X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest nauczycielem, dzisiaj zakończenie roku i naniósł. Siedzę przed tą górą cukierków, czekolad i bombonierek i proszę siłę wyższą o silną wolę żeby skończyć "tylko" z tymi 14kg... :P

Maka, kama005, Sanna, Kasiulina, aisa, jusella, kot_bury, Naditta, stokrotka2013, Agness27, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Maka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
    Kocie_Bury fajnie że lekarz powiedział Ci ile ma szyjka, ja nawet ostatnio nie zapytałam i nie wiem nic poza tym że "trzyma i wszystko ok"...
    Też już leżę brzuchem do góry przed klimatyzatorem. A dzień miałam dość pracowity. Popralam nasze ubrania, ugotowalam obiad, sobotnie porządki zrobiłam już dzisiaj razem z odkurzaniem i wycieraniem podłóg. Mam czysciutko i to mnie cieszy. Mężu zaraz wróci z zakupami..- to coś dobrego podrzucę Bartusiowi :-)
    Co do ruchów - młody rusza się tak jak zawsze. I bardzo dobrze bo często nachodzą mnie złe myśli.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam liscie malin i olej z wiesiolka. Zaczynam kuracje !

Sanna, kama005, jusella, kot_bury, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5e91408ee15.jpg aż się pochwalę,jak fajnie moje włosy dzisiaj ze mną współpracują :)

nowatorka, LilouK, jusella, Marta22, kot_bury, Naditta, renieczka, stokrotka2013, Agness27, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne!

Kasiulina lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie suszysz te liście? Myślisz ze tak samo będzie działać jak kupcze?

Dziewczyny a wiesiołek na co? Takie działanie ma jak napar z liści malin? :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, Kasiulina, to Twoje naturalne takie piękne, czy chodzisz do fryzjernii na jakieś cuda typu lekka trwała, mokra włoszka, beach look itp.?
    Chciałabym mieć taki piękny kudłaty nieład, całkiem mi do twarzy z takim, ale niestety moje kłaki nie współpracują z żadnym produktem do stylizacji :-(

Mnie dziś porypało i pokarało totalnie. Pojechałam do szpitala odebrać kilka papierków, wystroiłam się w sukieneczkę, ubrałam letnie skórkowe balerinki z dziurami, myślę se, nadzadzą się w takie ciepło. W domu wszystko ładnie pięknie, wylazłam na zwenątrz i tak mnie sk***y obtarły, że nie ma miejsca na moich girach bez pęcherza O.o Nawet plastry nie pomogły! Rozpacz w biały dzień, stopy niby nie są spuchnięte, za to jak u rasowego ogra, siakieś takie rozlazłe, fuj...

Mam ochotę na lodowate, najprawdziwniejsze piwko z sokiem malinowym :-( :-( :-(
    Albo trzy...

jusella, Zonti, kot_bury, aisa, Maka, kama005, Agness27, niezapominajka, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja poproszę tez ze dwa :)

u mnie dziś już tez kostek nie widać choć nie mam jakiegoś większego problemu z opuchlizna

Oeparol to na nawilżenie przedewszystkim pamiętam jeszcze z ovufriend

74di4z174lr410ce.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina podziel się włosami :-D

Kurde, te upały mnie wykończą.

Ja dziś od 7mej na nogach z półgodzinną drzemką, umordowana jestem jak koń po łesternie a efektów nie widać :/. 3 prania zrobione, szafka w łazience sprzątnięta, gary pomyte. Do tego chyba mi odbiło i 2 ściany umyłam częściowo z drabiny i Pierworodny mnie wyczaił jak zaczęłam sufit myć - tak mi się oberwało, że w pięty mi poszło :/. Wygonił mnie z domu, bo jak poszłam odsapnąć do kuchni to wzięłam się za mycie podłogi - i takim o to sposobem znów na wygnaniu jestem :/. Do tego jakiś beznadziejny humor mnie dopadł - ryczę o wszystko.

Kasiulina, Maka, niezapominajka, eve90 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabijta mnie , napisalam cala litannie i kliknelam nie to co trzeba :///

Wiec teraz w skrócie , u mnie póki co 10 kg na pkusie ale szału nie ma bo xaczynalam z nadwaga , wiec liczyłam na to ze trochę mniej przybiore ale nie oszczedxalam się jakos specjalnie , po prostu jem to ma co mam ochotę , ale od jutra juz koniec ze słodyczami bo do porodu przybędzie mi kolejne 10 kg jak tak dalej pojdze.
    U mnie objawów jako takiego porodu tez brak , wiec nastawiam się na to ze raczej z moim szczęściem prxenosze niż wcześniej urodze :pp

Pytanie za 100 punktów , jaka masc na brodawki kupujecie , jaka jest godna polecenia ??

kot_bury lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purelan podobno jedna z lepszych

Karolajjn:), Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    I jak pijecie ta herbatke z liści malin? Ile razy dziennie? I od kiedy? Ja dziś kupiłam, ale mam obawy ;)

Ja piję od 2 tygodni co 2 dzień, ale jak mi dziś lekarz powiedział, że z szyjki zostało 6 mm, to odstawiam. Jeszcze chociaż z 2 tygodnie chcę wytrzymać :)

Naditta, świetny wózek :) jak masz możliwość, to wystaw na balkon, ekspresem traci aromat :) tylko uwaga na sąsiadów - do mnie przyszła pani i pytała, czemu zostawiam dziecko bez opieki :D

Kasiulina, daj tych włosów trochę... moje proste jak druty i uwielbiają ten stan, mogę całą noc spać na wałkach, a po godzinie znów prosto :D

Na brodawki kupiłam Maltan.

LilouK, Karolajjn:), Naditta, jusella, Kasiulina, stokrotka2013, Agness27, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie, właśnie nie mam balkonu i jedynie wietrze przy otwartym oknie.
    Widzę, że masz troskliwych i wszystko -widzacych sąsiadów :D

Mi też kazali kupować ten Maltan, że niby najlepsza maść. To kupiłam i czekam na dostawę. A póki co już smaruje jakąś maścią o konsystencji oliwki. Pisze na niej,żeby zacząć kilka tygodni przed porodem.

kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5e91408ee15.jpg aż się pochwalę,jak fajnie moje włosy dzisiaj ze mną współpracują :)
    Naturalne,a żeby było śmieszniej do gimnazjum były proste jak druty i w rodzinie nikt kręconych nie ma :D
    W listonosza może kto wie :)

jusella, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o maść to ja mam bepanthen - położna polecała na brodawki to spakowałam próbkę. Poprzednio to tylko mlekiem smarowałam i pomagało. b

Miałam dziś iść kolorek na włosach robić ale nie mam siły - zaległam na leżaku, nogi siedzą w kąpieli z bąbelkami a ja marzę by ten dzień się skończył i by w końcu powiało chłodem. Jak spojrzałam, że jutro powtórka upałów to znów się poryczałam :/. Do tego często mam skurcze ale jak się przejdę to przechodzi - już Szymkowi zapowiedziałam, że dziś nie rodzę bo nie mam siły więc ma się nie wygłupiać ;-)

A tak w ogóle to dziś wymyśliłam, że napiszę sobie taki plan - co mam zrobić jak się zacznie poród. Tak punkt po punkcie, żeby nie zapomnieć czegoś. I powieszę sobie na lodówce co by było pod ręką :-D. Myślę, że to dobry pomysł, bo przy tych upałach to się nie myśli.

Maka, nowatorka, Sanna, Karolajjn:), stokrotka2013, Zonti, kot_bury, Agness27, eve90, Kasiulina, TheForfie, Dalile lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Zabijta mnie , napisalam cala litannie i kliknelam nie to co trzeba :///

Wiec teraz w skrócie , u mnie póki co 10 kg na pkusie ale szału nie ma bo xaczynalam z nadwaga , wiec liczyłam na to ze trochę mniej przybiore ale nie oszczedxalam się jakos specjalnie , po prostu jem to ma co mam ochotę , ale od jutra juz koniec ze słodyczami bo do porodu przybędzie mi kolejne 10 kg jak tak dalej pojdze.
    U mnie objawów jako takiego porodu tez brak , wiec nastawiam się na to ze raczej z moim szczęściem prxenosze niż wcześniej urodze :pp

Pytanie za 100 punktów , jaka masc na brodawki kupujecie , jaka jest godna polecenia ??
    Ja kupiłam Maltan, bo tak wszyscy polecali :)

Karolajjn:), stokrotka2013, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brodawki cos z lanolina. Nie trzeba wtedy nawet zmywac jak sie dziecia przyklada

Karolajjn:), jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brodawki mam maltan :)

jusella, kot_bury, Kasiulina lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka stpy jak baleron palce jak parówki :(
    No dziś to ugotowany człowiek jest przez to gorąco masakra.

Ja tez mam maltan na brodawki.

Gratuluję udanych wizyt :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo. Ja też mam wózek! Używana gondole kupiłam a za miesiąc będzie moja 6 kg nowa spacerówka z montowanym fotelikiem! Składa się jednym palcem. Zakupy w foteliku i spacerówce ciach prach zrobimy a gondole tylko koło domu i w zimie wentylowac. Na wiosnę od razu wskoczy w tą spacerówke i posłuży do końca :-)

Ja dziś troszkę bardziej aktywnie i teraz mam za swoje bo zaczął się brzuch spisać... Obserwuje i spokojnie leżę już do rana. Myślę że już będzie mnie to łapać cały czas.... Oby do 37 i mogę rodzic!

kot_bury, Agness27, renieczka, jusella lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ