X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł heloł

O, wszystkie dziś w komplecie. Aż dziwne ;-)

Jeszcze raz gratki dla świeżo upieczonej mamusi :-*

Też jestem zwolenniczką wosku. Aż chora jestem, jak se pomyślę, że bedę musiała się golnąć na szybko maszynką ( ...starego, ale mu nie powiem, łehehe :-D ). Coś w tym jest, że skóra staje się strasznie wrażliwa tam na dole i w ogóle gorąca, szybko się poci itd. Nawet kosmetyczka kilka miesięcy temu poczyniła mi spustoszenie w kroku. Ostatnio opisywałam swoje przygody z woskowaniem pękniętego jeża w 9 miesiącu ;-) Niebawem będzie powtórka, to zdam relację, co znowu wymodziłam i gdzie se wosk przylepiłam :-D

Też mnie dusi i dławi w środku, czy chodzę czy leżę, no muszę se zawsze kaszlnąć, wtedy przechodzi. Zawsze wydawało mi się, że to dzieć ciśnie na przeponę, ale chyba to jednak skurcze ,bo mam to przyduszanie od bardzo dawna, mniej więcej od kiedy zaczęły mi się skurcze B-H.

Właśnie przemaszerowałam z pudlem z 5km po górkach, jak nie więcej. Bardzo lekko się ostatnio czuję, cisnę pod górę jak mały parowozik, zadyszka jakby ustąpiła. Nic się nie dzieje, nic nie boli, aż dziwnie się czuję i zastanawiam się czy wszystko ze mna ok, bo Wy tak cały czas narzekacie, że chcecie sie rozpakować już itd, a mi tak dobrze z moim bebeszkiem :-)

Wczoraj z wielkich planowanych czynów, wyprałam 2 sofy i poduchy, no i wyodkurzałam kłaki starego. Dziś zaczęłam przecierać oglucone okna od środka i kurze na meblach. Darowałam sobie mycie od zewnątrz, bo te tutejsze okna to chyba jakiś półmózg na kacu wymyślił, bo ktoś o większych gabarytach no nie ma opcji, żeby je umył. Tak że tego, boję się, że tym razem zaklinuję się na wysokościach, wiec olewam sprawę :-)
    No i ten nieszczęsny napis dream został do przylepienia O.o

Udanego dnia dziewczynki, cmok <3

jusella, Agaax, MirelS, Sanna, aisa, kot_bury, Pauli11, stokrotka2013, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella moj ginekolog jeszcze nigdy nie sprawil mi bolu podczas badania. Ale ja od zawsze do niego chodze wiec nie mam porownania. Mozliwe ze sa tez tacy lekarze co z delikatnoscia maja niewiele wspolnego, wiec wspolczuje :(

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze ogarnąć kuchenkę, umyć podłogi i zrobić pranie. Ale to później

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już poogarniałam, wstawiłam ostatnie pieluszkowe pranie i będę się opierniczać, Tylko czekam na napisy do seriali <3 a wieczorem jadę po nowy telewizor do sypialni, bo dziś moje urodziny więc mama dołożyła i sobie sprawię nowy:)

jusella, Naditta, renieczka, LilouK, kot_bury, Pauli11, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels sto lat! sto lat!

MirelS lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels wszystkiego najlepszego ci zycze :-)
    Ja dzis od rana na nogach, sprzatam, gotuje a teraz odpoczywam. Musze lapac chwile kiedy mam chec i energie bo coraz mniej takich dni.
    Niedlugo zaczne szykowac sie na wizyte ale nie spodziewam sie jakis nowosci ale dowiem sie chociaz jak miewa sie synek.
    Przerażają mnie nadchodzace goraczki bo zle je znosze.

jusella, MirelS, Pauli11 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, spełnienia marzeń i lekkiego porodu! :*
    A które urodziny, że tak zapytam ? :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Mirel

MirelS lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS sto lat w zdrowiu i szybkiego porodu :)

MirelS lubi tę wiadomość

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Zojka gratulacje:)
    MirelS wszystkiego najlepszego!

Ja przez kilka ostatnich nocy budzę się co godzinę na siusianie. Już mam tego dość. Nie mogę się normalnie wyspać.

To drętwienie rąk też dotyczy mnie, właśnie tylko w nocy. Mam również skurcze łydek. Wczoraj pierwszy raz spuchły mi nogi, dzisiaj już znowu pojawia się opuchlizna i myślę że zostanie do końca.

U mnie jak narazie nic się nie dzieje, nie odczuwam żadnych skurczy i innych oznak porodu. Chociaż mam wrażenie, że brzuch jest już nieco niżej.

MirelS lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Mirel!

MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels, sto lat! Szybkiego i sprawnego porodu :)

MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat, 100 lat, niech żyje, żyje nam...
    A kto?
    MirelS :-D
    Wszystkiego najpiękniejszego kobito :-)

Uhh, jak dobrze, że mnie nie słychać z tym urodzinowym "śpiewem" ;-)

jusella, MirelS, stokrotka2013, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel wszystkiego najlepszego :)

Jak czytam o tych dolegliwościach, to się cieszę, że mam to za sobą, że w końcu będę mogła normalnie się przekładać z boku na bok w łóżku. Teraz po porodzie to znowu są inne dolegliwości, bo boli krocze po nacięciu. Ale myślę, że jak mi zdejmą szwy, to będzie już lepiej.

Dziewczyny, moja dobra rada. Podczas porodu słuchajcie, co mówią położne. Ja za pierwszym razem to robiłam praktycznie wszystko na opak, bo taki był ból. A teraz oddychałam, jak mi kazali i naprawdę było dużo lepiej. No I polecam mieć ze sobą octenisept, żeby na bieżąco sobie krocze potem psikać. Niby tu mają, Ale chodzą jak im się przypomni.

jusella, TheForfie, MirelS, nowatorka, LilouK, Pauli11, stokrotka2013, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels, życzę szybkiego porodu :) i obyś w następnej ciąży nie rzygała tak jak teraz, hehhehe :D

Też miałam ostatnie badanie szyjki bolesne. Aż trzaskałam jakieś dziwne miny na tym samolocie,syczałam jak wąż i zaciskałam zęby :D

jusella, MirelS lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ale mocno boli krocze po porodzie? Czy to ból do wytrzymania? Bo ja to się boję, że długo będę dochodzić do siebie, a właściwie nie będę miała pomocy przez całe dnie i wiecie... stres, stres :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się wytrzymać, tylko najgorsze jest siadanie i wstawanie. Zależy też jak jest zszyte.

TheForfie, Pauli11, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamom!
    mnie 2 dni temu bolal brzuch na dole jak sie wysiusialam, a dzis boli mnie od rana tak na na @, tez tak macie, nie mocno, da sie przezyc ale jest to takie odczuwalne az mi zoladek tak sciska ze mam 'biegunke' ;/ i jest mi czasami niedobrze? Kolezanka mowila ze ja caly dzien brzuch bolal i nastepnego dnia urodzila, ale wiem ze to nic nie znaczy bo duzo z was pisze ze macie takie bole @ ;) moze to te czeresnie? ;)

Znacie moze jeszcze jakies takie sposoby jak te czeresnie, napar z lisci malin czy wiesiolek? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 16:09

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels sto lat ;-)
    Milcia, gratulacje maleństwa, bo jeszcze nie zdążyłam pogratulować ;-)

Ja leżę od wczoraj w szpitalu, dostałam już 3 zastrzyki ze sterydami na płucka no i sobie odpoczywam ;-) Po dzisiejszym usg wyszło że to jest 32t, a w poniedziałek moja gine wybadała 33t4d więc już sama nie wiem komu wierzyć :-/
    Niestety nie ma tu wifi, więc zostaje mi czytanie na telefonie :-P

majeczka87 lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka trzymaj sie jestes Caly czas podokiem fachowców to sie liczy wszystkiego dobrego

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ