek dziecięcych w dobrych cenach. Ja zaopatrzyłam się już w kilka większych rozmiarów.

TheForfie, jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak pijecie ta herbatke z liści malin? Ile razy dziennie? I od kiedy? Ja dziś kupiłam, ale mam obawy ;)

TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się próbuje zabrać za nia :D Niektóre piją raz dziennie niektóre dwa razy dziennie. Hmm może spróbuje to pić dwa razy dziennie. Idę sobie zaraz zaparzyć :D

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce pić ale od 36-37 tygodnia, teraz jeszcze bym się bała

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pilam dzisiaj jedna, moze wypije 2 wieczorem, smkuje jak zielona herbata, ale ja zrywalam swoje liscie i suszylam :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdzie nie mogę kupić tej herbaty :(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm albo może popytaj w lepszych aptekach?

Ja się nastawiam psychicznie żeby wypić ale wiem jedno muszę kupić sobie coś do zaparzania takiej herbaty.

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Co do wyprzedaży, to zaczęły się też w Zarze tutaj, przypuszczam, że w Polsce też. Byłam, widziałam. Piękne mają rzeczy, dużo fajnych bucików. Nabrałam tego trochę, ale jak zobaczyłam kolejkę, to stwierdziłam, że prędzej umrę niż dam radę wystać te 20 minut minimum. I wróciłam do domu z dżemem i masłem orzechowym, takie zakupy udane...

Już się nie nadaje na długie spacery, właśnie dzisiaj to do mnie dotarło. Ale jak tu wysiedzieć na tyłku?

Wczoraj nareszcie wyciągnęliśmy wózek z kartonów, niezły smród, dobrze, że już to zrobiliśmy to zdąży się przewietrzyć

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2317407b205.jpg

Kasiulina, nowatorka, Agaax, MirelS, Maka, LilouK, jusella, kot_bury, kama005, Agness27, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było ostatnio 14+ boję się stawać na wadze! Przez ta wodę to na pewno więcej mam już a stopy mam takie ze boje sie żeby mi na nich rozstępy nie powychodziły hehe! Dziś leze w domu od południa ogarnelam tylko co nieco. Rano na zakończenie roku z dzieciakami objechałam i wróciłam taka zmeczona ze spałam 1,5 godziny. Na obiad po drodze kupiłam ruskie pierogi to przynajmniej nie musiałam jeszcze na tym upale gotować.

3i498ribteorkobo.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście tylko +7 i nie puchnę póki co :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P owocem tak nie taka zła ta herbata z liści malin. Nawet mi smakuje :)

Sanna, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znów złapał ból głowy i spałabym jak najwięcej tyle ze nie w takim upale HARDCORE

74di4z174lr410ce.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, przydałby się ktoś kto by wachlował cały czas :-D Fajny prezencik dostałaś ;-)
    Mój rozmiar stopy chyba się nie zmienił, ale japonki jakieś takie trochę przyciasne się zrobiły, być może przez te upały :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w te upały mam drzemkę obowiązkową, inaczej nie dałabym rady po tych zarwanych nocach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 17:17

*Słoneczko, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ