X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Dziewczyny, a takie pytanie na 100 pkt.

Myślicie że od chwili rozpoczęcia akcji, czy to odejścia wód czy skurczów ewidentnie świadczących o porodzie jest chwila czasu, siła i możliwość na ogarnięcie się? tzn. mam głównie na myśli szybki prysznic i golenie.

W prawdzie miałam zaplanowany wosk u kosmetyczki ale po ostatnim razie okazało się że teraz mam tam tak wrażliwą skórę że porobiły mi się rany które długo się goiły więc zrezygnowałam z tego pomysłu. Kremy do depilacji też średnio działają i też mega podrażniają mi skórę która szczypie i boli jeszcze bardziej zatem niestety ale pozostaje mi maszynka, a ponieważ jestem przewrażliwiona na tym punkcie i nie zdejmę majtek jak nie będzie tam łyso ;) to tak się zastanawiam jak rozplanować to w czasie :)

Biorę się za sprzątanie, albo wróci mi energia albo zacznę rodzić... wszystko lepsze niż ten marazm który mnie ogarnął ;)

Jak u mnie zaczął odchodzić śluz różowy to zdarzylam zrobić grubsza sprawę ,ogolić sie i umyć a do tego sprawdzić pakunki do szpitala no i jeszcze mąż zdazyl sie ogarnac.zaczelo sie ok 3 rano ,po 4 byliśmy w szpitalu a mala urodziła sie 8,20 :)

NovaM, LilouK, eve90, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna masz takie uczucie jak by główka była bardzo nisko przez to tak boli?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie działa :)

Ktoś się rozpakował?

Ja czuje nisko malutka że aż ciężko mi się chodzi...

Jutro wizyta zobaczymy co mi Gin powie. Bóle malpowe coraz częściej i silniej.

Jak szłam do rodzicos to miałam mega klubie w szyjce. Nosz kurde!

Jestem teraz u rodziców na obiedzie :)

Któraś ma zamiar pic herbatę z liści malin? Ile razy dziennie? Raz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 14:27

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wiem właściwie jak jest ułożony czuje go ogólnie niżej ale nic poza tym :(

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napar z liści malin dwa razy dziennie przez Tygodnie

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę nic dzis nie robię thx dziewczyny

nowatorka, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj chwycily bole straszne :/ na szczęście po prysznicu przeszły :) dziś znów to samo :/ ciekawe co na ktg wyjdzie :) chciała bym już ja urodzić :)

U mnie w cieniu 32 stopnie i się topimy w domu :/

nowatorka, kot_bury, eve90, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel wszystkiego najlepszego,100lat -spóźnione ale szczere życzenia:)

Milcia jak zdejmą szwy od razu poczujesz ulgę i większy komfort w siedzeniu :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

To ja się też przyznaje do lekkiego uzależnienia od Was, już myślałam, że całkiem padło forum i nigdy się nie dowiem kiedy i jak która urodziła! :o To by dopiero było...

My ciągle w dwupaku, chociaż nie wiem jak długo bo się chyba coś zaczyna dziać. Od wczoraj mam silne bóle okresowe. Rano otworzyłam oczy to od razu wzięłam nospę, bo dość mocno bolało. Do tego się zastanawiam, czy mój czop sobie nie wychodzi po trochu. Spore ilości gęstego gluta znajduje na wkładkach. No i jakieś szaleństwo mnie ogarnęło: mycie okien, przestawianie mebli i wszystkiego co się da, porządki w szafach... Mąż biedny wczoraj nie wiedział o co chodzi, bo ogólnie to do mnie nie podobne. Daleko mi do pedantki, bliżej do bałaganiary.

U nas w nocy prawie koniec świata był, burza za burzą, dzisiaj pół miasta zalane. No, może przesadziłam, ale pozalewało ludziom ogródki i ulice, mąż do pracy 3,5 godziny jechał.

Dalile, gratulacje i szacunek za sandały!
    Ja swojego nie potrafię namówić na lżejsze buty na lato od kilku lat. Już odpuściłam, niech się smaży, byle nie śmierdziało :D

kot_bury, LilouK, jusella, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naddita -syndrom wicia tez zwiastuje zbliżający się porod ;)

Ja tez dopiero weszłam na forum, może na razie nie padnie. U mnie mega gorąco, brzuch trochę boli ale nospe działa. W przypływie energii poszłam na basen i pojechałam kupić chustę - babka mnie przeszkolila i będę mogła chustach młodą :) a teraz... leżę. .. I raczej nic więcej nie zrobię ;)

Naditta, Pauli11, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł

Wszystkie zapakowane? Żadna się nie wyłamała podczas awarii BB?

Ja jeszcze w dwupaku :)

Sanna ja mam bardzo często takie bóle krocza, mi pomaga jak troszkę się poruszam, rozchodzę. Ale jak coś cię szczególnie niepokoi to zawsze lepiej to sprawdzić.

Upał straszny, nogi mam jak balerony :/ Chyba zjem obiad i zalegnę z kopytkami w górze!

Miłego dnia dziewuszki :)

eve90, Pauli11, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane;)

polozna mi dzis stwierdzila ze brzuch mi opadl bo macica byla na przeponie a teraz 4 palce pod;p oł jeeeeee ;) czy to znaczy ze moge rodzic? jeszcze dobrze by bylo zebym powtorzyla badanie moczu bo mi jakies bakterie w nim wyszly a wizyta we wtorek to wole powtorzyc

Zuzulka trzymaj sie:* jak szpitalne warunki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:24

nowatorka, LilouK, Zuzulka88, renieczka, eve90, jusella, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znowu wyszła infekcja w moczu. Liczne bakterie a Leukocyty 20-40 wpw. Nosz w mordę! Wkurzające to już jest...

Mam wszystkie wyniki potrzebne także mogę rodzic :D

Sanna ja pomału chce zacząć pić ta herbatkę :)wczoraj weszłam do zielarskiego to nawet mogłam nic nie mówić. Pani mi dała się odezwać tylko po to by się utwierdzic w tym co myślała :)

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobryyyyy...

Jeju, ale się ukukałam na to forum od wczoraj, aż mnie nerw chwycił. No masakra jakaś, palec bolał od odświeżania strony. Uzależnienie jak nic! :-D

Cieszę sie, że wszystkie w komplecie :-) My wciąż w dwupaku, młody ani myśli wyjść z izolatki, póki co wszystko po staremu.

Naditta, Ty nie strasz porodem, bo jeszcze masz czas ;-)
    Ja też byłam wczoraj na wyższych obrotach, opucowałam okna, wytarłam kurze, skończyłam kaczyńskiego, ogarnęłam setny raz pokoik... a dziś mi przeszło :-P Opierdzieliłam wiadro truskawek i najchetniej leżałabym do góry brzuchem niczym krowa na pastwisku i tylko dziamdziała mordą.

W nocy spałam jak zabita, mój mi mówi o ulewie i burzy, a ja na niego takie oczy, że co? Kurde, nic nie słyszałam, a okno w pokoju na oścież otwarte całą noc O.o

Pięknego dnia dziołszki <3

kama005, Eithlinn, majeczka87, aisa, Naditta, eve90, stokrotka2013, niezapominajka, Pauli11, jusella, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynamy 38 tydzień więc jest i fotka :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6702390/177570/dsc-0765.jpg

LilouK, Eithlinn, Maka, majeczka87, renieczka, nowatorka, kot_bury, TheForfie, Naditta, panna truskawka, eve90, Gagaga, stokrotka2013, Sanna, Pauli11, jusella, Agness27, Agaax, *Słoneczko lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :*

długo mnie nie było, a jak już chciałam wejść to forum padło :( kataklizm normalnie :(

Moja Córcia waży już 2100 (waga z ostatniego czwartku), jak dobije do 3100-3200 to będzie dobrze :D Maleństwo mi się szykuje. No i obróciła się główką do dołu, czym bardzo wszystkich uszczęśliwiła :)

Gratuluję dziewczynom rozpakowanym, dzielne dziewuszki! :*
    Dziewoje, które w szpitalach - powodzenia, trzymajcie się ciepło :***

Ja dzisiaj jestem nieżywa przez ten upał... a w sobotę mamy zaplanowanego grilla ze strefą kibica, z jednej strony cieszę się na wyżerkę :D a z drugiej boję się tego gorąca. Ale obiecano mi zadaszenie i warunki królowej, więc spokojnie czekam :)

Jak znosicie upał?

I drugie pytanko - dziewczyny, masujecie krocze? Dziś zaczęłam o tym czytać i przygotowywać się psychicznie, zastanawia mnie tylko czy faktycznie pozwala to uniknąć nacięcia, może któraś coś wie?

Kama, jakie ładne Bunio :) i ty jaka laskaaa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:00

LilouK, aisa, kot_bury, TheForfie, Naditta, kama005, eve90, stokrotka2013, Pauli11, jusella, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama super piłeczka!!!;*

i kiedy masz lekarza i idziesz z tymi wynikami pogadac? niewiem czy powtarzac badaanie i na wlasna reke zrobic posiew z antybiotykogramem...

u mnie masaze skonczyly sie na jednym razie bo nie mam olejkow;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:07

eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

A mnie dopadło przeziębienie i nie chce odpuścić :( klima w aucie zrobiła swoje...
    No i teraz mam schizę bo jak tu rodzić przeziębiona i z katarem??
    raz że łatwo nie będzie a dwa jak tu tulić malucha z kapiącym nosem żeby go nie zarazić... do tego przecież musi być zaszczepiony w 1 dobie... a jak złapie coś ode mnie :( no nie no tak już chciałabym mieć już poród za sobą a tu teraz wbrew temu zaciskam nogi i biegiem "leczę" katar, a jak wiadomo w naszym stanie trudno też mówić o leczeniu... :(

Schizuję już od tego wszystkiego :(

Lwica
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn, ja masuję krocze od kilku dobrych tygodni i widzę duże postępy. Na początku nie było to przyjemne, bolało, piekło i w ogóle łeeeh, ale po jakis 2 tygodniach czuć różnicę. Przy okazji można w ten sposób nauczyć się rozluźniać mięśnie dna miednicy, co też jest bardzo przydatne podcza porodu :-) Wierz mi, nawet najdelikatniejszy masaż staje się nieprzyjemny i bolesny gdy mięśnie są zaciśnięte na maxa.
    Aha, położna na warsztatach mówiła, że masując krocze należy również pamiętać o ćwiczeniu mięśni dna miednicy, bo potem szanowna może z leksza "klapać" po takim ostrym wielotygodniowy masażu,a potem dodatkowo porodzie hahaha ;-)

Zaszkodzić to raczej nie zaszkodzi, a czy pomoże to się okaże w praniu :-)

Kama, piękności <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:19

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do herbaty z liści malin to od niespełna 2 tyg piję jedną filiżankę dziennie.
    Masaż krocza może dwa razy udało mi się zrobić ale ostatnio się poddałam ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

Lwica
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ